Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Joburi
Afaceri / Taxe
Granturi / Oportunitati
Corporatii
Banci/Asigurari
Macroeconomie
Agricultura
Zona Unica de Plati
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Jobs > Banci/Asigurari

Banci/Asigurari

Rezultatele testelor de stres efectuate de BCE: 25 de banci din Europa au picat testul. Unele dintre banci sunt prezente si in Romania

National Bank of Greece, Eurobank si Piraeus Bank din Grecia, Bank of Cyprus din Cipru si Veneto Banca din Italia, care activeaza si pe piata din Romania, au picat testele de stres efectuate de Banca Centrala Europeana (BCE), in total, 25 de banci din zona euro aflandu-se in aceasta situatie, potrivit Mediafax.

 
 

 
 

Exista serioase riscuri de recesiune economica in Zona Euro - Christine Lagarde

Exista serioase riscuri de recesiune economica in Zona Euro - Christine Lagarde Exista "riscuri serioase" legate de o noua recesiune in zona euro daca nimic nu este facut pentru sustine cresterea din regiune, a avertizat joi directorul general al FMI, Christine Lagarde, citata de AFP.

 

DOCUMENT Secretul bancar, pe punctul de a deveni istorie: OECD a finalizat cadrul schimbului global de informatii intre autoritatile fiscale

Autoritatile fiscale sunt mai aproape de punctul in care vor avea acces la informatiile privind conturile bancare pe care un contribuabil le detine in afara tarii, spune Adriana Stoian, director in cadrul firmei de consultanta fiscala Transfer Pricing Services, potrivit HotNews.ro

 

BNP Paribas - posibil acord pentru plata unei amenzi de 8.9 miliarde de dolari

Surse citate de BBC, Fianncial Times si New York Times par sa indice o posibila intelegere intre BNP Paribas si autoritatile americane in cazul acuzatiilor de violare a sanctiunilor impuse impotriva Iranului, Sudanului si Cubei.

 

Raport FMI: Bancile europene au beneficiat anul trecut de ajutoare de stat indirecte de pana la 300 mld. dolari

Marile banci din zona euro au beneficiat anul trecut de ajutoare indirecte din partea statelor de 90-300 de miliarde de dolari, intrucat importanta sistemica le asigura din partea autoritatilor garantii implicite, care le scad costurile de imprumut, se arata intr-un raport al FMI, citat de Mediafax.

 

Pas spre eliminarea secretului bancar: Statele G-20 vor noi reguli globale in domeniul taxelor

Statele G-20 au convenit sa implementeze pana la finalul anului 2015 un standard global de schimb automat de informatii intre autoritatile fiscale, pentru a combate evaziunea fiscala, a anuntat Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

 

ANALIZA: Obligatiunile Romaniei, cea mai buna performanta in randul statelor emergente in aceasta vara

Obligatiunile guvernamentale ale Romaniei au oferit in ultimele 5 luni cea mai buna performanta pe pietele secundare in randul statelor emergente, datorita asteptarilor pentru o reducere a dobanzii de politica monetara si pregatirii unui nou acord cu FMI, potrivit unei analize Bloomberg.

 

Bancile scad semnificativ dobanzile. Deocamdata, la depozite

Recenta taiere cu 0,5% a dobanzii de politica monetara a BNR a fost urmata, in doar cateva zile, de scaderi abrupte ale dobanzilor. Nu mai putin de 5 banci au scazut dobanzile cu aceeasi valoare sau chiar mai mult. Masura nu a vizat insa, asa cum sperau oficialii BNR si consumatorii, dobanzile la credite, ci pe cele la depozite, scrie Alin Iacob pe Conso.ro

 

Companiile din Romania au retras 10 miliarde de lei din bancile romanesti, de teama crizei cipriote

"In primul trimestru al anului 2013 a continuat descreterea valorii depozitelor din sistemul bancar, la 31 martie 2013 consemnandu-se 303,7 miliarde lei. Modificarea trimestriala de minus 11,3 miliarde lei a depozitelor la bancile din Romania a fost determinata de scaderea cu 10 miliarde lei a depozitelor in lei deinute de companii la bancile participante la FGDB. Declinul depozitelor in lei ale persoanelor juridice a fost mult mai pronunat pentru depozitele de peste 100.000 euro, scaderea fiind mai lenta pe segmentul depozitelor de valori inferioare acestui nivel", se arata intr-o nota publicata luni de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

 

Raport confidential: Operatiunea Beatrice, sau de ce era ingrijorat JP Morgan de relatiile Banca Transilvania- Bank of Cyprus

Un raport clasificat "strict confidential" obtinut de HotNews.ro cuprinzand o investigatie comandata de Banca Nationala a Ciprului referitoare la relatiile dintre Bank of Cyprus si Banca Transilvania a ajuns in urma cu cateva zile pe mesele de lucru ale oficialilor BNR. Investigatia, facuta de Alvarez&Marsal (A&M), clasifica drept "ingrijoratoare" anumite intelegeri intre Bank of Cyprus (BoC) si unii fondatori ai Bancii Transilvania (BT). Raportul, citeaza si ingrijorarile bancherilor de la JP Morgan cu privire la modul in care BoC a cumparat actiuni la BT, scrie HotNews.ro

 

Cipru: Zona Euro nu mai vrea taxarea depozitelor bancare mai mici de 100.000 de euro - surse

Zona Euro vrea sa nu mai taxeze deponentii din Cipru care au mai putin de 100.000 de euro in conturi, insa decizia finala le va reveni autoritatilor cipriote, a afirmat luni seara surse apropiate discutiilor, citate de AFP.

 

Fitch: Ajutorul financiar pentru bancile spaniole acopera si cel mai pesimist scenariu

Planul european de 100 de miliarde de euro pentru bancile spaniole acopera si cel mai pesimist scenariu referitor la sistemul bancar spaniol, potrivit agentiei de rating Fitch, care evalueaza necesarul actual de recapitalizare la 60 de miliarde de euro.

 

Guvernele si bancile centrale din Europa de Est se pregatesc pentru iesirea Greciei din euro. Masura ar declansa turbulente grave pe piete si deprecierea puternica a monedelor din regiune

Guvernele si bancile centrale din Europa Centrala si de Est se pregatesc pentru iesirea Greciei din zona euro, care ar declansa turbulente grave pe piete, ar conduce la deprecierea puternica a monedelor din regiune, la cresterea costurilor creditului si franarea exporturilor, potrivit WSJ.

 

VIDEO BCE prezinta un filmulet de aniversare a 10 ani de utilizare a bancnotelor si monedelor euro

VIDEO BCE prezinta un filmulet de aniversare a 10 ani de utilizare a bancnotelor si monedelor euro Pe 1 ianuarie 2012 se implinesc 10 ani de cand bancnotele si monedele euro au fost puse in circulatie. Pentru a marca aceasta aniversare, Banca Central Europeana (BCE) a difuzat un scurt material video despre primii 10 ani de existenta a monedei unice europene.

 

FMI a aprobat prima evaluare din noul acord si pune la dispozitia Romaniei circa 480 mil. euro

Consiliul Director al Fondului Monetar International (FMI) a aprobat, luni, prima evaluare a noului acord, de tip preventiv, si va pune la dispozitia Romaniei a doua transa, de aproximativ 480 de milioane de euro, potrivit unor surse oficiale.

 

Urmatoarele 15 articole din "Banci/Asigurari" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut