Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Burse
Cariera
eLearning
Programe
Training
Diploma Internationala
Societatea informationala
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Educatie & Cariera > Cariera

Cariera

Comisia Europeana: Bugetele pentru invatamant au scazut in 8 state europene. In Romania bugetul a scazut in 2010-2011, pentru ca apoi sa fie majorat

Investitiile in educatie au scazut in opt dintre cele 25 de state membre evaluate in cadrul unui studiu al Comisiei Europene privind impactul crizei asupra bugetelor pentru invatamant incepand din 2010, anunta executivul european. Studiul arata ca in Grecia, Ungaria, Italia, Lituania si Portugalia au fost inregistrate reduceri de peste 5%, in timp ce in Estonia, Polonia, Spania si Regatul Unit (Scotia) s-au inregistrat scaderi de 1 pana la 5%. In Romania, bugetul pentru invatamant a scazut in perioada 2010-2011, ca sa creasca in perioada urmatoare, informeaza Comisia Europeana

 
 

 
 

Business Days: Diana Vitan, liderul supriza din clasamentul speakerilor

Business Days: Diana Vitan, liderul supriza din clasamentul speakerilor Se numeste Diana Vitan, a fost ucenica speaker-ului international Paul Martinelli timp de doi ani, dupa care a devenit teaching partner pentru celebrul orator. La inceputul anului 2012 a lansat propria companie de consultanta. Diana a surclasat peste 100 de oratori din tara, iar acum se afla intr-o lupta pentru mentinerea primei pozitii in topul clasamentului care va avea un rezultat final in 11 decembrie.

 

Comunicat de presa: Cartea "Cariera - substantiv feminin", cu 32 de povesti de succes ale femeilor, a fost lansata in Bucuresti

Comunicat de presa: Cartea "Cariera - substantiv feminin", cu 32 de povesti de succes ale femeilor, a fost lansata in Bucuresti Cartea "Cariera - substantiv feminin" prezinta povestile de succes a 32 de femei care au reusit sa imbine cariera cu viata profesionala. Agentia MEDIAFAX si SIVECO au lansat, miercuri, cartea "Cariera - substantiv feminin" si un spot video de prezentare a povestilor femeilor de succes, cu aceasta ocazie incepand si campania de promovare care se va desfasura in toate regiunile de dezvoltare.

 

Joburi in UE - selectia 2012. Lista locurilor de munca si pasii spre angajare

La 13 si 15 martie, Uniunea Europeana (UE) a publicat o lista de domenii de activitate pentru care cauta angajati. Joburi sunt atat pentru persoanele cu experienta redusa sau zero, dar si pentru specialisti, cu peste sase ani experienta.Prima conditie este absolvirea unei facultati (de minimum trei ani). Oferta este generoasa, salariile pornesc de la 4.000 de euro.

 

Studentii din Romania sunt invitati sa se inscrie in competita Social Impact Award

Sub sloganul "Push the button, change the world!" competitia ofera studentilor resurse financiare, oportunitatea de a participa la workshop-uri tematice si suport pentru implementarea ulterioara a ideilor propuse. De la reducerea saraciei, sanatate, educatie, mediu, dezvoltare comunitara pana la tehnologii de informare si de comunicare, drepturile omului, egalitatea de sanse, studentii - organizati in echipe de maxim 5 persoane - isi pot alege orice tema pentru a dezvolta o idee de afacere sociala, atata timp cat ea este relevanta pentru comunitatea in care se doreste implementarea.

 

Peste 2.000 de joburi disponibile pe perioada verii in Grecia si Cipru

Peste 2.000 de romani care doresc sa lucreze pe perioada verii in Grecia sau Cipru isi pot gasi un loc de munca la ceea de-a VIII-a editie a targului de joburi "Happy Summer Job Fair".

 

727 de romani si 478 de bulgari, recrutati pentru institutiile UE

Comisia a prezentat autoritaii bugetare raportul final privind recrutarea resortisanilor din Bulgaria si Romania, cele doua state membre care au aderat la UE in 2007 (UE2). Comisia a recrutat 478 de bulgari si 727 de romani, depasind cu 23,3% (228 de recrutari) obiectivul global urmarit in materie de recrutare a cetatenilor din cele 2 state membre.

 

O noua sansa pentru studentii dornici sa lucreze in Germania

Studentii si masteranzii care doresc sa munceasca pe perioada verii in Germania mai au o sansa sa se inscrie pentru selectie, dupa ce Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a anuntat ca a prelungit perioada de desfasurare a acesteia.

 

UE scoate 300 de locuri de munca la concurs. Salariile pornesc de la 4.000 de euro pe luna. Care sunt cerintele

Romanii au posibilitatea sa se angajeze si in acest an la una dintre institutiile Uniunii Europene. Oficiul european pentru selectia personalului (EPSO) va scoate la concurs, in luna martie, 300 de posturi de administratori (prima pozitie ce poate fi accesata, echivalenta cu entry-level) in domenii precum administratie publica europeana, comunicare, drept si relatii externe, anunta euroconcurs.ro si cariereonline.ro. Salariile sunt cuprinse intre 4.200 (pentru AD5) si 5.350 de euro pe luna (pentru AD7).

 

Raport CE: Profesorii romani, cel mai prost platiti; cel mai bine luxemburghezii, danezii, austriecii

Raport CE: Profesorii romani, cel mai prost platiti; cel mai bine luxemburghezii, danezii, austriecii Cel mai prost platiti profesori din UE sunt in Bulgaria si Romania, iar cel mai bine platiti dascali sunt in Luxemburg, Danemarca si Austria, potrivit unui raport realizat de Reteaua Eurydice a Comisiei Europene care precizeaza totodata ca peste tot salariile debutantilor sunt neatractive. Datele, bazate pe anul scolar 2009 - 2010, cuprind educatia de la nivelul prescolar si pana la cel secundar.

 

VIDEO / EPSO lanseaza a doua campanie anuala de recrutare a functionarilor UE

Oficiul European pentru Selectia Personalului (EPSO) lanseaza miercuri, 16 martie, a doua campanie anuala de recrutare de 'administratori' in domenii precum drept, economie si elaborarea de politici, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Pentru prima data, Oficiul va accepta si candidaturi de la studentii in ultimul an al primului ciclu de studii universitare. Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este 14 aprilie 2011.

 

Studiu: Numarul studentilor din IT&C care au un job in timpul facultatii a scazut considerabil, in ultimul an

Numarul de studenti specializati in IT&C care se angajeaza in timpul facultatii a scazut considerabil in ultimul an, arata studiul anual al Asociatiei Studenti si Profesionisti IT&C (ASPI), realizat in cadrul programului Stagii pe Bune. La Universitatea Politehnica din Bucuresti, de exemplu, daca in 2009 peste doua treimi dintre studenti se angajau din timpul facultatii, in 2010 doar jumatate dintre ei mai afirma acest lucru.

 

EPSO a publicat rezultatele primului concurs desfasurat in noul format

Oficiul European pentru Selectia Personalului (EPSO) a publicat zilele trecute rezultatele primului concurs de recrutare de "administratori" nespecializati, la nivel de absolventi de studii universitare. Lista candidatilor care au reusit la concurs cuprinde 308 persoane, calificate in 5 domenii diferite: administratie publica europeana, drept, economie, audit si TIC.

 

Stagii de practica in companii pentru studenti din domeniul economiei, intr-un proiect cu bani europeni

Stagii de practica in companii pentru studenti din domeniul economiei, intr-un proiect cu bani europeni 400 de studenti de la Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea Ovidius din Constanta si Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi vor lua parte la stagii de practica in cadrul unor companii nationale printr-un proiect cu finantare europeana care incearca sa-i pregateasca pentru piata muncii. Roxana Voicu-Dorobantu, lector la Relatii Economice Internationale, vorbeste intr-un interviu CampusNews despre cum te poti inscrie in acest proiect si care sunt avantajele pe care le poti obtine in urma stagiilor de practica.

 

Ce vor tinerii de la un job: bani multi sau munca putina

O analiza a asteptarilor si nevoiler tinerilor din punctul de vedere al integrarii pe piata muncii arata ca multi dintre ei fie isi doresc un job care sa le aduca bani multi, fie unul unde sa nu trebuiasca sa munceasca prea mult. Stagiile de practica mai riguros organizate ar putea suplini lipsurile sistemului de invatamant in ceea ce priveste transmiterea de competente.

 

Urmatoarele 15 articole din "Cariera" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut