Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
PR / Comunicate presa
Eveniment
CSR in UE
CSR in Romania
Legislatie si politici
Povesti de succes
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > EurActiv.PR > Eveniment

Eveniment

Conferintele "European CSR Lessons" pot fi revazute pe internet

Saptamana trecuta au avut loc la Bucuresti conferintele "European CSR Lessons", un eveniment international de elita, in cadrul caruia, 10 invitati straini si 8 din Romania au prezentat studii de caz inedite despre modul in care comportamentul responsabil al unor companii (CSR) poate rezolva probleme grave ale societatii, ale economiei sau ale mediului inconjurator.

 
 

 
 

'A investi in CSR nu inseamna doar a cheltui bani pe CSR'

Presedinti de companii, reprezentanti ai autoritatilor, experti internationali, practicieni, reprezentanti ai societatii civile, jurnalisti au discutat saptamana trecuta la Bucuresti pe tema Responsabilitatii Sociale Corporatiste ca instrument de business, si nu de filantropie.

 

Cei mai generosi donatori din Romania au sprijinit societatea civila cu peste 31 de milioane euro, in 2008

Forumul Donatorilor din Romania si Forbes Romania au anuntat, joi seara, clasamentul celor mai mari finantatori ai proiectelor sociale din 2008. Astfel, Petrom SA a fost declarata cea mai generoasa din randul companiilor mari, casa de avocatura Tuca & Asociatii a primit trofeul la categoria "companii medii si mici", iar Fundatia Vodafone Romania a fost desemnata castigatoare la sectiunea fundatii corporatiste.

 

Magdalena Stoian, director executiv FDR: Concursul din Romania de rapoarte anuale ale ONG-urilor, cel mai cunoscut pentru publicul tinta, din Europa de Est

Magdalena Stoian, director executiv FDR: Concursul din Romania de rapoarte anuale ale ONG-urilor, cel mai cunoscut pentru publicul tinta, din Europa de Est Companiile cu proiecte sociale si ONG-urile - la raport: ce-au facut in ultimul an? Forumul Donatorilor din Romania (FDR) a lansat a 8-a editie a Concursului pentru "Cele mai bune rapoarte anuale" realizate de ONG-uri din Romania. Magdalena Stoian, director executiv al FDR discuta online despre aceasta competitie si despre noutatea din acest an: companiile se pot si ele inscrie in concurs, pentru proiectele lor de responsabilitate sociala. Transmiteti intrebari la rubrica de comentarii din articol. Intalnirea a inceput

 

Petrom a premiat castigatorii concursului national eco-civic "Scoala lui Andrei"

Concursul national de educatie eco-civica "Scoala lui Andrei" adresat elevilor si profesorilor din Romania s-a incheiat. Peste 4.300 de elevi din toata tara au intrat in competitia finala cu 189 de proiecte pentru comunitatile in care traiesc. Locul I a fost castigat de "Cavalerii Verzi" de la Scoala generala nr. 11 din Hunedoara cu proiectul "Impreuna putem proteja Gradina Castelului Corvinilor".

 

ONG-urile vor putea accesa donatii de software si hardware, incepand cu finele lunii mai

ONG-urile non-profit din Romania vor putea accesa donatii de software si hardware prin intermediul platformei online Techsoup, care se va lansa si in Romania la finele lunii mai. Este vorba de un program global de donatii cu care Microsoft lucreaza in parteneriat pentru a inlesni accesul organizatiilor non-profit la tehnologie.

 

Responsabilitatea sociala - o solutie pentru reputatia sifonata a sectoarelor care au provocat recesiunea

"Sunt mai putine resurse acum, dar privind lucrurile din perspectiva business-ului, CSR-ul poate fi o oportunitate pentru intarirea brandului, dar si pentru implicarea angajatilor si a celorlalti stakeholder-i", a spus pentru EurActiv.ro Patrick O'Meara, reprezentantul organizatiei 'Business in the Community' din Marea Britanie, cu ocazia seminarului "Responsabilitatea sociala corporativa in perioada declinului economic", organizat de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti. Potrivit acestuia, implicarea in comunitate, mai ales pe timp de criza, ar putea fi o mare sansa pentru reabilitarea imaginii pe piata, in special in cazul sectoarelor care au provocat recesiunea, cum este cel financiar.

 

Responsabilitatea sociala, premiata la Gala Oameni pentru Oameni

Cea de-a sasea editie a Galei Oameni pentru Oameni a premiat, joi seara, implicarea sociala a companiilor, cetatenilor si ONG-urilor. Printre castigatori s-au aflat nume precum Dinu Patriciu, Mihaela Radulescu, Antena 1, Realitatea TV, Microsoft, Petrom si UniCredit Tiriac Bank.

 

Schimbarile climatice - urmatoarea strategie de afaceri pentru companii?

Cum poti fi responsabil fata de mediu si in acelasi timp sa-ti asiguri un avantaj competitiv, cum sa folosesti schimbarile climatice ca strategie de marketing, cum sa generezi profit si o mai mare loializare a propriilor consumatori sunt doar cateva dintre temele abordate in cadrul conferintei CSR '08 Living the green.

 

Strategii verzi de marketing si comunicare la conferinta de responsabilitate sociala

Cea de a treia conferinta internationala de responsabilitate sociala aduce la Bucuresti, pe 20 si 21 octombrie, peste 30 de experti, dintre care 20 internationali. CSR'08 "Living the Green" abordeaza teme de marketing, comunicare, resurse umane, reputatie, mediu si management.

 

"Recicleaza! Acum ai cum" - un bec ars pentru un bilet la concert

"Recicleaza! Acum ai cum" - un bec ars pentru un bilet la concert Bucurestenii ecologisti sunt astepati la concert in Piata Revolutiei, sambata 6 septembrie, iar in schimbul muzicii bune si al distractiei acestia pot aduce pe post de bilet un bec ars sau orice alt deseu electric. Evenimentul, initiat de Recolamp in parteneriat Rorec si implementat de Roddia, face parte din campania "Ziua Verde" si promoveaza reciclarea deseurilor elecrice.

 

Gala Societatii Civile i-a premiat pe cei care au schimbat ceva

Gala Societatii Civile i-a premiat pe cei care au schimbat ceva "Diferiti, dar impreuna", proiectul prin intermediul caruia in anul 2007 au fost angajate 73 de persoane cu dizabilitati intelectuale, este marele castigator al Galei Societatii Civile 2008. Proiectul apartine Fundatiei pentru Voi, singura organizatie neguvernamentala din Timisoara care ofera aceste tipuri de servicii comunitare pentru adultii cu dizabilitati intelectuale.

 

115 proiecte in competitia Galei Societatii Civile 2008

S-au incheiat inscrierile pentru editia a VI-a a Galei Societatii Civile. 74 de organizatii neguvernamentale, 3 grupuri de initiativa si 3 persoane fizice au inscris in competitie 115 proiecte.

 

Concurs pentru promovarea tinerelor talente in muzica clasica

Operatorul de telefonie mobila Orange relanseaza concursul de muzica clasica "se cauta Enescu" sub un nou nume - "Premiile Orange pentru tinerii muzicieni", pe 30 martie. Ajuns la a treia editie, evenimentul de anul acesta debuteaza cu trei noi categorii de concurs: instrumentele cu corzi, pian si canto. Finalistul de anul trecut la sectiunea vioara va reprezinta Romania la Eurovision - concursul de muzica clasica pentru tinerii muzicieni. din 2008.

 

Strategia de CSR - o 'tinta mobila', in functie de solicitarile stakeholder-ilor

Companiile nu trebuie sa se substituie guvernelor in responsabilitatea lor de a asigura serviciile publice de baza, considera Gunnar Walzholz, manager in cadrul departamentului de Sustenabilitate al companiei KPMG, biroul din Amsterdam.

 

Urmatoarele 15 articole din "Eveniment" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut