Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Inovatii, oportunitati financiare
Investitii
Galeria de Proiecte
Semnal Poluare
Politici energetice
Politici de mediu
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mediu & Energie > Investitii

Investitii

Traian Basescu: Niciodata Moscova nu va respinge o solicitare de gaze din Romania

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, la Digi 24, ca nu isi face probleme in ceea ce priveste furnizarea de gaze din partea Moscovei, precizand ca Rusia si Romania sunt parteneri vechi, iar 'niciodata Moscova nu va respinge o solicitare de gaze din Romania'.

 
 

 
 

Traian Basescu: Firme romanesti ca Romelectro si SIVECO, interesate sa intre pe piata din Turkmenistan

Presedintele Traian Basescu a declarat, la intrevederea cu presedintele turkmen Gurbanguli Berdamuhamedov, ca firmele romanesti Romelectro si SIVECO sunt interesate sa intre pe piata din Turkmenistan in domeniile constructiilor energetice si IT, transmite Mediafax.

 

Descoperire in Marea Neagra: Zacamant de gaze naturale echivalent cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei

OMV Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania au anuntat miercuri o descoperire semnificativa la exploatarile din Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

 

Guvernul a adoptat bugetul Fondului pentru mediu

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2011 al Fondului pentru mediu, precum si lista proiectelor si programelor pentru protectia mediului finantate in anul 2011. Bugetul Fondului pentru mediu cuprinde credite bugetare in valoare de 2,4 miliarde lei si credite de angajament de 3,1 miliarde lei.

 

Strategie europeana pentru dezvoltarea regiunii Dunarii: potentialul economic pe primul loc

Strategie europeana pentru dezvoltarea regiunii Dunarii: potentialul economic pe primul loc Noi planuri pentru valorificarea potentialului economic, imbunatatirea conditiilor de mediu si cresterea securitatii. Cu o populatie de 100 de milioane de locuitori si o suprafata care se intinde pe teritoriul a 14 tari (dintre care 8 state membre ale UE), bazinul Dunarii include unele dintre cele mai sarace, dar si o mare parte din cele mai bogate zone ale Europei.

 

Tichetele pentru Rabla sunt valabile pana la 31 ianuarie 2011

Valabilitatea tichetelor din cadrul Programului Rabla a fost prelungita. Persoanele care detin tichete pe care nu le-au utilizat pana la aceasta data, le pot valorifica pana in 31 ianuarie 2011. De asemenea, ultima cerere de decontare a tichetelor din cadrul acestui program poate fi depusa cel tarziu pana la data de 4 februarie 2011, urmand ca plata sa fie realizata pana in 28 februarie 2011.

 

Cele mai inventive proiecte pentru constructii durabile - premiate

Lafarge prezinta concursul Invention Awards 2010 adresat tuturor acelor organizatii si/sau persoane care au solutii stiintifice vizand constructiile si domeniul asociat, acela al materialelor de constructii.

 

Ministerul Economiei: Ungaria ar putea participa la formarea companiei mixte care va dezvolta proiectul energetic AGRI

Compania mixta care se va ocupa de proiectul AGRI urmeaza sa fie inregistrata, in perioada urmatoare, la Registrul Comertului, ca societate romana, a anuntat Ministerul Economiei. Societatea se va numi AGRI LNG Project Company si va functiona in conformitate cu legislatia romana. Structura actionariatului este formata, deocamdata, din cele trei companii partenere, fiecare detinand cate 33,33% din capitalul social: ROMGAZ (Romania), SOCAR ( Republica Azerbaidjan) si GOGC (Georgia).

 

Licitatie pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda: Proiectul este estimat la 3,2 miliarde de euro, fara TVA

EnergoNuclear a lansat licitatia pentru atribuirea contractului privind constructia si punerea in functiune a reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda. Potrivit anuntului publicat joi pe e-licitatie.ro, EnergoNuclear asteapta pana la 15 decembrie ofertele pentru lucrarile de constructie, estimand proiectul la 3,2 miliarde de euro, fara TVA. EnergoNuclear este compania mixta care se ocupa de dezvoltarea proiectulului celor doua reactoare de la Cernavoda.

 

Documentatia de atribuire

 

Proiectul AGRI: Primele gaze din Azerbaidjan ar putea ajunge in Romania in trei ani

Primele gaze din Azerbaidjan catre Europa ar putea ajunge in terminalul din Constanta in trei ani, a declarat marti Traian Basescu, care a semnat la Baku impreuna cu presedintii Azerbaidjanului si Georgiei si premierul Ungariei documentele oficiale privind proiectul AGRI de interconectare a rezervelor azere la piata europeana.

 

Spre automobilul electric: Initiative simultane la Bruxelles si la Bucuresti

Spre automobilul electric: Initiative simultane la Bruxelles si la Bucuresti Comisia Europeana a aprobat o strategie pentru promovarea vehiculelor 'curate' si eficiente energetic in UE, mai ales a celor electrice si mai putin a celor cu biocombustibil. In aceeasi zi, la Bucuresti a fost infiintat un grup de lucru guvernamental pentru incurajarea autovehiculului electric. Comisia accentueaza ca nu favorizeaza o tehnologie anume, dar stabileste limite pentru motoarele care functioneaza cu etanol sau biodiesel.

 

E nevoie de aproape 10 mld. de euro pentru a ne conforma directivei UE a apelor uzate

Romania va trebui sa faca investitii de circa 9,5 miliarde euro pentru implementarea directivei europene privind epurarea apelor uzate urbane, din care 5,7 miliarde euro pentru statiile de epurare si 3,8 miliarde euro pentru sistemele de canalizare, potrivit unui raport recent ANAR preluat de NewsIn si citat de 'Afacerea'.

 

Institutiile financiare europene au lansat un fond pentru infrastructurile din transport si energie

Sase institutii financiare publice europene, printre care Banca europeana de investitii (BEI) si Caisse des Depots din Franta, au lansat un fond pentru dezvoltarea infrastructurilor in sectorul transporturilor si cel energetic, transmite AFP, preluata de Agerpres si Afacerea.

 

Adriean Videanu: "Speram sa discutam cu noua Comisie Europeana prelungirea termenului de conformare pentru complexurile energetice"

Marile complexuri energetice au ca termen limita pentru o serie de investitii de mediu data de 31 decembrie 2009. Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat ca oricand, in ianuarie, expertii Comisiei Europene pot veni in control si ca amenzile care pot fi aplicate, in caz de neconformare, pot ajunge la 50 de milioane de euro. "Speram sa discutam prelungirea termenului", a spus Videanu.

 

VIDEO: Un satelit european sta, de azi, cu 'ochii' pe apa planetei

VIDEO: Un satelit european sta, de azi, cu 'ochii' pe apa planetei Un satelit lansat astazi de Agentia Spatiala Europeana va oferi cercetatorilor informatii pretiose legate de circulatia apei pe planeta. Asa-numitul SMOS face primele harti ale umiditatii solului si ale cantitatilor de saruri din oceane.

 

Urmatoarele 15 articole din "Investitii" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut