Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Alegeri 2009
Alegeri Europene 2007
Voce in Parlament
Initiative
Noi reglementari
Totul despre PE
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Romania in
Parlamentul European
> Voce in Parlament

Voce in Parlament

Monica Macovei, cel mai activ raportor din Parlamentul European

O statistica a Parlamentului European releva faptul ca europarlamentarul PDL Monica Macovei este cel mai activ din raportorii PE, cu 35 de rapoarte votate in 2012. Ea este urmata de europarlamentarul portughez Vital Moreira, cu 22 de rapoarte votate. In ceea ce priveste clasamentul raportorilor din Romania, Monica Macovei este urmata de eurodeputatul PSD Adriana Ticau, cu 2 rapoarte votate.

 
 

 
 

Adrian Severin, reclamatie la adresa Parlamentului European

Adrian Severin, reclamatie la adresa Parlamentului European O reclamatie a europarlamentarului Adrian Severin la adresa conduitei PE in scandalul izbucnit dupa publicarea articolului din Sunday Times se afla pe rolul ombudsmanului european, acesta cerand, printre altele, acces la birourile sale si crearea unui organism al PE care sa apere eurodeputatii, potrivit Mediafax.

 

Romania in UE. 5 ani de la aderare. Dacian Ciolos: Administratia este prima interfata cu institutiile europene

"Calitatea prezentei Romaniei in Uniunea Europeana este data in mare parte si de calitatea prezentei administratiei romanesti in relatia cu administratia europeana. Administratia este prima interfata cu institutiile europene", a declarat comisarul european Dacian Ciolos, prezent la deschiderea conferintei "Romania in UE. 5 ani de la aderare".

 

Studiu: Care sunt cei mai influenti eurodeputati romani ?

In ultima instanta, s-a urmarit realizarea unui punctaj si in ceea ce priveste gradul de influenta exercitat de fiecare europarlamentar roman in legislativul european. In acordarea calificativelor s-au avut in vedere criterii obiective precum functiile detinute, obtinerea de rapoarte, avize (si gradul de impact al acestora), precum si prezidarea, organizarea sau participarea la reuniuni internationale la nivel inalt.

 

Studiu: Cat de activa este delegatia Romaniei in Parlamentul European ?

Pe parcursul celor doi ani scursi din actuala legislatura, se constata o tendinta crescatoare a prezentei eurodeputatilor romani. Daca in primele 6 luni ale mandatului (iulie - decembrie 2009) Romania s-a aflat pe ultima pozitie la acest capitol (locul 27 din 27 de state membre), in clasamentul intocmit doar pentru anul 2011 Romania a urcat pana pe pozitia a 16-a. Cu toate acestea, per ansamblul celor doi ani, delegatia tarii noastre se afla inca la coada clasamentului, ocupand locul 25.

 

Studiu: Cum se inteleg eurodeputatii romani intre ei?

Pozitionarea politica a PNL in Parlamentul European este la mijloc, intre PSD, aflat la stanga pe esicherul politic, si PDL, aflat la dreapta sa. Constatarea se bazeaza pe analiza comportamentului la vot a vicepresedintilor grupurilor politice europene din partea celor trei partide romanesti, conform unui studiu anula realizat de Institutul European pentru Democratie Participativa - Qvorum.

 

Studiu: Europarlamentarii la raport: cum ne reprezinta in Europa (dupa 2 ani de mandat)?

Institutul European pentru Democratie Participativa - Qvorum a lansat o noua editie a studiului anual "Europarlamentarii la Raport: cum ne reprezinta in Europa?". In ceea ce preveste prezenta, in clasamentul intocmit doar pentru anul 2011 Romania a urcat pana pe pozitia a 16-a. Cu toate acestea, per ansamblul celor doi ani, delegatia tarii noastre se afla inca la coada clasamentului, ocupand locul 25. Pe de alta parte, Europarlamentarii romani nu par a avea deloc trac in a lua cuvantul in Parlamentul European. Ca delegatie nationala ne aflam pe locul 5 din 27 de state membre la acest capitol.

 

Corina Cretu: Politicile falimentare ale dreptei europene au permis riscul ca viitorul monedei unice sa fie decis de eficienta atacurilor speculative asupra Italiei si Spaniei

Corina Cretu: Politicile falimentare ale dreptei europene au permis riscul ca viitorul monedei unice sa fie decis de eficienta atacurilor speculative asupra Italiei si Spaniei Eurodeputatul socialist Corina Cretu considera ca la nivelul UE se impun masuri ferme si coordonate, in conditiile in care politicile falimentare ale dreptei europene au permis riscul ca viitorul monedei unice sa fie decis de eficienta atacurilor speculative asupra Italiei si Spaniei. "Cetatenii europeni vor fi cei chemati sa plateasca pentru salvarea euro, tot asa cum ei au achitat si dureroasa nota de plata a salvarii sistemului bancar. Daca europenii trebuie sa ramana fara locuri de munca si sa traiasca mai rau pentru salvarea euro, e cazul sa ne intrebam cat vor mai fi dispusi cetatenii sa accepte riscurile", a declarat Corina Cretu.

 

Adina Valean, desemnata "cel mai puternic deputat din Parlamentul European"

Adina Valean, desemnata "cel mai puternic deputat din Parlamentul European" Europarlamentarul liberal Adina Valean a fost desemnata "cel mai puternic deputat din Parlamentul European", potrivit celui de-al patrulea Raport al organizatiei Votewatch.eu. Prezentul raport analizeaza comportamentul politic in Parlamentul European in ultimele sase luni si activitatea individuala a fiecarui eurodeputat, precum si al grupurilor politice si nationale din care acestia fac parte.

 

Care sunt averile eurodeputatilor romani in 2010: Mai multe case, masini, bijuterii, depozite bancare

Care sunt averile eurodeputatilor romani in 2010: Mai multe case, masini, bijuterii, depozite bancare Europarlamentarii romani au trecut in medie, in declaratiile de avere actualizate, suma de 74.000 de euro diurna obtinuta de la PE, suma la care s-au adaugat venituri pentru transport sau pentru cheltuielile la cabinetul de eurodeputat, potrivit Mediafax. Europarlamentarii romani au consemnat in declaratiile de avere si noi proprietati.

 

Jurnal: Negocierile in formatul "5+2" de la Moscova au esuat! Problema Transnistriei ramane in aer

Negocierile in formatul "5+2" privind reglementarea conflictului transnistrean care au avut loc marti, la Moscova, au esuat. Pozitia inflexibila a delegatiei de la Tiraspol nu a permis adoptarea unei decizii in acest sens pina la sfirsitul rundei de negocieri.

 

Comisia Juridica din Parlamentul European va solicita ridicarea imunitatii lui Adrian Severin

Comisia Juridica din Parlamentul European va solicita ridicarea imunitatii lui Adrian Severin Conform unui document confidential obtinut de RFI Romania, Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European cere ridicarea imunitatii lui Adrian Severin "excluzand restrictionarea libertatii personale".

 

Severin: In cazul meu este o inscenare. Victima este opinia publica, la fel ca si la Strauss-Kahn

Severin: In cazul meu este o inscenare. Victima este opinia publica, la fel ca si la Strauss-Kahn Europarlamentarul Adrian Severin a declarat, luni, pentru Mediafax, dupa audierea in Comisia JURI, ca doreste clarificarea cazului sau, acuzand "manevre absolut asemanatoare si de inscenari absolut din aceeasi familie" ca in cazul lui Dominique Strauss-Kahn. Severin a fost audiat, luni, in Comisia JURI din PE, care dezbate ridicarea imunitatii sale. Vezi si: Scrisoare deschisa a CRPE: Membrii PE ar trebui sa aplice aceleasi standarde pe care UE le cere parlamentarilor romani

 

Printul Charles la PE: 'Oprirea defrisarilor are o importanta critica'

Printul Charles la PE: 'Oprirea defrisarilor are o importanta critica' Printul Charles al Marii Britanii s-a alaturat deputatilor europeni si liderilor UE in gazduirea summitului "Prosperitatea cu emisii scazute de dioxid de carbon", care s-a derulat la Parlamentul European pe 9 februarie. Oameni de stiinta, ONG-uri si oameni de afaceri au participat la dezbaterea privind felul in care Europa si lumea pot crea economii cu emisii scazute de dioxid de carbon. Printul Charles a spus ca dezvoltarea economica ar trebui sa nu mai fie sinonima cu distrugerea mediului.

 

Europarlamentarii critica politica externa a UE fata de Tunisia

Membrii Parlamentului European si-au exprimat solidaritatea fata de actiunile de protest care "permit poporului tunisian sa isi recastige libertatea si sa puna capat regimului" fostului presedinte Ben Ali, criticand in acelasi timp Uniunea Europeana, care "se dovedeste incapabila sa elaboreze o veritabila politica externa in relatiile cu partenerii sai".

 

Urmatoarele 15 articole din "Voce in Parlament" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut