Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Joburi
Afaceri / Taxe
Granturi / Oportunitati
Corporatii
Banci/Asigurari
Macroeconomie
Agricultura
Zona Unica de Plati
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Jobs > Joburi

Joburi

(PR) Organizatii europene - anunturi de joburi

Job Opportunities: EURid cauta Liaison Manager, vorbire fluenta in bulgara si romana, pentru biroul din Praga; in Targu-Mures, un centrul de excelenta cauta programatori specializati in tehnologiile.NET si Java

 
 

 
 

VIDEO INTERVIU Renate Weber: In pregatire, noi initiative de sustinere a mobilitatii tinerilor in Europa

VIDEO INTERVIU Renate Weber: In pregatire, noi initiative de sustinere a mobilitatii tinerilor in Europa "Am discutat cu multi reprezentanti ai Comisiei Europene despre o strategie de incurajare a mobilitatii tinerilor in Europa. Ar putea include sprijin financiar pentru relocare sau invatarea limbii", a declarat eurodeputata Renate Weber pentru EurActiv.ro. Aceasta a mai spus ca in lunile urmatoare Comisia va trimite un pachet legislativ si aici europarlamentarii vor incerca sa includa aceste idei pentru sustinerea mobilitatii. Vezi interviul integral VIDEO si transcrierea declaratiilor.

 

Oportunitate job: asistent la Parlamentul European, salariu 3.400 euro, 30 locuri disponibile

Experienta profesionala relevanta este o conditie a procedurii de selectie.

 

Sectorul cultural, al treilea angajator la nivel european - 535,9 miliarde euro, 4,2% din PIB-ul UE in 2012

Industriile culturale si creative (ICC) au atins in UE o valoare de 535,9 miliarde euro (23.713 miliarde de lei), adica 4,2% din PIB la nivelul Uniunii Europene in anul 2012, arata un studiu al companiei de consultanta Ernst&Young, citat de Asociatia Editorilor din Romania. Potrivit sursei citate, aceste industrii asigura locuri de munca pentru peste 7 milioane de persoane, ceea ce face din acest pilon cel de-al treilea angajator la nivel european, mai mult decat dublul domeniului auto, aproape o cincime dintre angajati fiind cu varste sub 30 de ani.

 

Parlamentul European a aprobat ajutorul pentru muncitorii disponibilizati de la Campia Turzii

Parlamentul European a aprobat miercuri, in plenul de la Strasbourg, un ajutor de peste 3,5 milioane de euro pentru o mie de lucratori disponibilizai de producatorul de otel Mechel Campia Turzii si de furnizorul sau. Raportor pentru acest dosar - europarlamentarul roman Siegfried Muresan.

 

Studiu european: Rata somajului in randul tinerilor, mai mica in tarile cu perioade scurte de tranzitie de la scoala la locul de munca

Un studiu al Fundatiei Europene pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si de Munca (Eurofound), care ia in calcul date din ultimii 5 ani, arata ca tinerii din Europa se confrunta in continuare cu dificultati majore de patrundere pe piata muncii. Concluzia analizei realizata pe date din 2011 si 2012, in mare parte, arata ca somajul este mai redus in tarile cu tranzitie mai rapida de la scoala la locul de munca. Corelativ, aceasta tranzitie este mai redusa in tarile in care tinerii parasesc casa parinteasca mai de timpuriu. In Romania, tinerii parasesc tarziu casa parinteasca si putini dintre cei care isi incheie studiile isi gasesc loc de munca in decurs de un an.

 

Studiu integral Eurofound (eng)

 

Combaterea somajului in randul tinerilor: o prioritate a UE

Potrivit Eurostat, intre 2007 si 2013, somajul in randul tinerilor a inregistrat cele mai mari recorduri de-a lungul intregului continent european, crescand in mod dramatic de la 15.7% la 23.4%. Sefii de stat si de guverne europeni au lansat in februarie 2013 Initiativa privind Ocuparea Fortei de Munca in randul Tinerilor (Youth Employment Initiative - YEI).

 

PR: Pe 17 - 18 mai 2014 are loc la Brasov cel mai mare targ de joburi pentru muncitori in depozite in Anglia

Brasov, 8 mai 2014 - In weekendul 17 - 18 mai 2014 are loc la Brasov cel mai mare targ de joburi pentru muncitori in depozite in Anglia.

 

Studiu: Cetatenii mobili sunt adesea supracalificati si platiti mai prost. Afluxul de cetateni mobili are un impact economic pozitiv asupra oraselor gazda

Comisia Europeana a publicat un studiu independent privind integrarea cetatenilor mobili din UE concentrat pe sase orase. Studiul releva faptul ca cetatenii Uniunii se deplaseaza in alte tari din spatiul european, in principal, pentru oportunitati legate de locul de munca si sunt, in medie, mai tineri si capabili sa isi gaseasca un loc de munca. Adesea cetatenii mobili sunt supracalificati pentru locurile de munca pe care le ocupa si pot si retribuiti cu mai putin bani. Totodata, din datele colectate reiese ca acest aflux de mana de munca tanara a avut un impact economic pozitiv asupra oraselor vizate.

 

Renate Weber cere Comisiei declansarea procedurii de infringement impotriva Marii Britanii

Eurodeputata PNL (ALDE) Renate Weber solicita Comisiei Europene sa declanseze o ancheta completa si amanuntita cu privire la suspendarea, in noiembrie 2013, de catre guvernul britanic, a imprumuturilor de subzistenta pentru studentii romani si bulgari, la care anterior fusesera indreptatiti.

 

Somajul a atins un nou record in Grecia - 27,9% in iunie

Rata somajului in Grecia a atins un nou record in iunie, de 27,9%, afectand in continuare foarte puternic tinerii, potrivit cifrelor publicate joi de serviciile de statistica ale statului grec, Elstat, scrie AFP. Aproape sase tineri sub 24 de ani din zece nu au un loc de munca, respectiv 58,8%, fata de 54,8% in urma cu un an. Totusi, in raport cu luna precedenta, indicatorul s-a imbunatatit, in conditiile in care se cifra la 64,9% in mai.

 

Posturi de manageri de restaurant, bucatari si soferi in Germania, Norvegia si Ungaria. Ce conditii trebuie sa respecte candidatii si care sunt salariile platite

Germania, Norvegia si Ungaria au disponibile posturi de manageri la restaurant a la carte, bucatari, patiseri sau soferi pentru transport international, salariile oferite variind intre 300 si peste 2.000 de euro lunar, ofertele fiind disponibile in reteaua europeana de ocupare Eures.

 

HotNews.ro: Am aflat numarul bugetarilor. La inceputul lunii martie, Statul avea 1.189.861 angajati.Vezi cum sta Romania comparativ cu alte tari

La inceputul lunii martie, in sectorul public erau ocupate 1.189.861 posturi in sectorul bugetar, potrivit unor date obtinute de HotNews.ro. O analiza a evolutiei acestui indicator arata ca in perioada mai 2012-august 2012, tendinta a fost de reducere a lui, in vreme ce din august, numarul posturilor ocupate in sectorul bugetar a re-inceput sa creasca, ajungand in martie la nivelul din iulie 2012. Daca numarul bugetarilor s-ar reduce in medie cu 15%, ar insemna ca circa 180.000 de posturi sa se elibereze.

 

Targ de joburi Work&Travel GRECIA 2013. Salarii de la 450 EUR

Targul se adreseaza tuturor persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca in afara granitelor tarii. Pozitiile pentru care se recruteaza sunt ospatar/ospatarita, barman/barmanita, receptioneri, valeti, cameriste, maseuri, ajutori bucatari si bucatari, pentru hoteluri si resorturi exclusiviste de 4 si 5 stele. Durata contractului de munca este intre 3-7 luni, salariile incadrandu-se intre 450-600 euro in functie de postul ocupat si de experienta, masa si cazarea fiind asigurate de catre angajator.

 

EurActiv.ro cauta Marketing Director, cu perspective pentru CEO

 

Urmatoarele 15 articole din "Joburi" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut