Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Programe de formare
Sondaje
Sanatate
Dezbateri
Migratie forta de munca
Socio-politic
Socio-economic
Asigurari sociale
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Cetatean UE > Migratie forta de munca

Migratie forta de munca

Portalul locurilor de munca in industria hoteliera in Europa

Portalul locurilor de munca in industria hoteliera in Europa Astazi sunt disponibile mii de locuri de munca in orice tara UE: Austria - 34.044 joburi, Belgia - 59.609, Germania - 388.640 etc. pot fi accesate online pe portalul lansat de Comisia European, EURES PORTAL.

 
 

 
 

Emigrantii romani si bulgari prefera tarile din sudul Europei - studiu

Romanii si bulgarii care isi parasesc tara de origine pentru a se stabili intr-un alt stat al Uniunii Europene prefera sudul regiunii, conform unui raport publicat de Centrul pentru Studii Europene "Wilfried Martens", anunta Novinite.com.

 

Elvetia a anulat restrictiile pe piata muncii pentru 25 de state UE, mentine limitele pentru Romania

Elvetia a anuntat, miercuri, anularea restrictiilor pe piata muncii impuse etapizat, in 2012 si 2013, cetatenilor din 25 de state membre ale Uniunii Europene, dar dispozitiile raman valabile pentru cetatenii din Romania, Bulgaria si Croatia, informeaza Mediafax.

 

Muncitorii romani, motiv de cearta in Parlamentul European. Swoboda: "Dezbaterea este dureroasa, o reminiscenta a timpurilor cand natiuni si minoritati erau atacate"

Libera circulatie a muncitorilor, cu accent pe romani si bulgari, a provocat, miercuri, discutii dure in PE, unii europarlamentari pledand pentru impunerea unor restrictii, in timp ce altii au criticat pozitiile xenofobe si au prezentat contributia lucratorilor mobili la economiile tarilor gazda, potrivit Mediafax.

 

VIDEO Ambasadorul roman la Londra ironizeaza jurnalistii britanici care asteptau "milioane" de migranti romani

Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, i-a comparat pe jurnalistii de dreapta care asteptau la aeroport "valurile de migranti romani" veniti la munca cu personajele tragice-comice din capodopera lui Samuel Beckett "Asteptandu-l pe Godot", scrie The Guardian. Jinga a declarat ca jurnalistii de la aeroportul Luton au asteptat cu disperare sosirea a milioane de romani someri pentru a fi intampinati in cele din urma doar de cateva persoane sosite din Romania care munceau deja in Regat.

 

Londra planuieste sa introduca un prag maxim anual de 75.000 de imigranti UE

Guvernul britanic planuieste sa introduca un prag maxim anual de 75.000 de imigranti UE, in cadrul unui plan de revizuire a politicilor in domeniul liberei circulatii, si o inasprire a criteriilor de angajare, potrivit unui raport scurs in presa, relateaza The Guardian in editia electronica, citata de Mediafax.

 

Peste 385.000 de romani si bulgari vor ajunge in Marea Britanie in urmatorii cinci ani - raport

Cel putin 385.000 de romani si bulgari vor veni in Marea Britanie dupa ridicarea restrictiilor, la 1 ianuarie 2014, conform unui raport al Democracy Institute, care da vina pe guvernul britanic, scrie The Telegraph.

 

Doar 11 plecari si peste o mie de mesaje false, in urma campaniei britanice adresata imigrantilor

Controversata campanie "Go Home" a facut doar 11 imigranti clandestini sa paraseasca Marea Britanie iar doua treimi dintre mesajele text primite de autoritati au fost farse, arata raportul oficial publicat joi.

 

Franta: Primarii si locuitorii au inceput sa-i evacueze pe nomazi si pe romi fara sa mai astepte deciziile justitiei

In fata caravanelor de romani care se instaleaza pe terenurile lor, primarii si cetatenii au inceput sa treaca la actiune, fara a mai astepta deciziile justitiei de expulzare, considerand ca legea franceza este prea favorabila acestei minoritati, scrie AFP.

 

Ambasadorul Romaniei estimeaza ca 15.000-25.000 de romani vor merge in Marea Britanie din 2014

Ambasadorul Romaniei la Londra, Ion Jinga, si omologul sau bulgar au dat asigurari marti, in Parlamentul britanic, ca estimarile vehiculate de presa britanica privind numarul romanilor si bulgarilor care ar urma sa vina in Marea Britanie incepand din 2014 sunt exagerate, potrivit Mediafax.

 

Studiu al guvernului britanic: Foarte putini romani si bulgari vor veni in Marea Britanie dupa eliminarea restrictiilor

Foarte putini romani si bulgari vor veni in Marea Britanie in momentul eliminarii restrictiilor impuse pe piata muncii, la sfarsitul acestui an, conform unui studiu guvernamental citat de ziarul The Independent. Studiul pare sa puna sub semnul intrebarii sugestiile unor deputati conservatori si din cadrul Partidului Independentei Marii Britanii (UKIP) privind un val de imigranti din Romania si Bulgaria.

 

Presa britanica: Sute de mii de moldoveni se pregatesc sa migreze in Marea Britanie cu pasapoarte romanesti, Traian Basescu alimenteaza acest exod

Sute de mii de moldoveni obtin pasapoarte UE in Romania, iar peste 300.000 s-ar pregati sa migreze in Marea Britanie prin "usa din spate", exploatand aceasta "portita" de acces a dublei cetatenii moldoveano-romane spre spatiul comunitar, sustine jurnalistii de la Sunday Express.

 

Comisia Europeana aproba cererea Spaniei de a prelungi restrictiile pentru muncitorii romani pana la sfarsitul anului 2013

Comisia Europeana a aprobat o cerere transmisa de autoritatile spaniole privind prelungirea restrictionarii temporare a accesului romanilor la piata fortei de munca din Spania pana la 31 decembrie 2013, din cauza perturbarilor grave care afecteaza piata fortei de munca din aceasta tara, anunta CE, intr-un comunicat de presa.

 

Acordul de coalitie in Olanda prevede mentinerea restrictiilor pentru romani si bulgari pana in 2014

Mentinerea restrictiilor pe piata muncii pentru romani si bulgari pana in 2014 se numara printre principalele puncte asupra carora au convenit liberalii si laburistii olandezi in cadrul acordului lor de coalitie guvernamentala, relateaza site-ul DutchNews.nl, citat de Mediafax.

 

Liberation: Nu, romii nu sunt nomazi... plus alte 4 clisee

Liberation: Nu, romii nu sunt nomazi... plus alte 4 clisee Doua treimi dintre francezi considera ca romii sunt "un grup aparte", potrivit unui sondaj desfasurat in acest an de Comisia nationala consultativa pentru drepturile omului, relateaza Liberation intr-un articol in care incearca sa demonteze principalele prejudecati despre aceasta comunitate.

 

Urmatoarele 15 articole din "Migratie forta de munca" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut