Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Joburi
Afaceri / Taxe
Granturi / Oportunitati
Corporatii
Banci/Asigurari
Macroeconomie
Agricultura
Zona Unica de Plati
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Jobs > Agricultura

Agricultura

VIDEO INTERVIU Viorica Dancila: Eliminarea cotelor de lapte, provocare majora in politica agricola europeana/ Reteaua EURES, solutie pentru angajarile in UE

 VIDEO INTERVIU Viorica Dancila: Eliminarea cotelor de lapte, provocare majora in politica agricola europeana/ Reteaua EURES, solutie pentru angajarile in UE Programul "fructe in scoli", dar si discutiile legate de consecintele eliminarii cotelor de lapte pentru agicultorii europeni, teme fierbinti pe agenda Parlamentului European in 2015. Viorica Dancila, sefa delegatiei romane a eurodeputatilor PSD a detaliat intr-un interviu pentru EurActiv.ro aceste subiecte, plus alte teme precum reteaua EURES, sprijinul acordat femeilor in domeniul agriculturii dar si in domeniul stiintei, sustinerea reprezentarii femeilor in proportie de minimum 40% in consiliile de administratie ale multinationalelor.

 
 

 
 

Bloomberg: Portul Constanta devine cel mai mare terminal de cereale din Europa

Portul Constanta, cu o istorie care dateaza din secolul VI inaintea erei noastre, devine cel mai mare centru nodal pentru transporturile de cereale din Europa, intr-o piata mondiala a graului de 4,2 miliarde de dolari, relateaza Bloomberg. Cantitatea de cereale care a trecut prin Portul Constanta pana la sfarsitul lunii august a fost cu 30% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut si, pana la sfarsitul acestui an, va depasi nivelul anului trecut, a declarat purtatorul de cuvant al portului, Monica Velicu, potrivit publicatiei Bloomberg, citata de Mediafax.

 

Masuri exceptionale de sprijin adoptate de Comisia Europeana pentru producatorii de legume si fructe perisabile din UE

In contextul restrictiilor impuse de Federatia Rusa asupra importurilor de produse agricole din UE, dupa discutiile de saptamana trecuta din cadrul Comitetului de Management asupra situatiei pietei, Comisia Europeana activeaza masuri de sprijin in ceea ce priveste anumite fructe si legume perisabile, anunta un comunicat de presa al Executivului european.

 

Elvetia interzice importul de porci din mai multe tari europene, printre care si Romania

Elvetia va interzice incepand de miercuri importurile de porci vii si de carne de porc din mai multe tari din Europa, dupa ce mai au fost descoperite recent mai multe cazuri de pesta porcina africana, anunta AFP.

 

Comisarul european Dacian Ciolos se va afla in Romania intre 3 si 5 aprilie

Comisarul european Dacian Ciolos se va afla in Romania intre 3 si 5 aprilie Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, va fi prezent in Romania, la Bucuresti, in perioada 3 - 5 aprilie 2014. Joi, 3 aprilie, comisarul Ciolos va participa la Conferinta Regionala pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) si va avea o intalnire bilaterala cu directorul general FAO, Jose Graziano da Silva.

 

Porumbul modificat genetic poate fi cultivat pe teritoriul UE

Porumbul modificat genetic poate fi cultivat pe teritoriul UE Porumbul modificat genetic poate fi cultivat pe teritoriul UE. Un nou organism modificat genetic (OGM), porumbul 1507, al firmei americane DuPont Pioneer, va fi autorizat pentru a fi cultivat pe teritoriul Uniunii Europene, in ciuda opozitiei a 19 state membre, a anuntat marti Comisia Europeana.

 

Guvernul inaspreste draconic vanzarea terenurilor agricole: Drept de preemptiune al statului si al tuturor persoanelor sub 40 de ani care fac agricultura in localitat

Guvernul pregateste inasprirea draconica a conditiile in care pot fi vandute terenurile agricole, prevazand, intr-un proiect de ordonanta de urgenta, dreptul de preemptiune al statului, dar si al tuturor persoanelor fizice cu varsta de pana la 40 de ani care fac agricultura in localitate, precum si obligatia cumparatorului de a dovedi, spre exemplu, ca a desfasurat activitati agricole pentru o perioada de cel putin 5 ani, potrivit HotNews.ro

 

Romania ar putea sa primeasca 2,4 milioane de euro de la Comisia Europeana pentru daunele provocate de seceta si incendiile din 2012

Comisarul UE pentru politica regionala, Johannes Hahn, a anuntat joi o propunere a Comisiei Europeana (CE) de a aloca Romania peste 2,4 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene ca ajutor pentru acoperirea costului daunelor produse de seceta si de incendiile de paduri din vara anului 2012, informeaza Reprezentanta in Romania a CE.

 

Comisia prezidentiala pentru Agricultura a lansat strategia pentru agricultura pana in 2030. Basescu: Invit partidele sa semnam Pactul pentru Agricultura

Comisia prezidentiala pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania a lansat luni raportul privind agricultura, spatiul rural si industria alimentara a Romaniei. Documentul cuprinde strategia si masurile care trebuie aplicate pentru dezvoltarea acestui domeniu, pana in anul 2030. Cu ocazia lansarii, presedintele Traian Basescu a lansat o invitatie catre clasa politica, propunand ca dupa cele 30 de zile de dezbateri si adoptarea raportului, atat partidele cat si institutiile, producatorii si beneficiarii sa semneze Pactul pentru Agricultura.

 

HotNews.ro: INTERVIU Dacian Ciolos despre noile reguli ale agriculturii in UE: Fermierii trebuie sa practice rotatia culturilor si sa planteze perdele forestiere pentru a primi subventi

Regulile de acordare a subventiilor pentru fermieri se vor schimba incepind din 2014, iar micii fermieri vor scapa de hatisurile birocratice. Comisarul pentru Agricultura Dacian Ciolos explica intr-un interviu pentru HotNews.ro care sint principalele noutati din agricultura europeana dupa ce reforma care-i poarta numele a fost agreata de toti marii actori europeni. Ciolos vorbeste si despre "presiunea publica" legata de vinzarea pamintului catre cetateni si ce ar trebui sa faca Romania.

 

Ciolos despre "secretul" noii PAC: Interesul european pastrat, fara afectarea asteptarilor nationale

"Secretul si provocarea" in negocierile pentru acordul politic referitor la noua Politica Agricola Comuna a stat in "identificarea si promovarea" interesului european fara "atingerea" diverselor "asteptari" nationale, a declarat, joi seara, pentru Mediafax, comisarul european Dacian Ciolos.

 

Reforma Ciolos: Acord politic pentru o noua politica agricola a UE

Parlamentul European, Consiliul de Ministri al UE si Comisia Europeana au ajuns miercuri la un acord privind o reforma a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada de dupa 2013, anunta un comunicat al Comisiei Europene. Reforma Ciolos - asa cum este denumita dupa numele comisarului pentru agricultura, Dacian Ciolos - are ca principale obiective o atentie mai mare pentru protectia mediului, inlaturarea unor nedreptati precum subventionarea aeroporturilor sau cluburilor de golf care detin terenuri agricole, dar si micsorarea direferenlor dintre subventiile primite de fermier in diferite state membre UE.

 

Dacian Ciolos despre cele sase puncte cheie pentru o reforma consistenta a Politicii agricole comune

Comisarului european Dacian Ciolos a vorbit in deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European (PE) despre cele sase puncte cheie pentru o reforma consistenta a Politicii agricole comune. Parlamentarii europeni discuta si voteaza (marti si miercuri) mandatul de negociere al PE asupra pachetului de reforma a Politicii Agricole Comune, propus de Comisia Europeana.

 

CE cere returnarea a 414 milioane de euro reprezentand fonduri PAC cheltuite incorect. Romania trebie sa returneze 17,7 milioane de euro

In cadrul asa-numitei proceduri de verificare si inchidere a conturilor, Comisia Europeana revendica o suma totala de 414 milioane EUR, reprezentand fonduri din cadrul politicii agricole a UE, cheltuite in mod incorect de statele membre. Romaniei ii sunt imputate 12,5 milioane EUR pentru deficiente ale controalelor privind eligibilitatea si cheltuielile beneficiarilor, precum si pentru deficiente in aplicarea de sanctiuni in cadrul masurii "modernizarea exploatatiilor agricole" din cadrul FEADR. Comisia a mai calculat corectii financiare pentru controale incomplete privind parcelele si registrele, in valoare de 5,2 milioane de euro, care ar urma sa aiba insa un impact financiar net de 2,96 milioane de euro, circa 2,2 milioane de euro fiind deja recuperate din corectii anterioare.

 

Dacian Ciolos: UE va dubla din 2014 bugetul pentru cercetare si inovare in agricultura/ Suspendarea fondurilor europene depinde de rapiditatea autoritatilor de a corecta problemele

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, a declarat luni, in cadrul unei conferinte sustinuta la Universitatea de Agronomie si Medicina Veterinara "Ioan Ionescu de la Brad" din Iasi, ca Uniunea Europeana va dubla din 2014 bugetul alocat cercetarii si inovarii in domeniul agricol, informeaza Agerpres. In cadrul dezbaterii, Dacian Ciolos a mai afirmat ca suspendarea definitiva a fondurilor europene depinde de rapiditatea autoritatilor romane de a corecta problemele identificate.

 

Urmatoarele 15 articole din "Agricultura" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut