Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Legea in proiect
Practici mai bune
Reglementari alternative
E-guvernare
Ghiseul on-line
Transparenta
Anticoruptie
Frustrari de alegator
Opinii
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Guvernare europeana > Practici mai bune

Practici mai bune

Summitul liderilor de afaceri romani: Pana in 2020 crestere in domenii precum telecomunicatiile si agricultura

Summitul liderilor de afaceri romani: Pana in 2020 crestere in domenii precum telecomunicatiile si agricultura In perioada 12-13 februarie 2015 se desfasoara cea de-a patra editie a summit-ului dedicat antreperenoriatului social, educatiei si bunei guvernari organizat de Romanian Business Leaders (RBL).

 
 

 
 

STUDIU: Peste 50% dintre romani dau bani medicilor, dar si paznicilor din spitale sau laborantilor

Peste 50 la suta dintre romani ofera bani sau atentii tuturor categoriilor de personal medico-sanitar, de la medici si asistente, la brancardieri, agenti de paza si laboranti, releva un studiu coordonat de Ministerul Sanatatii si Asociatia pentru Implementarea Democratiei, citeaza Mediafax.

 

Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag: Impiedicare voita a exprimarii votului din partea Guvernului Ponta, inacceptabil pentru un stat membru al UE

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, afirma, intr-o scrisoare adresata presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca repetarea problemelor semnalate la votul din strainatate in primul tur al alegerilor prezidentiale din Romania ar constitui o "incalcare flagranta a valorilor fundamentale ale Uniunii Europene iar castigatorul unor asemenea alegeri nu ar beneficia de legitimitate democratica", potrivit HotNews.ro.

 

Un raport al Consiliului Europei denunta incalcari grave ale drepturilor omului in Crimeea

"Grave incalcari ale drepturilor omului" au fost comise in Crimeea si trebuie luate de urgenta masuri pentru a proteja minoritatile si libertatea media in peninsula ucraineana anexata de Moscova, se precizeaza intr-un raport publicat luni de Consiliul Europei (CoE), potrivit Agerpres.

 

Cum sunt interesele Romaniei reprezentate la Bruxelles? Clisee si recomandari

Potentialul romanesc si oportunitatile europene continua sa fie pe alocuri intelese gresit, subestimate sau nefolosite eficient, arata un raport realizat de organizatia Europuls. "Pentru ca Bruxelles este un spatiu de confruntare a unei multitudini de interesele, actorii romani trebuie sa faca eforturi de intelegere, invatare si adaptare la regulile jocului pentru ca vocea acestora sa fie ascultata". Raportul identifica sapte clisee si formuleaza o serie de recomandari pentru o mai buna reprezentare a intereselor Romaniei in randul factorilor de decizie de la Bruxelles.

 

Newsletter editie speciala/ Despre leadership public in Romania: cum promovam obiceiuri sanatoase? (Raport CEPA, Partea IV)

Newsletter editie speciala/ Despre leadership public in Romania: cum promovam obiceiuri sanatoase? (Raport CEPA, Partea IV) Succesul procesului de transformare din Romania depinde in mare masura de calitatea leadershipului, atat la nivel politic, cat si la nivel administrativ, si de legitimitatea celor care reprezinta intr-un fel sau altul interesul public, se arata in raportul think-tankului american The Center for European Policy Analysis (CEPA). Analiza realizata de Corina Rebegea pentru EurActiv.ro

 

 

Newsletter Editie Speciala/ Statul de Drept in Romania: putem vorbi despre ireversibilitatea reformelor? (Raportul CEPA, partea III)

Newsletter Editie Speciala/ Statul de Drept in Romania: putem vorbi despre ireversibilitatea reformelor? (Raportul CEPA, partea III) Functionarea sistemului de justitie si soliditatea statului de drept in Romania continua sa reprezinte o tema importanta pentru relatia transatlantica, atat la nivelul dialogului politic, cit si in privinta schimburilor economice. Statul de drept a reprezentat si pentru expertii CEPA un element cu un important potential transformativ pentru infrastructura democratica si dezvoltarea economica a Romaniei.

 

Raport CEPA integral

 

Newsletter Editie Speciala/ Cateva solutii pentru blocajele sistemului public din Romania, gasite de expertii americani (Raportul CEPA, partea II)

Newsletter Editie Speciala/ Cateva solutii pentru blocajele sistemului public din Romania, gasite de expertii americani (Raportul CEPA, partea II) In Romania dezbaterea despre reforma administrativa, functionarea institutiilor si calitatea serviciilor publice de care ar trebui sa se bucure cetatenii a ramas intr-o zona marginala in comparatie cu alte state europene. La 25 de ani de la caderea comunismului continuam sa ne confrutam cu provocari care ar fi trebuit rezolvate - urmand modelul altor state din regiune - in primii ani ai tranzitiei: transparenta decizionala, informatizarea institutiilor si a serviciilor pentru cetateni, capacitatea manageriala scazuta, reforma functiei publice, profesionalismul personalului din institutiile statului, eficientizarea serviciilor si accentul pe satisfactia clientului-cetatean; se arata in raportul think-tankului american The Center for European Policy Analysis (CEPA).
Analiza realizata de Corina Rebegea pentru EurActiv.ro

 

Raport CEPA integral

 

FMI a respins propunerea ministrului Sova de scoatere a unor companii de sub management privat

Ministrul Transporturilor Dan Sova a cerut FMI scoaterea unor entitati din transporturi de sub management privat, intrucat au existat cazuri in care managerii nu au respectat hotarari AGA luate in conformitate cu acordul cu Fondul, insa raspunsul finantatorului extern a fost negativ, informeaza Mediafax.

 

CE: Combaterea coruptiei si scaderea veniturilor populatiei, intre provocarile majore din Romania

Rezistenta puternica la masurile de combatere a coruptiei, frauda fiscala, scaderea veniturilor gospodariilor, cresterea inegalitatilor in materie de venituri si capacitatea redusa a administratiei publice de a elabora politici raman provocari majore pentru Romania, avertizeaza Comisia Europeana.

 

Comisia Europeana vrea majorarea creditelor de plata pe anul 2014, sub asaltul cererilor de rambursare neobisnuite introduse de statele membre

Comisia propune sa majoreze nivelul creditelor de plata pe anul 2014 pentru a acoperi cererile de rambursare neobisnuit de ridicate introduse de statele membre in cadrul politicii de coeziune, a informat, joi, executivul comunitar. In schimb, in prima jumatate a anului 2014 Romania a transmis la Bruxelles cereri de finantare reprezentand doar 1,3% din suma alocata tarii.

 

Cetatenii Republicii Moldova pot circula fara viza in Uniunea Europeana incepand de luni

Cetatenii moldoveni care au pasapoarte biometrice pot circula fara vize in tarile UE incepand de luni, insa acest pas catre Uniunea Europeana nu provoaca prea mult entuziasm intr-o tara din care sute de mii de persoane au emigrat deja in cautarea unui loc de munca, potrivit unui comentariu AFP.

 

Comisia Europeana: Vom acorda atentie deosebita felului in care Romania intentioneaza sa promoveze incluziunea romilor in societate

Comisia Europeana va acorda o atentie deosebita modului in care autoritatile romane intentioneaza sa promoveze incluziunea romilor in societate, se arata intr-o scrisoare adresata recent de catre trei comisari europeni ministrului suedez al Afacerilor Europene, Birgitta Ohlsson, potrivit HotNews.ro

 

Scrisoare catre Suedia: Ministerul Fondurilor Europene, deschis sa colaboreze cu Stokholmul

Ministerul roman al Fondurilor Europene (MFE) este deschis la aprofundarea colaborarii cu Guvernul Suediei pentru cresterea capacitatii administrative a Romaniei in managementul fondurilor europene destinate comunitatilor defavorizate, afirma ministrul Eugen Teodorovici, intr-o scrisoare transmis marti secretarului de stat Oscar Waglund Soderstrom din Ministerul suedez al Afacerilor Europene. Scrisoarea este adresata si comisarilor europeni Johannes Hahn (politica regionala) si Laszlo Andor (afaceri sociale).

 

Cetatenii Republicii Moldova pot calatori fara viza in Spatiul Schengen incepand din 28 aprilie

Parlamentul European si Consiliul European au luat, joi, decizia finala privind includerea Republicii Moldova pe lista tarilor ai caror cetateni nu vor mai avea nevoie de vize pentru a calatori in Spatiul Schengen, incepand cu 28 aprilie, informeaza CE, potrivit Mediafax. Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, si viceministrul grec de Externe, Dimitris Kourkoulas, au semnat amendamentele la Regulamentul nr. 539/2001, prin care Republica Moldova este transferata pe lista tarilor ai caror cetateni vor putea circula fara vize in Schengen, pentru o perioada de 90 de zile.

 

Urmatoarele 15 articole din "Practici mai bune" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut