Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Joburi
Afaceri / Taxe
Granturi / Oportunitati
Corporatii
Banci/Asigurari
Macroeconomie
Agricultura
Zona Unica de Plati
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Jobs > Granturi / Oportunitati

Granturi / Oportunitati

"Antreprenorul lunii"/ Ambasada SUA promoveaza intreprinzatorii romani

Ambasada SUA va premia in fiecare luna a anului 2015 cate un antreprenor de exceptie, anunta institutia printr-un comunicat de presa. Scopul proiectului este promovarea antreprenorilor din toate sectoarele economiei romanesti, indiferent in ce localitate isi desfasoara activitatea.

 
 

 
 

14 programe pentru finantarea IMM in anul 2015, cu fonduri de la bugetul de stat

Departamentul pentru IMM, mediul de afaceri si turism a lansat spre consultare publica programele care vor fi lansate la inceputul anului 2015. Sapte dintre acestea sunt programe noi. Suma totala alocata a crescut de la 60 la 170 milioane lei, potrivit declaratiilor ministrului Florin Jianu. Potrivit acestuia, au fost aduse o serie de simplificari in proceduri fata de anii anteriori: Certificatul de atestare fiscala -inlocuit cu declaratie; certificat constatator de la Registrul Comertului - eliberat online. Vezi in articol detaliile transmise pentru EurActiv.ro.

 

De ce nu mai luam bani in POSDRU? CE: Romania s-a abtinut sa ne mai ceara fonduri europene, pana la rezolvarea unei probleme

Romania s-a abtinut sa mai transmita la Bruxelles cereri de rambursare de bani europeni in baza cheltuielilor efectuate in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pana la clarificarea unor facturi anterioare, au declarat, luni, pentru HotNews.ro, oficiali ai Directiei Generale Ocuparea Fortei de Munca (DG EMPL) din cadrul Comisiei Europene. Astfel explica reprezentantii Comisiei de ce Romania nu a absorbit mai nimic in cadrul POSDRU, anul acesta, pana in prezent.

 

Comisia Europeana analizeaza 18 proiecte in cadrul "Garantiei pentru tineri", incusiv doua proiecte din Romania

Comisia Europeana intalneste astazi, in cadrul unui seminar desfasurat la Bruxelles, coordonatorii a 18 proiecte-pilot de garantie pentru tineret. Proiectele-pilot reprezinta modalitati concrete de punere in practica a garantiei pentru tineret, de exemplu prin consolidarea legaturilor dintre angajatori si scoli si prin imbunatatirea sprijinului acordat tinerilor de catre serviciile publice de ocupare a fortei de munca. Romania prezinta Comisiei doua proiecte de acest tip

 

Nou program pentru sprijinirea tinerilor antreprenori: Romania HUB

Nou program pentru sprijinirea tinerilor antreprenori: Romania HUB Ateliere de pregatire a tinerilor care isi doresc sa devina antreprenori, intalniri intre mediul de afaceri si reprezentanti ai institutiilor publice: o parte din activitatile pe care le va propune Romania HUB, programul lansat luni 23 iunie de ministrul delegat pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism (DIMMMAT), Florin Jianu. Acesta se va desfasura in Bucuresti si in opt centre regionale din tara.

 

Lucian Bode, la TVR Info: Se incearca devalorizarea Hidroelectrica, pentru ca cineva sa achizitioneze un pachet majoritar pe o valoare foarte mica

Fostul ministru al Economiei, Lucian Bode, a oferit in cadrul emisiunii Plus Unu, de la TVR Info, detalii ale negocierilor pe care le-a avut cu "baietii destepti" din energie. Bode a precizat ca in urma acestor negocieri, Hidroelectrica ar fi castigat 60-70 milioane de euro venituri in plus pe an, fata de 2011. Referitor la intrarea insolventa a Hidrolectrica, Bode a declarat:"Banuiesc ca se incearca diminuarea valorii actiunilor Hidroelectrica, pentru ca intr-un final cineva sa achizitioneze un pachet, majoritar chiar, pe o valoare foarte mica".

 

EXCLUSIV HotNews.ro: Cum vor autoritatile sa deblocheze fonduri UE de 84 de milioane de euro pentru internet broadband in zonele defavorizate din Romania

Din 2007, fonduri europene de 84 de milioane de euro zac nefolosite de Romania. Destinatia lor este infrastructura de internet de banda larga (broadband) in zonele in care populatia nu are nici o posibilitate de acces la internet (zone albe). Mai mult, in vara anului 2009, Ministerul Comunicatiilor, condus la acea vreme de Gabriel Sandu, a vrut directionarea acestor bani catre platforma eRomania, proiectul de informatizare a serviciilor publice la nivel national. In 2010, Comisia Europeana a blocat banii si a cerut o rezolvare rapida. Acum, autoritatile au finalizat proiectul tehnic pentru alocarea banilor in scopul initial.

 

Programul 'Prima Casa' continua in limita unui plafon de 200 de milioane de euro

Guvernul a aprobat proiectul pentru modificarea si completarea HG privind aprobarea normelor de implementare a programului 'Prima casa'. Astfel, programul va putea continua si in 2011 in limita unui plafon de 200 de milioane de euro. Proiectul aprobat miercuri de Guvern elimina conditia de asociere a unui numar de minim 7 beneficiari in vederea construirii de case. Astfel, noile conditii prevad un numar de minim doi beneficiari.

 

Guvern: Prima Casa are probleme din cauza "lentorii" cu care se emit autorizatiile de constructie

Guvern: Prima Casa are probleme din cauza "lentorii" cu care se emit autorizatiile de constructie "Lentoarea" cu care primariile elibereaza autorizatii de constructie e principala problema cu care se confrunta cei care doresc sa isi construiasca singuri sau in asociere o locuinta si vor sa beneficieze de garantie guvernamentala in cadrul programului Prima Casa, a declarat duminica premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

 

Elvetia a aprobat o finantare nerambursabila de 130 milioane euro pentru Romania

Guvernul elvetian a aprobat, miercuri, un acord cadru prin care Romania va primi o finantare nerambursabila de 181 milioane franci elvetieni (circa 130 milioane euro), potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP). El urmeaza sa fie aprobat si de Guvernul Romaniei in perioada imediat urmatoare. Printre domeniile eligibile pentru finantare se numara mediul, infrastructura si promovarea sectorului privat.

 

Facilitati pentru firme: Limite reduse pentru acordarea ajutoarelor de stat, bani mai multi la fondul de garantare si acces mai usor la fondurile europene

Guvernul a aprobat o hotarare de Guvern "prin care am largit posibilitatea firmelor de a primi ajutoare de stat", a declarat premierul Emil Boc. Astfel, vor putea primi ajutoare de stat si firmele care creeaza minimum 100 de locuri de munca si investesc cel putin 10 milioane de euro. In acest moment, pentru a beneficia de ajutor de stat, o firma trebuia sa realizeze o investitie de minimum 30 de milioane de euro si sa creeze cel putin 300 de locuri de munca.

 

Autoritatile elvetiene se asteapta ca programul de finantare nerambursabila de 180 milioane CHF sa fie semnat cu Romania in iulie

Autoritatile elvetiene se asteapta ca programul de finantare nerambursabila de 180 milioane CHF sa fie semnat cu Romania in iulie Programul cadru de finantare nerambursabila pentru Romania a fost aprobat de catre Parlamentul Elvetiei in decembrie 2009 dar abia in iulie se asteapta semnarea Memorandumului de catre cele doua Guverne. Fondurile vor merge la autoritatile locale, pentru infrastructura, proiecte sociale, mediu si in plus va exista un fond special pentru ONG-uri. Ulrich Sturzinger, seful departamentului pentru noile State Membre la Agentia de Dezvoltare si Cooperare din Elvetia a explicat pentru EurActiv.ro/HotNews.ro ca Unitatea de Coordonare a Programului va fi stabilita la Ministerul Finantelor Publice si ca fondurile vor putea fi acordate pana in decembrie 2014.

 

Deloitte: Romania cu 'Prima Casa', intre tarile din UE cu cele mai putine masuri guvernamentale de sustinere a pietei rezidentiale

Romania, prin programul "Prima Casa", se afla alaturi de Letonia, Slovacia si Irlanda printre tarile membre ale Uniunii Europene cu cele mai putine masuri guvernamentale de sustinere a pietei rezidentiale, arata un studiu privind rolul guvernelor in piata imobiliara din UE realizat de Deloitte. La polul opus, Franta, Germania, Marea Britanie si Spania se numara printre tarile cu cele mai multe masuri de stimulare a pietei locuintelor.

 

Programul Prima Casa: Bancile pot schimba clientii rau-platnici cu altii eligibili

Programul Prima Casa: Bancile pot schimba clientii rau-platnici cu altii eligibili Bancile din programul "Prima Casa" pot schimba clientii rau-platnici cu persoane eligibile care sa preia ratele, potrivit unei ordonante de urgenta aprobata de Guvern. "Pentru executarea garantiilor acordate de stat, banca are dreptul sa gaseasca un client eligibil care sa preia ratele si creditul", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Actul normativ mai prevede ca printre beneficiarii programului "Prima Casa" sa fie incluse si persoanele care au detinut o locuinta in cota parte, dar nu impreuna cu sotul sau sotia.

 

Prima Casa, varianta 2010: garantii de maxim 75.000 de euro, avans de 5%, achizitia de locuinte ANL

Noile norme privind implementarea programului "Prima Casa" pentru stimularea achizitionarii de locuinte au fost adoptate, prin Hotarare de Guvern, in sedinta de miercuri, a anuntat premierul Emil Boc. Noua structura a programului prevede oferirea de garantii de stat de pana la 75.000 de euro pentru persoanele fizice care doresc sa isi construiasca o locuinta de la zero, un avans minim de 5%, precum si posibilitatea achizitionarii de locuinte ANL.

 

Urmatoarele 15 articole din "Granturi / Oportunitati" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut