Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > euROpeanul

euROpeanul

Felipe al VI-lea a devenit regele Spaniei

Felipe al VI-lea a devenit regele Spaniei Felipe al VI-lea a devenit la miezul noptii (01.00, ora Romaniei) regele Spaniei si va depune juramantul joi, urmandu-l la tron pe tatal sau, Juan Carlos, care a semnat, foarte emotionat, decretul de abdicare, miercuri, in cursul unei ceremonii solemne, dupa 39 de ani de domnie.

 
 

 
 

Jumatate din populatia Romaniei este (inca) offline

Stiri de la evenimente: Hai pe Net! Este o campanile care isi propune sa aduca cit mai multi romani online, pentru a se bucura de beneficiile oferite de tehnologia informatiei.

 

Ludovic Orban: Fondurile alocate pentru 2007 vor fi absorbite 100% pana in 2010

Ludovic Orban: Fondurile alocate pentru 2007 vor fi absorbite 100% pana in 2010 Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, apreciaza ca fondurile alocate pentru 2007 si 2008 vor fi cheltuite in proportie de 100%. Principala problema a sistemului de gestionare a fondurilor europene este lipsa personalului necesar in ceea ce priveste atat numarul, cat si calificarea si experienta acestuia, considera Orban, in interviul acordat 'euROpeanului'.

 

Attila Korodi: Putem vorbi de o absorbtie ideala de 600 milioane euro anual

Attila Korodi: Putem vorbi de o absorbtie ideala de 600 milioane euro anual Patru proiecte mari de infrastructura vizand sectorul de apa trimise la Bruxelles spre aprobare, cu o valoare de investitii de aproximativ 470 milioane euro, alte sase proiecte care urmeaza acelasi traseu, o buna informare asupra Programului Operational Sectorial de Mediu si mult optimism in privinta ratei de absorbtie a banilor europeni. Sunt cateva dintre lucrurile cu care se mandreste, la inceputul lui 2008, Attila Korodi, ministrul mediului si dezvoltarii durabile, intr-un interviu acordat ziarului euRopeanul.

 

Purtatorii de cuvant din Bruxelles despre prezenta economicului in discursul politic

Problemele economice au efecte imediate asupra fiecaruia dintre noi, fie ca suntem angajati in sectorul privat, functionari bugetari sau, de ce nu, intreprinzatori care se gandesc la o finantare europeana. Pe de alta parte, economicul este abordat rar si "cu manusi" de politicieni, fie ei reprezentanti la Bruxelles, fie la Bucuresti. Expertii in relatia cu presa din capitala Europei, de la cabinetul comisarului Orban, de la Parlamentul European si de la grupurile politice au dialogat cu euROpeanul despre absenta subiectelor economice concrete din comunicarea politica.

 

A aparut Editia Speciala de Craciun a publicatiei euROpeanul

A aparut Editia Speciala de Craciun a publicatiei euROpeanul, distribuita si editata, intr-un tiraj de 80.000 de exemplare, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Ziarul este gratuit si este disponibil in gari, agentii de voiaj, in trenurile InterCity, la metrou, aeroportul "Henri Coanda", camerele de comert si industrie, prefecturi, consilii judetene si la centrele de consiliere pentru cetateni.

 

euROpeanul, Editie Speciala de Craciun

 

Gabriel Friptu: "Primele concluzii vor veni dupa inceperea efectiva a activitatilor din proiecte"

Gabriel Friptu: "Primele concluzii vor veni dupa inceperea efectiva a activitatilor din proiecte" Directorul general al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional din Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a prezentat pentru euROpeanul etapele urmatoare in cadrul acestui program. El a mai vorbit despre proiectele care vor primi sprijinul MDLPL pentru pregatirea documentatiei, despre componentele care implica ajutoare de stat si asteapta avizul Consiliului Concurentei si, nu in ultimul rand, despre problema complexa a "polilor de crestere" vizati prin Axa 1, destinata dezvoltarii urbane.

 

A aparut al noualea numar al publicatiei euROpeanul

A aparut numarul 9 al publicatiei euROpeanul, distribuita si editata, intr-un tiraj de 80.000 de exemplare, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Ziarul este gratuit si este disponibil in gari, agentii de voiaj, in trenurile InterCity, la metrou, aeroportul "Henri Coanda", camerele de comert si industrie, prefecturi, consilii judetene si la centrele de consiliere pentru cetateni.

 

euROpeanul, anul II, Nr.9

 

Fondurile europene, vazute de la Bruxelles: 'Accentul - pe cetateni!'

Fondurile europene, vazute de la Bruxelles: 'Accentul - pe cetateni!' Chiar daca in mecanismul de implementare al 'banilor europeni' se subliniaza in special dimensiunea politica si cea tehnica, nu trebuie sa uitam de cetateni. Cu ei trebuie sa inceapa si cu ei trebuie sa se incheie orice evaluare a 'implementarii corecte' a fondurilor europene.

 

A aparut a patra editie regionala a publicatiei euROpeanul

A aparut a patra editie regionala a publicatiei euROpeanul. Editia este distribuita si editata intr-un tiraj de 80.000 de exemplare, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si este dedicata regiunilor Bucuresti-Ilfov si Muntenia Sud (judetele Arges, Dambovita, Prahova, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman).

 

Editie regionala Bucuresti-Ilfov si Muntenia Sud

 

Ovidiu Dobleaga, seful DLAF: 'In 2007 am controlat proiecte in valoare de peste 200 milioane de euro'

Ovidiu Dobleaga, seful Departamentului de Lupta Antifrauda (DLAF), a explicat pentru euROpeanul care este mecanismul controalelor efectuate de expertii institutiei pentru depistarea celor care incearca sa 'sustraga' banii publici europeni. Cele 95 de dosare 'deschise' in 2007 reprezinta un record in activitatea DLAF. In acelasi timp, Departamentul a centralizat si a transmis Comisiei Europene un numar record de nereguli (aferente anului 2006), din cele raportate de autoritatile de implementare ale programelor UE de preaderare. Seful DLAF spune ca, uneori, autoritatile competente au raportat 'in exces'.

 

A aparut al optulea numar al publicatiei euROpeanul

A aparut numarul 8 al publicatiei euROpeanul, distribuita si editata, intr-un tiraj de 80.000 de exemplare, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Ziarul este gratuit si este disponibil in gari, agentii de voiaj, in trenurile InterCity, la metrou, aeroportul "Henri Coanda", camerele de comert si industrie, prefecturi, consilii judetene si la centrele de consiliere pentru cetateni.

 

euROpeanul, anul II, Nr.8

 

Eugen Teodorovici : 'Va exista un set unic de conditii pentru toate contractele ce implica bani publici'

Eugen Teodorovici : 'Va exista un set unic de conditii pentru toate contractele ce implica bani publici' Eugen Teodorovici este noul secretar de stat la Ministerul Economiei si Finantelor si va coordona gestionarea fondurilor europene. Pentru el, prima prioritate este comunicarea, lucru pe care afirma ca il va impune si celorlalti din sistem. Eugen Teodorovici vorbeste, in interviul acordat euROpeanului, despre crearea unei 'culturi' a cheltuirii banilor publici la fel de riguros precum a fondurilor europene nerambursabile.

 

A aparut al saptelea numar al publicatiei euROpeanul

A aparut numarul 7 al publicatiei euROpeanul, distribuita si editata, intr-un tiraj de 80.000 de exemplare, de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Ziarul este gratuit si este disponibil in gari, agentii de voiaj, in trenurile InterCity, la metrou, aeroportul "Henri Coanda", camerele de comert si industrie, prefecturi, consilii judetene si la centrele de consiliere pentru cetateni.

 

euROpeanul, anul II, Nr.7

 

Unitati specializate pentru cresterea capacitatii de absorbtie in comune si orase mici

Pentru cresterea capacitatii de absorbtie a finantarilor UE si in zonele cu resurse limitate, patru consilii judetene din Romania au fost instruite in cadrul unui proiect pilot finantat de Guvernul Marii Britanii sa acorde sprijin autorizat comunelor si oraselor mici.

 

Urmatoarele 15 articole din "euROpeanul" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut