Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
Turism
Infrastructura
Siguranta transporturilor
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Turism, mobilitate > Infrastructura

Infrastructura

Comisia Europeana a aprobat o investitie de 409 milioane de euro pentru tronsonul Eroilor - Drumul Taberei al magistralei 5 de metrou

Comisia Europeana a aprobat, joi, o investitie de 409,5 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) pentru tronsonul Eroilor - Drumul Taberei din magistrala 5 de metrou, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene citat de Mediafax.

 
 

 
 

Neelie Kroes, comisarul european pentru Agenda Digitala: Este ingrijorator ca peste 50% dintre romani nu au acces la internet

Neelie Kroes, comisarul european pentru Agenda Digitala: Este ingrijorator ca peste 50% dintre romani nu au acces la internet Pentru a ajunge la o rata de penerare de 80% la nivelul gosdpodariilor in privinta conexiunilor la internet broadband pana in 2015, asa cum si-a propus, Romania mai are multe de facut si este ingrijorator ca peste 50% dintre romani nu au acces la internet, a declarat luni la Bucuresti, Neelie Kroes, vicepresedintele Comisiei Europene, scrie HotNews.ro.

 

Proiectul Esplanada din Bucuresti, abandonat. Dezvoltatorul si-a suspendat activitatea

Proiectul Esplanada din Bucuresti, abandonat. Dezvoltatorul si-a suspendat activitatea TriGranit Development Romania, care intentiona sa dezvolte proiectul imobiliar Esplanada din Bucuresti, evaluat la un miliard de euro, si-a suspendat activitatea pentru trei ani, incepand cu 1 aprilie, potrivit unui anunt al companiei. Circa jumatate din terenul de peste zece hectare pe care se anuntase a fi dezvoltat proiectul Esplanada din Bucuresti este revendicat de fostii proprietari, ceea ce a dus la intarzierea cu peste 4 ani a investitiei evaluata la circa un miliard euro.
Citeste si:
VIDEO Cum vor arata cele mai inalte cladiri din Romania

 

UPDATE Tribunalul Bucuresti a decis ca diametrala Buzesti-Berzei-Uranus mai asteapta. Primaria anunta c ava continua lucrarile

UPDATE Tribunalul Bucuresti a decis ca diametrala Buzesti-Berzei-Uranus mai asteapta. Primaria anunta c ava continua lucrarile Tribunalul Bucuresti a luat decizia de a declara ilegal planul urbanistic zonal care sta la baza proiectului Diametralei Buzesti-Berzei-Uranus. Primaria este obligata sa opreasca lucrarile in perioada urmatoare. Primaria Capitalei anunta ca nu va suspenda lucrarile la proiectul "diametralei nord-sud" intrucat va face recurs la decizia judecatoreasca de miercuri.

 

Fonduri europene: CNADNR a incheiat contracte de un miliard de lei pentru reabilitarea a 400 de kilometri de drumuri nationale

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a incheiat intr-o singura zi noua contracte de reabilitare a drumurilor nationale. In total vor fi cheltuiti circa un miliard de lei, fara TVA, pentru aproape 400 de kilometri de drum. Durata celor noua contracte este de 24 de luni, la care se adauga 24 de luni de garantie. Potrivit Companiei Nationale, lucrarile sunt finantate in proportie de 69,25% prin fonduri europene. Vedeti in text care sunt drumurile care urmeaza sa fie reabilitate si valorile contractelor.

 

Al doilea pod peste Dunare intre Romania si Bulgaria va fi gata in 2011

Aproximativ 60% din constructia celui de-al doilea pod peste Dunare dintre Romania si Bulgaria a fost finalizata. Lucrarile de infrastructura auxiliara din Bulgaria au ajuns si ele la jumatate. Un pod rutier cu lungimea de 600 de metri si opt pasaje de cale ferata sunt deja gata. Lucrarile vor continua la inceputul anului 2011, anunta Novinite, citata de HotNews.ro.

 

Standardele de cost pentru lucrarile de infrastructura au fost aprobate: Un kilometru de autostrada in zona de munte va costa 6 milioane de euro

Guvernul a aprobat un proiect de act normativ privind standardele de cost pentru investitiile din domeniul transporturilor finantate din fonduri publice, a anuntat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. "Astazi am introdus primele 12 standarde de cost pentru lucrari de infrastructura", a precizat Boagiu. Potrivit acesteia, aceste standarde nu includ lucrarile conexe, precum poduri, podete, tuneluri, lucrari hidrotehnice. Pentru acest tip de lucrari urmeaza sa fie realizate alte standarde de cost.

 

Au fost scoase la licitatie inca doua autostrazi: Timisoara-Lugoj- 1 miliard lei si Orastie-Sibiu- 3,5 miliarde lei

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a lansat licitatii pentru constructia a inca doua tronsoane de autostrada din Coridorul IV Pan-european. Este vorba de doua loturi din autostrada Timisoara-Lugoj si de patru loturi din Orastie-Sibiu. Cele doua loturi din Timisoara-Lugoj au o lungime de 35,1 kilometri, valoarea lucrarilor fiind estimata la 878,4 milioane lei, fara TVA (peste 1 miliard lei cu TVA).

 

Documentatia de atribuire pentru Orastie-Sibiu

Documentatia de atribuire pentru Timisoara-Lugoj

 

Trei tronsoane de autostrada in valoare de 1,3 miliarde euro din coridorul pan-european IV vor fi scoase la licitatie pana la sfarsitul saptamanii

Trei din tronsoanele coridorului pan-european IV Nadlac-Constanta vor fi scoase la licitatie in aceasta saptamana, potrivit unei informatii transmise de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) la solicitarea HotNews.ro. Cele trei tronsoane au, in total, o lungime de 156 de kilometri, iar valoarea lor este estimata la circa 1,3 miliarde de euro. Un alt tronson, de 99,5 kilometri, in valoare de 787 de milioane de euro, va fi licitat in cursul primului trimestru din 2011.

 

Lucrarile la cinci tronsoane ale Coridorului IV Pan-European ar putea demara in 2011

Romania a obtinut avizele pentru constructia a cinci tronsoane ale Coridorului IV Pan-European, pentru care urmeaza sa fie lansate licitatiile de atribuire, a declarat joi presedintele Traian Basescu, care a recomandat ziaristilor sa le spuna politicienilor care afirma ca nu au bani ca mint.

 

Anca Boagiu: Vom colabora cu Marea Britanie si Olanda pentru a face din Constanta al doilea port din Europa

Ambasadorii Marii Britanii si Olandei au discutat cu ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, despre posibilitatea unei colaborari in vederea maximizarii potentialul portului Constanta in regiune, astfel incat acesta sa devina al doilea port din Europa, informeaza Ministerul Transporturilor.

 

Sapte proiecte de 450 milioane de euro privind transportul naval romanesc ar putea fi incluse in Strategia Dunarii

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a propus mai multe proiecte, din care sapte prioritare, care ar urma sa fie incluse in Planul de Actiune al Comisiei Europene privind implementarea Strategiei Dunarii, informeaza Ministerul Transporturilor. Cele sapte proiecte se axeaza pe componenta de transport naval in vederea imbunatatirii conditiilor pentru transportul fluvial. Valoarea totala a proiectelor este de circa 450 milioane de euro.

 

CNADNR a semnat cu Strabag un contract de 220 milioane de euro pentru tronsonul Deva-Orastie din coridorul pan-european IV Constanta-Nadlac

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a semnat, marti, cu asocierea Strabag AG-SC Strabag SRL-SC Straco Grup contractul pentru constructia variantei de ocolire Deva-Orastie la standard de autostrada, informeaza Ministerul Transporturilor. Valoarea contractului este de 220,6 milioane euro (TVA inclus), din care contributia Comisiei Europene este pana la 133,6 milioane euro.

 

Proiect de HG: Costul unitar pentru autostrazile din zona de munte este de 6,1 milioane euro/km, iar pentru liniile de cale ferata de 1,2 milioane euro/km

Ministerul Transporturilor a elaborat un proiect de Hotarare a Guvernului privind aprobarea standardelor de cost pentru investitiile finantate din fonduri publice. "Prin prezenta hotarare se aproba standarde de cost, care sa raspunda unui minim necesar de finantare si care sa evite atat subfinantarea cat si suprafinantarea datorita erorilor de fundamentare a costurilor lucrarilor de investitii pentru obiectivele din domeniul infrastructurii de transport", se arata in nota de fundamentare a proiectului.

 

Proiect de HG privind standardele de cost

 

Romania a fost inclusa intr-un nou traseu rutier european: "Via Carpatia"

Romania a fost inclusa intr-un nou traseu rutier european: "Via Carpatia" Reprezentantii ministerelor transporturilor din sapte tari europene, printre care si Romania, au semnat vineri la Lancut, in Polonia, declaratia "VIA CARPATIA" privind extinderea celei mai scurte rute de transport rutier de-a lungul axei nord-sud, informeaza Ministerul Transporturilor. Aceasta ruta conecteaza Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania, Bulgaria si Grecia.

 

Urmatoarele 15 articole din "Infrastructura" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Paravion.ro
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut