Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
Turism
Infrastructura
Siguranta transporturilor
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Turism, mobilitate > Turism

Turism

51% din turistii europeni si-au propus sa isi petreaca vacanta in tara lor. Propunerile UE pentru "vizitati Romania"

Numai anul trecut, aproximativ jumatate (51%) din turistii europeni si-au propus sa isi petreaca vacanta in tara lor. Multi au estimat ca aceasta tendinta va continua in 2012, asadar Comisia Europeana, prin initiativa sa "Destinatii turistice europene de excelenta" (European Destinations of Excellence) (EDEN), incurajeaza europenii sa descopere bogatia de valori ascunse chiar de pe meleagurile lor. Destinatiile castigatoare din Romania sunt, pana acum, Geoagiu Bai (2010), Parcul natural Apuseni (2009) si Depresiunea Horezu (2008).

 
 

 
 

Mediafax: Promovarea brandului turistic pe ringul unde boxeaza Bute si Mendy costa 590.000 de euro, fara TVA

Mediafax: Promovarea brandului turistic pe ringul unde boxeaza Bute si Mendy costa 590.000 de euro, fara TVA MDRT va plati 590.000 euro, fara TVA, pentru expunerea brandului national turistic pe ringul de box la meciul dintre Lucian Bute si Jean Paul Mendy, valoarea totala a contractului incheiat intre institutie si organizatorul galei, o firma a lui Rudel Obreja, fiind de 1,93 milioane euro, fara TVA.

 

MAE descurajeaza calatoriile cetatenilor romani in Egipt

Ministerul Afacerilor Externe indeamna cetatenii romani sa evite calatoriile in Egipt in aceasta perioada, avand in vedere evolutia evenimentelor din aceasta tara. Ministerul reminteste printr-un comunicat ca cetatenii romani aflati in Egipt pot lua legatura cu Ambasada Romaniei la Cairo pentru a-si anunta prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati.

 

Raport comparativ privind statiunile de ski in Europa: Cele mai ieftine - Cehia, cele mai scumpe - Elvetia

Centrele Europene ale Consumatorilor din UE au realizat un raport privind preturile si ofertele din statiunile de ski din 20 de state membre UE, potrivit informatiilor publicate de www.eccromania.ro. Au fost evaluate 197 statiuni de ski. Costul unui bilet pentru un adult pe o perioada de 6 zile variaza intre 40 euro in Republica Ceha (Sport areßl KlÝny) si Lituani (Vilkavi╣kio rajono slidininks klubas) si 272 Euro intr-o statiune de schi din Elvetia (St. Moritz).

 

Avertizari privind posibile atacuri teroriste in Franta si Germania, emise de Marea Britanie si SUA

Ministerul britanic al Afacerilor Externe a confirmat duminica avertismentele catre britanicii care calatoresc in Franta si Germania, cu privire la o "puternica amenintare terorista". Tot duminica, si Statele Unite au avertizat cetatenii americani care calatoresc in Europa privins asemenea atentate.

 

Ziua europeana a turismului promoveaza itinerariile culturale din UE

Comisia Europeana, Parlamentul European, statele membre si Consiliul Europei sunt pregatite sa coopereze mai intens in privinta promovarii "itinerariilor culturale". Acesta este mesajul transmis de catre principalii actori ai scenei europene din sectorul turismului, azi, la Bruxelles, unde Comisia celebreaza Ziua europeana a turismului cu ocazia Zilei mondiale a turismului.

 

Turismul SEE nu a iesit inca din criza

Turismul SEE nu a iesit inca din criza Sezonul turismului din intreaga regiune nu si-a atins obiectivul, dar trenduri pozitive au fost vazute in cateva tari. Dificultatile economice au ingreunat viata multora pentru a-si permite o vacanta in aceasta vara - o veste negativa intr-o regiune unde sectorul turismului contribuie cel mai mult la cresterea economica. Desi multe tari au inregistrat o reducere dramatica a numarului de vizitatori, cinci tari s-au acomodat cu aceasta problema, in ciuda vremurilor grele.

 

Turismul bulgaresc, promovat de marile canale TV europene

Turismul din Bulgaria va fi promovat pe Euronews, Eurosport, National Geographic si Discovery Channel, trei spoturi de prezentare urmand a fi difuzate in lunile urmatoare, de peste 3.000 de ori, pe cele patru mari canale de televiziune europene, scrie agentia bulgara Novinite, citata de HotNews.ro. Valoarea campaniei derulate de autoritatile bulgare se ridica la 7,5 milioane de leva (circa 3,8 milioane de euro) si este finantata din fonduri UE, prin programul operational european pentru dezvoltare regionala.

 

Loc din Romania - adaugat pe lista patrimoniului cultural mondial

UNESCO a adaugat luni (2.08.2010), in cadrul congresului ei anual ce a avut loc in Brazilia, 22 de situri culturale si naturale pe lista patrimoniul cultural mondial. Unul dintre acestea este in Romania.

 

VIDEO Brandul turistic al Romaniei va fi lansat joi la Shanghai, cu Hagi, Nadia si Nastase

Brandul turistic al Romaniei va fi lansat joi, la Shanghai, cu ocazia zilei nationale a Romaniei la Expozitia Mondiala 2010, anunta Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. La evenimentul de lansare vor participa, alaturi de ministrii Elena Udrea si Teodor Baconschi, si fostii mari sportivi Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi.

 

Inainte de vacanta - ce drepturi au calatorii europeni

Inainte de vacanta - ce drepturi au calatorii europeni Recent, au fost adoptate la nivel european cateva decizii cu privire la drepturile pasagerilor in transportul in comun. Saptamana trecuta, Parlamentul European a aprobat o noua reglementare care protejeaza pasagerii in calatoriile cu autobuzul, autocarul si vaporul, iar Comisia Europeana tocmai a lansat o campanie de informare despre drepturile celor ce calatoresc cu avionul sau trenul.

 

Drepturile pasagerilor - neindeajuns cunoscute. Comisia le popularizeaza

Datorita unei campanii de publicitate lansate de Comisia Europeana si care se desfasoara in 23 de limbi pe intreg teritoriul Europei, pasagerii vor beneficia de acces mai facil la informatiile privind drepturile pe care le au atunci cand calatoresc cu trenul sau cu avionul. Desi in ultimii ani Comisia a introdus reglementari pentru a asigura cetatenilor care calatoresc pe calea aerului sau pe calea ferata standarde egale pe tot teritoriul Uniunii Europene, nu toti pasagerii isi cunosc inca drepturile.

 

In vizita la cea mai veche podgorie elvetiana: infiintata in 1392, venituri de peste 1 milion euro in 2009

In vizita la cea mai veche podgorie elvetiana: infiintata in 1392, venituri de peste 1 milion euro in 2009 Domaine du Daley, cea mai veche podgorie elvetiana, se gaseste pe riviera Lacului Geneva, in apropiere de Lutry, intr-un colt de paradis. Din cele 12 hectare de vie pe care le detin Marcel si Cyril SÚverin, tata si fiu, sunt obtinute anual circa 70.000 de sticle de vin de 20 de tipuri diferite, care se vand cu preturi intre 9 si 30 de euro restaurantelor, hotelurilor si magazinelor de specialitate din Elvetia, Anglia si Japonia.

 

UE va lansa un 'Erasmus pentru turisti'

Ministrii europeni ai turismului se intalnesc la Madrid pe 15 aprilie pentru a lansa un program care va incuraja turistii sa isi planifice vacante pe toata durata anului, astfel urmand sa fie pastrate unele locuri de munca si in afara sezonului. Documentul, consultat de EurActiv, marcheaza inceputul unei politici UE in materie de turism, dupa cum se prevede in Tratatul de la Lisabona.

 

Turismul european, in scadere in 2009. Romania a atras cel mai mic procent de straini dintre toate tarile UE

Turismul european, in scadere in 2009. Romania a atras cel mai mic procent de straini dintre toate tarile UE Noptile in care camerele hotelurilor europene au fost ocupate in 2009 au fost mai putine cu 5% fata de 2008, arata cifrele Eurostat. Ocuparea hotelurilor de catre non-rezidenti a scazut cu 9%. Procentul acestora in randul turistilor a fost cuprins intre 15% in Romania si 96% in Malta.

 

Urmatoarele 15 articole din "Turism" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Paravion.ro
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut