Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Legea in proiect
Practici mai bune
Reglementari alternative
E-guvernare
Ghiseul on-line
Transparenta
Anticoruptie
Frustrari de alegator
Opinii
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Guvernare europeana > Transparenta

Transparenta

Klaus Iohannis: Domnul Juncker m-a asigurat de tot sprijinul pentru intrarea in spatiul Schengen

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker si Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis au sustinut o conferinta de presa comuna la Bruxelles.

 
 

 
 

Anul 2014 la Casa Alba, suprins in fotografii

Anul 2014 la Casa Alba, suprins in fotografii Un album online inedit cu momente surprinse in culise sau in cadul unor evenimente oficiale, avand ca protagonisti pe Barack si Michelle Obama, este publicat de fotograful oficial al Casei Albe, Pete Spouza, intr-o sinteza foto a anului 2014. Sursa: www.whitehouse.gov.

 

VIDEO&TEXT Juncker: 23 de noi initiative legislative in 2015/ Vicepresedintele CE, Frans Timmermans: Multe initiative - modificate sau retrase dupa consultarea Parlamentului

VIDEO&TEXT Juncker: 23 de noi initiative legislative in 2015/ Vicepresedintele CE, Frans Timmermans: Multe initiative - modificate sau retrase dupa consultarea Parlamentului Timmermans, "mana dreapta" a Presedintelui CE Jean-Claude Juncker, a prezentat in plenul Parlamentului European la Strasbourg programul de lucru al Comisiei pentru anul viitor. Astfel, vor fi propuse numai 23 de noi initiative si dintre cele 452 aflate in diferite stadii, multe vor fi retrase sau modificate.

 

CE anunta doua proceduri de infringement impotriva Romaniei

Comisia Europeana a publicat pachetul de proceduri de infringement pe luna noiembrie, cu 32 de avize motivate si 6 decizii de sesizare a Curtii Europene de Justitie, la nivelul Uniunii. Romania a primit aviz motivat pentru doua probleme: tratamentului fiscal discriminatoriu aplicat persoanelor fizice nerezidente care obin venituri in tara si securitatea aprovizionarii cu gaze naturale. Dupa cele doua luni - termen de remediere a problemelor, poate fi actionata la Curtea Europeana de Justitie.

 

"Best of" reactions and comments of the week in Romania on Corina Cretu - designated EC Commisioner for Regional Policy

The official confirmation of the Romanian candidate Corina Cretu as Commissioner for Regional Policy was broadly commented by the national officials and MEPs during the last week. Summarizing the ideas expressed, an interesting conclusion could be drawn: the real chance of Corina Cretu in managing the Regional Policy would be the knowledge to approach the difficulties, given the complex experience at national level.

 

Lista oficiala a comisarilor europeni, transmisa de Jean-Claude Juncker

UPDATE Portofoliile nu vor fi anuntate mai devreme de 10 septembrie.

 

LINKS DOSSIER Noua Comisia Europeana - varianta de lucru - noi posturi aparute, altele desfiintate/ Asteptari pentru Romania

UPDATE 16.45 Corina Cretu, intervievata de Jean-Claude Juncker. Practic, a fost confirmat faptul ca aceasta este nominalizarea oficiala a Romaniei.

UPDATE 20 de candidati intervievati pana acum (ora 14.30). Organigrama (draft) prezentata in exclusivitate de Georgi Gotev (EurActiv.com) miercuri, 3 septembrie, contine o serie de surprize pentru mai multe state membre (vezi INFOGRAFIC detaliat- structura CE). In acelasi timp, presedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker desfasoara interviuri cu candidatii desemnati pentru posturile de Comisari europeni. Vestea buna este ca, in varianta actuala, colegiul comisarilor are suficiente femei (noua, la fel ca in Comisia Barroso) pentru a evita blocarea Executivului la votul din Parlamentul European.

 

Finalul presedintiei elene a Consiliului UE. Infografic: bilant - 6 luni de activitate, in cifre

Finalul presedintiei elene a Consiliului UE. Infografic: bilant - 6 luni de activitate, in cifre 67 de acorduri politice, 493 de evenimente, peste 330 de comunicate de presa, aproape 13.000 de Twitter-followers si zero euro cheltuiti pe cadouri iata cateva cifre prezentate la finalul presedintiei elene. Vezi INFOGRAFIC detaliat in articol. De marti, 1 iulie, Italia va prelua conducerea Consiliului Uniunii Europene, pentru urmatoarele 6 luni.

 

Ministerul Fondurilor Europene preia Autoritatile de Management POS DRU si POS CCE

Ministerul Fondurilor Europene preia de la 1 martie 2014 activitatea si structurile autoritatilor de management ale Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) si Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), anunta un comunicat al ministerului. Masura e prevazuta intr-o ordonanta de urgenta adoptata in sedinta de Guvern de miercuri, 26 februarie.

 

Sinteza politica a zilei: Traian Basescu: Mesajul transmis de Victoria Nuland e legat de statul de drept. Sintem cu un pas in prapastie/ Reactia USL: Presedintele denigreaza Romania

Asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, nu a venit la Bucuresti "nici in calitate de asistent, nici de subsecretar, nici de turist. Calitatea a fost de emisar al guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios, legat de statul de drept din Romania, care incepand din vara lui 2012, e continuu pus sub semnul intrebarii", a declarat presedintele Traian Basescu, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni. "Suntem cu un pas in prapastie. In cazul in care majoritatea politica recidiveaza si continua atacurile la statul de drept, care pot fi prin legislatie sau declaratii, Romania risca sa fie izolata pentru mult timp", a avertizat seful statului, potrivit HotNews.ro. Alianta de guvernare USL considera insa ca Nuland nu a spus aceste lucruri si este doar un atac al presedintelui impotriva guvernului.

 

LINKS DOSSIER Sinteza/ Declaratii si explicatii+VIDEO - Summit UE 19-20 decembrie: Moldova si Georgia pe banda de viteza; Acord pentru uniunea bancara; O "armata europeana" vs. cooperare mai stransa a statelor membre

LINKS DOSSIER Sinteza/ Declaratii si explicatii+VIDEO - Summit UE 19-20 decembrie: Moldova si Georgia pe banda de viteza; Acord pentru uniunea bancara; O "armata europeana" vs. cooperare mai stransa a statelor membre In ultimul summit al anului 2013, liderii europeni reuniti la Bruxelles in 19-20 decembrie au salutat acordul asupra unei uniuni bancare pan-europene si, in acelasi timp, au anticipat opozitia Parlamentul European pe acest subiect. Totodata, invatand din experienta cu Ucraina, au pus Moldova si Georgia pe "banda de viteza", stabilind semnarea Acordurilor de asociere cu acestea pentru august 2014/ O sinteza EurActiv/ Moment inedit: Postare pe Twitter (+ foto) retransmisa de peste 300 de ori a Presedintelui Consiliului European Herman Van Rompuy despre noile monede euro din Letonia, care va intra in zona euro la 1 ianuarie 2014/ Exclusiv EurActiv.com: Interviu cu Dalia Grybauskaite, presedintele Lituaniei.

 

LIVE VIDEO Declaratie de presa comuna (Bruxelles): Jose Manuel Barroso, Victor Ponta, Iurie Leanca (Rep.Moldova)

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, premierul Victor Ponta si prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leanca, vor sustine o declaratie de presa la sediul Comisiei Europene transmisa IN DIRECT prin serviciul de presa al CE, incepand cu ora 11.45 (ora Romaniei).

 

Martin Schulz, candidatul socialistilor europeni la presedintia Comisiei Europene

Social-democratul german Martin Schulz, presedintele Parlamentului European (PE), a facut un nou pas spre desemnarea drept candidat al stangii europene la presedintia Comisiei Europene (CE) in 2014, a anuntat joi grupul socialist din cadrul PE, relateaza Mediafax, citand AFP.

 

Comisia Europeana: Pana in prezent nu a existat o incalcare a legislatiei UE, dar urmarim proiectul Rosia Montana indeaproape

Comisia Europeana (CE) urmareste indeaproape proiectul minier Rosia Montana, dar pana in prezent nu a existat o incalcare a legislatiei UE, a declarat joi, pentru Agerpres, Joe Hennon, purtatorul de cuvant al comisarului european de mediu, Janez Potocnik.

 

Secretarul general al CE, Catherine Day: Procesul revizuirii Constitutiei va fi analizat in detaliu la nivelul Comisiei Europene

Procesul revizuirii Constitutiei va fi analizat in detaliu la nivelul Comisiei Europene, a informat secretarul general al Comisiei, Catherine Day, in cadrul intalnirii avute marti, la Bruxelles, cu ministrul roman al Justitiei, Robert Cazanciuc. Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Ministerul Justitiei mentioneaza de asemenea ca oficialul european a apreciat activitatea institutiilor cu rol major in combaterea coruptiei, dar ca asteapta "o accelerare a ritmului in care instantele pronunta hotarari in cauzele de coruptie".

 

Urmatoarele 15 articole din "Transparenta" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut