Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Programe de formare
Sondaje
Sanatate
Dezbateri
Migratie forta de munca
Socio-politic
Socio-economic
Asigurari sociale
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Cetatean UE > Sondaje

Sondaje

Eurobarometru: Romanii, printre europenii care merg zilnic cel mai putin cu autoturismul

Romanii se afla printre cetatenii statelor UE care folosesc autoturismul cel mai putin pentru transportul zilnic, releva un sondaj Eurobarometru emis recent de Comisia Europeana. Potrivit cercetarii publicate in decembrie 2014, 40% dintre respondentii romani au declarat ca folosesc autoturismele pentru deplasarile de zi cu zi, potrivit HotNews.ro. Intre cetatenii celor 28 de state UE, romanii sunt pe antepenultimul loc in privinta folosirii autoturismului mentru deplasarile zilnice, ultimii in Uniunea Europeana fiind ungurii (33%) si letonii (38%).

 
 

 
 

Romanii, cei mai expusi din UE sa-si piarda locurile de munca din cauza automatizarii activitatilor

Aproape 62% dintre locurile de munca din Romania sunt in pericol sa dispara din cauza automatizarii activitatilor, rata fiind cea mai ridicata din Uniunea Europeana (UE), unde media se situeaza la 54%, conform unui studiu publicat de institutul Bruegel.

 

Aproape 60% dintre europeni nu mai au incredere in UE. Romania si Estonia, pe primele locuri in topul increderii

Europenii nu au incredere in Uniunea Europeana si nici in principalele sale institutii, fie ca este vorba despre Parlament, Comisie sau Banca Centrala Europeana, potrivit unui studiu publicat luni de executivul de la Bruxelles, cu doua saptamani inainte de alegerile europene, scrie AFP.

 

CE: Romania are, in continuare, cea mai mare rata a deceselor in accidente rutiere din UE

Rata deceselor in accidente rutiere produse anul trecut in Romania, 92 de morti la un milion de locuitori, a scazut cu 9% fata de 2012, insa este, in continuare, cea mai ridicata din UE, unde media acestui indicator este 52, potrivit Comisiei Europene.

 

Eurobarometru: 60% dintre romani nu fac niciodata sport

Eurobarometru: 60% dintre romani nu fac niciodata sport Potrivit rezultatelor ultimului sondaj Eurobarometru privind sportul si activitatea fizica, 59% dintre cetatenii Uniunii Europene nu fac niciodata sport sau rareori desfasoara activitati sportive, in timp ce 41% fac sport cel putin o data pe saptamana. Europa de Nord este mult mai activa fizic decat sudul si estul. 70% dintre respondentii din Suedia au declarat ca fac sport sau activitati fizice cel putin o data pe saptamana, plasandu-se cu putin inaintea Danemarcei (68%) si Finlandei (66%) si fiind urmata de Olanda (58%) si Luxemburg (54%).

 

Imigratia din Romania si Bulgaria sunt contributori neti si nu reprezinta un cost pentru Occident - studiu suedez

Imigratia romanilor si bulgarilor aduce mai multe venituri decat costa economiile Europei de Vest, in special pentru Marea Britanie si Irlanda, afirma un economist suedez, intr-un studiu citat de AFP.

 

Increderea romanilor in Uniunea Europeana a crescut cu 7% in 2013, in ciuda campaniilor mediatice si politice negative. O crestere si mai pregnanta se inregistreaza in randul tinerilor

Increderea romanilor in leadershipul Uniunii Europene a crescut 7% in 2013, in comparatie cu 2012, pana la 46% din totalul populatiei, iar o crestere si mai pronuntata se inregistreaza in randul tinerilor (15 - 30 de ani), unde increderea a crescut cu 10%, pana la 57%, potrivit unui sondaj realizat de Gallup la nivel european.

 

Tinerii - absenteisti la alegerile europarlamentare din 2014? Cateva explicatii

Participarea la vot reprezinta un drept al societatilor democratice si cetatenii il pot exercita doar prin prezenta la urne. Dar ce se intampla cand cetatenii, cu precadere cei tineri, sunt cei care completeaza lista absenteistilor la alegerile europarlamentare? Atunci vorbim despre neinformare, lipsa de incredere in institutiile europene si in politicieni?

 

Eurobarometru: Romanii - mai putin interesati de tehnologie, desi mai multi au studiat in domeniu

Romanii sunt mai putin interesati de dezvoltarile din stiinta si tehnologie fata de media europenilor, desi 75 la suta au studiat stiinte naturale sau tehnologice in scoala sau universitate, fata de 47 la suta din cetatenii tuturor statelor membre, arata un sondaj Eurobarometru dat publicitatii joi.

 

Eurostat: Vaslui - polul saraciei in Uniunea Europena. In Romania sunt cele mai mari discrepante intre zone, la puterea de cumparare

Eurostat: Vaslui - polul saraciei in Uniunea Europena. In Romania sunt cele mai mari discrepante intre zone, la puterea de cumparare Populatia din judetul Vaslui este cea mai saraca din Uniunea Europeana, ca produs intern brut pe locuitor, calculat in functie de puterea de cumparare, releva raportul "Eurostat regional yearbook 2013", realizat de Biroul european de statistica. In schimb, Bucuresti-Ilfov este pe locul al doilea intre regiunile din cele 12 state care au aderat la UE in 2007 sau 2004, potrivit HotNews.ro

 

Eurobarometru 2013: Romanii raman optimisti in ceea ce priveste viitorul Uniunii Europene, dar doar 8% cred ca situatia economica a tarii este buna

Romania ramane printre cele mai optimiste tari din Uniunea Europeana in ceea ce priveste viitorul blocului comunitar, situandu-se pe locul 6 (62% opinii optimiste), in timp ce statele cele mai pesimiste sunt, fara nicio surpriza, cele care au beneficiat de planuri internationale de sustinere - Grecia, Cipru si Portugalia.

 

Studiul Mediascope: Unul din cinci europeni foloseste activ trei dispozitive de consum media - televizorul, calculatorul si telefonul sau tableta

O cincime din populatia totala Europei foloseste activ trei dispozitive de consum media - televizorul, calculatorul personal si smartphone-ul sau tableta, potrivit celui mai nou studiu Mediascope, referitor la obiceiurile de consum media ale europenilor. Acesta arata ca majoritatea covarsitoare a europenilor navigheaza pe Internet in acelasi timp in care se uita la televizor, iar peste jumatate sunt online pe telefon sau pe tableta in timp ce se uita la TV, potrivit unui comunicat IAB Romania.

 

Romania, ultimul loc in clasamentul UNICEF al bunastarii copiilor din tarile dezvoltate

Romania figureaza pe ultimul loc in clasamentul bunastarii copiilor din tarile dezvoltate, potrivit unui raport publicat de UNICEF in luna aprilie. Clasamentul a fost realizat pe baza notelor medii obtinute la cinci dimensiuni ale bunastarii copiilor, care iau in calcul 26 de indicatori comparabili la scara internationala.

 

Eurobarometru: Doar 51% dintre romani declara ca se simt cetateni europeni

Doar 51% dintre romani declara ca se simt cetateni europeni, plasandu-se alaturi de tari cu cel mai scazut grad de identificare cu aceasta calitate ca Marea Britanie - 48%, Bulgaria - 47% si Grecia - 46%, se arata in ultimul Eurobarometru, realizat la cererea Comisiei Europene pe baza unor date culese in noiembrie 2012.

 

Eurostat: Europenii sunt constienti de drepturile lor, dar nu stiu ce presupun acestea

Europenii sunt, in general, constienti de drepturile lor, dar nu stiu intotdeauna ce anume presupun acestea, releva un nou sondaj Eurobarometru, publicat marti de Comisia Europeana, la 20 de ani de la crearea cetateniei UE.

 

Urmatoarele 15 articole din "Sondaje" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut