Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Alegeri 2009
Alegeri Europene 2007
Voce in Parlament
Initiative
Noi reglementari
Totul despre PE
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Romania in
Parlamentul European
> Noi reglementari

Noi reglementari

Unda verde pentru un singur supraveghetor bancar la nivelul UE

Euro-deputatii au dat unda verde sistemului UE de supraveghere bancara, ce va aduce, din septembrie 2014, sub directa supraveghere a Bancii Centrale Europene (BCE) aproximativ 150 dintre cele mai mari banci ale Europei. Deputatii au intarit transparenta si responsabilizarea sistemului si au cerut Autoritatii Bancare Europene sa dezvolte practici de supraveghere care sa fie urmate de supraveghetorii din bancile nationale.

 
 

 
 

VIDEO De la A la Z: C de la 'calitate'. Un mod inedit de a promova informatii:)

VIDEO De la A la Z: C de la 'calitate'. Un mod inedit de a promova informatii:) In meniu: peste 1.000 de produse cu etichete europene pentru calitate. Am testat trei dintre ele. Sunt destule pentru toate gusturile. O emisiunea haioasa si instructiva a televiziunii PE.

 

Basescu: Noile conditii Schengen nu se aplica Romaniei. Declaratiile presedintelui dupa Consiliul European de la Bruxelles

Basescu: Noile conditii Schengen nu se aplica Romaniei. Declaratiile presedintelui dupa Consiliul European de la Bruxelles Presedintele Basescu a declarat vineri ca a fost adoptata la Consiliul European o minuta la concluziile lucrarilor in care se arata ca reglementarile privind consolidarea guvernantei Schengen nu se vor aplica Romaniei si Bulgariei, precizand ca a acceptat noile conditii "din interiorul Schengen".

 

Calatorie fara vize in Brazilia pentru cetatenii din Cipru, Estonia, Letonia si Malta

Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne a Parlamentului European si-a dat avizul pentru Acordul UE-Brazilia cu privire la exonerarea de obligatia de a detine viza de scurta sedere pentru titularii de pasapoarte obisnuite. La recomandarea Monicai Macovei in calitate de raportor, vor fi eliminate, astfel, vizele de scurta sedere pentru calatorii in scop turistic sau de afaceri pentru toti cetatenii brazilieni si ai UE, inclusiv pentru cetatenii din Cipru, Estonia, Letonia si Malta care in prezent nu pot calatori fara viza in Brazilia.

 

PE: Stimulente pentru productia de camionete mai eficiente

Parlamentul European a introdus unele limite de emisie de C02 pentru camionete sau alte vehicule utilitare usoare, destinate transporturilor de bunuri, vehicule clasificate in categoria N1. Noile reguli includ stimulente pentru productia de vehicule eficiente din punct de vedere al consumului dar si sanctiuni pentru producatorii care nu respecta tintele convenite.

 

Parlamentul European: Calatorii cu autocarul vor avea dreptul la despagubiri in caz de intarziere sau anulare a cursei

Parlamentul European a adoptat noi reglementari care prevad drepturi consolidate pentru pasagerii care calatoresc cu autobuzul sau autocarul. Noua legislatie prevede compensatii de pana la 50% din pretul biletului, in plus fata de rambursarea integrala a tichetului, daca un operator anuleaza o calatorie si nu poate astfel sa isi onoreze contractul de transport.

 

Eurodeputatii cer o mai buna gestionare a deseurilor electronice

Parlamentul European cere reguli mai stricte pentru gestionarea deseurilor provenind de la echipamente electrice si electronice (DEEE), acestea fiind in crestere in UE. Cu votul de joi, deputatii au propus noi obiective pentru colectarea, reciclarea si reutilizarea acestora.

 

Parlamentul European a adoptat reguli mai stricte pentru combaterea traficului de fiinte umane

Persoanelor implicate in traficul de fiinte umane li se vor aplica pedepse mai severe, iar victimele acestora vor putea beneficia de protectie si de sprijin, conform unei noi legislatii adoptata de Parlamentul European. Noua legislatie va fi aplicabila traficului de fiinte umane in industria exploatarii sexuale sau exploatarii la locul de munca, de exemplu in constructii, agricultura sau servicii la domiciliu.

 

PE: Victimele infractiunilor obtin protectie la nivel european

Victimele infractiunilor care beneficiaza de protectie in unul din statele membre ale UE vor beneficia de aceleasi drepturi daca se muta intr-un alt stat membru, in urma aplicarii unei noi legislatii votate de Parlamentul European. Deputatii au votat extinderea European sa aiba un domeniu de aplicare a ordinului de protectie, pentru ca aceasta sa se aplice nu numai victimelor violentei sexuale, dar si celorlalte infractiuni.

 

PE: Reguli mai severe pentru a lupta impotriva traficului de fiinte umane

O activitate de prevenire mai riguroasa, pedepse mai severe pentru traficanti si o mai buna protectie pentru victime sunt principalele obiective ale noii legislatii europene privind traficul de fiinte umane. Noua legislatie europeana va fi aplicabila traficului de fiinte umane in industria exploatarii sexuale sau in ceea ce priveste exploatarea la locul de munca, de exemplu in constructii, agricultura sau servicii la domiciliu.

 

Bugetul UE 2011: Europarlamentarii doresc un acord asupra mecanismelor de flexibilitate

Deputatii europeni si-au exprimat disponibilitatea pentru obtinerea unui acord privind bugetul UE pentru anul 2011 in limitele stabilite de Consiliu, cu conditia ca guvernele sa fie de acord cu principiul flexibilitatii bugetului si cu metodele de lucru pentru viitor. Acesta este mesajul rezolutiei referitoare la negocierile in curs pentru bugetul 2011, adoptate joi, 25 noiembrie.

 

PE cere prelungirea ajutorului de stat pentru minele de carbune pana in 2018

PE cere prelungirea ajutorului de stat pentru minele de carbune pana in 2018 Inchiderea minelor neprofitabile nu va determina reducerea emisiilor de CO2, ci va avea consecinte sociale serioase, de aceasta masura fiind afectate si minele din Valea Jiului. Rezolutia adoptata de Parlamentul European prelungeste termenul limita pentru operatiunile de subventionare a productiei de huila pana la 31 decembrie 2018. PE are doar o putere consultativa in acest caz.

 

Bugetul UE pe 2011: Europarlamentarii solicita mai multe investitii in cercetare, educatie si energie

Deputatii europeni solicita mai multe investitii in cercetare, inovare, educatie, energie si asistenta pentru Autoritatea Palestiniana, dar pastrarea unui nivel restrictiv al cheltuielilor generale, potrivit votului de miercuri privind bugetul UE pentru 2011. Ei doresc de asemenea lansarea unor discutii referitoare la actualul cadru financiar multianual, precum si la noi modalitati de finantare a bugetului.

 

Concediul de maternitate ar putea fi extins la 5 luni si platit integral

Concediul minim de maternitate in UE ar trebui sa fie extins de la 14 la 20 de saptamani si sa fie platit 100% in toata Uniunea Europeana, oferind insa o anumita flexibilitate statelor care dispun deja de prevederi privind acest tip de concediu din motive de familie. Majoritatea eurodeputatilor au aprobat si dreptul la concediul de paternitate platit, de cel putin doua saptamani.

 

PE: Republica Moldova primeste 90 milioane de euro pentru gestionarea crizei

Republica Moldova urmeaza sa primeasca un grant de pana la 90 milioane de euro, masura fiind menita sa contracareze efectele crizei financiare, potrivit votului Parlamentului European de marti, 7 septembrie.Deputatii europeni au votat cu o majoritate larga raportul elaborat de Iuliu Winkler (PPE, RO), fiind adoptat prin vot cu apel nominal (590 voturi pentru, 26 impotriva si 29 de abtineri).

 

Urmatoarele 15 articole din "Noi reglementari" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut