Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mass-Media

Mass-Media

Cartea "Dilemele comunicarii Uniunii Europene" - online

Cartea "Dilemele comunicarii Uniunii Europene", scrisa de 50 de romani, despre comunicarea Uniunii Europene, poate fi citita acum si online.

 

Dilemele comunicarii Uniunii Europene

 
 

 
 

VIDEO Regizorul documentarului Videocracy: "Filmul a fost interzis, trailerul a fost cenzurat. Nicio televiziune din Italia nu l-a difuzat"

VIDEO Regizorul documentarului Videocracy: "Filmul a fost interzis, trailerul a fost cenzurat. Nicio televiziune din Italia nu l-a difuzat" Un film documentar despre televiziunile lui Silvio Berlusconi, care au inceput sa arate dupa chipul si asemanarea politicianului a fost interzis in Italia. Regizorul si familia acestuia au fost amenintati, trailerul filmului evident a fost fost interzis pe ecranele televiziunilor patronate de premierul italian. Regizorul Erik Gandini povesteste intr-un interviu HotNews.ro care este istoria din spatele Videocracy.

 

C.E.: Programul de finantare a filmelor europene are toate sansele sa continue si in viitor

Comisia Europeana a declarat ca isi doreste ca programul comunitar "Media", prin intermediul caruia sunt finantate productia si distributia de filme europene, sa continue si in viitor, avand in vedere faptul ca cineastii europeni si-au exprimat dorinta de a beneficia de aceste fonduri, printr-un manifest trimis la Bruxelles.

 

Promovarea brandului turistic national pe canale TV internationale costa 17,2 milioane de lei

Ministerul Dezvoltarii intentioneaza sa aloce 17,2 milioane de lei, fara TVA, pentru difuzarea de spoturi publicitare pe canale TV internationale in anul 2011, in vederea promovarii Romaniei ca destinatie turistica si cresterea gradului de constientizare asupra noului brand turistic national. In acest sens, Ministerul Dezvoltarii a postat pe e-licitatie.ro un anunt de participare.

 

Documentatia de atribuire

 

Viktor Orban: Ungaria va accepta o posibila cerere UE de a-si schimba legea presei

Daca Uniunea Europeana va aprecia ca noua lege a presei din Ungaria trebuie schimbata, guvernul de la Budapesta va accepta acest lucru si se va conforma, a afirmat, joi, premierul Viktor Orban, citat de Reuters. Declaratia lui Orban vine la o zi dupa ce ministrul de Externe Janos Martonyi, citat de AFP, a lasat de inteles, in premiera, ca nu este exclusa o modificare a legii presei, aspru criticata pe plan international si intrata in vigoare la inceputul acestui an, cand Ungaria a preluat presedintia UE.

 

Comisia Europeana nu exclude eventuale sanctiuni impotriva Ungariei privind noua lege mass-media

In controversa privind noua lege mass media intrata in vigoare in Ungaria, Comisia Europeana nu exclude posibilitatea instituirii unor sanctiuni impotriva acestei tari, chiar si in primul semestru al acestui an, cand detine presedintia Consiliului European. Un purtator de cuvant al Comisiei a declarat la Bruxelles ca, in cazul incalcarii normelor UE, se poate deschide o procedura de sanctionare in ciuda faptului ca aceeasi tara detine presedintia prin rotatie a Consiliului European. De asemenesa, Germania se opune ca Ungaria sa negocieze pe teme media cu tari partenere UE, in timpul mandatului sau la presedintia Uniunii.

 

Premierul maghiar sfideaza criticile la adresa noilor legi media

Premierul maghiar sfideaza criticile la adresa noilor legi media Mai putin agitat decat politicienii si analistii europeni care au sarit ca arsi la citirea textului legii care va reglementa pe viitor functionarea presei in Ungaria, premierul maghiar Viktor Orban a respins acuzatiile aduse legii si a anuntat ca nu este dispus sa accepte eventuale amendamente.

 

Ungaria adopta noi legi pentru sanctionarea mass-media. Cenzura?

Ungaria adopta noi legi pentru sanctionarea mass-media. Cenzura? Parlamentul ungar a aprobat o lege controversata care prevede crearea unei noi autoritati pentru monitorizarea si sanctionarea prin amenzi a canalelor media. Autoritatea Nationala pentru Media si Comunicatii va monitoriza atat canalele media publice cat si cele private. UE nu a reactionat inca, desi multe voci trag un semnal de alarma in privinta libertatii de exprimare.

 

Brussels Leaks - un instrument impotriva usilor inchise

Un grup format din fosti angajati din sectorul mass-media si al relatiilor publice, au creat o versiune centrata pe UE a WikiLeaks, site-ul devenit celebru odata cu declansarea afacerii Cablegate, prin care au fost publicate telegrame interguvernamentale secrete ale SUA.

 

Anne-Marie Blajan, ziarist HotNews.ro, printre castigatorii premiului Euro-jurnalistul anului

Institutul European din Romania a lansat, la aniversarea a 10 ani de existenta, Premiul de Excelenta al Institutului European din Romania, dedicat, in acest an, jurnalismului in domeniul afacerilor europene. Selectia premiantilor a fost efectuata de un Grup de selectie constituit din membrii Consiliului de Administratie, respectiv Consiliului Stiintific Consultativ al Institutului European din Romania.

 

Marele Premiu Lorenzo Natali a fost acordat jurnalistului nicaraguan Yader Luna pentru un articol pe tema violentei impotriva femeilor

Comisarul pentru dezvoltare Andris Piebalgs a acordat marele Premiu Lorenzo Natali jurnalistului Yader Luna pentru articolul intitulat Palabra de Mujer (Cuvant de femeie). In cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, 17 jurnalisti din toate colturile lumii au primit un premiu Natali pentru activitatea jurnalistica remarcabila pe teme de dezvoltare, drepturile omului si democratie.

 

Schimbari la EurActiv: Dan Luca preia managementul administrativ al retelei

In retea au fost dezvoltate 12 site-uri dedicate afacerilor europene la Bruxelles, Berlin, Paris, Madrid, Varsovia, Praga, Bratislava, Budapesta, Bucuresti, Sofia, Istanbul si Belgrad. Reteaua e preocupata sa identifice si sa dezvolte sinergiile intre parteneri.

 

Comunicat de Presa EurActiv

 

Parlamentul European: Radioul si televiziunile publice au nevoie de multe fonduri

Parlamentul European a adoptat o rezolutie potrivit careia serviciile publice de radio si televiziune din anumite state membre au nevoie de o sustinere financiara adecvata si de mecanisme de protejare a independentei. Totodata aceste servicii publice vor trebui sa isi creasca prezenta si pe internet.

 

Bursele Europene Jurnalisti in Dialog: Castigatorii vor merge in vizite de studiu la institutiile Uniunii Europene si stagii de specializare la Bruxelles

Bursele Europene Jurnalisti in Dialog: Castigatorii vor merge in vizite de studiu la institutiile Uniunii Europene si stagii de specializare la Bruxelles Bogdan Oprea de la Adevarul de Seara, Adrian Gorpin de la Pro TV Constanta si Sorin Mihai Schiopu de la Radio Targu-Mures sunt marii castigatori ai Burselor Europene Jurnalisti in Dialog. Bogdan Oprea si Adrian Gorpin vor face un stagiu la EuroNews, iar Sorin Mihai Schiopu va face un stagiu la Radio France International.

 

Premiul UE pentru literatura 2010 - acordat si unui roman

Unsprezece autori au primit Premiul Uniunii Europene pentru literatura 2010, la Bruxelles. Premiul aduce in atentie autori noi si in curs de afirmare. Cei 11 castigatori din acest an au fost selectati de catre jurii nationale din Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Germania, Luxemburg, Romania, Slovenia si Spania.

 

« Precedentele 15 articole  |  mai multe articole in Arhiva

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut