Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Legea in proiect
Practici mai bune
Reglementari alternative
E-guvernare
Ghiseul on-line
Transparenta
Anticoruptie
Frustrari de alegator
Opinii
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Guvernare europeana > Legea in proiect

Legea in proiect

Ministrul Darius Valcov: Foarte probabil acordul cu FMI nu se va prelungi

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a declarat miercuri seara ca "foarte probabil" acordul cu Fondul Monetar International nu se va prelungi dupa expirarea acestuia, in septembrie 2015.

 
 

 
 

UE ar putea inaspri sanctiunile impotriva Rusiei daca recunoaste rezultatele alegerilor din Donetsk si Lugansk

Uniunea Europeana ar putea inaspri sanctiunile impotriva Rusiei daca autoritatile de la Moscova recunosc rezultatele alegerilor din autoproclamatele republici Donetsk si Lugansk, scrie joi cotidianul Kommersant, citat de RIA Novosti. Bruxellesul afirma ca orgnizarea de alegeri este contrara acordului de la Minsk si ca reconoasterea acestora nu contribuie la rezolvarea crizei ucrainene ci la transformarea acesteia in "conflict inghetat".

 

AFP: Un nou pas important in lupta impotriva evaziunii fiscale si a secretului bancar: 80 de tari vor crea un sistem automat de informatii financiare

Peste optzeci de tari s-au angajat miercuri, la Berlin, sa puna in practica un sistem automat de informatii financiare pana in 2017-2018, o masura care da o lovitura grea secretului bancar si constituie un progres notabil impotriva fraudei fiscale, scrie AFP.

 

Ministrul Ioan Rus, la Digi24: Masterplanul de transporturi este "un echilibru rational intre nevoile si posibilitatile pe care le avem astazi"/ Ce ar putea risca Romania din partea Comisiei Europene

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat miercuri seara la Digi24 ca Masterplanul de transporturi va include mai putine autostrazi, dar mai multe drumuri expres deoarece drumul expres este cu aproximativ 25% mai ieftin decat o autostrada. Insa, ziarul Economica.net avertizeaza ca nici una dintre cele cinci viitoare tronsoane de autostrada cuprinse in Masterplanul General de Transport, care a fost trimis deja Comisiei Europene, nu se afla pe vreun cordidor de transport din reteaua principala a coridoarelor europene (TEN-T core), ci doar pe reteaua extinsa (TEN-T comprehensive), ceea ce creste riscul ca aceste noi autostrazi sa nu fie neaparat finantate in procent de 85% din fonduri europene.

 

Parlamentari din 10 tari, inclusiv romani, cer reanalizarea proiectului de creare a unui Parchet UE

Parlamentari din zece state UE, inclusiv din Romania, reuniti miercuri la Paris, au cerut Comisiei Europene sa reanalizeze propunerea de infiintare a unui Parchet european destinat combaterii fraudelor asupra bugetului Uniunii Europene.

 

Parlamentul german a aprobat dubla cetatenie

Camera inferioara a Parlamentului german a adoptat joi o noua lege privind cetatenia, relaxand unele dintre cele mai stricte reguli din Europa, permitandu-le tinerilor germani de origine straina sa detina doua pasapoarte, o decizie de care beneficiaza in principal extinsa comunitate turca, informeaza Reuters. Bundestag-ul a votat legea salariului minim pe economie. Incepand cu 1 ianuarie 2015, 3,7 milioane de angajati din Germania vor profita de prevederile acestei legi, care prevede minimum-ul salarial pe ora, de 8,50 euro.

 

Uniunea Europeana pregateste interzicerea importurilor din Crimeea

Uniunea Europeana va interzice saptamana viitoare importrurile din Crimeea, inclusiv cele de vinuri, pentru a sanctiona anexarea peninsulei ucrainene la Rusia, au declarat, miercuri, surse UE pentru AFP.

 

FMI: Discutiile cu autoritatile romane vor continua de la Washington. Sunt unele chestiuni nerezolvate

Discutiile cu autoritatile romane vor continua de la sediul FMI din Washington, a anuntat joi institutia internationala, notand ca au ramas unele chestiuni nerezolvate si fara sa precizeze cand o misiune a Fondului ar putea reveni la Bucuresti.

 

Comisia a propus modificarea procedurilor de acordare a vizelor Schengen. Ce masuri trebuie sa ia Romania

Romania va trebui in viitor sa ia masurile necesare pentru a-si armoniza prevederile legale relevante cu propunerile ce au in vedere modificarea normelor europene in domeniul politicii de vize din spatiul Schengen, odata ce aceste propuneri vor deveni parte integranta a legislatiei UE.

 

INTERVIU Ioana Petrescu, ministrul Finantelor: Dupa intalnirea cu FMI vom afla daca scaderea CAS o vom aplica acum sau putin mai tarziu

Ioana Petrescu, noul ministru al Finantelor, a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro ca abia dupa intalnirea cu delegatia FMI Guvernul va sti daca poate scadea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator de la 1 iulie sau mai tarziu. Ministrul Finantelor a refuzat sa dea o data certa si pentru scaderea TVA la legume-fructe sau carne, si a spus ca neimpozitarea profitului reinvestit depinde tot de negocierile cu FMI din aceasta primavara. Ioana Petrescu a mai spus ca in acest moment au loc calculele pentru noile redevente in industria extractiva si a evitat sa spuna daca sustine subventionarea marilor consumatori de energie.

 

Uniunea Europeana si Ucraina au semnat un acord istoric de asociere

Uniunea Europeana si guvernul interimar al Ucrainei au semnat vineri un acord de asociere politica, angajandu-se la acelasi acord pe care fostul presedinte Viktor Ianukovici l-a respins in noiembrie anul trecut, scrie Reuters.

 

UE: Prima initiativa cetateneasca europeana incununata de succes

Comisia a decis sa raspunda pozitiv primei initiative cetatenesti europene incununate de succes in domeniile in care are competenta de a lua masuri. Organizatorii initiativei cetatenesti Right2Water au invitat Comisia sa se asigure ca toti cetatenii UE se bucura de dreptul la apa si la salubritate, sa excluda aprovizionarea cu apa si gestionarea resurselor de apa din sfera de aplicare a normelor pietei interne si a liberalizarii si sa isi intensifice eforturile pentru a garanta accesul universal la apa si la salubritate in intreaga lume.
Vezi mai multe initiative
Initiative deschise pentru semnaturi
Initiative cu semnaturile stranse
Initiative prezentate comisiei
Initiative la care Comisia a raspuns

 

Conflictul din interiorul USL blocheaza scrisoarea FMI: Guvernul nu a mai aprobat documentul - surse

Scrisoarea de intentie convenita cu Fondul Monetar International (FMI) la ultima misiune de evaluare, din ianuarie-februarie, nu a fost aprobata de Guvern in sedinta de miercuri, din cauza lipsei unui ministru titular al Finantelor, portofoliul PNL, au declarat agentiei Mediafax surse guvernamentale. Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca liberalii nu vor renunta la propunerile facute pentru functiile de ministri.

 

Grecia: Coruptii care vor returna banii furati de la stat vor beneficia de pedepse reduse

Guvernul de la Atena pregateste un proiect de lege pentru recuperarea banilor de care statul a fost privat prin coruptie sau alte activitati ilegale, astfel ca cei care vor returna fondurile vor putea scapa de inchisoare sau primi pedepse mai mici, relateaza Greek Reporter, citat de Mediafax. Proiectul urmeaza sa fie depus in Parlamentul de la Atena saptamana viitoare.

 

Comisia Europena propune simplificarea programului prin care elevii primesc lapte si fructe in scoli. Romania - rata scazuta de utilizre a banilor UE pentru mere

Programul finantat din fonduri europene prin care elevii primesc lapte si fructe in scoli va fi simplificat, potrivit unei propuneri avansate joi de Comisia Europeana. Romania a absorbit doar 14,3% din banii europeni pentru distribuirea de mere in scoli, in anul scolar 2012/2013.

 

Urmatoarele 15 articole din "Legea in proiect" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut