Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
PR / Comunicate presa
Eveniment
CSR in UE
CSR in Romania
Legislatie si politici
Povesti de succes
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > EurActiv.PR

EurActiv.PR

Concurs de eseuri: "Europa noastra", lansat de Asociatia Eurocentrica si Europunkt

Competitia este lansata luni, 2 februarie, la Spatiul Public European din Bucuresti si se adreseaza tinerilor intre 18 si 30 de ani, vorbitori de limba romana, din Romania si de peste hotare. Obiectivele concursului sunt atat initierea procesului de formare a unor specialisti pe teme europene de interes general, cat si dezvoltarea publicului preocupat de evolutia constructiei europene. Proiectul se desfasoara in contextul declararii anului 2015 "Anul european al dezvoltarii".

 
 

 
 

Press Release: Preferintele comerciale autonome pentru Republica Moldova

Press Release: Preferintele comerciale autonome pentru Republica Moldova Merele, prunele si strugurii din Republica Moldova vor avea acces suplimentar pe piata Uniunii Europene, in urma votului Raportului Moisa din plenul Parlamentului European de miercuri, 17 decembrie 2014.

 

(PR) Lideri pentru Justitie 2015: Program de leadership pentru tineri juristi romani

(PR) Lideri pentru Justitie 2015: Program de leadership pentru tineri juristi romani Vrei sa devii lider in profesia ta? Vrei sa sa-i inspiri pe cei din jur? Vrei sa aduci o schimbare? Vrei sa faci parte dintr-o comunitate de peste 100 de tineri juristi cu aceleasi valori? Apelul la candidaturi pentru editia a 6-a a programului Lideri pentru Justitie - singurul program de leadership dedicat tinerilor juristi din Romania - este acum deschis! Vor fi selectati 20 de tineri juristi cu potential de lideri si motivati sa se implice! Lideri pentru Justitie consta dintr-o serie de traininguri de leadership, intalniri cu profesionisti din domeniul juridic si workshopuri, desfasurate atat in Romania, cat si in strainatate. Termen limita de depunere: 19 octombrie 2014, ora 23:59. Comunicarea rezultatului final: 10 decembrie 2014

 

Program de leadership pentru tineri juristi romani

 

Comisia Europeana: Romania trebuie sa investeasca si sa faca reforme in domeniul cercetarii si inovarii

Comisia Europeana avertizeaza autoritatile romane ca trebuie sa investeasca si sa faca reforme in domeniul cercetarii si inovarii. Romania ocupa ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste investitiile publice si private in cercetare, potrivit datelor din 2012 publicate de executivul european. Profilul de tara al Romaniei in domeniu arata ca "universitatile romanesti au rezultate nesatisfacatoare conform tuturor clasamentelor internationale importante" si ca "numarul de coautori romani in publicatiile din alte tari europene este unul dintre cele mai scazute din Europa".

 

Concert cartitabil in ziua de 2 aprilie, pentru a marca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Concertul caritabil va fi sustinut de patru tineri artisti: soprana Rodica VICA, tenorul Stefan POP, violonistul Vlad MAISTOROVICI si pianistul Stefan DONIGA, iar fondurile colectate din vanzarea biletelor vor contribui prin intermediul Asociatiei Help Autism la oferirea accesului la terapie gratuita pentru un numar mai mare de copii diagnosticati cu autism. Initiativa apartine Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism si partenerilor, cu sprijinul Centrului Infoeuropa.

 
Dosar CSR

Dosar: Telefoanele mobile si sanatatea

Odata cu raspandirea pe scara larga a telefoanelor mobile au aparut si multe teorii despre posibilelele efecte secundare ale acestora asupra sanatatii. Desi s-au facut mai multe studii in aceasta directie, dovedirea posibilelor riscuri asupra sanatatii este greu de realizat, iar pentru industria telecomunicatiilor argumentele sunt neconvingatoare.

Dosar CSR

Dosar: Copilul fata in fata cu tehnologia mobila

Accesul din ce in ce mai raspandit la tehnologie al copiilor ridica probleme noi. Internetul si noile aplicatii (telefoanele mobile, dispozitivele independente cu acces la internet) ii expun la pericole la care nici ei, nici parintii, nu se gandesc. La nivel european, problema este tratata cu multa seriozitate, iar in Romania se fac primii pasi in domeniu.


Laserul de la Magurele: Institutul de Cercetare pentru Fizica si Inginerie Nucleara a semnat contractul de 66 milioane euro pentru realizarea Sistemului Fascicul Gamma

Laserul de la Magurele: Institutul de Cercetare pentru Fizica si Inginerie Nucleara a semnat contractul de 66 milioane euro pentru realizarea Sistemului Fascicul Gamma Institutul de Cercetare pentru Fizica si Inginerie Nucleara a semnat la Roma contractul care va permite realizarea Sistemului Fascicul Gamma pentru laserul de la Magurele. Aceasta este una dintre componentele de maxima importanta ale proiectului Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP). Contractul, in valoare de 66 de milioane de euro, a fost semnat cu reprezentantii Consortiului EuroGammaS, care cuprinde 7 institutii si companii europene din domeniu, potrivit HotNews.ro

 

Raport al Comisiei Europene: Romania se afla printre cele mai slabe tari din Uniunea Europeana la cercetare si inovare - Topul statelor UE in materie de inovare

Suedia este pe primul loc in Uniunea Europeana la inovare si cercetare, cu cele mai mari investitii in acest domeniu, a anuntat Comisia Europeana. Ea este urmata de Danemarca, Germania si Finlanda, se arata in raportul tabloului de bord al Uniunii inovarii 2014. Romania se numara printre cei mai slabi inovatori, fiind pe locul al treilea din coada clasamentului. Pozitii mai slabe decat Romania inregistreaza doar Letonia si Bulgaria. Comisia Europeana avertizeaza ca Romania inregistreaza "performante foarte slabe" in cazul doctoranzilor non-UE si al cheltuielilor cu cercetarea si dezvoltarea in sectorul de business.
Vezi in articol topul tarilor UE in materie de inovare

 

Gala Societatii Civile va avea loc pe 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti

  Gala Societatii Civile va avea loc pe 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti Castigatorii celei de-a zecea editii a Galei Societatii Civile vor fi anuntati in cadrul festivitatii de premiere, care va avea loc in data de 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti, incepand cu orele 2000.

 

176 de proiecte si programe concureaza la cea de-a X-a editie a Galei Societatii Civile

176 de proiecte si programe concureaza la cea de-a X-a editie a  Galei Societatii Civile Peste 100 de reprezentanti ai sectorului non-profit si neguvernamental din toata tara conucreaza anul acesta la Gala Societatii Civile cu 176 de proiecte si programe.

 

Romania face parte din Conventia pentru infiintarea Agentiei Spatiale Europene

Miercuri 14 decembrie monitorul oficial al Romaniei a publicat legea pentru ratificarea acordului intre Romania si ESA privind aderarea Romaniei la Conventia pentru infiintarea Agentiei Spatiale Europene.

 

Conferintele "European CSR Lessons" pot fi revazute pe internet

Saptamana trecuta au avut loc la Bucuresti conferintele "European CSR Lessons", un eveniment international de elita, in cadrul caruia, 10 invitati straini si 8 din Romania au prezentat studii de caz inedite despre modul in care comportamentul responsabil al unor companii (CSR) poate rezolva probleme grave ale societatii, ale economiei sau ale mediului inconjurator.

 

'A investi in CSR nu inseamna doar a cheltui bani pe CSR'

Presedinti de companii, reprezentanti ai autoritatilor, experti internationali, practicieni, reprezentanti ai societatii civile, jurnalisti au discutat saptamana trecuta la Bucuresti pe tema Responsabilitatii Sociale Corporatiste ca instrument de business, si nu de filantropie.

 

610.000 Euro si peste 1.600 km pe bicicleta pentru a promova Integrarea Sociala

Acestea sunt "ingredientele" celei de-a treia editii a Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala. 610.000 Euro este valoarea totala a premiilor in bani care vor fi oferite proiectelor de integrare sociala inovatoare si eficiente din cele 12 tari participante. Pentru a arata ca fiecare dintre noi poate produce o schimbare, o echipa a Fundatiei ERSTE va strabate pe bicicleta o distanta de peste 1.600 km, trecand prin 6 tari si facand opriri in 10 orase.

 

Cei mai generosi donatori din Romania au sprijinit societatea civila cu peste 31 de milioane euro, in 2008

Forumul Donatorilor din Romania si Forbes Romania au anuntat, joi seara, clasamentul celor mai mari finantatori ai proiectelor sociale din 2008. Astfel, Petrom SA a fost declarata cea mai generoasa din randul companiilor mari, casa de avocatura Tuca & Asociatii a primit trofeul la categoria "companii medii si mici", iar Fundatia Vodafone Romania a fost desemnata castigatoare la sectiunea fundatii corporatiste.

 

Gala Good CSR 2009: BCR a castigat premiul "Cel mai bun raport scurt de CSR"

Banca Comerciala Romana a fost premiata pentru cel mai bun raport scurt de responsabilitate sociala corporativa (CSR), de tipul C, sub indicatori internationali, in cadrul programului de raportare si comunicare internationala, Good CSR 2009, dezvoltat de catre Braun&Partners Network. Programul a reunit, anul acesta, 22 de companii din Ungaria, 5 din Romania si alte 2 din Polonia.

 

Urmatoarele 15 articole din "EurActiv.PR" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut