Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Burse
Cariera
eLearning
Programe
Training
Diploma Internationala
Societatea informationala
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Educatie & Cariera

Educatie & Cariera

VIDEO Iuliu Winkler: Programul Erasmus este cel mai de succes proiect al Uniunii Europene in ultimii 30 de ani

VIDEO Iuliu Winkler: Programul Erasmus este cel mai de succes proiect al Uniunii Europene in ultimii 30 de ani Eurodeputatul PPE (UDMR) Iuliu Winkler a explicat, intr-un interviu pentru EurActiv.ro ca politicile europene care vizeaza tinerii ar trebui sa fie prioritare si la nivelul fiecarui stat membru, insa de multe ori sunt puse piedici in aplicarea lor. Acesta a vorbit si despre importanta majora a programului Erasmus pentru tinerii din intreaga Europa.

 
 

 
 

Cum sa fii un consumator bine informat

Cum sa fii un consumator bine informat Portalul de informare si educare a consumatorilor, Consumer Classroom, va fi extins de SIVECO Romania, in cadrul unui nou contract cadru incheiat cu Comisia Europeana, prin Directia Generala Sanatate si Consumatori si Agentia Executiva pentru Consumatori, Sanatate si Alimente.

 

In cel mai mare contract IT al Comisiei Europene vor lucra si romani

In cel mai mare contract IT al Comisiei Europene vor lucra si romani Comisia Europeana a ales un consortiu de firme care sa ii furnizeze servicii IT pe o perioada de 4 ani. Acesta este cel mai mare contract al Comisiei in domeniul IT. Din consortiul declarat castigator fac parte IBM, Deloitte, Steria si SIVECO Romania. Firma romaneasca lucreaza pentru institutii ale Comisiei Europene din 2009. In noul proiect sunt implicati peste 550 de specialisti din toata Europa - manageri de proiect, arhitecti, dezvoltatori software, specialisti web, consultanti IT etc.

 

12 avantaje importante pe care le aduce noul SIVADOC

12 avantaje importante pe care le aduce noul SIVADOC Vreti sa gestionati mai eficient documentele? Vreti sa reduceti cheltuielile, sa creati un mod de lucru eficient si sa asigurati transparenta si promptitudine in relatia cu clientii? Aceste deziderate devin realitate cu ajutorul solutiei integrate de tip Enterprise Content si Document Management - SIVADOC 4 de la SIVECO Romania. Ce aduce nou aceasta aplicatie fata de produsele anterioare?

 

Ghidul pentru programul Erasmus+ 2015, publicat in versiune actualizata

A fost publicata o versiune revizuita a Ghidului si Apelului programului Erasmus+ pentru anul 2015 conform informatiilor de pe site-ul Comisiei Europene (vezi aici). Afla care sunt principalele modificari si alte detalii, in articol

 
Comunitati

Dosar: Web 2.0 - Noi oportunitati, noi riscuri

Noile tehnologii accesibile au facut ca internetul sa fie mai interactiv, transformand milioane de utilizatori in creatori de continut si crescand numarul de servicii disponibile online. Noile modificari au creat un fel de a doua generatie de internet: asa-numitul Web 2.0. Daca prima generatie se invartea in jurul comertului, in cazul noului internet este vorba despre oameni.

Vizita istorica

Bill Gates a vizitat o Romanie pe care o vede in plin avant IT

Celebrul fondator si presedinte al Microsoft, Bill Gates, s-a aflat in Romania pentru mai putin de 24 de ore, timp in care a fost decorat de presedintele Basescu, a inaugurat un centru global de asistenta tehnica si a lansat oficial noile produse software ale companiei. [EurActiv.ro]


Comparatie Romania - Franta: voluntariatul, experienta profesionala vs. bursa de 1.100-2.900 euro lunar

Comparatie Romania - Franta: voluntariatul, experienta profesionala vs. bursa de 1.100-2.900 euro lunar Pentru prima oara, in Romania, voluntariatul a fost recunoscut prin lege ca experienta profesionala in vara anului 2014. In Franta, un tanar voluntar poate castiga intre 1.100 si 2.900 euro lunar si aprox. 30% se angajeaza la respectiva companie.

 

Website-urile gestionate de Oficiul pentru Publicatii vor functiona pe platforma Liferay

Website-urile gestionate de Oficiul pentru Publicatii vor functiona pe platforma Liferay Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene a luat decizia de a pune pe o platforma comuna website-urile pe care le gestioneaza. Acum, fiecare website foloseste o tehnologie proprie: Drupal, Documentum, ColdFusion etc. Liferay a fost aleasa ca platforma pentru Portalul Oficiului pentru Publicatii, punctul unic de intrare pentru tot continutul gestionat de acesta. Tehnologia Liferay va oferi site-urilor existente un mediu comun de dezvoltare, precum si diferite servicii standardizate (de cautare, autentificare etc).

 

Profesorii din Romania se perfectioneaza

Astazi, profesionistii in educatie din scolile romanesti au la indemana instrumente digitale pentru a face fata provocarilor la clasa. Folosirea lectiilor interactive multimedia are un rol decisiv in schimbarea paradigmei invatarii in contextul erei digitale.

 

Sisteme moderne de preluare, evaluare si informare privind tezele de doctorat si de gestionare a titlurilor universitare in cadrul Ministerului Educatiei Nationale

Ministerul Educatiei Nationale implementeaza proiectul Sisteme moderne de preluare, evaluare si informare privind tezele de doctorat si de gestionare a titlurilor universitare in cadrul Ministerului Educatiei Nationale avand codul SMIS 38699. Proiectul este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013, Axa prioritara 1: Imbunatatiri de structura si proces ale managementului ciclului de politici publice, Domeniul major de interventie 1.2: Cresterea responsabilizarii administratiei publice.

 

Sapte elevi romani au obtinut premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design

Sapte elevi romani au obtinut premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design O echipa de elevi romani de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti a obtinut anul acesta premiul I in cadrul concursului NASA Ames Space Settlement Design Contest 2014, cu proiectul "Selene Expandable Space Orbital Settlement".

 

Recunoastere europeana pentru Reteta electronica romaneasca

Recunoastere europeana pentru Reteta electronica romaneasca Aproape 50 de milioane de retete electronice prescrise intr-un singur an; zilnic, peste 16.000 de utilizatori externi; practic toti profesionistii domeniului medical conectati la sistemul online pus la dispozitie de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si o baza de date de 4,5 Terabytes - acestea sunt performantele in primul an ale sistemului IT dezvoltat pentru CNAS de informaticienii de la HP si SIVECO. La Gala European IT & Software Excellence Awards de la Londra, proiectul romanesc SIPE (cunoscut sub numele de Reteta electronica) a obtinut titlul castigator la categoria Enterprise Solution of the Year.

 

Targ de locuri de munca Angajatori de top - incepand de vineri, 5 aprilie, la Bucuresti

Unul dintre cele mai mari targuri de cariera pentru tineri profesionisti, Angajatori de Top incepe vineri la Sala Palatului din Bucuresti. In cadrul celei de-a 16-a editii sunt asteptati 15.000 de vizitatori la standurile celor peste 90 de angajatori de top care ofera aproximativ 3000 de locuri de munca si programe de internship pentru studenti si absolventi.

 

Parlamentul European a votat in favoarea noului pachet legislativ de protectie a datelor si spune ca acesta aduce un plus de control si de siguranta online

Parlamentarii europeni au votat in mod covarsitor in favoarea noilor propuneri legislative pentru modificarea regulilor de protectie a datelor in Europa, prima schimbare majora din 1995 incoace. Sunt prevazute sanctiuni mai dure pentru companii, dar se introduce si limitarea crearii de profiluri si autoritati mai puternice si mai independente pentru protejarea datelor. O schimbare esentiala tine si de faptul ca firmele din afara UE vor trebui sa se supuna regulilor din Uniune.

 

IT-istii romani, in marea finala European IT Excellence Awards 2014 cu patru nominalizari

IT-istii romani, in marea finala European IT Excellence Awards 2014 cu patru nominalizari IT-ul romanesc se dovedeste cea mai buna carte de vizita pe care tara noastra o prezinta lumii in aceasta perioada. Un nou record stabilit de echipa de softisti de la SIVECO, prezenti cu trei proiecte (nominalizate la patru categorii) implementate in 2013 pentru organizatii de stat, aduce Romania in finala competitiei europene de IT, alaturi de solutii informatice inscrise de 80 de companii de elita din 16 tari.

 

O companie romaneasca, in topul celor mai performante si inovatoare 100 companii europene

 O companie romaneasca, in topul celor mai performante si inovatoare 100 companii europene Incepem anul cu vesti bune! SIVECO, liderul caselor romanesti de software, primeste pentru a patra oara titlul Ruban dHonneur, decernat de juriul prestigioasei competitii European Business Awards. Aceasta recunoaste si promoveaza excelenta, cele mai bune practici, inovatia si etica in comunitatea de afaceri, acordand premii personalitatilor si organizatiilor care au obtinut rezultate de exceptie. In cadrul aceleiasi competitii, SIVECO Romania a primit, pentru al cincilea an consecutiv, si titlul de Campion Public National. Acesta este desemnat, pentru fiecare tara, pe baza votului public online.

 

Urmatoarele 15 articole din "Educatie & Cariera" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut