Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Burse
Cariera
eLearning
Programe
Training
Diploma Internationala
Societatea informationala
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Educatie & Cariera > Programe

Programe

VIDEO Iuliu Winkler: Programul Erasmus este cel mai de succes proiect al Uniunii Europene in ultimii 30 de ani

VIDEO Iuliu Winkler: Programul Erasmus este cel mai de succes proiect al Uniunii Europene in ultimii 30 de ani Eurodeputatul PPE (UDMR) Iuliu Winkler a explicat, intr-un interviu pentru EurActiv.ro ca politicile europene care vizeaza tinerii ar trebui sa fie prioritare si la nivelul fiecarui stat membru, insa de multe ori sunt puse piedici in aplicarea lor. Acesta a vorbit si despre importanta majora a programului Erasmus pentru tinerii din intreaga Europa.

 
 

 
 

In cel mai mare contract IT al Comisiei Europene vor lucra si romani

In cel mai mare contract IT al Comisiei Europene vor lucra si romani Comisia Europeana a ales un consortiu de firme care sa ii furnizeze servicii IT pe o perioada de 4 ani. Acesta este cel mai mare contract al Comisiei in domeniul IT. Din consortiul declarat castigator fac parte IBM, Deloitte, Steria si SIVECO Romania. Firma romaneasca lucreaza pentru institutii ale Comisiei Europene din 2009. In noul proiect sunt implicati peste 550 de specialisti din toata Europa - manageri de proiect, arhitecti, dezvoltatori software, specialisti web, consultanti IT etc.

 

Ghidul pentru programul Erasmus+ 2015, publicat in versiune actualizata

A fost publicata o versiune revizuita a Ghidului si Apelului programului Erasmus+ pentru anul 2015 conform informatiilor de pe site-ul Comisiei Europene (vezi aici). Afla care sunt principalele modificari si alte detalii, in articol

 

Website-urile gestionate de Oficiul pentru Publicatii vor functiona pe platforma Liferay

Website-urile gestionate de Oficiul pentru Publicatii vor functiona pe platforma Liferay Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene a luat decizia de a pune pe o platforma comuna website-urile pe care le gestioneaza. Acum, fiecare website foloseste o tehnologie proprie: Drupal, Documentum, ColdFusion etc. Liferay a fost aleasa ca platforma pentru Portalul Oficiului pentru Publicatii, punctul unic de intrare pentru tot continutul gestionat de acesta. Tehnologia Liferay va oferi site-urilor existente un mediu comun de dezvoltare, precum si diferite servicii standardizate (de cautare, autentificare etc).

 

Sisteme moderne de preluare, evaluare si informare privind tezele de doctorat si de gestionare a titlurilor universitare in cadrul Ministerului Educatiei Nationale

Ministerul Educatiei Nationale implementeaza proiectul Sisteme moderne de preluare, evaluare si informare privind tezele de doctorat si de gestionare a titlurilor universitare in cadrul Ministerului Educatiei Nationale avand codul SMIS 38699. Proiectul este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013, Axa prioritara 1: Imbunatatiri de structura si proces ale managementului ciclului de politici publice, Domeniul major de interventie 1.2: Cresterea responsabilizarii administratiei publice.

 

SIVECO este principalul furnizor de servicii de integrare de sisteme din Romania, cu o cota de piata de 16.8%

SIVECO este principalul furnizor de servicii de integrare de sisteme din Romania, cu o cota de piata de 16.8% Compania isi consolideaza pozitia de lider local detinuta de peste un deceniu in topul furnizorilor de servicii IT. Cel mai recent studiu realizat de International Data Corporation (IDC) consolideaza pozitia de lider detinuta de peste 10 ani de SIVECO in ierarhia furnizorilor de servicii IT din Romania. SIVECO Romania detine 7.9% din piata locala de servicii IT, inregistrand o crestere semnificativa a valorii serviciilor livrate atat clientilor din tara cat si din strainatate.

 

Study in the UK: Peste 100 de Universitati si Scoli acreditate isi deschid portile

Incepand cu sfarsitul acestui an, absolventii de liceu din Romania vor putea aplica la orice forma de invatamant superior din Anglia gratuit. Peste 100 de Universitati si Scoli acreditate isi deschid portile, facilitand celor interesati admiterea. "Programul se adreseaza in principal tinerilor care au promovat examenul de bacalaureat, dar si celor din clasa a XI-a care isi manifesta interesul pentru un program de studiu in afara tarii. Formalitatile de aplicare sunt extrem de simple, iar conditiile de acceptabilitate sunt minime", explica Alexandra Panici, director de proiecte in cadrul unei companii de gen.

 

Competenta si performanta la Targul de Intreprinderi Simulate - Mamaia 2013

"Editia a II-a a Targului de Intreprinderi Simulate reprezinta pentru toti participantii la eveniment reusita unei adevarate familii de profesori si studenti de la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi si Universitatea Valahia din Targoviste." Acesta este modul in care a fost perceputa echipa in intregul ei de catre secretarul de stat in Ministerul Educatiei Nationale, Gigel Paraschiv, unul dintre sustinatorii proiectului "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata, iar cele trei zile in care s-a desfasurat evenimentul i-au confirmat pe deplin acest sentiment.

 

Studentii romani au participat la Targul de Intreprinderi Simulate de la Viena

Studentii romani au participat la Targul de Intreprinderi Simulate de la Viena O delegatie de 16 studenti si 4 profesori coordonatori ai Universitatii Politehnica din Bucuresti, Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi si Universitatii Valahia din Targoviste a reprezentat Romania la Targul de Firme de exercitiu/Intreprinderi simulate desfasurat in data de 22 martie 2013 la Academia Comerciala din Viena. Participarea la acest targ a facut parte dintr-un eveniment desfasurat in capitala Austriei, pe parcursul a doua zile, incluzand si vizite de studiu. Organizat de partenerul transnational al proiectului De la teorie la practica prin intreprinderea simulata, evenimentul a dorit sa abordeze una dintre laturile practice ale antreprenoriatului si anume patrunderea pe piete externe si relatia directa cu clientii externi.

 

Eurobarometru: Romania are prea putini absolventi de studii superioare (20,4%). La polul opus se afla Irlanda cu o rata de 49,4%

13 state membre au o rata de absolvire de studii superioare care depaseste tinta de 40% propusa de UE. Printre tarile cu un nivel redus de absolvire, Slovenia (37,9%), Letonia (35,7%), Ungaria (28,1%), Portugalia (26,1%), Republica Ceha (23,8%) si Romania (20,4%) au inregistrat toate o crestere anuala de doua puncte procentuale a acestui nivel. In schimb, tara noastra inregistreaza o rata a abandonului scolar de 17,5%, in scadere fata de 2010 cand se inregistra o rata de 22,9%.

 

Invatamantul superior din Europa nu functioneaza suficient de bine. Vezi masurile luate de Comisia Europeana

In ultimii ani, numarul si diversitatea institutiilor de invatamant superior, precum si numarul de studenti, au crescut substantial. Dar adesea finantarea, structurile de guvernanta si programele scolare nu au reusit sa tina pasul. Invatamantul superior nu functioneaza suficient de bine pentru a asigura Europei suficiente persoane cu competente adecvate pentru a crea locuri de munca si crestere economica. Comisia Europeana a prezentat marti o strategie de reforma pentru sporirea numarului de absolventi, imbunatatirea calitatii activitatii de predare.

 

Angajati instruiti in privinta sigurantei, prin fonduri europene

Angajati instruiti in privinta sigurantei, prin fonduri europene Compania Lafarge COMNORD a incheiat desfasurarea proiectului "Promovare activa a sanatatii si securitatii la locul de munca", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

 

Program de informare pentru elevi si profesori despre politica si istoria UE

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului au lansat luni, 28 februarie, o campanie de informare si comunicare - "Europa, casa noastra". Programul se adreseaza elevilor si profesorilor din invatamantul primar, gimnazial si liceal si vizeaza derularea unor activitati prin care elevii sunt incurajati sa se informeze despre Uniunea Europeana, istoria, politicile ei, precum si despre ultimele evolutii din domeniul afacerilor europene.

 

Scoala de vara in Austria: "Statele Unite ale Europei: spre un continent multicultural"

Universitatea Graz din Austria organizeaza Scoala internationala de vara cu tema "Statele Unite ale Europei: spre un continent multicultural". Scoala de vara se va derula in perioada 2 - 16 iulie 2011, la Seggau, langa Graz, Austria. Data limita pentru inscriere este 20 martie 2011.

 

Granturi pentru scoli in dificultate

Centrul Educatia 2000+ ofera finantare pentru scoli, prin programul Parteneriat pentru educatie! Granturi pentru scoli in dificultate!, finantat de Fundatia Soros Romania, prin programul Fondul de urgenta. Valoarea totala a proiectului este de 1,4 milioane de dolari si va fi implementat pe parcursul urmatorilor doi ani (2011-2012).

 

Urmatoarele 15 articole din "Programe" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut