Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > euROpeanul

euROpeanul

A aparut a treia editie regionala a publicatiei euROpeanul

A aparut a treia editie regionala a publicatiei euROpeanul. Editia este distribuita si editata intr-un tiraj de 80.000 de exemplare, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si este dedicata regiunilor Vest (judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis) si Sud-Vest (judetele Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Buzau).

 

Editie regionala Vest si Sud-Vest

 
 

 
 

Mark Barrett: 'Competitia se da intre proiecte bune si mai putin bune, nu intre regiuni'

Mark Barrett: 'Competitia se da intre proiecte bune si mai putin bune, nu intre regiuni' Un proiect finantat de Guvernul Marii Britanii, prin programul Fondul pentru Oportunitati Globale, a pregatit patru consilii judetene din regiuni diferite ale Romaniei sa ofere consultanta si modele de buna practica autoritatilor locale, in vederea accesarii fondurilor structurale. Mark Barrett, cel care se ocupa cu implementarea proiectului, a explicat pentru euROpeanul care sunt primii pasi ce pot garanta o abordare corecta a programelor de finantare. El a evidentiat, totodata, importanta comunicarii intre potentialii beneficiari, care pot folosi avantajul de a pune in comun experienta lor pentru a concepe proiecte eligibile.

 

A aparut al saselea numar al publicatiei euROpeanul

A aparut numarul 6 al publicatiei euROpeanul, distribuita si editata, intr-un tiraj de 80.000 de exemplare, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Ziarul este gratuit si este disponibil in gari, agentii de voiaj, in trenurile InterCity, la metrou, aeroportul "Henri Coanda", camerele de comert si industrie, prefecturi, consilii judetene si la centrele de consiliere pentru cetateni.

 

euROpeanul, anul II, Nr.6

 

'Romania ar trebui sa foloseasca toate sursele de finantare disponibile'

'Romania ar trebui sa foloseasca toate sursele de finantare disponibile' Directorul General pentru Mediu in cadrul Comisiei Europene, Mogens Peter Carl, a declarat pentru euROPeanul ca investitiile directe in proiecte de infrastructura de mediu, realizate cu infuzia de fonduri structurale si de coeziune, vor ajuta Romania sa se conformeze normelor Uniunii. Acesta a mai mentionat faptul ca in curand va fi lansat un program pentru a ajuta intreprinderile mici si mijlocii sa-si imbunatateasca performantele in privinta protectiei mediului si sa se conformeze legislatiei in domeniu.

 

Cum se face evaluarea unui proiect

Nu de putine ori, cei care au completat o cerere de finantare s-au intrebat, probabil, ce anume si cum trebuie sa scrie, astfel incat sa fie cat mai convingatori si sa poata sa obtina finantarea de care au nevoie. Oare care sunt elementele pe care le iau in calcul atunci evaluatorii cand analizeaza un dosar de finantare? Care sunt ingredientele necesare pentru a elabora un proiect de succes?

 

Harghita si Timis au spart gheata la proiecte

Autoritatile din Harghita si Timis au depus dosare pentru a primi finantare pentru doua drumuri locale. Dezvoltarea acestor judete este serios conditionata de refacerea infrastructurii in general, iar beneficiarii investitiilor mizeaza pe faptul ca fondurile europene vor duce la revitalizarea economiei zonale, prin atragerea investitorilor si utilizarea potentialului turistic local.

 

A aparut al cincilea numar al publicatiei euROpeanul

A aparut numarul 5 al publicatiei euROpeanul, distribuita si editata, intr-un tiraj de 80.000 de exemplare, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Ziarul este gratuit si este disponibil in gari, agentii de voiaj, in trenurile InterCity, la metrou, aeroportul "Henri Coanda", camerele de comert si industrie, prefecturi, consilii judetene si la centrele de consiliere pentru cetateni.

 

euROpeanul, anul II, Nr.5

 

A aparut o noua editie regionala a publicatiei euROpeanul

A aparut o noua editie regionala a publicatiei euROpeanul. Editia este distribuita si editata intr-un tiraj de 80.000 de exemplare, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si este dedicata regiunilor Sud-Est (judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea) si Nord-Est (judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui).

 

Editie regionala Sud-Est si Nord-Est

 

Cu bani europeni, impotriva discriminarii de gen

Femeile lucreaza pe bani putini, beneficiaza de servicii nesigure si nu sunt implicate in viata politica. Acestea sunt concluziile unor rapoarte realizate atat la nivel european, cat si national. Deputatii europeni atrag atentia ca situatia nu poate ramane asa. Atat ONG-urile, cat si autoritatile romane doresc o schimbare. Si exista fonduri destinate acestui scop.

 

Lacurile din jurul Bucurestiului asteapta sa fie salvate cu fonduri structurale

Lacurile din jurul Bucurestiului asteapta sa fie salvate cu fonduri structurale Edilii Bucurestiului spera sa obtina sprijin prin fonduri europene pentru reabilitarea ecologica a lacurilor din vecinatatea Bucurestului si reintroducerea lor in circuitul turistic, conform unui proiect datand de ani buni si aflat acum in faza de asteptare, pentru Programul Operational Regional.

 

De ce consultanti sa va feriti

De ce consultanti sa va feriti In ultima vreme au inceput sa apara tot mai multe firme de consultanta care ofera servicii celor interesati sa acceseze Fondurile Structurale si de Coeziune. Multe dintre ele au nume care contin cuvinte sau particule cheie: "fonduri", "euro-", "consultanta" etc. Cei care le creeaza au sesizat oportunitatea: se simte o mare nevoie de consultanta, consultanta inseamna bani, deci e vorba de multi bani.

 

Cum si ce cumpar pe banii UE

Cum si ce cumpar pe banii UE Cine doreste sa cumpere serviciile unui consultant sau ale unui antreprenor, ori utilaje de productie, a caror valoare depaseste 10.000 de euro, trebuie sa se initieze in "tainele" achizitiilor publice. euROpeanul puncteaza cateva elemente esentiale care pot constitui o cheie pentru descifrarea legislatiei in domeniu. Interviu cu Marius Gogescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, preluat din euROpeanul.

 

A aparut al patrulea numar al publicatiei euROpeanul

A aparut numarul 4 al publicatiei euROpeanul, distribuita si editata, intr-un tiraj de 80.000 de exemplare, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Ziarul este gratuit si este disponibil in gari, agentii de voiaj, in trenurile InterCity, la metrou, aeroportul "Henri Coanda", camerele de comert si industrie, prefecturi, consilii judetene si la centrele de consiliere pentru cetateni.

 

euROpeanul, anul II, nr. 4

 

A aparut al treilea numar al publicatiei euROpeanul

A aparut numarul 3 al publicatiei euROpeanul, distribuita si editata, intr-un tiraj de 80.000 de exemplare, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Ziarul este gratuit si este disponibil in gari, agentii de voiaj, in trenurile InterCity, la metrou, aeroportul "Henri Coanda", camerele de comert si industrie, prefecturi, consilii judetene si la centrele de consiliere pentru cetateni.

 

euROpeanul, anul II, Nr.3

 

A aparut prima editie regionala a publicatiei euROpeanul

A aparut prima editie regionala a publicatiei euROpeanul Editia este distribuita si editata intr-un tiraj de 80.000 de exemplare, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si este dedicata regiunilor Nord-Vest (judetele Cluj, Bihor, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj) si Centru (judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu).

 

euROpeanul, editia regionala Centru si Nord-Vest

 

« Precedentele 15 articole  |  mai multe articole in Arhiva

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut