Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Alegeri 2009
Alegeri Europene 2007
Voce in Parlament
Initiative
Noi reglementari
Totul despre PE
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Romania in
Parlamentul European
> Totul despre PE

Totul despre PE

Membrii romani ai Parlamentului European si reprezentarea intereselor romanesti la Bruxelles

Europa nu mai inseamna de mult pentru romani doar politica externa, doar "marile teme" ale acesteia. Europa a devenit, mai cu seama dupa aderare, cotidianul multora dintre noi si pentru Romania, o a doua sursa de politici si legislatie. de Raul Radoi

 
 

 
 

Activitatea europarlamentarilor creste in cantitate. Nu si in calitate

Un studiu cantitativ si calitativ al activitatii europarlamentarilor romani in mai mult de 15 luni de cand au primit mandatul, arata ca reprezentantii cetatenilor romani la Strasbourg si Bruxelles par sa fie mai activi. Pe de alta parte activitatile de substanta, cele cu adevarat importante cum sunt rapoartele pe diverse teme, sunt inca destul de rar atribuite eurodeputatilor romani.

 

Corespondenta de la Strasbourg: Laszlo Tokes - ales vicepresedinte al Parlamentului European, intr-o procedura contestata

Corespondenta de la Strasbourg: Laszlo Tokes - ales vicepresedinte al Parlamentului European, intr-o procedura contestata Parlamentul European si-a ales astazi un nou vicepresedinte, in persoana lui Laszlo Tokes. El fusese propus de grupul PPE. Desi a fost singurul candidat si presedintele Jerzy Buzek a propus alegerea sa prin aclamatie, obiectia adusa de Corneliu Vadim Tudor a determinat supunerea la vot a candidaturii. Votul s-a incheiat dar este contestat din motive tehnice.

 

PE aproba cheltuielile pe 2008 ale majoritatii institutiilor UE. Stegulete rosii pentru Romania si Bulgaria

PE aproba cheltuielile pe 2008 ale majoritatii institutiilor UE. Stegulete rosii pentru Romania si Bulgaria Parlamentul a votat miercuri descarcarea de gestiune pentru 2008 pentru aproape toate institutiile si agentiile UE. a Parlamentul "este preocupat de deficientele inregistrate in gestionarea fondurilor de preaderare de catre autoritatile nationale din Bulgaria si Romania". Deputatii vor lua peste doua saptamani decizia cu privire la descarcarea de gestiune pentru Consiliu din cauza negocierilor in curs.

 

Cum au votat europarlamentarii romani pe rezolutia cianurilor

Rezolutia PE prin care cere Comisiei Europene sa interzica folosirea tehnologiilor de minerit pe baza de cianuri a starnit multe discutii in Romania, si in special in randul europarlamentarilor romani. Ei au votat, in general, in functie de disciplina de partid. Nu au lipsit, insa, surprizele.

 

PE da un vot de blam mineritului cu cianuri

Parlamentul European, reunit in sedinta plenara la Bruxelles, a votat un document prin care se pronunta pentru interzicerea folosirii cianurilor in minerit. PE a adoptat fara modificari rezolutia referitoare la interzicerea folosirii tehnologiilor pe baza de cianuri in mineritul din Uniunea Europeana. Rezolutia nu are caracter obligatoriu.

 

Sedinta plenara a PE, perturbata de haosul zborurilor: toate voturile au fost amanate

Sedinta plenara a PE, perturbata de haosul zborurilor: toate voturile au fost amanate Sedinta plenara a Parlamentului European se desfasoara, desi putini europarlamentari au reusit sa ajunga la Strasbourg in timp util. Ordinea de zi a fost modificata din cauza perturbarilor traficului aerian: majoritatea dezbaterilor vor avea loc, insa voturile au fost amanate pentru viitoarea sesiune plenara.

 

Seful PE vine la Bucuresti

Seful PE vine la Bucuresti Jerzy Buzek va face o vizita in Romania, pe 11 si 12 aprilie. El va fi primit de presedinte, premier si ministrul de Externe. Parlamentul Romaniei este codas in UE privind dezbaterile asupra unor mari teme europene.

 

PE despre strategia UE2020: daca nu are rezultate, n-ar trebui finantata

Strategia UE ar trebui sa se axeze pe rezolvarea problemei somajului, o mai buna coordonare si o guvernanta economica mai puternica bazata pe reguli cu caracter obligatoriu. Deputatii europeni subliniaza conditionalitatea finantarii UE in functie de rezultatele si compatibilitatea cu obiectivele strategiei UE 2020.

 

Parlamentul European dobandeste noi puteri in relatiile cu Comisia Europeana

Parlamentul a aprobat un set de principii de baza ce vor fi implementate in cadrul acordului revizuit intre Parlament si Comisie. Presedintele Comisiei Barroso a acceptat cerintele Parlamentului, reflectand astfel noua pozitie a Parlamentului conform Tratatului de la Lisabona.

 

Georgieva - prestatie apreciata in PE. Prioritatea zero este Haiti

Georgieva - prestatie apreciata in PE. Prioritatea zero este Haiti Kristalina Georgieva - noua candidata din partea Bulgariei la postul de comisar european - a fost audiata pe 3 februarie la Parlamentul European in cadrul comisiei pentru dezvoltare. Deputatii europeni i-au pus intrebari despre reactia UE la tragedia din Haiti, coordonarea diferitelor portofolii in cadrul colegiului de comisari si mecanismul european de protectie civila.

 

Europarlamentarii ingroapa securea razboiului. Comisia ar putea fi votata pe 9 februarie

Europarlamentarii ingroapa securea razboiului. Comisia ar putea fi votata pe 9 februarie Europarlamentarii par sa fi abandonat vanatoarea de comisari-desemnati, dupa ce exercitiul de putere a dus la oprirea candidaturii Rumianei Jeleva. Grupurile politice din PE nu mai cer redistribuiri de portofolii, noi audieri sau inlocuirea de comisari-desemnati, dupa cum indica atmosfera de pe 20 ianuarie de la Strasbourg.

 

Kroes trece cu usurinta prin a doua audiere

Kroes trece cu usurinta prin a doua audiere Neelie Kroes a reusit sa-i convinga pe europarlamentari ca este potrivita pentru functia de comisar european pentru 'Agenda Digitala', potrivit eurodeputatilor care au participat la a doua audiere, neoficiala. Dupa prima audiere au existat voci care s-au declarat nemultumite de prestatia olandezei.

 

Ultimii patru comisari-desemnati si-au expus planurile in PE

Ultimii patru comisari-desemnati si-au expus planurile in PE Luni si marti deputatii europeni au audiat ultimii patru candidati la posturile de comisari europeni. Cecilia Malmstr÷m, comisar desemnat pentru afacerile interne, a spus ca nicio tara UE nu poate aborda singura problema imigratiei, iar Maria Damanaki, comisar desemnat pentru pescuit, a mentionat printre prioritati combaterea pirateriei marine. Antonio Tajani (comisar desemnat pentru industrie si antreprenoriat) crede ca actuala criza este o oportunitate de relansare a economiei UE, iar Maro╣ ęefŔoviŔ (comisar desemnat pentru relatiile inter-institutionale si administratie) doreste sa se concentreze asupra unei mai bune cooperari cu parlamentele nationale si cetatenii.

 

Audieri fara surprize, la sfarsitul saptamanii trecute

Oettinger are o vizune europeana asupra energiei / Hedegaard: Vreau ca UE sa devina regiunea cea mai prietenoasa cu mediul din lume / Comisarul nominalizat pentru transporturi vrea proiecte mai putine si mai mari / Vassiliou se angajeaza sa stimuleze mobilitatea studentilor / Hahn impresioneaza europarlamentarii / Dalli: Voi fi gardianul intereselor consumatorilor / Kroes s-a aratat dura in cadrul audierilor.

 

Urmatoarele 15 articole din "Totul despre PE" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut