Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Special Report
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > InfoSociety

InfoSociety

Clasament oficial: Romania, din nou pe ultimul loc din UE la performanta domeniilor digitale

Un nou indice al economiei si societatii digitale, elaborat de Comisia Europeana si publicat astazi, 24 februarie, arata clasamentul tarilor UE pe 5 domenii majore din economia digitala. Romania, pe ultimul loc, are diferente mari fata de celelalte tari in special la competente digitale si integrarea tehnologiei digitale.

 
 

 
 

Top (telefonie mobila): Cine a atras cei mai multi utilizatori de mobil de la concurenta pe final de an 2014

Top (telefonie mobila): Cine a atras cei mai multi utilizatori de mobil de la concurenta pe final de an 2014 In ultimul trimestru al lui 2014, 32.642 de utilizatori de telefonie din alte retele au migrat lunar catre RCS&RDS, pe cand Vodafone, respectiv Orange au atras de apriximativ trei ori mai putini - o analiza EurActiv.ro pe baza datelor publicate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

 

Suspiciuni de fraudare a fondurilor UE la Ministerul Fondurilor Europene, AM-POSDRU, AM-POSCCE si ADR Vest/ UPDATE Precizarile MFE

Directia Nationala Anticoruptie efectueaza perchezitii in cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Autoritatea de Management pentru POSDRU, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) si Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest, suspectate de o posibila fraudare a fondurilor europene. UPDATE Eugen Teodorovici a transmis o declaratie in care spune ca Ministerul a colaborat si va colabora cu toate autoritatile abilitate in vederea constatarii, combaterii si sanctionarii infractiunilor sau oricaror fapte de coruptie".

 

Adina Valean: Dezvoltarea infrastructurii in piata de telecomunicatii este cheia pentru construirea unei piete unice digitale

Adina Valean: Dezvoltarea infrastructurii in piata de telecomunicatii este cheia pentru construirea unei piete unice digitale "Modelul implementat in piata europeana de telecomunicatii se bazeaza pe competitie si posibilitatea de a alege intre ofertele mai multor operatori" a subliniat vice-presedintele Parlamentului European, Adina Valean, in cadrul unor dezbateri organizate in perioada 3-4 februarie 2015, pe tema pietei unice de telecomunicatii. In ultimii ani insa, piata "a suferit modificari profunde si se afla in continua dezvoltare". Din acest motiv, este necesar "sa gandim atent noua legislatie si sa intelegem care sunt barierele care trebuie eliminate. De asemenea, trebuie sa cream stimulentii necesari pentru investitii in retele, astfel incat consumatorii europeni sa poata beneficia de cele mai bune servicii la cele mai mici preturi" se mai arata in comunicatul oficial al europarlamentarului PNL.

 

Seful protectiei datelor in Uniunea Europeana: Este nevoie de o voce comuna pe relatia tensionata cu Statele Unite

Seful protectiei datelor in Uniunea Europeana: Este nevoie de o voce comuna pe relatia tensionata cu Statele Unite Uniunea Europeana va cauta o pozitie comuna in dezbaterea legata de protectia datelor personale, a declarat Giovanni Butarelli, noul supervizor al protectiei datelor la nivelul UE (European Data Protection Supervisor- EDPS), citat de EurActiv.com, in contextul tensiunilor in crestere pe acest subiect, in relatia cu Statele Unite.

 

Seful anti-terorism al UE: Comunicatiile ar trebui sa fie accesibile serviciilor de securitate/ Strategia UE, anuntata pentru luna mai/ INTERVIU VIDEO Victor Bostinaru

Seful anti-terorism al UE: Comunicatiile ar trebui sa fie accesibile serviciilor de securitate/ Strategia UE, anuntata pentru luna mai/ INTERVIU VIDEO Victor Bostinaru Uniunea Europeana ar trebui sa ia in considerare obligarea companiilor de Internet sa ajute serviciile de securitate sa acceseze emailurile si convorbirile telefonice codificate, ca parte a noii strategii de a combate atacurile teroriste - se arata intr-un document intocmit de Gilles de Kerchove, coordonatorul anti-terorism al UE. In acelasi context, eurodeputatul Victor Bostinaru a declarat, intr-un VIDEO INTERVIU pentru EurActiv.ro ca in mod cert politicile europene se vor indrepta catre "un schimb real de date apartinand structurilor de servicii secrete si agentiilor de lupta impotriva terorismului". Comisia Europeana a discutat viitoarea strategie de securitate 2015-2020, care ar urma sa fie prezentata in luna mai. VEZI mai multe detalii.

 

Legea privind securitatea cibernetica, declarata neconstitutionala

Magistratii Curtii Constitutionale s-au pronuntat astazi, in unanimitate de voturi, asupra Legii privind securitatea cibernetica a Romaniei. Acestia au decis astfel ca prevederile proiectului de lege propus sunt neconstitutionale.

 

VIDEO INTERVIU Adina Valean (I): "Sunt pentru legislatie mai aspra in scop de securitate, dar cu interceptari numai pe baza de mandat"

VIDEO INTERVIU Adina Valean (I): "Sunt pentru legislatie mai aspra in scop de securitate, dar cu interceptari numai pe baza de mandat" Vicepresedintele Parlamentului European, Adina Valean, a declarat intr-un interviu pentru EurActiv.ro ca sustine inasprirea legislatiei in scopul cresterii securitatii, inclusiv in zona de telecomunicatii, dar interceptarile nu trebuie acceptate fara mandat judecatoresc. "Nu cred ca mai exista o tara europeana in afara Romaniei in care sa se puna problema unei legi Big Brother in care sa fie interceptate emailuri si telefoane fara un mandat", a spus Valean.

 

VIDEO Start pentru Consumer Electronics Show in Las Vegas/ Franta - cea mai mare delegatie europeana: 120 companii participante

#CES2015 - cel mai mare targ de tehnologie al inceputului de an incepe oficial marti, 6 ianuarie, in Las Vegas. In topul noutatilor care vor fi prezentate se gasesc dispozitivele "purtabile", casele "conectate" si automobilele care conduc singure. Sunt asteptati peste 150.000 de vizitatori si peste 3.000 de expozanti/ Pe primul loc intre tarile europene, Franta va trimite 120 de companii intre care 66 de start-up-uri - pe locul doi, dupa SUA.

 

Ce prevede Legea Securitatii Cibernetice, adoptata in Parlament

Senatul, in calitate de camera decizionala, a adoptat vineri, 19 decembrie proiectul de lege privind securitatea cibernetica a Romaniei, proiect ce prevede constituirea Sistemului National de Securitate Cibernetica. Potrivit noii legi, autoritatile vor putea inspecta orice calculator i cere orice documente, potrivit unui articol Rfi.ro.

 

Romania, pe ultimul loc din din UE la utilizarea serviciilor tip "cloud"

Stocarea documentelor in spatiul virtual, distribuirea acestora sau utilizarea unor programe direct pe Internet - altfel spus serviciile de tip cloud computing au fost utilizate de 20% dintre cetatenii UE, in medie, in anul 2014. Procentul utilizatorilor de "cloud" este de sub 10% in Romania, cel mai mic dintre statele membre, potrivit unui studiul Eurostat publicat de Comisia Europeana.

 

Sapte ONG-uri transmit Ministerului de Finante ca masurile de supraveghere propuse incalca dreptul la viata privata

In scrisoarea transmisa Ministerului de Finante, organizatiile se refera la propunerile de "actiune de supraveghere generalizata a tuturor persoanelor cu un cont, prin realizarea unei baze de date proprii a ANAF", incluse intr-un proiect de Ordonanta publicat in data de 3 decembrie. "Acestea aduc o grava atingere dreptului la viata privata prin instaurarea unei masuri de supraveghere fiscala in masa, fara a fi justificata, si prin lipsa/privarea de garantii si masuri de protectie asupra datelor cu caracter personal", se arata in opinia semnata de cele 7 ONG-uri.

 

Google pierde in fata parlamentarilor europeni

Google pierde in fata parlamentarilor europeni Pentru a asigura o concurenta mult mai echitabila intre platformele on-line de tipul motorului de cautare Google, Franta si Germania au cerut ieri (27 noiembrie 2014) UE sa revizuiasca regulile competitiei din acest domeniu. Eurodeputatii au votat miercuri o rezolutie in acest sens prin care spera sa ofere o sansa companiilor europene de a a accede in aceasta piata dominata de gigantul american Google.

 

Ce putem accesa pe internet si la ce viteze? Statele Unite si neutralitatea internetului

Ce putem accesa pe internet si la ce viteze?  Statele Unite si neutralitatea internetului Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a cerut recent intarirea regulamentelor privind administrarea accesului la Internet. Discursul presedintelui american a intervenit in dezbaterea privind neutralitatea internetului cu un mesaj puternic de sustinere, aruncand in aer insa piata telecom din SUA. Euractiv Romania raporteaza.

 

Comisarul UE pentru economie digitala insista asupra neutralitatii internetului si drepturilor de autor

Comisarul UE pentru economie digitala insista asupra neutralitatii internetului si drepturilor de autor Comisarul european pentru economie digitala Guenther Oettinger a aparat drepturile de acces ale utilizatorilor la World Wide Web intr-un live chat cu agentia DPA joi, in timp ce a insistat asupra problemelor fierbinti privind neutralitatea internetului si legea drepturilor de autor, potrivit Agerpres.

 

Urmatoarele 15 articole din "InfoSociety" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Allegro Group EURid
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut