Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Inovatii, oportunitati financiare
Investitii
Galeria de Proiecte
Semnal Poluare
Politici energetice
Politici de mediu
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mediu & Energie > Inovatii, oportunitati financiare

Inovatii, oportunitati financiare

Basescu: Romania va putea deveni independenta din punct de vedere energetic. Tara noastra poate fi o sursa de gaze si pentru alte tari din Europa

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, dupa ce a vizitat nava de foraj marin Deepwater Champion a companiei ExxonMobil, ca in 2015-2017 se estimeaza ca va incepe exploatarea zacamantului de gaze din Marea Neagra, moment de la care Romania va putea fi independenta energetic. Traian Basescu a spus ca in perimetrul Neptun s-a descoperit un zacamant de gaze de "circa o suta de miliarde de metri cubi si perspective similare sunt pentru alte cateva depozite care vor fi prospectate in perioada urmatoare".

 
 

 
 

Supersonicul romanesc a primit numele I.A.R.-111

Supersonicul romanesc a primit numele I.A.R.-111 Supersonicul de transport al rachetei spatiale Haas, pe care ARCA il construieste pentru Competitia Google Lunar X Prize, a primit oficial numele I.A.R.-111. Pana la aceasta data numele avionului a fost E-111.

 

Noi metode de climatizare auto ar reduce cu 40% consumul de carburant

In anul 2008 au fost vandute in Europa 13 milioane de autoturisme prevazute cu aer conditionat. Putini isi mai imagineaza condusul masinii fara climatizare, in timpul verii. O campanie europeana, initiata la Berlin, avertizeaza insa asupra gradului de poluare, dar si a costurilor ridicate, asociate cu sistemele actuale de aer conditionat. Care ar fi atunci solutia ideala, pentru o temperatura acceptabila in masina?

 

Proiect inovator pentru reducerea amprentei de CO2 a cimentului - sprijinit de UE

Aether, un proiect inovator dezvoltat de Lafarge pentru reducerea amprentei de CO2 a cimentului, va primi sprijin din partea Uniunii Europene. Acest sprijin este acordat in cadrul programului european "LIFE+", un instrument de finantare prin care sunt sprijinite proiectele de mediu.

 

VIDEO + FOTO Reciclarea bateriilor uzate in Elvetia: Fabrica finantata 90% din taxa eco - reciclare 5000 tone/an

VIDEO + FOTO Reciclarea bateriilor uzate in Elvetia: Fabrica finantata 90% din taxa eco - reciclare 5000 tone/an In Elvetia, reciclarea bateriilor a ajuns la o rata de 71,3% iar Guvernul federal tinteste un obiectiv de 80%. Batrec, fabrica situata in munti, in cantonul Berna, este una din putinele companii din lume care recicleaza inclusiv mercurul din baterii. Reto Konig, directorul executiv al Batrec, a explicat jurnalistilor ca veniturile obtinute din produsele rezultate sunt extrem de reduse si ca se bazeaza pe sumele care le sunt repartizate dintr-o taxa colectata de o agentie non-profit, Inobat.

 

Prima cladire de birouri "verde" din Capitala: Constructia nu e gata, dar primul chirias s-a mutat deja

Prima companie cu birouri verzi si-a mutat sediul in spatiile din cladirea EuroTower din Capitala, chiar daca constructia imobilului inca nu este finalizata. Imobilul este ridicat, dar mai este de lucru in interior, la finisaje.

 

Firmele, invitate sa propuna proiecte de ecoinovare, care sa fie finantate de UE

Persoanele juridice din Romania pot propune proiecte de inovare in domeniul ecologic (ecoinovare), care vor beneficia de o finantare din partea Uniunii Europene in valoare totala de 35 de milioane de euro, prin Programul Competitivitate si Inovare (CIP).

 

Proiectele pentru realizarea de "spatii verzi in localitati" pot fi depuse, pentru finantare, in perioada 21.09.2009 - 12.10.2009

Ministerul Mediului a anuntat ca depunerea dosarelor pentru Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati va avea loc incepand cu 21 septembrie, data limita fiind 12 octombrie. Suma alocata sesiunii de finantare este de 92,44 milioane lei.

 

ONU: In 10 ani centralele eoliene si solare vor deveni o necesitate

Seful Natiunilor Unite pe probleme de climat avertizeaza impotriva a ceea ce numeste "energie ieftina si murdara" ca remediu rapid la criza financiara globala, apreciind ca va conduce la alt dezastru economic. Yvo de Boer s-a intalnir cu reporterii duminica inaintea unei conferinte internationale pe probleme de clima, in Poznan, Polonia.

 

Steven Borncamp: Criza financiara nu va afecta investitiile straine pentru cladiri "verzi" in Romania

Steven Borncamp: Criza financiara nu va afecta investitiile straine pentru cladiri "verzi" in Romania Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) s-a lansat oficial, marti, la Bucuresti. Prezent la eveniment, Steven Borncamp, lider si fondator al RoGBC si al companiilor de consultanta SOPOLEC si EcoNavitas, a indemnat sectorul bancar sa se alature membrilor organizatiei si a asigurat ca investitiile straine pentru cladiri verzi din Romania nu vor fi afectate de turbulentele financiare existente pe piata imobiliara.

 

Granturi mici pentru programe de mediu, de la PNUD

Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) anunta ca 26 septembrie 2008 este termenul-limita pentru primirea unei noi serii de cereri de finantare la Programul de Granturi Mici.

 

Dezvoltatorii imobiliari vor cladiri "verzi" si in Romania

Dezvoltatorii imobiliari vor cladiri "verzi" si in Romania Actorii importanti de pe piata constructiilor din Romania sunt invitati sa infiinteze un Consiliu al cladirilor verzi, a spus Steven Borncamp, lider si fondator al companiilor de consultanta SOPOLEC si EcoNavitas, care sa orienteze piata romaneasca spre cladirile ecologice. Cresterea preturilor la energie, numeroasele tehnologii si materiale ecologice existente, precum si obligativitatea evaluarii cladirilor privind eficienta energetica, reprezinta un bun argument pentru dezoltarea pietei cladirilor verzi, a aratat el.

 

Inovatia tehnologica - raspuns pentru protectia climatica?

Constientizarea pericolului dat de incalzirea globala aduce noi inovatii tehnologice. Poate fi tehnologia considerata solutia cea mai eficienta pentru diminuarea gradului de incalzire globala? Membrii Comisiei temporare pentru schimbarea climatica a Parlamentului European s-au intalnit luni cu experti si reprezentanti din industrie pentru a stabili care este rolul tehnologiei inovative in protectia climatica.

 

Ajutor pentru IMM ecologice

Sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii in utilizarea eficienta a resurselor si a energiei reprezinta scopul unei comunicari recente a Comisiei Europene, informeaza europa.eu. Comunicarea propune crearea unui program pentru a ajuta intreprinderile mici si mijlocii sa implementeze legislatia de mediu europeana.

 

Peste un milion euro pentru gestionarea deseurilor in Bucuresti-Ilfov

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI) aloca peste un milion de euro pentru sprijinirea investitiilor sectorului privat (IMM) in domeniul gestionarii deseurilor in regiunea Bucuresti-Ilfov, a anuntat directorul ADRBI.

 

Urmatoarele 15 articole din "Inovatii, oportunitati financiare" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut