Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Inovatii, oportunitati financiare
Investitii
Galeria de Proiecte
Semnal Poluare
Politici energetice
Politici de mediu
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mediu & Energie > Galeria de Proiecte

Galeria de Proiecte

Slovacia va incheia un memorandum cu Romania si Bulgaria pentru un gazoduct catre Balcani

Transportatorul national de gaze din Slovacia, Eustream, se asteapta ca in urmatoarele doua saptamani sa incheie un memorandum de intelegere cu companiile similare din Romania si Bulgaria, pentru constructia unui gazoduct care sa reduca dependenta regiunii balcanice de Rusia, potrivit Mediafax.

 
 

 
 

Rusia renunta la South Stream din cauza Bulgariei si vrea o conducata de gaz spre Turcia pe sub Marea Neagra

Rusia renunta la South Stream din cauza Bulgariei si vrea o conducata de gaz spre Turcia pe sub Marea Neagra Rusia a oprit proiectul "South Stream" fiindca Bulgaria nu si-a dat acordul pentru realizarea infrastructurii in/pe mare, anunta agentia rusa Interfax. In locul South Stream Rusia va construi o conducta de gaz care va ajunge in Turcia pe sub Marea Neagra, informeaza Novinite. Fluxul de gaze urmeaza sa fie redirectionat catre alti clienti, a anuntat Putin dupa discutii purtate cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan.

 

Ungaria vrea sa ocoleasca UE in problema South Stream, printr-un amendament legislativ

Parlamentul din Ungaria a pregatit un amendament legislativ care ar permite constructia gazoductului South Stream pe teritorul tarii fara sa fie nevoie de consultarea Uniunii Europene sau a altor institutii internationale, relateaza Portfolio.hu.

 

Bulgaria apara gazoductul South Stream, dupa ce Parlamentul European a cerut suspendarea acestui proiect

Bulgaria a respins joi solicitarea unei rezolutii a Parlamentului European de suspendare a proiectului South Stream de livrare a gazelor rusesti pe sub Marea Neagra, in semn de represalii fata de actiunile Rusiei in estul Ucrainei.

 

Comisarul european Johannes Hahn viziteaza 7 din tarile implicate in Strategia Dunarii, inclusiv Romania

Comisarul european Johannes Hahn viziteaza 7 din tarile implicate in Strategia Dunarii, inclusiv Romania La un an de la lansarea Strategiei Dunarii, care reuneste 8 state membre si 6 tari invecinate, comisarul pentru politica regionala, Johannes Hahn, porneste intr-un tur al regiunii pentru a se intalni cu cei care pun planul in practica.

 

Scoala cu clasele I-VIII Palanca, judetul Bacau, a castigat competitia internationala scoli europene pentru o planeta vie

Scoala cu clasele I-VIII Palanca, judetul Bacau, a castigat competitia internationala scoli europene pentru o planeta vie Scoala cu clasele I-VIII din satul Palanca, judetul Bacau, a fost desemnata printre cei patru castigatori ai competitiei internationale dedicate mediului inconjurator scoli europene pentru o planeta vie, o initiativa WWF, impreuna cu Fundatia ERSTE. Aflat la cea de-a patra editie, concursul a fost lansat in octombrie 2011 si s-a incheiat in aceasta saptamana, prin ceremonia de decernare a premiilor, care a avut loc la Moieciu, Brasov.

 

"Save the Rain" - o aplicatie online care calculeaza ce cantitate de apa de ploaie ar putea colecta si economisi acoperisul cladirilor de pe glob

"Save the Rain" - o aplicatie online care calculeaza ce cantitate de apa de ploaie ar putea colecta si economisi acoperisul cladirilor de pe glob O aplicatie web sustinuta de Banca Mondiala permite utilizatorilor sa calculeze ce cantitate de apa de ploaie ar putea acumula si economisi intr-un an acoperisul oricarei cladiri de pe glob. Practic, orice utilizator isi poate cauta casa pe harta globala, traseaza conturul acoperisului si aplicatia calculeaza cantitatea de apa de aploaie ce ar putea fi captata de acoperis intr-un an de zile si prezinta, in mod orientativ, ce s-ar putea face cu apa de ploaie economisita.

 

Gazoduct concurent pentru Nabucco? BP analizeaza un proiect care ar trece tot prin Romania

Grupul britanic BP analizeaza constructia unui gazoduct de 1.300 de kilometri care sa transporte gaze naturale din Azerbaidjan catre Europa tranzitand trei tari, printre care si Romania, proiect care ar concura Nabucco.

 

Implementarea politicilor de mediu continua sa ramane deficitara. Vezi cele sapte strategii tematice

Evaluarea finala a celui de-al saselea program de actiune pentru mediu arata ca marea majoritate a actiunilor prevazute in program au fost sau sunt pe cale de a fi finalizate. Cele sapte strategii tematice identificate in cel de-al saselea PAM - aerul, pesticidele, prevenirea si reciclarea deseurilor, resursele naturale, solul, mediul marin si mediul urban - au fost dezvoltate in vederea consolidarii politicii. Unele strategii au generat politici noi, in timp ce alte s-au axat mai mult pe revizuirea masurilor existente, in scopul imbunatatirii coerentei si al remedierii anumitor lacune.

 

Cum incearca Comisia Europeana sa blocheze manipularea pietei de energie. Care sunt problemele Romaniei

Cum incearca Comisia Europeana sa blocheze manipularea pietei de energie. Care sunt problemele Romaniei Comisia Europeana a mai facut un pas joi in tentativa de a crea mai multa transparenta pe piata energiei, planurile de prevenire a abuzului si de manipularea pietei angro de energie electrica fiind aprobate catre Comitetul pentru Energie. Cu toate acestea, deputatii europeni doresc unele modificari cheie la regulamentul propus. Se cere ca toate contractele mari sa fei mai bine reglementate si se propune aplicarea de sanctiuni minime pentru cei care nu tin seama de aceste reguli pentru a evita "mutarea" amenzilor in statul cu cele mai mici sanctiuni. Sanctiunile trebuie sa "depaseasca in mod considerabil castiguri reale sau potentiale, precum si daunele cauzate consumatorilor", spun deputatii europeni.
Citeste si: Raport CRPE: Piata unica de energie: Europa face al treilea pas inainte, noi inca unul inapoi

 

CE a lansat 32 de harti online cu principalele surse difuze de poluare atmosferica

CE a lansat 32 de harti online cu principalele surse difuze de poluare atmosferica Noile harti online publicate astazi de Comisia Europeana si de Agentia Europeana de Mediu permit pentru prima data cetatenilor sa localizeze principalele surse difuze de poluare atmosferica, precum transporturile si aviatia. Noul set de 32 de harti indica locurile in care se emit anumiti poluanti, cum ar fi oxizii de azot si pulberile in suspensie si completeaza datele existente cu privire la emisiile generate de instalatii industriale individuale.

 

HotNews: Nabucco intra in concurenta cu AGRI: Cel mai convingator proiect va avea prioritate la gazele din Azerbaidjan

Declaratiile recente ale presedintelui companiei azere SOCAR potrivit carora Azerbaidjan ar putea alege si alte rute in afara de Nabucco pentru furnizarea de gaze au fost intarite chiar la Bucuresti. Vicepresedintele SOCAR, Vitaliy Baylarbayov, a spus ca proiectul care va fi gata primul va putea fi cel castigator, adica cel care va primi, pana in 2020, gaze din Azerbaidjan.

 

50 de orase din Romania sting lumina de Earth Hour, pe 26 martie

50 de orase din Romania sting lumina de Earth Hour, pe 26 martie Romanii din aproape 50 de orase vor stinge luminile pentru o ora, pe 26 martie, in semn de solidaritate cu sute de milioane de oameni din intreaga lume care vor sa atentioneze asupra problemelor de mediu actuale, in cadrul campaniei Earth Hour (Ora Pamantului). Noutatea editiei de anul acesta o constituie platforma speciala 60+ ("Beyond the hour"), care permite sustinatorilor Earth Hour sa impartaseasca idei, povesti sau planuri despre cum aleg sa isi reduca impactul negativ asupra planetei.

 

Loteria Nationala Olandeza sprijina proiectele de mediu din Muntii Carpati si Delta Dunarii

Aproximativ 1 milion de hectare de terenuri agricole abandonate din Muntii Carpati si Delta Dunarii vor fi redate faunei salbatice, in cadrul proiectului Rewilding Europe, o initiativa demarata de WWF-Olanda, Wild Wonders of Europe si ARK Nature si sustinuta de Loteria Nationala Olandeza.

 

Peste 50.000 de hectare din Delta Dunarii necesita lucrari de reconstructie ecologica

Peste 50.000 de hectare din Delta Dunarii necesita lucrari de reconstructie ecologica Ziua Internationala a Zonelor Umede, care se sarbatoreste in fiecare an, la 2 februarie, a adus din nou in atentia publicului Delta Dunarii, cea mai mare zona umeda naturala a Europei si, totodata, cea mai bogata in biodiversitate. In prezent, mai bine de 50.000 de hectare - foste lacuri si canale desecate ce au fost date in concesiune anumitor companii si investitori din exteriorul Deltei, care nu aduc niciun beneficiu pentru oamenii din zona sau pentru natura - pot fi redate Deltei prin lucrari de reconstructie ecologica, sustin reprezentantii Asociatiei Salvati Dunarea si Delta si WWF.

 

Urmatoarele 15 articole din "Galeria de Proiecte" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut