Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
PR / Comunicate presa
Eveniment
CSR in UE
CSR in Romania
Legislatie si politici
Povesti de succes
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > EurActiv.PR > CSR in Romania

CSR in Romania

Comisia Europeana: Romania trebuie sa investeasca si sa faca reforme in domeniul cercetarii si inovarii

Comisia Europeana avertizeaza autoritatile romane ca trebuie sa investeasca si sa faca reforme in domeniul cercetarii si inovarii. Romania ocupa ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste investitiile publice si private in cercetare, potrivit datelor din 2012 publicate de executivul european. Profilul de tara al Romaniei in domeniu arata ca "universitatile romanesti au rezultate nesatisfacatoare conform tuturor clasamentelor internationale importante" si ca "numarul de coautori romani in publicatiile din alte tari europene este unul dintre cele mai scazute din Europa".

 
 

 
 

Laserul de la Magurele: Institutul de Cercetare pentru Fizica si Inginerie Nucleara a semnat contractul de 66 milioane euro pentru realizarea Sistemului Fascicul Gamma

Laserul de la Magurele: Institutul de Cercetare pentru Fizica si Inginerie Nucleara a semnat contractul de 66 milioane euro pentru realizarea Sistemului Fascicul Gamma Institutul de Cercetare pentru Fizica si Inginerie Nucleara a semnat la Roma contractul care va permite realizarea Sistemului Fascicul Gamma pentru laserul de la Magurele. Aceasta este una dintre componentele de maxima importanta ale proiectului Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP). Contractul, in valoare de 66 de milioane de euro, a fost semnat cu reprezentantii Consortiului EuroGammaS, care cuprinde 7 institutii si companii europene din domeniu, potrivit HotNews.ro

 

Gala Societatii Civile va avea loc pe 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti

  Gala Societatii Civile va avea loc pe 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti Castigatorii celei de-a zecea editii a Galei Societatii Civile vor fi anuntati in cadrul festivitatii de premiere, care va avea loc in data de 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti, incepand cu orele 2000.

 

176 de proiecte si programe concureaza la cea de-a X-a editie a Galei Societatii Civile

176 de proiecte si programe concureaza la cea de-a X-a editie a  Galei Societatii Civile Peste 100 de reprezentanti ai sectorului non-profit si neguvernamental din toata tara conucreaza anul acesta la Gala Societatii Civile cu 176 de proiecte si programe.

 

Gala Good CSR 2009: BCR a castigat premiul "Cel mai bun raport scurt de CSR"

Banca Comerciala Romana a fost premiata pentru cel mai bun raport scurt de responsabilitate sociala corporativa (CSR), de tipul C, sub indicatori internationali, in cadrul programului de raportare si comunicare internationala, Good CSR 2009, dezvoltat de catre Braun&Partners Network. Programul a reunit, anul acesta, 22 de companii din Ungaria, 5 din Romania si alte 2 din Polonia.

 

Reponsabilitatea sociala a intreprinderilor promovata de camera de comert nationala

Camera de Comert si Industrie a Romaniei va coordona la nivel national o retea de 42 de birouri de asistenta pentru promovarea responsabilitatii sociale a intreprinderilor (RSI), in toate judetele tarii, informeaza CCIR.

 

Analiza SAM si Dow Jones: Coca-Cola HBC Romania, printre cele mai responsabile companii din Europa si din lume

Compania Coca-Cola HBC Romania a fost inclusa, pentru al doilea an consecutiv, intre primele 20% cele mai responsabile companii din Europa si primele 10% cele mai responsabile companii din lume, de catre SAM Indexes GmbH, in raportul Dow Jones Sustenability Indexes. Compania se plaseaza si in top 5 cele mai responsabile companii producatoare de bauturi racoritoare din lume, alaturi de The Coca-Cola Company.

 

Diana Untaru, in redactia EurActiv: Raportarea CSR se transforma, in lume, din "nice to have" in "must have"

Diana Untaru, in redactia EurActiv: Raportarea CSR se transforma, in lume, din "nice to have" in "must have" Raportarea de CSR la standarde internationale tinde sa treaca de la stadiul de "dragut" la "necesitate" in politica de responsabilitate sociala a companiilor, pe fondul crizei economice, a spus Diana Untaru, consultant la Braun & Partners, companie specializata in Responsabilitate Sociala Corporativa (CSR). Printre avantajele pe care acest tip de raportare le aduce companiilor se numara cresterea increderii partilor cointeresate in ele si fidelizarea clientilor, in conditiile in care ultimele studii arata ca increderea in companii se afla la cel mai jos nivel din ultimii 10 ani, iar consumatorii prefera in continuare produsele eco, in ciuda pretului ridicat si al crizei.

 

Rompetrol a lansat platforma de responsabilitate sociala "Energia vine din suflet"

Rompetrol a lansat o platforma de responsabilitate sociala - "Energia vine din suflet", cu ocazia celei de-a saptea editii a Galei Societatii Civile, potrivit unui comunicat al companiei. Platforma include un program national "Impreuna pentru fiecare", dar si proiecte punctuale din domeniul sanatatii si protectiei mediului, cele doua directii pe care Grupul Rompetrol a decis sa le sustina.

 

Caravana Guerilla Verde: Filme cu mesaj ecologic si un concurs foto-video adresat tinerilor

Caravana educationala de filme cu mesaj ecologic - Guerilla Verde - ajunge vineri la Sighisoara. Proiectul se desfasoara in luna mai, in 6 mari orase din tara, si se adreseaza cu precadere tinerilor - elevi si studenti - care au acces gratuit in salile de proiectie a filmelor.

 

Caravana Guerilla Verde: Filme cu mesaj ecologic si un concurs foto-video adresat tinerilor

Caravana educationala de filme cu mesaj ecologic - Guerilla Verde - ajunge vineri la Sighisoara. Proiectul se desfasoara in luna mai, in 6 mari orase din tara, si se adreseaza cu precadere tinerilor - elevi si studenti - care au acces gratuit in salile de proiectie a filmelor.

 

400 de proiecte romanesti - in competitia pentru un premiu de integrare sociala

Dintr-un total de 1300 de proiecte din opt tari din sud-estul Europei, peste 400 de proiecte din Romania au intrat in competitia pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2009, in valoare totala de 295.000 Euro.

 

CSR-ul - tema de concurs pentru studenti

BRD - Groupe SociÚtÚ GÚnÚrale a lansat in Romania cea de-a treia editie a Citizen Act, o competitie pe teme de CSR. Concursul se desfasoara la nivel international, adresandu-se studentilor din 35 de tari din Europa, Africa, bazinul Marii Mediterane, dar si Canada, India, Rusia si China. Termenul limita pentru inscrieri este 15 decembrie 2008, iar castigatorii primului loc vor beneficia de o excursie in valoare de 12.000 de euro.

 

Specialist in branding: CSR-ul nu poate fi Cenusareasa pentru bugetul unei companii, daca se vrea un brand responsabil

Specialist in branding: CSR-ul nu poate fi Cenusareasa pentru bugetul unei companii, daca se vrea un brand responsabil Oamenii ar putea sa inteleaga mai usor rolul de responsabil social al unui brand, daca companiile si-ar putea asocia imaginea cu efecte concrete ale actiunilor lor, sustine Cosmin Alexandru, director asociat al Brandivia, companie care ofera consultanta pe strategie si branding, intr-un interviu acordat EurActiv.ro. Alexandru explica, de asemenea, cum se impart beneficiile intr-o poveste de CSR, de ce nu se implica companiile romanesti in proiecte de responsabilitate sociala si cum poate un brand sa faca audienta comunicand o stire pozitiva.

 

Premii pentru cercetare in eLearning

In perioada 31 octombrie - 2 noiembrie a avut loc la Constanta cea de-a VI-a editie a Conferintei Nationale de Invatamant Virtual, care promoveaza tehnologiile moderne in educatie si cercetare, organizate de Universitatea din Bucuresti, Universitatea Ovidius din Constanta si compania Siveco.

 

Urmatoarele 15 articole din "CSR in Romania" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut