Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Programe de formare
Sondaje
Sanatate
Dezbateri
Migratie forta de munca
Socio-politic
Socio-economic
Asigurari sociale
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Cetatean UE > Sanatate

Sanatate

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prabusit in Lacul Siutghiol. Toti membrii echipajului au decedat

UPDATE 06:00 Toti cei patru membri ai echipajului de pe elicopterul SMURD prabusit ieri in lacul Siutghiol au decedat, potrivit televiziunilor. Dupa ce medicul a decedat luni seara, pilotul si copilotul nu au mai putut fi resuscitati in noaptea de luni spre marti. In aceasta dimineata a fost descoperit in lac si trupul neinsufletit al asistentei.

 
 

 
 

Micii romanesti, un pas mare spre export. Comisia Europeana a autorizat folosirea bicarbonatului de sodiu

Micii romanesti, un pas mare spre export. Comisia Europeana a autorizat folosirea bicarbonatului de sodiu Comitetul permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animala (SCFCAH), prezidat de Comisia Europeana a votat astazi autorizarea folosirii bicarbonatului de sodiu, ca ingredient in prepararea traditionala a micilor. Mai departe, Parlamentul European urmeaza sa aprobe modificarea de regulament care priveste micii romanesti, decizia SCFCAH permitandu-le mititeilor "sa intre" in actuala legislatura a PE.

 

900 de profesionisti in sanatate vor lucra dupa cele mai noi ghiduri utilizate in spitalele din Europa

Proiectul dezvoltat de Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" a pus bazele unei platforme de resurse unica in Romania la acest moment pentru acest sector medical, avand drept scop formarea la standarde europene a 900 de medici si asistenti medicali din serviciile de urgenta si din specialitatile implicate in rezolvarea unor urgente medicale, inclusiv cele cardiovasculare, traumatice si pediatrice, la nivel national.

 

T. Corlatean la Digi 24: Presedintele l-a trimis pe doctorul Bradisteanu sa il consulte la Ankara pe Regele Cioaba pentru a castiga voturile comunitatii roma.

"Seful diplomatiei romane a declarat la Digi24 ca Presedintele face un joc politic in scopul de a castiga simpatia comunitatii roma si "eventual sprijin pentru faimosul sau proiect politic care va esua." Titus Corlatean aminteste ca "Traian Basescu are un antecendent al castigarii voturilor in comunitatea roma. Acum a sesizat ca este un punct de castigat si a dat publicitatii cum i-a dat instructiuni doctorului Bradisteanu sa mearga sa ii acorde asistenta domnului Cioaba. E neserios si nu asa se procedeaza."

 

Comisia Europeana solicita interzicerea la nivelul intregii UE a drogului de sinteza 5-IT

Comisia Europeana a propus, inainte de Ziua internaionala impotriva abuzului i a traficului ilicit de droguri, o interdicie la nivelul intregii UE a "5-IT", o substana de sinteza cu efecte de stimulare i halucinogene. Comisia a solicitat statelor membre ale UE sa previna raspandirea libera a drogului pe teritoriul Europei, prin impunerea unor masuri de control asupra acestuia.

 

Comisarul european pentru sanatate: Folosirea bicarbonatului de sodiu in Mici pare acceptabila, dar va trebui ca procedurile sa fie urmate

Folosirea bicarbonatului de sodiu in mici "pare acceptabila, dar va trebui ca procedurile sa fie urmate", se arata intr-un raspuns transmis HotNews.ro de catre purtatorul de cuvant al Comisarului european pentru sanatate si protectia consumatorului. Acesta a precizat ca subiectul a fost discutat pe 2 mai la reuniunea Grupului de lucru al expertilor guvernamentali privind aditivii alimentari.

 

Comisia Europeana a aprobat o alocare de 90 de milioane de euro pentru programul de distribuire de fructe in scoli. Romania va beneficia de 4.9 milioane de euro

Comisia Europeana a aprobat alocarea finala a fondurilor UE pentru programul de distribuire de fructe si legume in scoli, numit "Schema de Distribuire a Fructelor in Scoli", pentru anul scolar 2013-2014, anunta CE intr-un comunicat remis HotNews.ro. 24 dintre statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv Romania, s-au inscris in programul de anul acesta. Romania va primi prin acest program 4.9 milioane de euro. Alocarea totala a CE pentru acest program este de 88 de milioane de euro.

 

CE aloca 144 milioane de euro pentru cercetarea bolilor rare

Cu prilejul Zilei bolilor rare 2013 (Rare Disease Day 2013), Comisia Europeana a anuntat ca va oferi o finantare in valoare de 144 de milioane EUR pentru 26 de proiecte de cercetare in domeniul bolilor rare, potrivit Reprezentantei CE la Bucuresti. Cele 26 de noi proiecte acopera un spectru larg de boli rare, de exemplu boli cardiovasculare, metabolice si ale sistemului imunitar.

 

Raport CE: Expunerea la fumatul pasiv s-a redus in Romania, dar ramane ridicata la locul de munca

Expunerea la fumatul pasiv a scazut sensibil in ultimii trei ani in locurile in care se consuma bauturi alcoolice si ceva mai accentuat in cele de alimentatie publica din Romania, dar procentul romanilor care afirma ca au de suferit din cauza acestui viciu la locul de munca este unul dintre cele mai mari din statele UE, indica un document de lucru al Comisiei Europene (CE) utilizat la redactarea unui raport privind situatia la zi din domeniu, dat publicitatii vineri la Bruxelles si citat de Agerpres.

 

STUDIU: Romania este statul UE cu cele mai mici cheltuieli pentru sanatate din PIB

Romania este statul UE cu cele mai mici cheltuieli pentru sanatate din PIB, acestea ajungand - de la 5,6% din PIB in 2009, fata de media UE de 9,9% - la doar 3,7% in 2011, finantarea fiind la doua treimi din minimul necesar, potrivit unui studiu dat publicitatii joi.

 

Raport: 4,85 milioane de romani fumeaza zilnic sau ocazional. 70% dintre fumatori isi aprind prima tigara imediat dupa trezire

Raport: 4,85 milioane de romani fumeaza zilnic sau ocazional. 70% dintre fumatori isi aprind prima tigara imediat dupa trezire Aproape 4,85 milioane de romani fumeaza zilnic sau ocazional. Prevalenta fumatului in Romania este de 26,7%, in scadere fata de 2003 cand era 35,3%, se arata in raportul de tara Global Adult Tabacco Survey (Studiul global privind fumatul la adulti) lansat de Ministerul Sanatatii. 24,3% dintre adultii de 15 ani si peste sunt fumatori zilnici, iar numarul mediu de tigari fumate intr-o zi este de aproape 17 tigari.

 

Editorial de Vlad Mixich, HotNews.ro: E Cseke Attila un erou? Si ce ne aduce pe cap demisia lui

Editorial de Vlad Mixich, HotNews.ro: E Cseke Attila un erou? Si ce ne aduce pe cap demisia lui Demisia ministrului Cseke demonstreaza ca nervozitatea in privinta sistemului medical a atins un punct critic, dar si ca sanatatea romanilor continua sa fie doar un pion pe tabla razboiului politic. Doua tabere se infrunta pe campul de lupta, parasit acum de un ministru care incearca sa pozeze in erou.

 

Romania intra in Cartea Recordurilor cu cel mai mare numar de participanti la un curs de prim ajutor

Romania a intrat, marti, in Cartea Recordurilor cu cel mai mare numar de participanti, 7.402, la un curs de prim ajutor, reusind sa doboare recordul stabilit in martie 2010, in Mexic, cu 6.577 de cursanti.

 

Primul caz de infectare cu virusul West Nile, confirmat in Romania

Ministerul Sanatatii a anuntat, joi, ca in judetul Galati a fost confirmat primul caz de infectie cu virusul West Nile, la o femeie in varsta de 37 de ani, starea acesteia fiind buna. Primul caz de infectie cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat in Romania la o luna de la punerea in functiune a sistemului de supraveghere privind aceasta maladie, a declarat pentru Mediafax consilierul ministrului Sanatatii, Geza Molnar.

 

Ungaria introduce "taxa pe chipsuri". Urmeaza restaurantele fast food

Ungaria introduce "taxa pe chipsuri". Urmeaza restaurantele fast food Alimentele nesanatoase, precum chipsurile, batoanele de ciocolata si bauturile acidulate vor fi supuse unui nou impozit in Ungaria, in conformitate cu legislatia adoptata luni, menita sa contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a natiunii, anunta agentia Deutsche Presse.

 

Urmatoarele 15 articole din "Sanatate" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut