Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Fonduri structurale
Programe
Raspunsuri Finantari
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Concurenta/Finantare UE > Raspunsuri Finantari

Raspunsuri Finantari

Comisia Europeana a declansat infringement impotriva Romaniei pentru licitatia de reabilitare a DN Crasna-Iasi

Comisia Europeana a anuntat joi declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei pentru incalcarea directivelor UE privind achizitiile publice in derularea CNADNR a licitatiei pentru reabilitarea drumului national intre Crasna si Iasi.

 
 

 
 

Fonduri elvetiene pentru ONG-uri, in Romania: Thomas Stauffer, reprezentant al Ambasadei Elvetiei in Romania si Irina Bejan, Coordonator program de finantare, FDSC, au discutat online

Fonduri elvetiene pentru ONG-uri, in Romania: Thomas Stauffer, reprezentant al Ambasadei Elvetiei in Romania si Irina Bejan, Coordonator program de finantare, FDSC, au discutat online Model de parteneriat de servicii mobile pentru comunitatile rurale dezavatajate, Predarea Informaticii pentru o Societate Sustenabila, Academia Muzicala Sighisoara - iata exemple de proiecte, din domenii diferite, selectate pentru finantare in acest an prin Programul de cooperare Elvetiano-Roman. Thomas Stauffer, Seful Biroului Contributiei Elvetiene, Ambasada Elvetiei in Romania si Irina Bejan, Coordonator program de finantare, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile au discutat online miercuri, 12 iunie, despre valoarea adaugata si expertiza elvetiana adusa in Romania prin proiectele realizate si planificarea pentru urmatoarea Cerere de propuneri de proiecte.

 

VIDEO Fondurile POSDRU raman suspendate

Fondurile POSDRU raman suspendate deocamdata. Romania asteapta decizia CE si in privinta fondurilor de mediu.

 

Traian Basescu i-a inmanat lui Jose Manuel Barroso o ciorna cu explicatii privind problema absorbtiei scazute a fondurilor europene

Traian Basescu i-a inmanat lui Jose Manuel Barroso o ciorna cu explicatii privind problema absorbtiei scazute a fondurilor europene Presedintele Traian Basescu l-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, caruia i-a inmanat o ciorna cu explicatiile privind motivele pentru care Romania are o absorbtie scazuta a fondurilor europene. Presedintele CE a spus ca este foarte interesat. Seful statului i-a inmanat o foaie, spunand: "Aveti aici o ciorna (non-paper - n.r.)".

 

Ambasadorul Frantei, Philippe Gustin: Absorbtia mica a fondurilor europene e legata de sistemului juridic roman si controlul restrictiv asupra companiilor

Ambasadorul Frantei, Philippe Gustin: Absorbtia mica a fondurilor europene e legata de sistemului juridic roman si controlul restrictiv asupra companiilor Problema absorbtiei reduse a fondurilor europene de catre Romania este legata de situatia reformarii sistemului juridic roman, a declarat ambasadorul Frantei la Bucuresti intr-un interviu pentru HotNews.ro. "A existat o asemenea suspiciune, importata de autoritatile romane in momentul aderarii la UE, ca au creat un sistem de control foarte restrictiv pentru companii, pentru institutii, cu scopul de a asigura buna utilizare a fondurilor europene. Si s-au instituit toate aceste masuri de siguranta", a explicat acesta. * Astazi, aceste masuri sunt foarte restrictive si au dus la o rata atat de mica de absorbtie, 6-7%, care va avea o influenta sigura asupra urmatoarei perspective bugetare a UE, 2014-2020.

 

Doina Surcel, director in Ministerul Dezvoltarii Regionale: "Documentele ce pot fi solicitate la verificarea cererilor de rambursare nu pot fi altele decat cele obisnuite, utilizate de orice beneficiar"

Finantarile europene in domeniul dezvoltarii regionale, atat pentru microintreprinderi cat si pentru infrastructura sau turism au fost de maxim interes public in 2008, dovada ca programul aferent este unul dintre cele mai avansate in ce priveste cheltuirea fondurilor. Doina Surcel, sefa Directiei generale Autorizare si Plati Programe din ministerul de resort, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre proiectele selectate care acum demareaza, problemele intampinate de beneficiari si noile linii de finantare, asteptate sa fie lansate in 2009.

 

Raspunsuri la intrebari: Informatii si surse de documentare despre finantarea pensiunilor

Mai multi cititori au transmis intrebari generale sau punctuale legate de posibilitatile de finantare pentru pensiuni turistice. Va oferim cateva puncte de reper necesare celor interesati de acest domeniu, precum si un raspuns legat de fonduri pentru activitatea de productie in domeniul maselor plastice.

 

Consultantii raspund: Despre finantari pentru o scoala de canto sau un cabinet veterinar

Scoala de canto, cabinet veterinar sau cabinet stomatologic - toate isi pot gasi finantare, la sate, prin programul special destinat mediului rural. Un lant de magazine ar putea primi finantare, in mediul urban sau rural, depinde insa ce activitati sunt prevazute in codurile CAEN ale companiei care propune proiectul si numai daca aceasta este microintreprindere. Raspunsuri detaliate a oferit consultantul Marian Mocan.

 

Consultantii raspund: Infiintarea unei benzinarii sau achizitia unui spatiu comercial nu sunt acceptate la finantare

Finantare pentru centre sociale si gradinite se acorda numai autoritatilor locale. Benzinariile nu pot primi finantare prin fonduri structurale iar pentru o frizerie nu este eligibila achizitia de spatiu, ci doar construirea acestuia sau dotarea sa cu echipamente. Mai multe informatii despre alternative de finantare pentru o serie de activitati a furnizat consultantul Adrian Mihut.

 

Consultantii raspund: Fondurile pentru pensiuni in mediul rural, in pregatire

Cele mai multe intrebari sosite la redactia euROfonduri (HotNews.ro - EurActiv.ro) sunt legate de obtinerea unor fonduri pentru pensiuni turistice. Pentru mediul urban, proiectele pot fi inca depuse la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Finantarile pentru mediul rural vor fi lansate in aceasta luna. Mai multe informatii au oferit consultantii Ana Vasilache si Cristina Coca.

 

Consultantii raspund: Cei interesati de fonduri pentru pensiuni trebuie sa urmareasca publicarea documentelor oficiale

Cititori din intreaga tara au transmis redactiei HotNews.ro - EurActiv.ro o noua serie de intrebari legate de finantarea pensiunilor turistice. Consultantul Laura Radulescu a raspuns acestor intrebari, cu mentiunea ca furnizarea mai multor informatii punctuale depinde de publicarea documentelor oficiale de catre autoritati. In curand, vor fi lansate Ghidul Solicitantului precum si lista localitatilor care va limita investitiile in turismul rural doar la modernizare si extindere, cu excluderea construirii de la zero.

 

Raspunsuri la problemele obsedante ale beneficiarilor de finantare

Chestiuni de baza legate, spre exemplu, de modalitatile de plata sau intocmirea documentelor, care le dau dureri de cap responsabililor de proiecte, sunt prezentate sintetizat in circa 100 de pagini sub forma unui ghid "pe intelesul tuturor". Este vorba de un "manual al beneficiarilor de finantare" elaborat de autoritatile care gestioneaza Programul de Dezvoltare a Resurselor Umane. Util si pentru cei care nu au primit inca finantare: macar stiu la ce se pot astepta.

 

Consultantii raspund: finantare pentru magazine online, proiecte la granita cu Serbia si productie de mobila in spatiul rural

Microintreprinderile cu activitati in domeniul comertului online pot primi finantare atat prin Programul Operational regional, cat si prin cel de Crestere a Competitivitatii economice. Un proiect realizat la Portile de Fier II poate fi sustinut cu fonduri europene din Programul Transfrontalier Romania-Serbia. O firma de productie de mobila, in spatiul rural, trebuie sa astepte lansarea componentei destinate afacerilor non-agricole, din Programul national de Dezvoltare Rurala. La intrebarile legate de aceste subiecte a raspuns pe larg consultantul Marian Mocan.

 

Consultantii raspund: Despre comertul online, cabinete medicale si proiecte de mediu

Un proiect de vanzari online poate primi finantare prin fonduri structurale, insa un proiect de mediu nu poate primi, daca este realizat de catre o firma. Cabinetele medicale private au sanse sa obtina fonduri daca sunt organizate ca microintreprinderi. Detalii despre toate acestea a transmis, pentru "euROfonduri", consultantul Marian Mocan.

 

Consultantii raspund: finantare pentru dotarea tehnica a unei tipografii sau pentru o clinica stomatologica

UPDATE: Precizari suplimentare despre finantarea unei tipografii. Achizitionarea utilajelor necesare unei tipografii, infiintarea unui azil de batrani si a unei clinici stomatologice sunt proiecte care pot primi fonduri structurale europene. Detalii despre programele in care se incadreaza si sumele ce pot fi primite ofera, pentru EurActiv.ro - HotNews.ro consultantul Christian Fotache.

 

Urmatoarele 15 articole din "Raspunsuri Finantari" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut