Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Programe de formare
Sondaje
Sanatate
Dezbateri
Migratie forta de munca
Socio-politic
Socio-economic
Asigurari sociale
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Cetatean UE > Socio-economic

Socio-economic

Alexis Tsipras evoca o "obligatie istorica" de a solicita Germaniei indemnizatiile de razboi

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a evocat duminica "obligatia istorica" a tarii sale de a reclama Germaniei indemnizatiile de razboi, un subiect asupra caruia Berlinul s-a pronuntat deja, refuzand, transmite AFP.

 
 

 
 

VIDEO Preview sesiune plenara Strasbourg: Lupta impotriva terorismului, torturile CIA, etichetarea carnii

Europarlamentarii se vor reuni la Strasbourg incepand de luni, 9 februarie, pentru a doua sesiune plenara a acestui an. Pe agenda, Registrul nominal al pasagerilor si alte instrumente pentru combaterea terorismului, o rezolutie pe tema inchisorilor CIA, etichetarea sursei pentru carnea prelucrata.

 

eBuletin de Europa (1): Proiectul TEN-T "Crocodil", Raportul MCV, Plati de 1 miliard de euro in agricultura

eBuletin de Europa (1): Proiectul TEN-T "Crocodil", Raportul MCV, Plati de 1 miliard de euro in agricultura Reprezentanta Comisiei Europene in Romania (RCE) a publicat primul newsletter saptamanal care contine cele mai relevante stiri venind de la Comisia Europeana, la nivel national si al Uniunii, precum si un editorial semnat de Angela Filote, sefa RCE. "E timpul sa intarim schimbul de informatii intre serviciile nationale de combatere a terorismului, sa regandim legislatia europeana in domeniul luptei anti-tero, sa folosim la maximum instrumentele de intelligence create in cadrul sistemului de informaii Schengen. Totul, cu respectarea valorilor si realizarilor Uniunii Europene, intre care cea mai apreciata de cetatenii UE este libertatea de miscare", spune Angela Filote.

 

VIDEO INTERVIU Norica Nicolai: "Actuala arhitectura economica, optiunea de austeritate pe care o promoveaza Comisia in continuare, va trebui pusa in discutie"

VIDEO INTERVIU Norica Nicolai: "Actuala arhitectura economica, optiunea de austeritate pe care o promoveaza Comisia in continuare, va trebui pusa in discutie" Implicatiile si solutiile pe care le poate aduce politica de pescuit la nivel economic, apropierea Parlamentului European de cetateni si dezbaterea care a devenit necesara, despre modelul social european, sunt subiectele despre care a vorbit eurodeputata Norica Nicolai (ALDE) intr-un interviu acordat EurActiv.ro in timpul primei sesiuni plenare de la Strasbourg din luna ianuarie.

 

 

Efectele masurilor impotriva austeritatii anuntate de Guvernul Tsipras

Bursa de la Atena a incheiat miercuri la cel mai scazut nivel din ultimii doi ani, actiunile principalelor banci au picat cu peste 26% iar randamentele pentru obligatiunile elene pe 10 ani au urcat pana la 10,6%. Miercuri, presa relata ca noul guvern grec, condus de Alex Tsipras (Syriza) pregateste schimbarea legislatiei astfel incat sa poata inlocui managerii marilor banci la care statul elen detine pachetul de control.

 

Studiu IRES: 52% dintre romani cred ca tara merge intr-o directie buna si ca un proiect de tara trebuie initiat de Presedinte

Mai mult de 9 din 10 romani (91%) sunt de acord cu faptul ca Romania are nevoie de un proiect de tara, peste 90% dintre acestia admit ca perioada actuala este un moment bun pentru lansarea unui asemenea proiect, iar respondentii care provin din zona Transilvania si Banat sunt cei mai deschisi cu privire la acest subiect. Initiativa dezvoltarii proiectului de tara ar trebui sa apartina Presedintelui Romaniei spun mai mult de jumatate dintre subiectii care sunt de acord cu necesitatea demersului (53%), in timp ce 20% o atribuie Primului Ministru.

 

TOP STIRI INTERN: Esecul legilor "Big Brother" in Romania/ Rentabilitatea angajatilor, in crestere

Doua legi au fost adoptate pana acum in Romania in aplicarea Directivei UE privind pastrarea datelor de trafic ale utilizatorilor de telefonie si internet si inca una in completarea acestora (Legea PrePay). Toate au picat la Curtea Constitutionala (HotNews.ro)/ Seful Consiliului Superior al Magistraturii: Am dori ca inainte de promulgarea legii securitatii cibernetice sa avem un cuvant de spus/ Rentabilitatea capitalului uman in Romania, in usoara crestere/ Articol in actualizare

 

TOP STIRI INTERNATIONAL Rusia: tranzitul de gaze prin Ucraina, mutat in Turcia/ Atentat asupra Capitoliului, dejucat de FBI/ Milionarii din Transnistria isi extind afacerile in Crimeea

TOP STIRI INTERNATIONAL Rusia: tranzitul de gaze prin Ucraina, mutat in Turcia/ Atentat asupra Capitoliului, dejucat de FBI/ Milionarii din Transnistria isi extind afacerile in Crimeea Vicepresedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, a fost anuntat la Moscova ca Rusia va renunta la a transporta gaze prin Ucraina si va construi o conducta prin Turcia/ FBI a reusit sa impiedice un atentat asupra Congresului SUA. Un tanar acuzat ca ar sustine gruparea terorista Statul Islamic a fost arestat in statul Ohio/ O companie controlata de afaceristi din Transnistria a ajuns principalul operator de telefonie mobila din Crimeea (www.mold-street.com). Articol in actualizare

 

VIDEO Germania considera ca zona euro se poate "descurca" fara Grecia

Cancelarul german Angela Merkel considera ca zona euro ar putea face fata unei potentiale iesiri a Greciei, arata publicatia Der Spiegel, citand surse guvernamentale, informatiile fiind peluate de Euronews.

 

Veniti din vacanta? Iata ce drepturi aveti ca pasageri in UE

Veniti din vacanta? Iata ce drepturi aveti ca pasageri in UE Pierderea bagajelor, despagubita cu pana la 1220 de euro in cazul calatoriei cu avionul. Pentru refuzul imbarcarii, puteti obtine o compensatie cuprinsa intre 125 si 600 euro in functie de distanta zborului si de intarzierile inregistrate inainte de redirectionare. Puteti consulta rapid drepturile pe care le aveti in calatorie pe site-ul Comisiei Europene - aici. Este disponibila si o aplicatie pentru telefonul mobil- aici.

 

Rusia: Inflatie de circa 11,5% in 2014

Inflatia din Rusia, augumentata de embargoul alimentar si de prabusirea rublei, ar trebui sa ajunga la aproximativ 11,5% in 2014, a estimat joi ministrul rus al Finantelor, Anton Siluanov, potrivit AFP.

 

VIDEO CNN Mesajul de Craciun al Papei Francisc, pe fondul conflictelor

Papa Francisc i-a indemnat pe crestini in timpul liturghiei de Craciun sa dea dovada de "tandrete" si "blandete" in situatiile "cele mai dificile", inclusiv in conflicte - potrivit AFP, citata de HotNews.ro

 

VIDEO&GRAFIC Cum vor fi generate 300 miliarde de euro in economia UE/ UPDATE Victor Ponta vrea sa transmita propunerile Romaniei in cateva zile

Pe scurt, Comisia Europeana scoate efectiv din buget 8 miliarde de euro cu care va sustine o garantie de 16 miliarde de euro pentru Fondul de Investitii Strategice. La suma se adauga 5 miliarde euro aduse de BEI. Cu acest capital de 21 miliarde, BEI va putea garanta imprumuturi de 63 miliarde euro pentru proiecte care pot ajunge pana la 315 miliarde euro. Vezi prezentarea VIDEO a vicepresedintelui CE Jyrki Katainen:
Vezi in text detaliile (text si grafice) transmise de Comisie.

 

VIDEO&TEXT Planul de investitii de 300 miliarde euro al lui Juncker/ Euroscepticii: "doua paie la trei magari"

 VIDEO&TEXT Planul de investitii de 300 miliarde euro al lui Juncker/ Euroscepticii: "doua paie la trei magari" Presedintele Comisiei Europene a prezentat in plenul Parlamentului European planul prin care vor fi atrase 300 miliarde de euro in economie in urmatorii 3 ani. Mecanismul va fi bazat pe un fond comun cu Banca Europeana de Investitii care va multiplica de 15 ori capitalul initial. Statele membre au fost invitate sa participe si ele la acest fond, iar contributiile respective nu vor fi luate in calcul in cadrul Pactului de Stabilitate si Crestere (deficit bugetar si datorie publica). Euroscepticii si Grupul verzilor au avut interventii critice in urma prezentarii. "Magicianul Juncker vorbeste despre bani care nu exista" sau "Parca dam doua paie la trei magari", au spus dcelarat europarlamentarii grupurilor minoritare politic. Vezi in text cele mai importante declaratii VIDEO & TEXT.

 

TOP EVENIMENTE INTERN Votul in diaspora - o noua disputa/ Raspunsul Statisticii la declaratiile lui Victor Ponta/ Noua investigatie a Consiliului Concurentei

Noi controverse legate de Ministerul de Externe, Biroul Electoral Central si de votul din strainatate. MAE a facut apel miercuri la toti membrii birourilor electorale din diaspora sa vina obligatoriu in ziua votului/ Tudorel Andrei, presedintele Institutului National de Statistica: Cifrele anuntate de premierul Victor Ponta nu se corespund cu cele pe care le vom anunta vineri.

 

Urmatoarele 15 articole din "Socio-economic" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut