Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Legea in proiect
Practici mai bune
Reglementari alternative
E-guvernare
Ghiseul on-line
Transparenta
Anticoruptie
Frustrari de alegator
Opinii
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Guvernare europeana > E-guvernare

E-guvernare

CE cere suplimentarea de urgenta a bugetului pe 2013, pentru ca Uniunea Europeana sa evite intrarea in incapacitate de plata

Comisia Europeana a cerut luni Parlamentului european sa aprobe de urgenta o suplimentare de 2,7 miliarde de euro pentru bugetul pe 2013, pentru a evita ca Uniunea Europeana sa se afle in incetare de plati la jumatatea lui noiembrie, scrie AFP. "Am fost informat in aceasta dimineata de serviciile presedintelui Comisiei Europene despre riscul incetarii de plati la jumatatea lui noiembrie", a afirmat presedintele Parlamentului European Martin Schulz, cu ocazia deschiderii sesiunii plenare la Strasbourg.

 
 

 
 

Lituania preia luni presedintia UE cu intentia unei apropieri de fostele republici sovietice

Lituania vrea sa plaseze presedintia Uniunii Europene pe care o preia la 1 iulie sub semnul unei apropieri de fostele republici sovietice, initiativa perceputa de Moscova ca o ingerinta in zona sa de influenta, transmite Mediafax.

 

Bruxelles-ul cauta solutii pentru a elimina bresele legislative de care profita marile companii pentru a nu-si plati taxele

Comisia Europeana discuta miercuri intr-un mic summit modalitati prin care companii foarte mari precum Google, Microsoft, Amazon, Apple si Starbucks pot fi oprite sa mai profite de bresele din lege pentru a plati taxe mult mai mici, relateaza Reuters. In Franta, Marea Britanie, dar mai ales in SUA, autoritatile se arata foarte nemultumite de faptul ca multinationalele reusesc sa evite plata unor taxe de miliarde de dolari, folosind metode complexe legate mai ales de off-shore-uri.

 

Acord pentru salvarea Ciprului. Troica creditorilor internationali acorda 10 miliarde de euro Ciprului

Un acord de principiu a fost stabilit in noaptea de duminica spre luni intre preedintele cipriot Nicos Anastasiades i donatorii internaionali asupra planului de salvare a Ciprului, anunta AFP. "Eforturile dau roade", a postat preedintele cipriot pe contul sau de Twitter, anunand o reluare a discuiilor din cadrul Eurogrupului, dupa o intrerupere. Acordul incheiat in noaptea de duminica spre luni intre Nicosia i donatorii sai internaionali "pune capat incertitudinilor care afecteaza Cipru i zona euro", a declarat liderul Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem.

 

Viitorul scrutin europarlamentar ar putea avea loc in mai 2014

Viitorul scrutin europarlamentar ar putea avea loc in perioada 22-25 mai 2014, conform unei propuneri aprobate marti de reprezentantii celor 27 de state membre UE. Pana acum, scrutinul era programat in intervalul 5 - 8 iunie 2014.

 

Premiu pentru proiectul de informatizare realizat de specialisti romani in Kazakhstan

4200 de resurse digitale educationale pentru 27 de discipline scolare si vocationale implementate in 537 de centre de invatamant din Kazakhstan. Acestea sunt rezultatele proiectului de eLearning realizat de SIVECO pentru Centrul National de Informatizare din Kazakhstan (CNI). Colaborarea dintre cei doi parteneri a avut rezultate excelente care au fost imediat recunoscute. In cadrul competitiei internationale European IT & Software Excellence Awards 2013, la categoria celor mai bune solutii dedicate sectorului public, solutia de continut digital furnizata de SIVECO a fost premiata.

 

MAE: Ministrul olandez de Externe spune ca noul guvern de la Haga nu mai conditioneaza aderarea Romaniei la Schengen de MCV

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut marti, la Haga, o intrevedere cu omologul olandez Frans Timmermans, in care acesta din urma i-a transmis ca Guvernul Olandei nu mai conditioneaza aderarea Romaniei la Schengen de Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), informeaza MAE intr-un comunicat remis HotNews.ro.

 

Bugetul UE 2014-2020: Van Rompuy va propune alocarea de fonduri suplimentare pentru tinerii someri din UE

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a anuntat marti ca la negocierile pe bugetul UE 2014-2020, care vor avea loc in reuniunea Consiliului de joi si vineri, va propune alocarea "mai multor miliarde de euro" pentru o noua initiativa privind combaterea somajului in randul tinerilor, informeaza Mediafax.

 

Romania nu va introduce o taxa pe tranzactii financiare

Romania nu va introduce o taxa pe tranzactii financiare, dar nu se opune initiativei tarilor din UE care doresc si sustin acest lucru, a declarat reprezentantul Romaniei, secretarul de stat Claudiu Doltu, la reuniunea ECOFIN, de la Bruxelles. Unsprezece tari din Uniunea Europeana au obtinut marti aprobarea celorlalte state membre pentru a aplica o taxa asupra tranzactiilor financiare, a anuntat ministrul francez al Economiei, Benoit Hamon.

 

Bugetul UE 2014-2020: Van Rompuy solicita un compromis pentru summitul din februarie

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a solicitat marti tuturor statelor membre ale Uniunii Europene un compromis privind bugetul 2014-2020 la summitul din 7 si 8 februarie de la Bruxelles, anunta AFP.

 

Olandezul Jeroen Dijsselbloem l-a inlocuit pe Junker in fruntea Eurogroup

Zona euro a parcurs o etapa importanta luni prin alegerea olandezului Jeroen Dijsselbloem (46 de ani) in fruntea Eurogroup-ului, forumul ministrilor de finante din zona euro, care a fost prezidat, de la crearea sa in 2005, de catre luxemburghezul Jean-Claude Juncker, anunta AFP.

 

Eurodeputatii romani insista in plenul PE ca fondurile alocate coeziunii sa nu se reduca in viitorul cadrul financiar multianual

Eurodeputatul social-democrat Ioan Enciu si colegul sau democrat-liberal Iosif Matula au declarat luni seara, la Strasbourg, in plenul Parlamentului European (PE), ca reducerea finantarilor politicii de coeziune in cadrul financiar 2014-2020 va afecta in principal zonele mai putin dezvoltate ale UE, inclusiv cele din Romania, potrivit Agerpres.

 

Decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen ar putea fi amanata dupa martie 2013

Decizia politica privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, care urma sa fie luata la consiliul din luna martie, ar putea fi amanata, informeaza Novinite citand surse diplomatice de la Bruxelles. Potrivit surselor, o eventuala amanare ar fi determinata de situatia politice din Romania.

 

Irlanda preia la 1 ianuarie presedintia semestriala a Uniunii Europene

De la 1 ianuarie si pana la 30 iunie 2013, Irlanda va detine presedintia prin rotatie a Consiliului Uniunii Europene pentru a saptea oara, scrie Agerpres. Aceasta presedintie coincide cu cea de-a 40-a aniversare a aderarii Irlandei la Uniunea Europeana. Presedintia irlandeza este prima din noul trio cu Lituania (al doilea semestru 2013) si Grecia (primul semestru 2014).

 

Software romanesc pentru Vama din Macedonia

SIVECO Romania va dezvolta sistemele "Integrated Tariff Environment - ITE" ale Comunitatii Europene (TARIC si sistemele relative la Tariff (COTA2, Surveillance 2, EBTI3) pentru Administratia Vamala din Republica Macedonia, in cadrul unui proiect ce se va desfasura in perioada 2012 - 2014. Acesta face parte din Programul National de asistenta pentru tranzitie si consolidarea institutiilor, oferit tarilor angajate in procesul de aderare la Uniunea Europeana.

 

Urmatoarele 15 articole din "E-guvernare" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut