Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
Turism
Infrastructura
Siguranta transporturilor
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Turism, mobilitate > Siguranta transporturilor

Siguranta transporturilor

Noi reguli europene: soferii aflati in alt stat membru nu mai scapa de amenda de circulatie

Miercuri, Parlamentul European a adoptat regulile actualizate referitoare la schimbul transfrontalier de date privind infractiunile rutiere. Astfel, soferii care vor incalca codul rutier in timp ce se afla in alt stat membru UE nu vor mai putea scapa de amenda. Regulile vor asigura un tratament egal aplicat soferilor si o imbunatatire a sigurantei rutiere. Ele se vor aplica si in Marea Britanie, Irlanda si Danemarca, in urmatorii doi ani, transmite Biroul de Informare al Parlamentului European.

 
 

 
 

Comisia Europeana: Haosul din aeroporturi este inacceptabil

Comisia Europeana a criticat dur situatia haotica a traficului aerian, afectat grav de ninsori, si a chemat oficialii aeroporturilor la o intalnire pentru a oferi explicatii, relateaza AFP.

 

Saptamana europeana a mobilitatii 2010: "Calatoriti mai inteligent, traiti mai bine"

Saptamana europeana a mobilitatii 2010: "Calatoriti mai inteligent, traiti mai bine" Sute de orase si municipii din intreaga Europa (din care 47 din Romania) si din afara acesteia participa, intre 16 si 22 septembrie 2010, la Saptamana europeana a mobilitatii, cel mai mare eveniment mondial dedicat deplasarilor urbane sustenabile. Tema campaniei 2010 - Calatoriti mai inteligent, traiti mai bine - pune accent pe efectele daunatoare pe care tendintele actuale din transportul urban le au asupra sanatatii cetatenilor. Scopul este incurajarea autoritatilor locale sa promoveze alternative la folosirea automobilelor si sa evidentieze impactul pozitiv al acestora asupra sanatatii publice si asupra mediului.

 

MAE avertizeaza romanii care calatoresc in Grecia ca exista probleme in aprovizionarea cu combustibil

Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani, care doresc sa calatoreasca in Republica Elena in perioada urmatoare cu autoturismul personal, ca exista probleme in legatura cu aprovizionarea cu combustibil la majoritatea statiilor de benzina din aceasta tara.

 

Comisia a actualizat lista neagra a companiilor aeriene interzise in spatiul comunitar

Comisia Europeana a publicat, marti, lista actualizata a companiilor aeriene carora le este interzis accesul in spatiul aerian comunitar. Pe scurt, au fost extinse restrictiile de operare impuse companiei Iran Air, un transportator din Surinam a fost adaugat pe lista neagra, in timp ce doi transportatori din Indonezia au fost scosi de pe lista.

 

Romania are cele mai nesigure sosele din Europa: 2.800 de morti anual

Romania si Malta sunt singurele tari din UE unde numarul celor care au murit in accidente rutiere este mai mare in 2009, fata de 2001, arata un raport al Consiliului European de Siguranta a Transporturilor (ETSC). Avem si cea mai mare rata a mortalitatii din accidentele rutiere, raportat la numarul de locuitori, iar drumurile noastre sunt de opt ori mai periculoase decat cele din Suedia, arata un raport dintre numarul de kilometri parcursi si numarul de victime pe sosele.

 

Noi reguli europene pentru crizele aviatice

Oficialii europeni au convenit asupra unui plan de interventie in caz de criza aviatica. Ministrii Transporturilor s-au reunit la Bruxelles, marti, 4 mai si au cautat masuri care sa previna situatiile haotice de genul celei provocate de vulcanul din Islanda.

 

UE ii ajuta cu reclamatiile pe cei afectati de cenusa vulcanica

Reteaua centrelor europene pentru consumatori (ECC-Net), sustinuta de Comisia Europeana, care functioneaza in toate statele membre (plus Islanda si Norvegia), a prezentat un pachet complet pentru reclamatii, destinat sa-i ajute pe consumatorii afectati de recentele perturbari de trafic aerian sa-si exercite drepturile de consumatori garantate conform legislatiei UE.

 

Romania s-a angajat sa integreze la bordul automobilelor sistemul eCall de apeluri de urgenta

Romania, Belgia, Danemarca, Luxemburg si Malta au semnat, cu ocazia unei ceremonii desfasurate marti la Bruxelles, memorandumul UE pentru implementarea sistemului eCall de apeluri de urgenta in intreaga Europa, alaturandu-se astfel altor 15 state europene, care l-au semnat deja, anunta un comunicat al CE. Acest sistem integrat la bordul automobilelor apeleaza automat numarul european unic pentru apeluri de urgenta 112 atunci cand are loc un accident grav, transmitand celui mai apropiat serviciu de urgenta locul exact si alte informatii esentiale cu privire la acesta.

 

Efecte ale norului de cenusa: Comisia Europeana urgenteaza centralizarea controlului asupra spatiului aerian european

Inchiderea spatiului aerian european nu ar fi luat asemenea proportii daca spatiul aerian ar fi fost supus unui control centralizat, spune Comisia Europeana, care doreste acum sa forteze o decizie in acest sens.

 

UE are nevoie de alternative pentru transportul aerian

UE are nevoie de alternative pentru transportul aerian Norul de cenusa care a oprit zborurile din Europa a aratat clar cat de dependent este continentul de transportul aerian. Rezultatul: un apel al Parlamentului European pentru o retea feroviara mai buna si mai rapida in UE.

 

VIDEO Ministerul Mediului: Romania poate intra din nou sub incidenta codului rosu pentru aviatie.

Datele de ultima ora privind evolutia norului de cenusa produs de eruptia vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda arata ca Romania poate intra din nou sub incidenta codului rosu pentru aviatie, incepand cu data de 21 aprilie, ora 09.00. Potrivit Ministerului Mediului, ca urmare a circulatiei aerului la sol(intre 0-2000 m), in urmatoarele 24 de ore, este exclusa posibilitatea depasirii concentratiilor maxim admise de substante poluante, pe teritoriul Romaniei.

 

Cine pierde si cine castiga de pe urma intreruperii traficului aerian in Europa

Eruptia vulcanului islandez Eyjafj÷ll se transforma intr-un factor economic, care influenteaza sectoare foarte diverse. Site-ul economic CBSNews cifreaza pierderile pentru economia globala la 1,5 miliarde de euro. De joi pana duminica au fost anulate 60 000 de zboruri in Europa, fapt ce le-a provocat companiilor aeriene daune de pana la 800 milioane de euro. Daca bilantul este negativ per global, anumite sectoare isi sporesc insa incasarile.

 

Siim Kallas: "Am inceput sa evaluam consecintele economice ale crizei cauzate de norul vulcanic"

Comisarul European pentru transporturi Siim Kallas a declarat luni, 19 aprilie ca Executivul de la Bruxelles a inceput analiza efectelor crizei asupra economiei si ca "nu se poate face niciun compromis" in ceea ce priveste siguranta.

 

Ministrii Transporturilor din UE au discutat luni despre efectele norului de cenusa provenit din Islanda

Spania a invitat ministrii Transporturilor din statele Uniunii Europene sa participe luni la o videoconferinta pentru a discuta impactul norului de cenusa vulcanica provenit din Islanda asupra traficului aerian european, a anuntat ministrul spaniol al Infrastructurii, scrie Reuters.

 

Urmatoarele 15 articole din "Siguranta transporturilor" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Paravion.ro
Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut