Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
PR / Comunicate presa
Eveniment
CSR in UE
CSR in Romania
Legislatie si politici
Povesti de succes
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > EurActiv.PR

EurActiv.PR

Reponsabilitatea sociala a intreprinderilor promovata de camera de comert nationala

Camera de Comert si Industrie a Romaniei va coordona la nivel national o retea de 42 de birouri de asistenta pentru promovarea responsabilitatii sociale a intreprinderilor (RSI), in toate judetele tarii, informeaza CCIR.

 
 

 
 

Analiza SAM si Dow Jones: Coca-Cola HBC Romania, printre cele mai responsabile companii din Europa si din lume

Compania Coca-Cola HBC Romania a fost inclusa, pentru al doilea an consecutiv, intre primele 20% cele mai responsabile companii din Europa si primele 10% cele mai responsabile companii din lume, de catre SAM Indexes GmbH, in raportul Dow Jones Sustenability Indexes. Compania se plaseaza si in top 5 cele mai responsabile companii producatoare de bauturi racoritoare din lume, alaturi de The Coca-Cola Company.

 

Diana Untaru, in redactia EurActiv: Raportarea CSR se transforma, in lume, din "nice to have" in "must have"

Diana Untaru, in redactia EurActiv: Raportarea CSR se transforma, in lume, din "nice to have" in "must have" Raportarea de CSR la standarde internationale tinde sa treaca de la stadiul de "dragut" la "necesitate" in politica de responsabilitate sociala a companiilor, pe fondul crizei economice, a spus Diana Untaru, consultant la Braun & Partners, companie specializata in Responsabilitate Sociala Corporativa (CSR). Printre avantajele pe care acest tip de raportare le aduce companiilor se numara cresterea increderii partilor cointeresate in ele si fidelizarea clientilor, in conditiile in care ultimele studii arata ca increderea in companii se afla la cel mai jos nivel din ultimii 10 ani, iar consumatorii prefera in continuare produsele eco, in ciuda pretului ridicat si al crizei.

 

Presedintele Braun&Partners: "Nu poti recastiga increderea consumatorilor oferindu-le produse ieftine pentru beneficii mai mari"

Presedintele Braun&Partners: "Nu poti recastiga increderea consumatorilor oferindu-le produse ieftine pentru beneficii mai mari" Robert Braun, presedintele unuia dintre cei mai importanti furnizori de consultanta in responsabilitate sociala corporativa (CSR) si comunicare din Europa Centrala, a vorbit pentru EurActiv.ro despre efectele pe care le poate avea reducerea bugetelor asupra reputatiei unei companii, mai ales pe timp de criza.

 

Magdalena Stoian, director executiv FDR: Concursul din Romania de rapoarte anuale ale ONG-urilor, cel mai cunoscut pentru publicul tinta, din Europa de Est

Magdalena Stoian, director executiv FDR: Concursul din Romania de rapoarte anuale ale ONG-urilor, cel mai cunoscut pentru publicul tinta, din Europa de Est Companiile cu proiecte sociale si ONG-urile - la raport: ce-au facut in ultimul an? Forumul Donatorilor din Romania (FDR) a lansat a 8-a editie a Concursului pentru "Cele mai bune rapoarte anuale" realizate de ONG-uri din Romania. Magdalena Stoian, director executiv al FDR discuta online despre aceasta competitie si despre noutatea din acest an: companiile se pot si ele inscrie in concurs, pentru proiectele lor de responsabilitate sociala. Transmiteti intrebari la rubrica de comentarii din articol. Intalnirea a inceput

 

Petrom a premiat castigatorii concursului national eco-civic "Scoala lui Andrei"

Concursul national de educatie eco-civica "Scoala lui Andrei" adresat elevilor si profesorilor din Romania s-a incheiat. Peste 4.300 de elevi din toata tara au intrat in competitia finala cu 189 de proiecte pentru comunitatile in care traiesc. Locul I a fost castigat de "Cavalerii Verzi" de la Scoala generala nr. 11 din Hunedoara cu proiectul "Impreuna putem proteja Gradina Castelului Corvinilor".

 

Rompetrol a lansat platforma de responsabilitate sociala "Energia vine din suflet"

Rompetrol a lansat o platforma de responsabilitate sociala - "Energia vine din suflet", cu ocazia celei de-a saptea editii a Galei Societatii Civile, potrivit unui comunicat al companiei. Platforma include un program national "Impreuna pentru fiecare", dar si proiecte punctuale din domeniul sanatatii si protectiei mediului, cele doua directii pe care Grupul Rompetrol a decis sa le sustina.

 

Caravana Guerilla Verde: Filme cu mesaj ecologic si un concurs foto-video adresat tinerilor

Caravana educationala de filme cu mesaj ecologic - Guerilla Verde - ajunge vineri la Sighisoara. Proiectul se desfasoara in luna mai, in 6 mari orase din tara, si se adreseaza cu precadere tinerilor - elevi si studenti - care au acces gratuit in salile de proiectie a filmelor.

 

Caravana Guerilla Verde: Filme cu mesaj ecologic si un concurs foto-video adresat tinerilor

Caravana educationala de filme cu mesaj ecologic - Guerilla Verde - ajunge vineri la Sighisoara. Proiectul se desfasoara in luna mai, in 6 mari orase din tara, si se adreseaza cu precadere tinerilor - elevi si studenti - care au acces gratuit in salile de proiectie a filmelor.

 

ONG-urile vor putea accesa donatii de software si hardware, incepand cu finele lunii mai

ONG-urile non-profit din Romania vor putea accesa donatii de software si hardware prin intermediul platformei online Techsoup, care se va lansa si in Romania la finele lunii mai. Este vorba de un program global de donatii cu care Microsoft lucreaza in parteneriat pentru a inlesni accesul organizatiilor non-profit la tehnologie.

 

Responsabilitatea sociala - o solutie pentru reputatia sifonata a sectoarelor care au provocat recesiunea

"Sunt mai putine resurse acum, dar privind lucrurile din perspectiva business-ului, CSR-ul poate fi o oportunitate pentru intarirea brandului, dar si pentru implicarea angajatilor si a celorlalti stakeholder-i", a spus pentru EurActiv.ro Patrick O'Meara, reprezentantul organizatiei 'Business in the Community' din Marea Britanie, cu ocazia seminarului "Responsabilitatea sociala corporativa in perioada declinului economic", organizat de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti. Potrivit acestuia, implicarea in comunitate, mai ales pe timp de criza, ar putea fi o mare sansa pentru reabilitarea imaginii pe piata, in special in cazul sectoarelor care au provocat recesiunea, cum este cel financiar.

 

Responsabilitatea sociala, premiata la Gala Oameni pentru Oameni

Cea de-a sasea editie a Galei Oameni pentru Oameni a premiat, joi seara, implicarea sociala a companiilor, cetatenilor si ONG-urilor. Printre castigatori s-au aflat nume precum Dinu Patriciu, Mihaela Radulescu, Antena 1, Realitatea TV, Microsoft, Petrom si UniCredit Tiriac Bank.

 

400 de proiecte romanesti - in competitia pentru un premiu de integrare sociala

Dintr-un total de 1300 de proiecte din opt tari din sud-estul Europei, peste 400 de proiecte din Romania au intrat in competitia pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2009, in valoare totala de 295.000 Euro.

 

CSR-ul - tema de concurs pentru studenti

BRD - Groupe SociÚtÚ GÚnÚrale a lansat in Romania cea de-a treia editie a Citizen Act, o competitie pe teme de CSR. Concursul se desfasoara la nivel international, adresandu-se studentilor din 35 de tari din Europa, Africa, bazinul Marii Mediterane, dar si Canada, India, Rusia si China. Termenul limita pentru inscrieri este 15 decembrie 2008, iar castigatorii primului loc vor beneficia de o excursie in valoare de 12.000 de euro.

 

Specialist in branding: CSR-ul nu poate fi Cenusareasa pentru bugetul unei companii, daca se vrea un brand responsabil

Specialist in branding: CSR-ul nu poate fi Cenusareasa pentru bugetul unei companii, daca se vrea un brand responsabil Oamenii ar putea sa inteleaga mai usor rolul de responsabil social al unui brand, daca companiile si-ar putea asocia imaginea cu efecte concrete ale actiunilor lor, sustine Cosmin Alexandru, director asociat al Brandivia, companie care ofera consultanta pe strategie si branding, intr-un interviu acordat EurActiv.ro. Alexandru explica, de asemenea, cum se impart beneficiile intr-o poveste de CSR, de ce nu se implica companiile romanesti in proiecte de responsabilitate sociala si cum poate un brand sa faca audienta comunicand o stire pozitiva.

 

« Precedentele 15 articole  |  mai multe articole in Arhiva

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut