Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Alegeri 2009
Alegeri Europene 2007
Voce in Parlament
Initiative
Noi reglementari
Totul despre PE
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Romania in
Parlamentul European
> Initiative

Initiative

Strategia UE pentru Marea Neagra - sustinuta de PE

Membrii Parlamentului European considera ca ar trebui lansata o strategie pentru regiunea Marii Negre, care sa consolideze coerenta si vizibilitatea actiunii UE in regiune si sa asigure stabilitatea si securitatea resurselor energetice. O noua linie bugetara si mai multe resurse umane ale UE sunt necesare, se arata in raportul aprobat de PE.

 
 

 
 

Parlamentul European cere mai mult sprijin pentru sectorul apicol din Europa

Mortalitatea albinelor este in crestere, in timp ce numarul apicultorilor din Europa se afla in declin, toate acestea putand avea un impact serios asupra productiei de alimente, atata timp cat majoritatea speciilor de plante si a recoltelor depinde de polenizarea facuta de albine. Parlamentul va solicita Uniunii Europene sa isi amplifice sprijinul pentru sectorul apicol in urmatoarea reforma a Politicii Agricole Comune (PAC).

 

PE e generos: voteaza locuri de munca pentru tineri si batrani

Eurodeputatii au votat joi o rezolutie pentru cresterea nivelului de ocupare a fortei de munca in Uniunea Europeana pentru tineri, ca si pentru persoanele in varsta, pentru a degreva sistemele de securitate sociala si fondurile de pensii. Nu sunt indicate metode practice de creare de locuri de munca.

 

Deputatii europeni propun adoptarea unui sistem de calculare a venitului minim in toate statele membre

Intr-un raport adoptat miercuri, deputatii europeni au propus adoptarea unui sistem de calculare a venitului minim in toate statele membre, ca masura pentru combaterea saraciei. La sfarsitul anului 2008, aproape 85 de milioane de persoane, adica 17% din populatia Uniunii traiau sub pragul saraciei.

 

Europarlamentarii cer ca UE sa aiba un rol mai important in solutionarea conflictului din Transnistria

Solutionarea problemei Transnistriei constituie un element esential pentru promovarea stabilitatii politice si a prosperitatii economice in Republica Moldova si in regiune, potrivit unei rezolutii adoptate in Parlamentul European. Deputatii europeni considera ca UE ar trebui "sa aiba un rol mai important in gasirea unei solutii la problema Transnistriei, astfel incat persistenta acestei chestiuni sa nu constituie un obstacol in calea integrarii Moldovei in UE".

 

Proiect de reforma electorala pentru alegerea eurodeputatilor

Proiect de reforma electorala pentru alegerea eurodeputatilor Europarlamentarul britanic Andrew Duff pregateste un raport privind schimbarea sistemului electoral pentru alegerile europene. Una din schimbarile majore ar fi introducerea unei liste suplimentare, prin care ar urma sa fie alesi direct europarlamentari 'transnationali'. "Trebuie sa amelioram calitatea conducerii in Parlament," spune el.

 

PE: Noi reguli privind securitatea aprovizionarii cu gaze naturale

Consumatorii europeni nu ar trebui sa ramana fara gaze naturale pe durata unei crize de aprovizionare, iar astfel de crize trebuie gestionate mai bine, gratie coordonarii la nivel european si interconectarilor transfrontaliere, prevazute in noua legislatie adoptata de catre Parlamentul European marti, 21 septembrie.

 

PE: Site-urile de comert electronic ar putea avea o marca europeana de siguranta

Internetul este canalul de distributie cu amanuntul cu cea mai mare rata de crestere, insa doar unul din trei consumatori ar lua in considerare posibilitatea cumpararii online dintr-o alta tara UE. Parlamentul European a sustinut marti, 21 septembrie, propuneri menite sa incurajeze comertul electronic transfrontalier si sa consolideze increderea consumatorilor.

 

PE: Este nevoie de o noua legislatie europeana care sa asigure venituri echitabile agricultorilor

Membrii Parlamentului European au prezentat, marti, propuneri in vederea solutionarii problemei abuzului de pozitie dominanta, a practicilor comerciale si contractuale inechitabile, inclusiv intarzierea platilor, si pentru a imbunatati pozitia producatorilor agricoli. Intr-un raport elaborat de Jose Bove (grupul Verzilor//EFA, FR) este prezentat raspunsul la comunicarea Comisiei Europene cu privire la acest subiect si propune imbunatatirea lantului de aprovizionare cu produse alimentare in beneficiul producatorilor si al cetatenilor.

 

Parlamentul European cere interzicerea clara a carnii si lactatelor de la animale clonate

In momentul de fata nu exista reguli care sa permita sau sa interzica in mod explicit produsele lactate sau carnea si produsele din animale clonate. In locul reglementarii regulilor privind noile alimente, pozitie sustinuta de Comisie si Consiliu, deputatii insista pentru adoptarea unei noi legislatii UE care sa interzica in mod expres alimentele din animale clonate si descendentii acestora.

 

Europarlamentarii au aprobat un cadru legislativ privind sistemele de transport inteligente

Eurodeputatii au aprobat un nou cadru legislativ pentru sistemele inteligente de transport (STI) din domeniul transportului rutier din UE. Congestionarea din ce in ce mai puternica a sistemului de transport si consumul aferent de energie si efectele negative asupra mediului impun adoptarea unei abordari inovatoare care sa raspunda necesitatilor si cerintelor din ce in ce mai mari din domeniul transportului si al mobilitatii. Masurile traditionale precum extinderea retelelor de transport existente nu vor mai fi suficiente si vor trebui gasite solutii noi.

 

Europarlamentarii stabilesc noi reguli pentru etichetarea alimentelor

Etichetele de pe produsele alimentare ar trebui sa contina informatii nutritionale, precum si recomandari cu privire la consumul zilnic, potrivit votului deputatilor europeni de miercuri. Totusi, acestia au respins propunerea de introducere a sistemului tip semafor pentru mentionarea continutului de sare, zahar, grasimi in produsele alimentare procesate.

 

Europarlamentarii solicita obiective concrete pentru strategia UE 2020

Reformarea guvernantei economice este necesara pentru ca UE sa faca mai bine fata posibilelor viitoare crize si pentru a asigura implementarea strategiei UE2020, afirma deputatii europeni in doua rezolutii cu privire la guvernanta economica si strategia UE2020. Acestia mai solicita introducerea unor obiective concrete in strategia UE 2020, precum 3% pentru cercetare si dezvoltare, obiective obligatorii privind emisiile CO2 si reducerea cu 50% a saraciei in UE.

 

PE: Soferilor independenti trebuie sa li se aplice legislatia UE privind timpul de lucru

Soferilor independenti de autobuz sau camion trebuie sa li se aplice aceleasi reguli ca si angajatilor companiilor de transport, sunt de parere deputatii europeni, confirmand astfel votul Comisiei PE pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale. O majoritate redusa a membrilor PE au respins propunerea Comisiei, potrivit careia soferii de camion si de autobuz independenti trebuie sa fie exceptati de la aplicarea Directivei din 2002 privind organizarea timpului de lucru al persoanelor care efectueaza activitati mobile de transport rutier.

 

Lazslo Tokes, propus de PPE ca vicepresedinte al Parlamentului European

Eurodeputatul roman Laszlo Tokes (PPE/UDMR) a fost propus miercuri de grupul Popularilor Europeni sa ocupe functia de vicepresedinte al Parlamentului European, in locul eurodeputatului ungar Pal Schmitt, relateaza Agerpres.

 

Urmatoarele 15 articole din "Initiative" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut