Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Programe de formare
Sondaje
Sanatate
Dezbateri
Migratie forta de munca
Socio-politic
Socio-economic
Asigurari sociale
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Cetatean UE > Asigurari sociale

Asigurari sociale

Aplicatie pentru telefoanele inteligente referitoare la cardul european de sanatate

La timp pentru vacanta de vara, campionatul european de fotbal 2012 sauR Jocurile Olimpice de la Londra, Comisia Europeana a lansat o aplicatie pentru telefoanele inteligente (smartphones) in care este explicat modul de folosire a cardului european de asigurari sociale de sanatate.
vezi in text de unde poti sa-ti descarci aplicatia

 
 

 
 

Copiii din UE vor beneficia de plata mai rapida a alocatiilor de intretine

In conformitate cu noile norme ale UE care se vor aplica incepand cu aceasta saptamana, copiii din UE vor beneficia de plata mai rapida a alocatiilor de intretine in cazul in care familiile se despart. Intrucat se estimeaza ca in UE exista 16 milioane de cupluri internationale si 1 milion de divorturi anual, tot mai multe familii se confrunta cu problema obtinerii alocatiilor de intretinere atunci cand unul dintre parinti locuieste in strainatate si refuza sa acorde ajutor financiar.

 

AUDIO CNAS anunta verificari drastice ale medicilor de familie

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate solicita verificarea "la sange" a numarului de pacienti ai medicilor de familie, dupa ce au fost descoperite neconcordante majore intre numarul de asigurati inscrisi in baza de date a institutiei si cel al pacientilor inregistrati la medicii de familie. Lucian Duta, presedintele Casei acuza medicii ca au trecut de doua sau chiar trei ori pe liste acelasi pacient pentru a-si mari veniturile, potrivit unor declaratii acordate Radio France International.

 

Pambuccian: Nu stim care ar putea fi plafonul maxim al indemnizatiei pentru mame in cazul unui concediu de doi ani deoarece Guvernul nu a facut calcule

Guvernul nu a facut un calcul referitor la valoarea maxima a plafonului pentru indemnizatia de crestere a copilului in cazul in care perioada de acordare a concediului va ramane de doi ani, a declarat pentru HotNews.ro Varujan Pambuccian, liderul deputatilor minoritatilor nationale, dupa o discutie cu ministrii Cabinetului Boc.

 

Boc: Din 2011 indemnizatia se acorda doar un an

Boc: Din 2011 indemnizatia se acorda doar un an Premierul Emil Boc a anuntat luni seara masurile adoptate de Guvern in privinta indemnizatiilor de crestere a copiilor: "Pentru cei care au indemnizatia pentru copil in derulare durata concediului ramane de 2 ani iar valoarea ramane aceeasi: minim 600, maxim 3400. Astfel niciun beneficiar actual nu va fi afectat", a subliniat Boc. In schimb, de la anul viitor durata concediului va fi de un an, valoarea indemnizatiei ramane aceeasi, dar se adauga o prima de reintoarcere la munca in valoare de 500 lei pe luna.

 

Bruxelles-ul intra in dezbaterea reformei pensiilor

Bruxelles-ul intra in dezbaterea reformei pensiilor Comisia Europeana va cere statelor membre sa adapteze varstele de pensionare la tendintele demografice si economice, arata un proiect de document care va fi supus dezbaterii europene. Nu exista nici o solutie simpla la problemele demografice ale Europei si este clar ca varsta de pensionare va continua sa creasca, in timp ce pensiile vor trebui reduse.

 

Barroso: Tarile europene au nevoie de o reforma generalizata a sistemelor de pensii

Barroso: Tarile europene au nevoie de o reforma generalizata a sistemelor de pensii Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a afirmat marti ca tarile membre ale Uniunii Europene au nevoie de o reforma generalizata a sistemului de pensii, in conditiile in care oamenii traiesc mai mult si au tot mai putini copii, anunta AFP.

 

AUDIO VIDEO Ministrul muncii, Mihai Seitan: Sunt sate intregi din Dambovita care au toata populatia pensionara de invaliditate

AUDIO VIDEO Ministrul muncii, Mihai Seitan: Sunt sate intregi din Dambovita care au toata populatia pensionara de invaliditate 40% din pensiile de invaliditate in plata din judetul Dambovita sunt false sau obtinute ilicit, a declarat ministrul muncii, Mihai Seitan, la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI realizata de Dan Tapalaga. Ministrul muncii afirma ca exista informatii ca, pentru a nu fi revizuiti anual, cei care au obtinut in mod fraudulos pensii de invaliditate plateau spaga la medici contravaloarea unei pensii lunare.

 

Europenii descopera ca sistemele de pensii sunt bombe cu ceas pe care vor sa le dezamorseze prin reforme dure

Intreaga Europa isi reformeaza sistemele de pensii, dupa ce a constatat ca imbatranirea populatiei este o bomba cu ceas, iar deficitele publice reprezinta amorsa acestei bombe. In Romania, problema este inca si mai acuta. Facturile populismului si ale coruptiei a facut ca pensiile sa fie majorate in anii anteriori prin trocuri electorale, iar coruptia a permis ca unul din 5 pensionari sa fie invalid cu acte in regula.

 

Raport pensii

 

Romanii care lucreaza in Elvetia vor beneficia de o mai buna protectie sociala din 1 iunie

Cetatenii romani care isi desfasoara activitatea in Elvetia vor putea beneficia de o mai buna protectie sociala de luni, odata cu intrarea in vigoare a acordului referitor la libera circulatie dintre Elvetia si UE care se aplica inclusiv Romaniei si Bulgaria, a anuntat luni Ministerul Muncii.

 

Romanii din strainatate vor sa-si achite retroactiv contributiile sociale,ca sa aiba drept la pensie

Asociatia Romanilor din Italia (ARI) propune autoritatilor de resort din Romania aprobarea unei legi care sa permita romanilor din strainatate sa-si achite in mod retroactiv contributiile la sistemul national de pensii din Romania, ce ar aduce circa 9 miliarde euro la bugetul de asigurari sociale.

 

Proteste internationale fata de proiectul de blocare la 2% in 2009 a contributiilor la sistemul de pensii private obligatorii din Romania

Federatia Europeana a Fondurilor de pensii (EFRP), din care face parte si Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), a trimis marti o scrisoare oficiala guvernului protestand fata de proiectul de buget care prevede inghetarea la 2% in 2009 a contributiei la sistemul de pensii private obligatorii. Masura incalca statul de drept si increderea in reforma sistemului de pensii si inseamna o reducere cu 15% a pensiei private, sustine federeatia. Scrisoarea mai avertizeaza si asupra investitiilor uriase si a celor circa 1.000 de locuri de munca din aceasta industrie.

 

Parintii nu se ingramadesc la indemnizatiile pentru cresterea copiilor

Doar 4% dintre parintii care beneficiaza de indemnizatii pentru cresterea copiilor au cerut recalcularea drepturilor, dupa noua legislatie. Mai exact, din cei 170.000 de beneficiari, din intreaga tara, numai 6.600 au depus cereri la primarii.

 

Mamele depind 100% de stat

Mamele depind 100% de stat Asiguratorii privati din Romania nu vand inca polite care sa compenseze veniturile salariale ale femeilor in perioada concediului de maternitate. In Europa si in Statele Unite, pe langa beneficiile primite de la stat in intervalul pre si post-natal prin sistemul asigurarilor sociale, viitoarele mame pot incheia polite de asigurare suplimentare, la companii private, care sa le garanteze un anumit procent din castigul salarial in intervalul in care nu pot lucra.

 

Rolul sistemelor private de pensii este in crestere

Comisia Europeana publica astazi un nou studiu referitor la cresterea recursului la sistemele de pensii private in Uniunea Europeana, subliniind necesitatea asigurarii unei acoperiri atotcuprinzatoare si al unui nivel adecvat al pensiilor. Studiul indica existenta unor diferente importante in ce priveste ponderea si nivelul de cotizare de la un stat membru la altul, reflectand varietatea sistemelor de pensii.

 

Urmatoarele 15 articole din "Asigurari sociale" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut