Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Inovatii, oportunitati financiare
Investitii
Galeria de Proiecte
Semnal Poluare
Politici energetice
Politici de mediu
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mediu & Energie > Semnal Poluare

Semnal Poluare

Posibile scurgeri radioactive la o centrala nucleara din Ucraina, situata in apropierea frontierei cu Romania

Scurgeri radioactive probabil au avut loc la centrala nucleara ucraineana Zaporijia, situata in sud-estul tarii, in apropiere de frontiera cu Romania, anunta lideri separatisti prorusi, citati de agentia Sputnik.

 
 

 
 

Eurobarometru: Romanii recunosc ca nu fac mare lucru pentru combaterea schimbarilor climatice

Romanii recunosc ca iau putine masuri pentru combaterea schimbarilor climatice, potrivit unui sondaj Eurobarometru facut public luni de Comisia Europeana. Doar 23% dintre respondentii romani declara ca in uttimele 6 luni au facut ceva impotriva schimbarilor climatice, cel mai redus procent din UE. Potrivit sondajului realizat in perioada noiembrie-decembrie 2013, la intrebarea "Ati luat personal vrea masura pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice in ultimele 6 luni", 23% dintre respindentii romani au raspuns pozitiv, 67% au declarat ca nu au luat vreo masura, iar 10% nu au stiut sa raspunda.

 

Bucurestiul, locul 2 in topul capitalelor UE cele mai poluate cu pulberi in suspensie

Bucurestiul se afla pe locul 2 in topul capitalelor UE cele mai poluate cu pulberi in suspensie cu diametrul mai mic de 10 micrograme, in timp ce la capitolul suprafetei de spatii verzi pe cap de locuitor, desi peste Madrid si Paris, este sub majoritatea celorlalte capitale, potrivit unui studiu Ecopolis.

 

Raport ONU: Cresterea populatiei globale si incalzirea climatica ameninta resursele de apa potabila

Cresterea populatiei mondiale si incalzirea climatica, ce agraveaza inundatiile si secetele, prezinta o amenintare la adresa resurselor de apa dulce, in cazul in care nu se va face nimic pentru a imbunatati gestionarea acestora, avertizeaza cel de-al patrulea raport mondial al Natiunilor Unite pe aceasta tema, citat luni de AFP.

 

Campanie HotNews.ro: Cum au ajuns gropile de gunoi din Bucuresti la Comisia Europeana


"Ne-am saturat de gropile de gunoi din Soseaua Bucuresti - Magurele. De 2 ani ne chinuim sa desfiintam gropile de gunoi din oras, dar efectiv nu reusim. Ne lovim de indiferenta autoritatilor. Avem teancuri de raspunsuri, memorii, petitii, se paseaza totul de la unul la altul. Am ajuns in final la Comisia Europeana unde speram sa obtinem ajutor". Mesajul a fost trimis de o cititoare HotNews.ro, care si-a facut publica povestea in cadrul campaniei "Curata Romania. Pune si autoritatile la treaba". Vezi in articol cum s-au plimbat petitiile de la o institutie la alta, pentru ca ultima speranta sa stea in Comisia Europeana.

 

CE da in judecata Belgia la Curtea de Justitie si avertizeaza Romania pentru nerespectarea normelor la calitatea aerului

CE da in judecata Belgia la Curtea de Justitie si avertizeaza Romania pentru nerespectarea normelor la calitatea aerului Comisia Europeana da in judecata Belgia din cauza nerespectarii valorilor limita privind calitatea aerului impuse de UE pentru particulele in suspensie cunoscute sub denumirea de Belgia nu a reusit inca sa rezolve problema depasirii nivelului acestor particule in 8 zone ale tarii. Intrucat Romania se afla la randul sau in situatia de a nu respecta valorile limita privind calitatea aerului in cazul PM10, Comisia va trimite un aviz motivat in cadrul actiunii in constatarea neindeplinirii obligatiilor, aflata in curs de desfasurare. Romania are la dispozitie doua luni pentru a se conforma. Bucurestenii au respirat, in 2010, un aer cu concentratii de pulberi in suspensie (PM10) de peste trei ori mai mari decat limita admisa, in timp ce depasirile zilnice maxime inregistrate au fost de peste cinci ori mai mari.

 

Banca Mondiala critica dur infiintarea companiilor mamut din energie si practicile Hidroelectrica de a vinde electricitate sub pretul pietei

Infiintarea celor doua mari companii energetice, Electra si Hidroenergetica, va afecta in mod negativ capacitatea sectorului de energie de a atrage finantari, precum si functionalitatea pietei de energie, se arata intr-un memorandum al Bancii Mondiale. Potrivit acestuia, Banca Mondiala nu sprijina restructurarea propusa de Guvern pentru producerea de energie deoarece va supune Romania unui risc major de securitate a furnizarii si va slabi Hidroelectrica din punct de vedere financiar.

 

Memorandumul Bancii Mondiale

 

Namolul toxic din Ungaria a ajuns in Dunare

Reziduurile toxice rezultate in urma accidentului de la fabrica de aluminiu din vestul Ungariei au ajuns joi in apele Dunarii, amenintand ecosistemul, cu un nivel de alcalinitate ce depaseste usor valorile normale. Anuntul a fost facut de un oficial din cadrul Administratiei Apelor de la Budapesta. Oficialii de la Bucuresti declara ca nu au reusit inca sa afle exact de la partea maghiara care este substanta ce a poluat apele si care este cantitatea de poluant scursa dupa ruperea barajului. ONG-urile de mediu trag un semnal de alarma in aceste conditii.

 

Accident ecologic in Ungaria. Guvernul a decretat stare de urgenta

Patru persoane si-au pierdut viata, dintre care un bebelus de trei luni, in accidentul ecologic, in urma caruia aproximativ 700 de mii de metri cubi de reziduuri chimice au inundat satul Kolontar, a anuntat primarul localitatii, citat de MTI.

 

Moscova este invaluita din nou de fum gros din cauza incendiilor de vegetatie

Moscova este invaluita din nou de fum gros din cauza incendiilor de vegetatie Din cauza norului de fum provocat de incendiile din jurul Moscovei si a caldurii, viata celor zece milioane si jumatate de locuitori ai capitalei ruse a devenit un calvar. Nivelul substantelor periculoase din aer depaseste de trei ori limita admisa, iar rata mortalitatii s-a dublat.

 

Avertisment radioactiv pentru Europa Centrala

Avertisment radioactiv pentru Europa Centrala Incendiile de vegetatie din Rusia ar fi ajuns in regiunea contaminata de accidentul nuclear de la Cernobal, in 1986. Informatia a fost publicata miercuri pe pagina de Internet a serviciului forestier rus. Autoritatile de la Moscova se tem ca flacarile si fumul vor determina ridicarea in atmosfera a particulelor radioactive nocive ramase in sol dupa dezastrul de la Cernobal. Organizatia de mediu avertizase anterior cu privire la riscurile unei asemenea evolutii, dar responsabilii de la Moscova precizasera ca totul este sub control.

 

Fenomenele meteo extreme ravasesc Europa

Fenomenele meteo extreme ravasesc Europa Canicula si fumul sufocant din Moscova au condus la dublarea mortalitatii in capitala rusa. Efectele incediilor care devasteaza partea vestica a tarii au inceput sa se resimta si in Ucraina si Finlanda.

 

Moscova - un oras-fantoma, din cauza fumului provocat de incendii

Situatie din ce in ce mai disperata in Rusia, in urma incendiilor de padure. Moscova arata ca un oras parasit, din cauza fumului ce a invadat metropola. Numarul deceselor provocate de smog a crescut alarmant, iar problemele s-ar putea complica luni, 9 august, din cauza vantului care aduce fumul catre Capitala.

 

A inceput cimentarea putului petrolier din Golful Mexic

Grupul petrolier British Petroleum incearca sa astupe definitiv putul care a produs cea mai importanta maree neagra din istoria Statelor Unite. Aproximativ 600 de milioane de litri de petrol s-au scurs in Golful Mexic, de la data exploziei platformei petroliere pana la data amplasarii dispozitivului de captare (20 aprilie - 15 iulie), au anuntat autoritatile americane, citate de AFP.

 

Romania ar putea fi amendata pentru nerespectarea standardelor UE de calitate a aerului

Comisia Europeana a cerut, joi, Romaniei, Belgiei si Greciei sa implementeze integral legislatia UE din domeniul calitatii aerului in privinta particulelor in suspensie. Cele trei state membre nu au reusit sa rezolve problema emisiilor poluante excedentare cunoscute sub numele de PM 10 - particule minuscule in suspensie cu un diametru mai mic de 10 microni. Ele au la dispozitie doua luni pentru a se conforma cerintelor. In caz contrar, Comisia poate inainta cauzele Curtii Europene de Justitie.

 

Urmatoarele 15 articole din "Semnal Poluare" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut