Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Legea in proiect
Practici mai bune
Reglementari alternative
E-guvernare
Ghiseul on-line
Transparenta
Anticoruptie
Frustrari de alegator
Opinii
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Guvernare europeana > Reglementari alternative

Reglementari alternative

Noi norme europene au intrat in vigoare: O hotarare civila sau comerciala executorie in Romania se va putea aplica automat si in restul UE

O hotarare judecatoreasca civila sau comerciala in justitie, executorie in Romania, se va aplica automat in oricare alt stat al Uniunii Europene si invers, potrivit unor norme europene privind hotararile transfrontaliere, care au intrat in vigoare incepand cu sfarsitul saptamanii trecute, scrie HotNews.ro. Potrivit Comisiei Europene, noile norme dau posibilitatea agentilor economici si consumatorilor sa isi solutioneze mai usor litigiile transfrontaliere. Astfel, executivul comunitar estimeaza ca se vor face economii anuale de 48 de milioane de euro in Uniunea Europeana.

 
 

 
 

Oficial UE: Legislatia europeana permite, dupa 3 luni, expulzarea cetatenilor care nu au loc de munca

Tarile UE nu pot limita libera circulatie a muncitorilor, dar ii pot trimite acasa pe cetatenii europeni care in decurs de 3 luni nu si-au gasit un loc de munca si nu au mijloacele necesare de subzistenta, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al CE Jonathan Todd, potrivit Mediafax.

 

UE a aprobat reguli mai stricte pentru sectorul bancar

Uniunea Europeana a aprobat reguli mai stricte pentru banci, in intentia de a le face mai sigure si pentru a elimina nevoia de ajutoare financiare din partea statelor, pe viitor, relateaza BBC.

 

Propunere: Sanctiuni pentru infractiunile in trafic, indiferent de statul UE din care provine soferul

Consiliul de Ministri ai Transporturilor din Uniunea Europeana intrunit joi la Bruxelles a adoptat propunerea de Directiva privind facilitarea aplicarii transfrontaliere a normelor privind siguranta rutiera, informeaza Ministerul Transporturilor. La ora actuala, in Romania, nu se pot pune in aplicare procesele verbale de constatare a contraventiilor constatate in cazul unor cetateni straini.

 

CE a amendat cu peste 300 milioane euro noua producatori de procesoare pentru ca au format un cartel

Comisia Europeana a amendat noua producatori de procesoare destinate PC-urilor si server-elor cu o suma de 331 milioane euro, toate companiile beneficiind insa de o reducere cu 10% a amenzii fiindca au recunoscut acuzatiile. Compania care a semnalat existenta unui cartel a fost scutita de sanctiuni, iar alte cateva firme au beneficiat de clementa, primind amnezi mai mici. Samsung a primit 145 milioane euro amenda, iar Hynix si Infineon, peste 50 de milioane euro.

 

Guvernul a aprobat 65 de hotarari privind restructurarea agentiilor de stat

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, 65 de hotarari care vizeaza restructurarea si desfiintarea agentiilor guvernamentale. Boc a precizat, la inceputul sedintei de Guvern, ca in vederea aprobarii acestor acte normative au avut loc doua sedinte pregatitore. Restructurarile vor avea loc in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a actelor normative. Persoanele disponibilizate vor primi salarii compensatorii, potrivit legislatiei in vigoare.

 

Comisia Europeana atentioneaza Romania si alte 24 de tari pentru nerespectarea legislatiei in domeniul energiei

Comisia Europeana atentioneaza Romania si alte 24 de tari pentru nerespectarea legislatiei in domeniul energiei Comisia a luat astazi masuri ferme impotriva a 25 de state membre care, prin nerespectarea legislaiei UE, impiedica consumatorii europeni sa beneficieze de avantajele unei piete competitive si deschise a energiei. 25 de state vor primi scrisori de somare deoarece nu au respectat reglementarile aplicabile in domeniul gazelor si energiei electrice, arata un comunicat al Comisiei Europene. Astfel, se contureaza o noua procedura de infringement.

 

Fisele pe tari, legate de declansarea procedurii de infringement pe energie

 

Procedura de infringement: Comisia Europena cere Romaniei sa modifice legislatia privind aplicarea taxei de poluare

Comisia Europeana cere Romaniei sa modifice legislatia privind aplicarea taxei de poluare (fosta taxa de prima inmatriculare), informeaza un comunicat al CE. Comisia considera legislatia - care suspenda taxa pentru anumite vehicole, insa ii creste valoarea pentru anumite autovehicule provenite din state membre - discriminatorie si menita sa protejeze industria nationala a autovehiculelor noi, relateaza HotNews.ro.

 

Guvernul a adoptat Codul penal, Codul de procedura penala si Codul de procedura civila

Proiectele de lege privind Codul penal, Codul de procedura penala si Codul de procedura civila au fost adoptate de Guvern, in sedinta de miercuri, a declarat primul-ministru Emil Boc. "Astazi am dat startul in Guvern adoptarii proiectelor de acte normative care modernizeaza Romania. Am inceput cu Justitia. Am adoptat proiectul cu privire la codul penal, codul de procedura penala si codul de procedura civila. Sunt acte normative care modernizeaza intregul sistem judiciar din Romania", a afirmat premierul Emil Boc.

 

Produsele lactate pentru elevi, pot fi finantate din fonduri comunitare

Fondurile necesare pentru distribuirea laptelui si a anumitor produse lactate elevilor din institutiile scolare vor putea fi asigurate din surse de finantare comunitare. Guvernul a adoptat o hotarare privind acordarea de ajutoare financiare pentru aplicarea Regulamentului (CE) nr. 657/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1234/2007 al Consiliului in ceea ce priveste acordarea de ajutoare comunitare pentru furnizarea laptelui si a anumitor produse lactate elevilor din institutiile scolare.

 

Guvernul a luat unele masuri pentru construirea de locuinte

Guvernul a luat unele masuri pentru construirea de locuinte Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de joi, 4 decembrie 2008, Ordonanta de Urgenta privind unele masuri pentru sustinerea programelor de dezvoltare a constructiei de locuinte la nivel national. In conditiile crizei internationale actuale, sustinerea cresterii economice se poate realiza si pe calea suplimentarii cererii solvabile a persoanelor care au nevoie de achizitionarea unei locuinte.

 

Taxe vamale: noile limite privind importul de bunuri in Uniunea Europeana

Taxe vamale: noile limite privind importul de bunuri in Uniunea Europeana Noile norme de scutire de la plata taxelor vamale la import au intrat in vigoare pe 1 decembrie. Calatorii vor face economii cand vor importa bunuri in UE in bagajele lor personale.In acelasi timp statele membre vor evita costurile administrative pe care le implica in momentul de fata colectarea taxelor de mica valoare.

 

MEF, responsabil de managementul contractelor de infratire institutionala

Guvernul a decis infiintarea, pe langa Ministerul Economiei si Finantelor, in calitate de Autoritate Administrativa de Infratire Institutionala, a unei activitati de derulare si gestionare a proiectelor de infratire institutionala finantate de Uniunea Europeana, pentru care Romania are calitate de donator de asistenta tehnica.

 

Cartile electronice de identitate vor fi introduse pe 1 ianuarie 2011

Executivul a amanat cu 2 ani introducerea cartii electronice de identitate, intrucat indeplinirea acestui obiectiv este conditionata de modernizarea Sistemului National Informatic de Evidenta a Populatiei (SNIEP). Astfel, Cartile electronice de identitate vor fi introduse incepand din data de 1 ianuarie 2011.

 

Taxa de poluare auto a fost suspendata pentru un an

Taxa de poluare auto a fost suspendata pentru un an Taxa auto a fost suspendata pentru un an, iar masura dezbatuta in sedinta de Guvern, va fi aplicata la prima inmatriculare a unui autoturism de standard Euro 4, incepand cu 1 decembrie 2008, pana la 31 decembrie 2009. Guvernul a decis, in aceeasi sedinta, si reducerea cu doua puncte procentuale a Contributiei la Asigurarile Sociale si modificarea Codului Fiscal, pentru introducerea unor masuri speciale de stimulare fiscala.

 

Urmatoarele 15 articole din "Reglementari alternative" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut