Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Captarea si stocarea carbonului
Strategia Nationala pentru Dezvoltare Durabila
Contributia ta la Strategie
Dezvoltare durabila europeana
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Dezvoltare Durabila > Captarea si stocarea carbonului

Captarea si stocarea carbonului

Uniunea Europeana doreste scaderea cu 25% a emisiilor de carbon

UE si-a propus sa reduca pana in anul 2020 nivelul emisiilor de gaze cu un procent de 20% fata de nivelul lor din anul 1990. Procentul se doreste sa creasca la 30% daca si alte tari din afara Uniunii vor adopta strategii similare.

 
 

 
 

Dosar: Captarea si stocarea carbonului - posibil raspuns la problema poluarii

Dosar: Captarea si stocarea carbonului - posibil raspuns la problema poluarii Captarea si stocarea carbonului (CSC) este o tehnologie in curs de dezvoltare, aparuta ca solutie pentru limitarea emisiilor nocive eliberate prin arderea combustibililor fosili. Sustinatorii ideii spun ca acest procedeu va opri raspandirea noxelor in atmosfera prevenind poluarea aerului, in timp ce detractarii protesteaza impotriva riscului de scurgere a depozitelor odata ingropate si nu sunt convinsi de eficacitatea tehnologiei. De asemenea, unii experti de mediu nu sunt multumiti de faptul ca aceasta tehnologie poate deturna atentia de la cautarea resurselor regenerabile de energie.

 

UE finanteaza 6 proiecte-pilot pentru captarea carbonului

Comisia Europeana a aprobat, la inceputul lunii decembrie, o serie de proiecte de captare si stocare a carbonului (CCS) si de generare a electricitatii prin intermediul turbinelor eoliene, care vor primi peste 1,5 miliarde de euro din fondul de recuperare economica al UE.

 

Prim proiect romanesc de captare a emisiilor de CO2

Producatorul de gaze Romgaz, transportatorul national de gaze Transgaz si producatorul de energie electrica Complexul energetic Craiova vor forma o asociere in cadrul primului proiect de captare a emisiilor de bioxid de carbon din tara, pe care Romania il va realiza in parteneriat cu Norvegia.

 

Agentia Internationala pentru Energie cere investitii masive in captarea carbonului

Agentia Internationala pentru Energie cere investitii masive in captarea carbonului Lumea va avea nevoie de 100 de centrale echipate cu tehnologie de captare si stocare a carbonului pana in 2020 pentru a se asigura ca lupta impotriva schimbarilor climatice ramane viabila, a anuntat recent Agentia Internationala pentru Energie (IEA). Agentia anunta ca este nevoie de sume astronomice pentru a lansa tehnologia captarii si stocarii carbonului la nivel global.

 

Domeniul energiilor regenerabile, ignorat de majoritatea factorilor de decizie

Factorii de decizie in privinta dezvoltarii domeniului energiilor regenerabile au atitudine de detasare fata de acest sector, fiind preocupati de alte subiecte, a declarat recent Nicolae Olariu, presedintele Asociatiei patronale Surse noi de energie, (SUNE/APSNE), in deschiderea Forumului destinat sectorului surselor regenerabile, care a fost gazduit recent de Palatul Parlamentului.

 

Stocarea carbonului ar putea fi finantata dintr-o noua taxa

Dand exemplu Marea Britanie, reprezentantii Ministerului Economiei au anuntat ca, in viitor, instalatiile de captare si stocare a carbonului, necesare pentru a avea termocentrale mai putin poluante, ar putea fi construite cu bani colectati de la populatie.

 

Captarea si stocarea CO2 - oportunitate pentru Romania. Lipseste doar vointa politica

Mai mult de 40% din energia electrica a Romaniei provine din arderea carbunelui (cel mai poluant combustibil), iar emisiile de gaze cu efect de sera sunt preconizate sa creasca odata cu dezvoltarea economica. Romania ar putea beneficia de bani europeni pentru un proiect de captare si stocare a dioxidului de carbon si are si avantajele naturale pentru a se califica. Autoritatile, insa, tac.

 

Riscurile scaparilor de CO2 stocat au fost supraestimate

Riscurile scaparilor de CO2 stocat au fost supraestimate Un studiu publicat recent de reputatul Massachusetts Institute of Technology (MIT), care a analizat riscurile de scapari de dioxid de carbon din depozitele subterane, a ajuns la concluzia ca CO2 ramane captiv odata ce a fost injectat prin tehnologia captarii si stocarii carbonului (CCS). Concluziile subliniaza potentialul stocarii geologice a CO2 ca instrument sigur de lupta impotriva schimbarilor climatice.

 

Europa poate 'ingropa' carbonul pe care il emite in urmatorii 60 pana la 180 de ani

Europa poate 'ingropa' carbonul pe care il emite in urmatorii 60 pana la 180 de ani Proiectul GeoCapacity al Uniunii Europene, demarat in 2006, si-a prezentat recent concluziile. Scopul proiectului a fost de a evalua capacitatea Europei de stocare geologica a dioxidului de carbon si a acoperit tarile care nu au fost prinse in precedentele evaluari, inclusiv Romania.

 

Bulgarii au un proiect de captare a carbonului pentru centrala termoelectrica Marita

Bulgarii au un proiect de captare a carbonului pentru centrala termoelectrica Marita Compania energetica de stat Bulgarian Energy Holding (BEH) si-a fixat ca prioritate dezvoltarea unui proiect de captare si stocare a carbonului (CCS) in cadrul complexului Marita Est.

 

Marea Britanie planuieste o economie cu emisii scazute, investind in energie curata

Guvernul britanic a anuntat pe 15 iulie o strategie de tranzitie catre o economie cu emisii scazute de carbon, prevazand ca 40% din electricitatea tarii va fi realizata din surse curate pana in 2020.

 

Ambasadorul britanic: Captarea carbonului este o oportunitate de lupta impotriva schimbarilor climatice, dar si ca afacere

Ambasadorul britanic: Captarea carbonului este o oportunitate de lupta impotriva schimbarilor climatice, dar si ca afacere Intr-un interviu in exclusivitate pentru EurActiv.ro pe tema captarii si stocarii carbonului (CSC), ambasadorul Marii Britanii in Romania, Robin Barnett, arata ca, in ciuda crizei, tehnologia CSC se poate dovedi o oportunitate imensa pentru Romania, daca va fi una dintre primele tari care vor realiza proiecte in acest domeniu.

 

Captarea carbonului, oportunitate de afaceri 'verde' pentru Romania

Captarea carbonului, oportunitate de afaceri 'verde' pentru Romania Specialistii spun ca, in Romania, ca si in marea majoritate a statelor europene, carbunele va continua sa aiba un rol important in producerea de energie timp de decenii. Intre nevoia de a ne baza in continuare pe carbune si obligativitatea de a ne supune conditiilor UE legate de emisiile poluante, a aparut oportunitatea captarii si stocarii dioxidului de carbon, pentru care UE are proiecte de finantare iar experienta altor state este disponibila.

 

UE si Norvegia isi unesc fortele pentru captarea si stocarea carbonului

UE si Norvegia isi unesc fortele pentru captarea si stocarea carbonului Norvegia si UE isi accelereaza cooperarea in materie de comercializare a tehnologiei captarii si stocarii carbonului (CCS), oferind cel putin 140 de milioane de euro proiectelor europene de CCS si explorand posibilitatea de a stoca CO2 in Marea Nordului.

 

Urmatoarele 15 articole din "Captarea si stocarea carbonului" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut