Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Burse
Cariera
eLearning
Programe
Training
Diploma Internationala
Societatea informationala
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Educatie & Cariera > Societatea informationala

Societatea informationala

Parlamentul European a votat in favoarea noului pachet legislativ de protectie a datelor si spune ca acesta aduce un plus de control si de siguranta online

Parlamentarii europeni au votat in mod covarsitor in favoarea noilor propuneri legislative pentru modificarea regulilor de protectie a datelor in Europa, prima schimbare majora din 1995 incoace. Sunt prevazute sanctiuni mai dure pentru companii, dar se introduce si limitarea crearii de profiluri si autoritati mai puternice si mai independente pentru protejarea datelor. O schimbare esentiala tine si de faptul ca firmele din afara UE vor trebui sa se supuna regulilor din Uniune.

 
 

 
 

Cum puteti "vedea" oricand si de oriunde performanta businessului pe care il conduceti

Peste 80% dintre manageri au nevoie sa acceseze informatii interne cand sunt in afara companiei, iar circa 74% utilizeaza tablete in acest scop, arata un sondaj recent. Cifrele reflecta elocvent nevoia tot mai mare de acces la informatiile de serviciu in timp real. Pentru a raspunde nevoii de mobilitate a managerilor, solutiile informatice de tip Business Intelligence, care ofera analize integrate privind indicatorii companiei, trebuie sa fie accesibile "aici si acum".

 

De la 1 iulie, noile tarife de roaming : convorbiri si internet mai ieftin

De la 1 iulie, noile tarife de roaming : convorbiri si internet mai ieftin De la 1 iulie apelurile efectuate in cadrul UE nu vor costa mai mult de 29 de centi pe minut, operatorii de telefonie mobile neputand percepe mai mult de 8 centi pe minut pentru apelurile primate.

 

Interviu Neelie Kroes: Cum concureaza Europa cu China ca ritm de crestere, 12%, anual. Afla raspunsul in interviul EurActiv

Interviu Neelie Kroes: Cum concureaza Europa cu China ca ritm de crestere, 12%, anual. Afla raspunsul in interviul EurActiv "Economia noastra digitala este subestimata de catre public, fiind mult mai importanta decat s-ar putea crede. Este mai mare decat economia Belgiei si, daca ar fi apartinut unei tari, aceasta ar fi fost eligibila de a deveni membru G20. Ritmul ei de crestere este de 12% anual, similar cu cel al Chinei", spune Neelie Kroes, intr-un interviu pentru EurActiv.

 

Copiii pe net: un sfert din parintii europeni folosesc programe de control parental

Un studiu al UE evidentiaza punctele forte si slabiciunile programelor de control parental. Majoritatea au optiuni de de blocare a unor site-uri, dar nu tin pasul cu noile tendinte. Un sfert dintre parinti urmaresc, blocheaza sau filtreaza site-uri web vizitate de copii.

 

UE vrea reguli in publicitatea online

Utilizatorii Internetului trebuie avertizati cu privire la noile tehnici intruzive folosite in domeniul publicitatii online prin cookie-uri, bloguri si retele sociale, iar institutiile europene trebuie sa reglementeze mai strict acest domeniu, se arata intr-o rezolutie adoptata recent de Parlamentul European (PE).

 

Google a creat un logo special pentru Ziua Nationala a Romaniei

Google a creat un logo special pentru Ziua Nationala a Romaniei Motorul de cautare, Google, a decorat pagina principala in limba romana cu steagul national. Logo-ul special a fost ales pentru a marca Ziua Nationala a Romaniei. Atfel, cei care acceseaza pagina principala a Google Romania vor observa in loc de prima litera "O" a cuvantului "Google" un steag romanesc, iar in loc de a doua litera "G", doua steaguri nationale ale Romaniei.

 

Comisia Europeana vrea sa-ti protejeze datele personale de pe net

Ce se intampla cu datele personale atunci cand te imbarci pentru un zbor cu avionul, deschizi un cont bancar sau publici fotografii pe internet? Cum sunt folosite aceste date si de catre cine? Cum poti sterge definitiv informatiile dintr-un profil, postate pe site-urile web de socializare? Se pot transfera listele de contacte si fotografiile catre un alt serviciu? Posibilitatea de a controla informatiile, de a avea acces la datele personale, de a le modifica sau sterge - acestea reprezinta drepturi esentiale care trebuie sa fie garantate in actuala lume digitala.

 

Yahoo si Google lupta pentru Romania

Sfarsit de an tumultuos pe piata online - doi dintre gigantii Internetului, Google si Yahoo, se vor infrunta in mod direct "pe teren neutru" - Romania. Yahoo va numi in tara, pana la finalul anului, un country content manager, a spus Mihai Fanache, managerul Media Cafe, unic reprezentant de vanzari al Yahoo in tara.

 

Numarul europenilor internauti - in crestere. Costurile si securitatea raman preocupari majore

Europenii recurg tot mai mult la tehnologiile digitale, potrivit unui sondaj Eurobarometru comandat de Comisia Europeana, in cursul caruia 27 000 de gospodarii din intreaga UE au fost chestionate in legatura cu utilizarea internetului, a telefonului si a televiziunii. Tot mai multi europeni se aboneaza la internet in banda larga si la televiziunea digitala in cadrul unor "pachete" de servicii grupate, cu preturi fixe.

 

Hackerii - vizati direct de o viitoare directiva UE

Comisia Europeana a prezentat doua masuri menite sa garanteze ca Europa se poate apara impotriva atacurilor indreptate asupra sistemelor sale informatice cheie. O propunere de directiva care abordeaza noile infractiuni informatice, ca de exemplu atacurile informatice pe scara larga, este completata de o propunere de regulament in vederea consolidarii si modernizarii Agentiei Europene pentru Securitatea Retelelor Informatice si a Datelor (ENISA).

 

Comisia Europeana a adoptat un pachet de masuri pentru implementarea internetului rapid si ultrarapid de banda larga

Comisia Europeana a adoptat trei masuri complementare pentru a facilita implementarea si utilizarea internetului rapid si ultrarapid de banda larga in UE. Pachetul de masuri cuprinde o recomandare a Comisiei cu privire la accesul reglementat la retelele de acces de noua generatie (NGA) care ofera siguranta in materie de reglementare operatorilor de telecomunicatii, asigurand un echilibru corespunzator intre nevoia de a incuraja investitiile si nevoia de a pastra un mediu concurential.

 

122 de proiecte finantate pentru oferirea accesului la internet

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI), a aprobat finantarea din fonduri structurale a 122 de proiecte pentru IMM, in valoare totala de 4,3 milioane lei, incluse in operatiunea 3.1.1. "Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe", informeaza Agerpres, citat de Afacerea.

 

De la 1 iulie scad din nou tarifele pentru roaming in UE

Pretul maxim pentru un minut de convorbire initiata in roaming va scadea cu 4 centi pe minut. Aceeasi scadere va suferi si tariful maxum pentru un apel primit. Preturile maxime pentru transferul de date in roaming vor scadea si ele si va fi introdus si un plafon pentru traficul pe internet in roaming, astfel incat clientii sa nu mai primeasca facturi-soc.

 

De la 1 iulie, plafon pentru traficul de date in roaming

In conformitate cu reglementarile europene in vigoare, incepand cu data de 1 iulie 2010 operatorii de telefonie mobila vor aplica un plafon cu o valoare de cel mult 50 de euro/luna fara TVA utilizatorilor finali care nu au optat pentru un alt plafon maxim propus de catre operatori pentru folosirea serviciilor de comunicatii de date in roaming.

 

Urmatoarele 15 articole din "Societatea informationala" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut