Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Alegeri 2009
Alegeri Europene 2007
Voce in Parlament
Initiative
Noi reglementari
Totul despre PE
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Romania in
Parlamentul European
> Alegeri 2009

Alegeri 2009

LSRS Marea Britanie organizeaza in octombrie cea de-a VII-a editie a Conferintei Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie

LSRS Marea Britanie organizeaza in octombrie cea de-a VII-a editie a Conferintei Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie Liga Studentilor Romani din Strainatate - Filiala Marea Britanie (LSRS UK), impreuna cu Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, cu sprijinul Departamentului Politici pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, organizeaza pe 11 octombrie 2014 la Firth Court, University of Sheffield, incepand cu ora 11:00 cea de-a VII-a editie a Conferintei Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie (CSPCR UK). Tema evenimentului de anul acesta este: "Building our place in Europe - the 7 years milestone within the EU".

 
 

 
 

VIDEO Europarlamentari VIP-uri in noul PE

VIDEO Europarlamentari VIP-uri in noul PE De la prezentatoare TV si fotomodele, la fosti comisari europeni si ministri, Parlamentul European, care se innoieste in proportie de 50%, va fi plin de deputati foarte cunoscuti, iar Romania trimite partea ei de vedete. Va fi celebritatea de ajuns pentru ca toti sa reziste pentru un mandat complet de 5 ani?

 

Parlamentul European ar putea amana pentru la toamna votul pentru realegerea lui Barroso

Parlamentul European ar putea amana pentru la toamna votul pentru realegerea lui Barroso Parlamentul European ar putea amana votul pentru renumirea lui Jose Manuel Barroso in fruntea Comisiei Europene pana la toamna, in conditiile in care liberalii si socialistii europeni au convenit, miercuri, sa amane votul pana la al doilea referendum pentru aprobarea Tratatului Lisabona din Irlanda. Presedintele socialistilor si democratilor europeni, Martin Schulz, a avertizat, joi, intr-o conferinta de presa, ca fortarea unui vot pro-Barroso in luna iulie poate duce la o numire a acestuia doar cu sprijinul eurodeputatilor eurosceptici si anti-europeni.

 

Grupurile politice ale Parlamentului European si-au ales liderii

Grupurile politice ale Parlamentului European si-au ales liderii Cele doua familii politice majoritare din Parlamentul European - popularii si socialistii - si-au reales marti liderii, bifand astfel un prim pas in lupta pentru obtinerea unor pozitii cheie in comisiile si delegatiile legislativului european.

 

Agentia de Monitorizare a Presei: EBA, cel mai vizibil candidat la euroalegeri

Elena Basescu a fost cel mai mediatizat candidat la europarlamentare, urmata la mare distanta de Monica Macovei. Asa arata un raport al Agentiei de Monitorizare a Presei, dat publicitatii marti, care a luat in considerare ultimele doua saptamani ale campaniei electorale. Lansarea raportului AMP a prilejuit si o dezbatere pe tema declinului participarii la vot si solutiile care se impun.

 

Raportul AMP - Alegeri europene 2009

 

Europarlamentarul Becali nu poate parasi Capitala

Parlamentarul european ales George Becali nu are voie sa paraseasca Bucurestiul si judetul Ilfov. Asa a decis joi, 18 iunie, Tribunalul Bucuresti. Decizia este definitiva.

 

Socialistii europeni creeaza un nou grup in PE, pentru a compensa pierderile din alegeri

Prezidiul Partidului Socialistilor Europeni (PES) s-a reunit vineri 12 iunie, la Bruxelles, si au hotarat consolidarea, prin intermediul unei aliante, a puterii de vot a socialistilor in Parlamentul European, dar si opozitia fata de un nou mandat in fruntea Comisiei Europene pentru Jose Manuel Barosso.

 

Vadim Tudor: "Sunt un euro-optimist. Nu vom fi intr-un grup extremist"

Vadim Tudor: "Sunt un euro-optimist. Nu vom fi intr-un grup extremist" Presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, viitor europarlamentar a spus miercuri, 10 iunie, la RFI ca in Parlamentul European ar putea adera la un grup care sa nu fie extremist. Liderul PRM mai declara ca este un "euro-optimist".

 

Extremistii in Parlamentul European: "Un carnaval deloc amuzant, ci patologic"

Ultra-nationalistii xenofobi care "percep Uniunea Europeana drept demon" au inregistrat succese la scrutinul european, de la olandezul Geert Wilders pana la reprezentantii Partidului Romania Mare in frunte cu CV Tudor, mentioneaza Die Welt.

 

Rezultate oficiale euroalegeri 2009: PSD+PC - 11 mandate, PD-L-10, PNL-5, UDMR-3, PRM-3, EBA-1

Biroul Electoral Central a facut publice, miercuri, rezultate finale si oficiale ale euroalegerilor si a anuntat distributia mandatelor. Va prezentam lista alesilor romani pentru mandatul 2009-2014 in Parlamentul European.

 

Procesul verbal pentru centralizarea voturilor si atribuirea mandatelor

 

Partidul Piratilor: Victorie a unei politici altfel

Partidul Piratilor: Victorie a unei politici altfel Desi a obtinut un singur loc de europarlamentar, in urma scrutinului din Suedia, Partidul Piratilor sustine ca isi va face auzita vocea in Parlamentul European, unde va ocupa o functie pentru prima oara de la infiintarea formatiunii politice, in 2006, scrie Le Monde, in editia electronica.

 

Reactii ale politicienilor europeni, dupa alegeri - intre ofensiva si resemnare

Presedintele Comisiei, al Parlamentului si sefii celor mai mari partide europene dau declaratii optimiste sau resemnate dupa premiera scrutinului in 27 de state membre. Din declaratiile tuturor transpare ideea momentului de cotitura cu care se confrunta UE, la nivel politic si economic.

 

Imaginea Romaniei in UE, in varianta BBC: O batrana tiganca

Imaginea Romaniei in UE, in varianta BBC: O batrana tiganca Alegerile europene sunt prezentate pe siteul BBC, la sectiunea Europe in pictures, in imagini specifice pentru cateva dintre tarile UE. Printre fotografiile cu studenti reprezentand Austria, ostasi din cavaleria maghiara reprezentand Ungaria, barbati in costume populare din zona Bavariei - Germania apare si o imagine cu o batrana, de etnie roma, reprezentand Romania.

 

Parlamentul European: dreapta ofera o alianta liberalilor si socialistilor

Partidele politice din Romania s-ar putea trezi aliate in Parlamentul European: conservatorii europeni au vorbit luni despre posibilitatea unei mari aliante parlamentare cu liberalii si socialistii, in conditiile in care dreapta nu poate ajunge singura la o majoritate absoluta, anunta AFP.

 

Rezultate finale europarlamentare: PSD are 31,07%, PD-L 29,7%

Potrivit rezultatelor finale, dupa centralizarea 100% a rezultatelor, anuntate de Biroul Electoral Central pe 8 iunie, la ora 16:30, gruparea PSD+PC are un usor avans fata de PD-L. Prezenta la vot a fost de 27.67%. Urmatorul anunt va fi facut la marti, la ora 13.

 

Urmatoarele 15 articole din "Alegeri 2009" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut