Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Joburi
Afaceri / Taxe
Granturi / Oportunitati
Corporatii
Banci/Asigurari
Macroeconomie
Agricultura
Zona Unica de Plati
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Jobs

Jobs

Reactiile patronatelor din zona IMM pe noul Cod Fiscal: zero impozit timp de 2 ani pentru start-up, nu impozitului fix pentru microintreprinderile fara angajati

Reactiile patronatelor din zona IMM pe noul Cod Fiscal: zero impozit timp de 2 ani pentru start-up, nu impozitului fix pentru microintreprinderile fara angajati In contextul modificarilor propuse de Guvern pentru Codul Fiscal, Florin Jianu, presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori si fost ministru pentru IMM a declarat vineri, 20 februarie ca a transmis premierului propunerea ca intreprinzatorii debutanti sa fie scutiti timp de 2 ani de la plata impozitelor in anumite conditii. Ovidiu Nicolescu (Consiliul National pentru IMM) a adaugat ca masura din proiectul de Cod Fiscal care prevede impozit minim de 1500 de lei pentru microintreprinderile cu zero angajati va duce la desfiintarea a minimum 40.000 de firme.

 
 

 
 

VIDEO&TEXT Previziunile economice de iarna ale Comisiei Europene: crestere economica in toate tarile UE, pentru prima data in opt ani

Comisia Europeana estimeaza ca Romania va inregistra o crestere economica accentuata in urmatorii doi ani, in special datorita cererii interne, sustinuta de o piata a muncii stabila. Dupa scaderea accentuata din 2014, se asteapta ca inflatia sa ramana moderata in perioada urmatoare, in timp ce consolidarea fiscala va continua si in 2015. Vezi prezentarea sustinuta de Pierre Moscovici, comisar european responsabil pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vami:

 

(PR) Organizatii europene - anunturi de joburi

Job Opportunities: EURid cauta Liaison Manager, vorbire fluenta in bulgara si romana, pentru biroul din Praga; in Targu-Mures, un centrul de excelenta cauta programatori specializati in tehnologiile.NET si Java

 

VIDEO INTERVIU Renate Weber: In pregatire, noi initiative de sustinere a mobilitatii tinerilor in Europa

VIDEO INTERVIU Renate Weber: In pregatire, noi initiative de sustinere a mobilitatii tinerilor in Europa "Am discutat cu multi reprezentanti ai Comisiei Europene despre o strategie de incurajare a mobilitatii tinerilor in Europa. Ar putea include sprijin financiar pentru relocare sau invatarea limbii", a declarat eurodeputata Renate Weber pentru EurActiv.ro. Aceasta a mai spus ca in lunile urmatoare Comisia va trimite un pachet legislativ si aici europarlamentarii vor incerca sa includa aceste idei pentru sustinerea mobilitatii. Vezi interviul integral VIDEO si transcrierea declaratiilor.

 

VIDEO INTERVIU Viorica Dancila: Eliminarea cotelor de lapte, provocare majora in politica agricola europeana/ Reteaua EURES, solutie pentru angajarile in UE

 VIDEO INTERVIU Viorica Dancila: Eliminarea cotelor de lapte, provocare majora in politica agricola europeana/ Reteaua EURES, solutie pentru angajarile in UE Programul "fructe in scoli", dar si discutiile legate de consecintele eliminarii cotelor de lapte pentru agicultorii europeni, teme fierbinti pe agenda Parlamentului European in 2015. Viorica Dancila, sefa delegatiei romane a eurodeputatilor PSD a detaliat intr-un interviu pentru EurActiv.ro aceste subiecte, plus alte teme precum reteaua EURES, sprijinul acordat femeilor in domeniul agriculturii dar si in domeniul stiintei, sustinerea reprezentarii femeilor in proportie de minimum 40% in consiliile de administratie ale multinationalelor.

 
Zona Unica de plati

Dosar: Zona unica de plati - in curand si pentru cardul tau

Pe piata europeana unica inca mai exista mari diferente intre diferitele sisteme nationale de plata. Uniunea Europeana urmareste eliminarea acestor obstacole si reducerea costurilor platilor transfrontaliere pentru consumatori prin crearea unei Zone Unice Euro(pene) de Plati (SEPA). Vor scadea costurile pe care le presupun platile, vor scadea comisioanele si timpul dintre plata si incasare.

eCommerce

Sondaj: Europenii vor mai mult comert online transfrontalier

Comisarul european pentru consumatori, Meglena Kuneva, a anuntat rezultatele ultimelor doua sondaje europene asupra atitudinii vanzatorilor cu amanuntul si consumatorilor in ceea ce priveste cumparaturile transfrontaliere.


Oportunitate job: asistent la Parlamentul European, salariu 3.400 euro, 30 locuri disponibile

Experienta profesionala relevanta este o conditie a procedurii de selectie.

 

S&P ar putea cobori ratingul de investitii al Rusiei la categoria "junk" in urmatoarele 90 de zile

Standard&Poor's ar putea reduce ratingul Rusiei la categoria "junk", nerecomandata investitorilor, in urmatoarele 90 de zile, pentru prima data in ultimii zece ani, in conditiile in care tara se confrunta cu cea mai grea situatie economica de la criza datoriilor din 1998 pana in prezent, potrivit Mediafax.

 

"Antreprenorul lunii"/ Ambasada SUA promoveaza intreprinzatorii romani

Ambasada SUA va premia in fiecare luna a anului 2015 cate un antreprenor de exceptie, anunta institutia printr-un comunicat de presa. Scopul proiectului este promovarea antreprenorilor din toate sectoarele economiei romanesti, indiferent in ce localitate isi desfasoara activitatea.

 

Sectorul cultural, al treilea angajator la nivel european - 535,9 miliarde euro, 4,2% din PIB-ul UE in 2012

Industriile culturale si creative (ICC) au atins in UE o valoare de 535,9 miliarde euro (23.713 miliarde de lei), adica 4,2% din PIB la nivelul Uniunii Europene in anul 2012, arata un studiu al companiei de consultanta Ernst&Young, citat de Asociatia Editorilor din Romania. Potrivit sursei citate, aceste industrii asigura locuri de munca pentru peste 7 milioane de persoane, ceea ce face din acest pilon cel de-al treilea angajator la nivel european, mai mult decat dublul domeniului auto, aproape o cincime dintre angajati fiind cu varste sub 30 de ani.

 

Ioana Petrescu, ministrul de Finante: Accizele "ingheata" in 2015 la actualul nivel, calculat la un curs fictiv euro/leu, iar din 2016 vor fi indexate cu inflatia

Accizele "ingheata" in 2015 la actualul nivel, calculat la un curs inexistent de 4,73 lei/euro, iar din 2016, intentia este ca ele sa fie indexate cu inflatia, au confirmat pentru HotNews ministrul Finantelor, Ioana Petrescu. Informatia fusese publicata in cursul diminetii de HotNews.ro, care cita surse apropiate troicii finantatorilor internationali (FMI, CE, BM). Astfel, preturile la tot ce inseamna produs accizabil (carburanti, energie electrica, alcool, tutun, cafea, produse de lux) sunt formate dupa un curs cu 6,4% mai mare decat cel real.

 

Emerging Europe Monitor: PIB-ul Romaniei va creste in ritm accelerat in urmatorii 2 ani, depasind tarile din Europa emergenta

Economia Romaniei va creste intr-un ritm sustinut in urmatorii doi ani, de peste 3%, depasind cele mai multe tari din Europa emergenta, recuperarea fiind sprijinita de trecerea de la o crestere bazata pe exporturi la un avans generat de cererea interna, relateaza Emerging Europe Monitor, citata de Mediafax.

 

14 programe pentru finantarea IMM in anul 2015, cu fonduri de la bugetul de stat

Departamentul pentru IMM, mediul de afaceri si turism a lansat spre consultare publica programele care vor fi lansate la inceputul anului 2015. Sapte dintre acestea sunt programe noi. Suma totala alocata a crescut de la 60 la 170 milioane lei, potrivit declaratiilor ministrului Florin Jianu. Potrivit acestuia, au fost aduse o serie de simplificari in proceduri fata de anii anteriori: Certificatul de atestare fiscala -inlocuit cu declaratie; certificat constatator de la Registrul Comertului - eliberat online. Vezi in articol detaliile transmise pentru EurActiv.ro.

 

Adio cota unica? Cota progresiva ar putea creste din 2016 in trei trepte, de 15%, 25% si 35%. Impozitele pe case si terenuri cresc cu cate 25% in 2015 si 2016 - Mediafax

Guvernul intentioneaza sa renunte la cota unica de 16%, incepand din 2016, si sa introduca cote progresive de impozitare a venitului, in trei trepte, de 15%, 25% si 35%, potrivit unui document elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP), ministrul delegat pentru Buget si consultat de Mediafax. Ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare, iar in institutie, autoritatea in ceea ce priveste stabilirea politicii fiscale, nu s-a facut niciodata un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare, se arata intr-un comunicat al MFP.

 

Comisia Europeana revizuieste in jos prognoza de crestere pentru Romania: 2% in anul 2014, din cauza scaderii investitiilor

Romania va avea o crestere economica de 2% in anul 2014, potrivit Prognozei de toamna emise marti de Comisia Europeana, care revizuieste in jos estimarile precedente pentru tara noastra, ca urmare a scaderii investitiilor. Pe 5 mai, in Prognoza de primavara, Comisia Europeana estima ca Romania va avea o crestere a produsului intern brut de 2,5% in anul 2014.

 

Florin Jianu, ministrul pentru IMM: Ca premiera, in 2014, antreprenorii din domeniul stiintific si tehnic i-au "eclipsat" pe cei din constructii

Florin Jianu, ministrul pentru IMM: Ca premiera, in 2014, antreprenorii din domeniul stiintific si tehnic i-au "eclipsat" pe cei din constructii Mediul privat al Romaniei trece prin schimbari importante de structura, iar schimbarile sunt in "trendul european", daca citim "printre randuri" in statistici, a explicat pentru EurActiv.ro Florin Jianu, ministrul pentru IMM, mediu de afaceri si turism. In acest an, pe locul 2 ca societati nou infiintate (inclusiv persoane fizice autorizate) sunt cele domeniul "activitati profesionale si stiintifice", devansandu-le pe cele din constructii, ceea ce inseamna ca activitatile cu valoare adaugata inalta si inovative castiga teren, evolutia fiind in linie cu strategiile nationale si europene privind intreprinzatorii de dimensiuni mici si mijlocii.

 

Urmatoarele 15 articole din "Jobs" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut