Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Inovatii, oportunitati financiare
Investitii
Galeria de Proiecte
Semnal Poluare
Politici energetice
Politici de mediu
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mediu & Energie > Politici energetice

Politici energetice

UE avanseaza cu planurile Uniunii Energetice. Scopul: mai multa putere de negociere cu Rusia

UE avanseaza cu planurile Uniunii Energetice. Scopul: mai multa putere de negociere cu Rusia Un document al Comisiei Europene, obtinut de presa germana, confirma planurile avansate de creare a unei Uniuni Energetice Europene. Laurentiu Colintineanu, EurActiv.ro

 
 

 
 

VIDEO INTERVIU Adina Valean (II):Investitii private, cu garantii din fonduri publice, noul mecanism cheie pentru proiecte strategice in energie

VIDEO INTERVIU Adina Valean (II):Investitii private, cu garantii din fonduri publice, noul mecanism cheie pentru proiecte strategice in energie "Daca vrem securitatea aprovizionarii cu energie, in special gaze, trebuie sa avem infrastructura si multiple puncte de intrare. Astfel, ne putem aduce gazul de oriunde din lume", a explicat Adina Valean, vicepresedinte al Parlamentului European, intr-un interviu pentru EurActiv.ro. Aceasta a mai vorbit despre instrumentele financiare care reprezinta solutia pe care tarile UE trebuie s-o aplice pentru marile proiecte de infrastructura, in energie si transporturi.

 

ExxonMobil incepe sa foreze pentru petrol in regiunea Arctica a Rusiei in cadrul unui proiect comun cu Rosneft, companie vizata de sanctiunile occidentale

Gigantul energetic american ExxonMobil a inceput sambata forajul in regiunea Arctica a Rusiei, in pofida sanctiunile impuse de occident asupra partenerului sa rus Rosneft, informeaza Reuters. Lansarea oficiala a proiectului ruso-american de explorare petroliera a fost salutata de Vladimir Putin care a prezentat-o drept un model de cooperare.

 

Comisia Europeana ameninta Romania cu sanctiuni pentru barierele la exportul gazelor

Comisia Europeana deruleaza proceduri de infringement impotriva Romaniei, cerand tarii sa elimine barierele la exportul gazelor naturale, a informat joi Executivul comunitar.

 

Pusculita de 38 de miliarde de euro poate debloca investitiile in domeniul energiei curate pentru 2030

Pusculita de 38 de miliarde de euro poate debloca investitiile in domeniul energiei curate pentru 2030 Fondurile structurale europene privind eficienta energetica si regenerabila au inregistrat o crestere de 40%, fiind estimate la o valoare cuprinsa intre 38-39 miliarde de euro.

 

Ministrul pentru Energie, Razvan Nicolescu: Romania ar putea produce in 2019 mai multa energie si gaze decat consuma

Romania are posibilitatea ca in a doua jumatate a anului 2019 sa produca mai multa energie si gaze decat consuma, intrand astfel in randul primelor trei tari europene din acest punct de vedere, a declarat, vineri, pentru Mediafax ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

 

Rusia sustine ca gazul de sist american livrat Europei va fi de doua ori mai scump decat cel rusesc

Gazul care ar putea fi vandut Europei de catre Statele Unite va fi de aproape doua ori mai scump decat cel furnizat de Rusia, a afirmat luni ministrul Energiei, Alexandr Novak, citat de AFP. "Pretul acestui gaz va fi de o data si jumatate pana la doua ori mai scump decat gazul care este livrat prin gazoducte, inclusiv cel din Rusia", a spus Novak, intr-un interviu difuzat de televiziunea ruseasca RT.

 

Rusia va incepe livrarile de gaze naturale catre Bulgaria prin South Stream la sfarsitul anului 2015

Gazoductul South Stream, aflat in prezent in constructie, va ajunge pe coasta Bulgariei in decembrie 2015, cand sunt asteptate si primele livrari de gaze naturale, a declarat directorul general al grupului rus Gazprom, Alexei Miller, transmite Mediafax. "Nu exista nicio urma de indoiala ca South Stream a devenit proiect de importanta nationala peste tot", a spus Miller, potrivit presei din Rusia, citata de agentia bulgara Novinite.

 

UE ar putea ingheta planurile privind constructia gazoductului South Stream, in cadrul noilor sanctiuni impuse Rusiei - surse

Uniunea Europeana este aproape de inghetarea planurilor privind gazoductul South Stream, scrie The Daily Telegraph, care noteaza ca o decizie in acest sens ar fi prima actiune semnificativa a UE de pedepsire a Kremlinului dupa anexarea Crimeei.

 

Ministru german: Nu exista o alternativa rezonabila la gazele rusesti pentru aprovizionarea Europei

Europa nu are "o alternativa rezonabila" la gazele rusesti pentru aprovizionarea cu energie, a declarat ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, care a subliniat ca Rusia si-a respectat angajamentele comerciale chiar si in timpul Razboiului Rece,potrivit Mediafax.

 

TOP Eurostat: Romania, a treia tara in UE ca indepenenta energetica. Cat am scazut consumul de energie

Romania depinde de importuri de energie in proportie de 22,7% pentru a-si asigura consumul intern, tara fiind astfel pe locul al treilea intr-un clasament al independentei energetice procentuale in Uniunea Europeana, potrivit situatiei pana in anul 2012 prezentate luni de Eurostat.

 

Der Spiegel: UE intentioneaza sa deschida o investigatie privind incalcarea politicii energetice comune de catre Germania

Uniunea Europeana intentioneaza sa deschida miercuri o investigatie privind posibile incalcari ale legislatiei in domeniul energetic facute de catre Germania, scrie Der Spiegel, potrivit Reuters. Autoritatile de la Bruxelles sunt ingrijorate de faptul ca decizia autoritatilor de la Berlin de a scuti de taxe unele companii din domeniul energiei regenerabile incalca normele concurentiale.

 

Analiza Romania si problema strategiei energetice: intre pasiunea pentru strategii si inconsecventa strategica (de Laurentiu Pachiu)

Este laudabil ca in anumite cercuri de la Bucuresti sunt sesizate evolutiile in plan energetic national, regional si global, in sensul resuscitarii discutiilor privind o (noua) strategie energetica nationala. Mediul corporatist, societatea civila, experti in energie, securitate si politicieni promoveaza zilele acestea diverse versiuni, proiecte de elemente de strategie energetica nationala. Care sa fie motivatia, in conditiile in care Romania dispune de o strategie energetica adoptata in 2007, avand ca tinta anul 2020 (strategie mentinuta, insa, de 5 ani in stand-by)?

 

Bulgaria, amenintata de Bruxelles cu o amenda de aproape 17.000 euro pe zi, cere sprijinul UE pentru reformarea sectorului energetic

Bulgaria a cerut expertiza Comisiei Europene pentru a reforma sectorul energetic, in conditiile in care tara este amenintata cu sanctiuni de catre Bruxelles pentru intarzierile in liberalizarea acestei piete, a anuntat joi guvernul, citat de AFP.

 

VIDEO Reporter UE: Sfarsitul epocii petrolului. Vom pedala cu totii spre lucru?

VIDEO Reporter UE: Sfarsitul epocii petrolului. Vom pedala cu totii spre lucru? Expertii considera ca la consumul actual sau la unul usor crescut vom mai avea petrol pana in 2060-2070, dar ar trebui sa ajungem la un varf de productie in 2015. Dupa care pentru fiecare baril gasit vom consuma 4. Va deveni benzina pentru unii un lux?

 

Urmatoarele 15 articole din "Politici energetice" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut