Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Uniunea Europeana
pe scurt

Uniunea Europeana
pe scurt

Uraganul Sandy: Rafalele de vant se mentin la 150 de kilometri pe ora

Ochiul uraganului Sandy se afla luni dupa-amiaza la 283 de kilometri sud-est de New York, iar viteza sa de deplasare crestea din nou, chiar daca rafalele de vant se mentineau la viteza de 150 de kilometri pe ora, potrivit Centrului national pentru uragane (NHC).

 
 

 
 

Comisarul european Stefan Fuele viziteaza Romania

Comisarul european Stefan Fuele viziteaza Romania Comisarul european pentru extindere si politica de vecinatate, Stefan FŘle, va fi prezent in Romania in data de 29 octombrie 2012.Inaltul oficial european se va intalni cu dl Traian Basescu, presedintele Romaniei, cu dl Titus Corlatean, ministrul afacerilor externe, si cu dl Leonard Orban, ministrul afacerilor europene. De asemenea, comisarul FŘle se va intalni cu presedintii si membri ai comisiilor de afaceri externe si afaceri europene din Parlamentul Romaniei.

 

FMI accepta o crestere economica de peste 1%. PIB-ul nominal va fi in usoara scadere, la 607,3 miliarde lei

Expertii FMI vor accepta o crestere economica mai mare de 1% pentru acest an, in ciuda productiei agricole slabe si a incetinirii economice din zona euro, iar PIB-ul nominal estimat va scadea usor fata de actuala prognoza, de la 607,5 la 607,3 miliarde lei, pe un deflator in crestere de la 3,3 la 4%, relateaza Mediafax, care citeaza surse apropiate negocierilor.

 

Croatia a semnat tratatul de aderare la Uniunea Europeana

Croatia a semnat, vineri, la Bruxelles, tratatul de aderare la UE urmand sa devina, in iulie 2013, dupa aprobare prin referendum la nivel national si in urma ratificarii de cele 27 state membre, cel de al 28-lea stat al Uniunii, scrie AFP.

 

UE sarbatoreste astazi implinirea a 26 de ani de la infiintarea spatiului Schengen

UE sarbatoreste astazi implinirea a 26 de ani de la infiintarea spatiului Schengen UE va sarbatori marti 26 de ani de la infiintarea spatiului Schengen fara control frontiere, la aproape o saptamana dupa ce a amanat pe termen nedefinit aderarea Romaniei si Bulgariei.

 

Politica europeana de vecinatate, dupa 5 ani: au crescut schimburile comerciale si ajutoarele, au evoluat reformele

Timp de cinci ani, Uniunea Europeana a produs o crestere a schimburilor comerciale, a ajutoarelor si a contactelor interpersonale, precum si aprofundarea relatiilor de cooperare dintre UE si vecinii acesteia pe toata linia reformelor lor economice, politice si sectoriale. Parteneriatul s-a dezvoltat semnificativ in domenii precum transporturile, energia, mediul si schimbarile climatice, cercetarea, sanatatea si educatia. Acesta a fost sustinut de o crestere cu 32% a cadrului financiar actual, care va ajunge la peste 2 miliarde EUR anual in 2013.

 

Banca Europeana pentru Investitii - aproape neatinsa de criza financiara

Este unul din cei mai mari finantatori la nivel mondial si totusi este necunoscuta. Ciudat, avand in vedere ca abia daca mai exista in Europa un proiect de infrastructura publica unde Banca Europeana pentru Investitii sa nu fie co-finantator.

 

Uniunea Europei Occidentale, dizolvata oficial

Organismul fusese creat in 1948 de Franta, Marea Britanie, Olanda, Belgia si Luxemburg. UEO era la acea vreme o contrapondere la Uniunea Sovietica. Organizatia nu-si mai are rostul in prezent.

 

Europa 2020. Strategia Phoenix

Asa cum "Tratatul de la Lisabona" s-a nascut din cenusa "Tratatului Constitutional", la fel "Strategia 2020" se naste din cenusa "Strategiei Lisabona". Europa se reinventeaza pe sine, de fiecare data cand intalneste un obstacol de netrecut. dr. Radu Serban

 

Cine sunt cei 15 romani care ne reprezinta in Comitetul Regiunilor in urmatorii 5 ani?

Cine sunt cei 15 romani care ne reprezinta in Comitetul Regiunilor in urmatorii 5 ani? In urmatorii cinci ani, 15 reprezentanti alesi vor fi prezenti la Bruxelles in calitate de purtatori de cuvant ai autoritatilor locale din Romania. In luna februarie, ei si-au inceput activitatea de membri ai Comitetului Regiunilor (CoR), Adunarea UE a reprezentantilor locali si regionali, si l-au ales pe Constantin Ostaficiuc in calitate de conducator al delegatiei nationale.

 

10 schimbari aduse de Tratatul de la Lisabona daca intra in vigoare

Tratatul de la Lisabona, care asteapta aprobarea presedintelui Republicii Cehe pentru a intra in vigoare, este un document lung de 300 de pagini. Acesta va aduce schimbari atat pentru cetateni, cat si pentru institutiile europene si va consolida democratia Uniunii.

 

Tratatul de la Lisabona 'pe intelesul tuturor'

Tratatul in sine are 287 de pagini si multi oameni politici si jurnalisti vorbesc despre continutul lui fara sa aiba o idee clara despre acesta. Europarlamentarul Nicodim Bulzesc a imprumutat de la colegul sau german Elmar Brok un rezumat al Tratatului, care puncteaza schimbarile prevazute. Brok a fost unul din cei trei consultanti juridici care au participat la elaborarea textului tratatului.

 

Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana

Toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au cate o Reprezentanta Permanenta la Bruxelles, care reprezinta interesele politice si economice ale statelor europene, asa cum si Comisia Europeana are cate o Reprezentanta in fiecare dintre tarile UE.

 

Agenda Lisabona

Sefii de stat si de guvern reuniti in martie 2000 la Consiliul European de la Lisabona au adoptat Agenda Lisabona (sau Strategia de la Lisabona), menita sa transforme, pana in 2010, Uniunea Europeana in "cea mai dinamica si competitiva economie din lume bazata pe cunoastere".

 

Pactul de Stabilitate si Crestere

La Consiliul European de la Dublin din decembrie 1996 a fost adoptat Pactul de Stabilitate si Crestere (PSC), un acord politic intre statele membre UE avand scopul de a coordona politicile fiscale nationale in cadrul Uniunii Economice si Monetare (UEM) pentru asigurarea unui climat de stabilitate si de prudenta bugetara considerata necesara pentru succesul UEM.

 

Urmatoarele 15 articole din "Uniunea Europeana
pe scurt
"
»

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut