Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Joburi
Afaceri / Taxe
Granturi / Oportunitati
Corporatii
Banci/Asigurari
Macroeconomie
Agricultura
Zona Unica de Plati
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Jobs > Zona Unica de Plati

Zona Unica de Plati

Interviu HotNews.ro: Mihai Tanasescu: Decizia de amanare a adoptarii euro e corecta. Economia e in convalescenta

Interviu HotNews.ro: Mihai Tanasescu: Decizia de amanare a adoptarii euro e corecta. Economia e in convalescenta "Discutia privind momentul optim al trecerii la euro e mai veche, stiti asta. Criza a demonstrat ca Uniunea are ea insasi noi provocari carora trebuie sa le faca fata. Adoptarea euro este un plan ambitios, iar pentru o economie aflata in convalescenta cum e cea a Romaniei, decizia de a amana trecerea la euro este una corecta", a declarat pentru HotNews.ro Mihai Tanasescu, membru al boardului FMI.

 
 

 
 

Zona unica de plati in moneda euro - in vigoare din 2012

Comisia Europeana a propus un termen limita pentru trecerea de la sistemele nationale de virament bancar si debit direct la instrumentele din cadrul sistemului Single European Payments Area. Sistemele nationale de virament si de debit direct vor fi treptat eliminate.

 

CE a declansat procedura de infringement impotriva Romaniei in privinta serviciilor de plati

Comisia Europeana a declansat procedura de infrigement impotriva Romaniei si a altor cinci state europene deoarece nu au implementat complet in legislatiile nationale Directiva serviciilor de plati, prin care se pregateste introducerea Sistemul Unic de Plati (SEPA). Astfel, autoritatile de la Bruxelles vor transmite scrisori de argumentatie (reasoned opinion) celor sase tari prin care se solicita implementarea completa a aceastei Directive.

 

Romanii isi scot in continuare salariul de la bancomat, desi pentru asta platesc comision

Romanii isi scot in continuare salariul de la bancomat, desi pentru asta platesc comision 44% dintre posesorii de card din Romania il folosesc cel mult o data pe luna. In acelasi timp, desi nu il folosesc pentru plati, marea majoritate a orasenilor - 85% din cei din orase cu peste 50.000 de locuitori - au un card bancar pe care il utilizeaza. Plata cu numerar ramane cea mai folosita metoda de plata in Romania si obiceiul de a scoate tot salariul de la bancomat nu a disparut.

 

CE vrea simplificarea normelor pentru comerciantii cu amanuntul

Exista un decalaj tot mai mare intre comertul electronic transfrontalier si cel autohton. Conditiile nationale pentru consumatori s-au deteriorat in multe tari. Unele state membre au acumulat un punctaj mai bun in pofida parcurgerii unei perioade economice dificile. Capacitatea consumatorilor de a-si permite bunuri si servicii difera mult de la o tara la alta: in sase tari, accesibilitatea este mai mica de jumatate din media UE. Acestea sunt concluziile editiei de primavara a tabelei de punctaj pentru pietele destinate consumatorilor, publicata luni de Comisia Europeana.

 

Viitor nesigur pentru platile cu telefonul mobil

Viitor nesigur pentru platile cu telefonul mobil  Cu toate ca Franta va da anul acesta unda verde primelor cartele SIM din UE care permit plati prin intermediul telefonului mobil, asa numitele m-plati au un viitor nesigur. Operatorii isi pun problema profitului, in timp ce consumatorii se intreaba cine le va urmari platile.

 

Consultare europeana despre cum va arata schema de debitare directa SEPA

Comisia europeana a invitat partile interesate sa prezinte comentarii privind un document de lucru al CE, care isi propune sa ofere orientari suplimentare participantilor la schema de debitare directa SEPA (SDD), pentru a se asigura ca acordurile colective de finantare aplicate in cadrul acestei scheme sunt conforme cu normele in materie de concurenta din Tratatul CE, informeaza europa.eu.

 

Debitele directe transfrontaliere devin realitate in zona euro

Incepand cu 2 noiembrie, bancile din tarile zonei euro incep sa ofere clientilor posibilitatea de a face plati regulate folosind schema de debit direct SEPA (Zona Unica de Plati in Euro). Acest lucru inseamna ca, pentru prima data, consumatorii si companiile vor putea face debitari directe (de exemplu plati de abonamente) intre tari diferite ale zonei euro.

 

Inainte de aderarea la euro, ne trebuie standardele SEPA

Sistemul bancar romanesc trebuie sa fie pregatit sa treaca la standardele zonei unice de plati in euro (Single Euro Payments Area, SEPA) "cu un moment inainte" ca Romania sa adopte euro, a declarat recent presedintele Asociatiei romane a bancilor, Radu Gratian Ghetea.

 

Factura electronica asteapta de 2 ani sa devina realitate: infrastructura exista, lipsesc normele legislative

Factura electronica asteapta de 2 ani sa devina realitate: infrastructura exista, lipsesc normele legislative Utilizarea facturilor electronice in locul celor pe suport hartie ar aduce atat companiilor cat si consumatorilor o scadere semnificativa a costurilor si a timpilor de transfer. Pentru a completa cadrul legislativ singurul element necesar este emiterea de catre Ministerul Finantelor a normelor de aplicare a legii, arata o analiza Conso.ro

 

Legea romaneasca pentru adoptarea Directivei Serviciilor de Plati apare in mai

2009 este anul in care tarile membre UE, printre care si Romania, vor trebui sa implementeze Directiva Serviciilor de Plati, pas esential spre trecerea la SEPA (Zona Unica de Plati in Euro). Reprezentantii Departamentului Afacerilor Europene spun ca proiectul de lege de transpunere a Directivei va fi facut public la jumatatea lunii mai.

 

Adrian Apolzan: E de asteptat ca expansiunea cu noi clienti a pietei de carduri sa se domoleasca

Adrian Apolzan: E de asteptat ca expansiunea cu noi clienti a pietei de carduri sa se domoleasca "Comportamentul posesorilor de carduri din Romania a ramas inca unul de piata incipineta', crede Adrian Apolzan, directorul diviziei de carduri a ING si reprezentant al Romaniei in European Payment Council in grupul de lucru pe carduri, care s-a aflat in redactia EurActiv.ro. Apolzan a raspuns intrebarilor legate de Zona Unica de Plati, piata de carduri din Romania si Europa si impactul crizei asupra sectorului bancar.

 

Bancile membre Visa Europe din Romania si-au format un organism consultativ

Cele 22 de banci membre Visa Europe din Romania, care concentreaza aproape 90% din operatiunile companiei pe piata locala, au decis constituirea unui organism consultativ pentru elaborarea si implementarea strategiilor de dezvoltare in tara a Visa Europe.

 

Reglementarile europene pot impiedica platile cu cardul

In ciuda ambitiei oficiale a UE de a reduce "platile ineficiente cu numerar" in intreaga Europa, reglementarile europene permit aplicarea unor taxe suplimentare la platile cu cardul, sprijinind astfel in mod indirect utilizarea de numerar.

 

Ministrii de finante europeni s-au opus reducerii TVA ca masura fiscala comunitara

Ministrii de finante europeni au avut, marti, o discutie aprinsa pe tema reducerii ratei standard a TVA si au decis ca nu este o masura care ar trebui implementata la nivel comunitar. Ei au plasat problema in mainile sefilor de stat si de guvern, care se vor intalni la Consiliul European din 11-12 decembrie si vor discuta despre reducerea TVA la servicii care presupun munca intensiva si la produsele verzi, propuneri aflate in planul Comisiei de relansare economica si care trebuie adoptat de statele membre la Consiliu.

 

Urmatoarele 15 articole din "Zona Unica de Plati" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut