Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Inovatii, oportunitati financiare
Investitii
Galeria de Proiecte
Semnal Poluare
Politici energetice
Politici de mediu
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Mediu & Energie > Politici de mediu

Politici de mediu

Tanarul Jurnalist al Anului (4 categorii): Victor Cozmei, HotNews.ro, Andreea Pavel - Info Sud-Est, Roxan Pricop - ZF, Anca Simina - Gandul

Victor Cozmei - Hotnews.ro, Andreea Pavel - Info Sud-Est (Constanta), Roxana Pricop - Ziarul Financiar si Anca Simina - Gandul.info sunt cei patru castigatori ai marilor premii de cate 1.000 euro ai editiei din 2014 (a-XVa) a Tanarului Jurnalist al Anului.

 
 

 
 

Victor Ponta despre Rosia Montana: Votul nominal in Parlament e o idee buna. Am trimis legea in Parlament ca sa existe o dezbatere. Daca nu dadeam aviz plateam miliarde despagubiri

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, referitor la Rosia Montana, ca "In conformitate cu legea actuala trebuia sa dau aviz si sa inceapa lucrarile. Daca nu dadeam aviz plateam miliarde despagubiri firmei respective."

 

Bruxellesul preseaza Romania sa isi rezolve problema legata de gropile de gunoi

Gropi de gunoi improvizate la marginea unor sate, campuri intregi acoperite cu deseuri menajere: acesta era, nu cu mult in urma, peisajul obisnuit al lumii rurale in care traiesc jumatate din cele 20 de milioane de romani. Tranzitia haotica pe care a cunoscut-o Romania in anii 1990, dupa caderea dictaturii comuniste, a impiedicat tara sa puna pe picioare o strategie pentru gestionarea deseurilor, scrie luni Le Monde.

 

UE interzice comercializarea lemnului taiat ilegal pe teritoriul sau

O noua lege europeana va interzice, incepand de duminica, intrarea pe piata Uniunii Europene a lemnului taiat ilegal, pentru a lupta impotriva defrisarii si a incalzirii climatice, a anuntat vineri Comisia Europeana, citata de AFP.

 

Cum sta Romania in comparatie cu alte tari UE la capitolul emisii poluante ale masinilor noi

Emisiile poluante ale masinilor noi vandute anul trecut in Romania au fost peste media UE, insa tara noastra a fost printre cele care au facut progrese semnificative fata de 2010, arata cel mai nou raport al Agenitei Europene de Mediu.

 

Diaconu despre Rosia Montana: Presedintele tarii a avut dreptate - ori pe stanga, ori pe dreapta

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, vineri seara, la Alba Iulia, ca presedintele Traian Basescu "a avut perfecta dreptate" cand a vorbit despre proiectul de la Rosia Montana si a cerut expunerea unei pozitii "ori pe stanga, ori pe dreapta", potrivit Mediafax.

 

VIDEO Manole, maniacul cu apa si galeata nevricoasa: Viral al CE pe tema consumului excesiv de apa

VIDEO Manole, maniacul cu apa si galeata nevricoasa: Viral al CE pe tema consumului excesiv de apa Comisia Europeana a lansat un nou videoclip viral in cadrul campaniei Generation awake!, care atrage atentia consumatorilor asupra pericolelor legate de modelele de consum al apei nesustenabile. In videoclip apare Manole, maniacul cu apa, o galeata nevricoasa care abordeaza tema utilizarii excesive a apei.

 

Ministrul Mediului despre durata mare a evaluarii de la Rosia Montana: Nu exista alt proiect de asemenea anvergura in Europa

Noul Ministru al Mediului, Attila Korodi, a declarat joi, la TVR, ca o decizie in privinta investitiei de la Rosia Montana ar trebui luata in scurt timp. Attila Korodi a explicat ca durata mare a procedurii de evaluare este normala pentru ca este cel mai mare proiect minier din Europa. Reactia vine dupa ce directorul general al RMGC a declarat ca "nu crede ca a mai auzit cineva de un proiect in Romania sau intr-o alta tara a UE unde sa stai intr-o evaluare 6 ani si sa nu primesti un raspuns".

 

Bologna castiga premiul Saptamanii Europene a Mobilitatii, editia 2011. Din Romania, au participat 48 de orase

Orasul italian Bologna a castigat premiul Saptamanii Europene a Mobilitatii (SEM), editia 2011. Un juriu independent format din experti in domeniul mobilitatii a considerat ca acest oras a reusit cel mai bine sa promoveze alternative ecologice la utilizarea automobilelor si sa implice cetatenii in activitati de sprijinire a mobilitatii urbane sustenabile pe durata SEM 2011. Locurile urmatoare au fost ocupate de orasele Larnaka din Cipru si Zagreb, capitala Croatiei. Din Romania, au participat 48 de orase.

 

Avocata Agent Green la RFI : Vom sesiza Comisia Europeana in legatura cu DN 66A

Avocata Agent Green la RFI : Vom sesiza Comisia Europeana in legatura cu DN 66A Organizatia Agent Green vrea sa sesizeze Comisia Europeana in privinta Drumului National 66A. E vorba de o sosea ce ar urma sa traverseze Parcul National Retezat, ultimul peisaj forestier intact din zona de clima temperata a Europei. Ecologistii se tem ca DN 66A va afecta iremediabil ecosistemul din Parcul National Retezat, in special mamiferele mari, carora li s-ar ingradi astfel libertatea de miscare.

 

Comisia Europeana a prezentat un plan pentru reducerea in medie cu 25% a zgomotului facut de automobile

Comisia Europeana a propus vineri un plan pentru reducerea cu 25% in decursul a cinci ani a zgomotului facut de autoturisme, microbuze, camioane, autobuze si alte tipuri de vehicule.

 

Canada s-ar putea retrage din Protocolul de la Kyoto

Luni au aparut in sursele media zvonuri conform carora Canada intentioneaza sa se retraga din cadrul Protocolului de la Kyoto (singurul tratat international pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera) care a fost semnat si ratificat, dar niciodata aplicat. Guvernul canadian nu a facut niciun fel de comentarii asupra zvonurilor.

 

Generatia treaza. Alegerile tale pot schimba lumea

Astazi a avut loc lansarea campaniei UE "Generation Awake. Your choices make a world of difference!" (Generatia treaza. Alegerile tale pot schimba lumea!), destinata sa incurajeze integrarea utilizarii eficiente a resurselor in viata de zi cu zi a consumatorilor. Campania a fost inaugurata in Polonia de comisarul european pentru mediu Janez Potocnik si de ministerul polonez al mediului Andrzej Kraszewski.

 

Cei mai "verzi" parlamentari romani

Initiativa redusa a parlamentarilor, contributia directivelor europene si victoria interesului politic asupra ratiunii (de mediu) - principalele fenomene care carcterizeaza activitatea legislativa recenta a parlamentarilor romani cand vine vorba de legile cu impact asupra mediului, potrivit unui studiu al Ecopolis Cel mai verde grup parlamentar este cel al PD-L cu scorul de 82,61%urmat de cel al Minoritatilor, cu 80,71%. De cealalta parte, PSD si PNL au inregistrat scoruri mici de 51,57% si respectiv 47,56%.

 

Taxa pe poluare instituita in Romania, inclusiv cea modificata in decembrie 2009, contrara dreptului UE

Taxa pe poluare instituita in Romania, inclusiv cea modificata in decembrie 2009, contrara dreptului UE Taxa pe poluare prevazuta de legislatia romana, astfel cum a fost modificata inclusiv in decembrie 2009, este contrara dreptului Uniunii Europene, a decis, joi, Curtea de Justitie a UE de la Luxemburg.

 

Urmatoarele 15 articole din "Politici de mediu" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut