Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Joburi
Afaceri / Taxe
Granturi / Oportunitati
Corporatii
Banci/Asigurari
Macroeconomie
Agricultura
Zona Unica de Plati
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-outRSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Jobs > Afaceri / Taxe

Afaceri / Taxe

Cu ce proiecte energetice vrea Comisia Europeana sa "consoleze" Romania dupa caderea Nabucco

Romania ar putea beneficia de fonduri europene pentru realizarea unor proiecte energetice, prin facilitatea Connecting Europe, care are un buget total de 5,85 miliarde de euro, dupa ce luni Comisia Europeana a adoptat o lista de obiective energetice prioritare in Europa.

 
 

 
 

Documentul prin care CSAT a avizat strategia de privatizare a CFR Marfa a fost desecretizat: Privatizarea, responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis desecretizarea documentului prin care a avizat strategia de privatizare a CFR Marfa. Potrivit documentului postat miercuri pe site-ul Administratiei Prezidentiale, la sectiunea privind CSAT, "Modalitatea concreta si procedura de privatizare (a CFR Marfa - n. red.) se afla in responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului Romaniei".

 

Dezacord franco-german in privinta deschiderii negocierilor privind crearea unei zone de liber-schimb intre SUA si UE

Franta si Germania au anuntat miercuri pozitii radical diferite in ceea ce priveste deschiderea negocierilor privind crearea unei zone de liber-schimb intre SUA si UE, pe fondul acuzatiilor de spionare a institutiilor europene de catre serviciile secrete americane, scrie AFP. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anuntat in cursul serii de miercuri ca negocierile vor incepe la data prevazuta, in paralel cu verificarea acestor acuzatii.

 

HotNews.ro: Nabucco West, proiect in care este implicata si Romania, a pierdut competitia pentru gazul azer cu TAP

Proiectul Nabucco West, in care Romania era participanta prin compania de stat Transgaz, a pierdut competitia pentru gazele naturale din Azerbaidjan cu proiectul concurent TAP, anunta ziarul austriac Die Presse.

 

Victor Ponta, despre privatizarea CFR Marfa: Sunt patru companii foarte mari care au anuntat deja intentia

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, raspunzand unei intrebari despre privatizarea CFR Marfa, ca "sunt patru companii foarte mari care au anuntat deja intentia" si ca "pana la board-ul FMI din iunie o sa avem procedura finalizata".

 

Studiu: Romania, tara cu a doua crestere din UE a poverii fiscale. Taxa pe munca este principala sursa de venituri. Tendintele fiscalitatii in Uniunea Europeana.

Povara fiscala, adica valoarea totala a impozitelor si contributiilor sociale, au urcat  la 38,8% din PIB in 2011, in EU27, fata de 38,3% in 2010 si 38,4% in 2009, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene difuzat luni. Aceasta povara fiscala variaza foarte mult de la un stat membru la altul, incepand cu Lituania (26,0%), Bulgaria (27,2%), Letonia (27,6%), Romania (28,2%), Slovacia (28,5%) si Irlanda (28,9%), si terminand cu Danemarca (47,7). Intre 2010 si 2011, cele mai mari cresteri ale povarii fiscale s-au inregistrat in Portugalia (de la 31,5% la 33,2%), Romania (26,7% la 28,2%) si Franta (42,5% pana la 43,9), se mai arata in studiu.

 

Interviu HotNews.ro cu Minstrul Finantelor, Daniel Chitoiu: Din iulie vom avea TVA redus la paine iar pana la sfarsitul anului un Cod Fiscal rescris

Termenele par clare: Pana la sfarsitul anului vom avea un Cod Fiscal rescris cap-coada. Din iulie o TVA la paine de 9% iar in doua saptamani va trece prin Guvern formula noii structuri unificate de control din ANAF. Arieratele sunt in prezent de 750 de milioane de lei dupa ce, la sfarsitul lui februarie, se situasera la 1,25 miliarde lei. Ce se mai aude de impozitul progresiv si forfetar? Ce se vrea cu reforma din Finante? Si mai ales, cata nevoie mai avem de un acord cu FMI.? Aflati aceste lucruri din interviul acordat HotNews.ro de Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu.

 

Oxford Economics: Romania, tara europeana cu cea mai mare crestere a comertului intre 2013 si 2015

Cum se poate explica ofensiva marilor retaileri pe piata romaneasca in conditiile in care afacerile din comert continua sa scada? Destul de simplu. Viitorul. Cota de piata pe care o castiga pentru vremurile bune, cand vor mai aparea si alea. Curand, zic cei de la Oxford Economics care considera ca in intervalul 2013-2015 Romania va avea cea mai mare crestere a comertului din Europa, de 5,8%. Cam pe aici e explicatia, citeaza Business Cover.

 

CE: La CFR Marfa pachetul majoritar va fi vandut unui investitor strategic. Oltchim va intra in insolventa. Se vor accelera numirile managerilor profesionisti la intreprinderile publice

La nivelul staff-ului, s-a ajuns la un acord cu privire la actiunile de corectare care sunt necesare pentru a indeplini obiectivele prevazute in program, mai cu seama in ceea ce priveste reducerea arieratelor statului si reforma intreprinderilor publice, precum si in privinta proiectului de buget pe anul 2013. Avand in vedere timpul necesar pentru implementarea acestor masuri si finalizarea cu succes a evaluarilor, autoritatile vor solicita o prelungire cu trei luni a programului incheiat cu FMI. Acest lucru ar trebui deasemenea sa faciliteze si finalizarea ultimei evaluari de catre Uniunea Europeana, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene, remis redactiei.

 

JP Morgan a inclus obligatiunile Romaniei in calculul seriei de indici GBI-EM. Cum "traducem" acest lucru si ce inseamna pentru economia Romaniei?

Romania ar putea fi inclusa, de la 1 martie, in indicele JPMorgan GBI-EM Index Series, se arata intr-o nota a JP Morgan. Aceasta includere, care trebuie inca sa fie stabilita definitiv, va avea loc treptat, pe parcursul a trei luni, pana la 1 mai. Ponderea Romaniei in indicele GBI-EM Global Diversified, la sfarsitul acestei perioade, este estimata la 0,54%, potrivit bancii

 

Principalele masuri economice anuntate de premierul Victor Ponta. Petrolul si gazele, prioritare

Principalele masuri economice anuntate de premierul Victor Ponta. Petrolul si gazele, prioritare Premierul Victor Ponta a anuntat sau detaliat, marti seara, la Realitatea TV, mai multe masuri economice care ar urma sa modeleze mediul economic din Romania in urmatorii ani. Principalul domeniu vizat ramane cel al petrolului si gazelor.

 

Board-ul FMI a aprobat a sasea revizuire a acordului cu Romania, disponibilizand 514 milioane euro

Comitetul Director al Fondului Monetar International (FMI) a aprobat vineri a sasea evaluare a performantelor economice ale Romaniei in cadrul programului incheiat pe durata a 24 de luni (martie 2011- martie 2013), se arata intr-un comunicat al ministerului de Finante. Acordul este de tip preventiv, ceea ce inseamna ca Romania nu intentioneaza sa utilizeze linia de credit disponibilizata de FMI in favoarea sa. Urmare acestei aprobari privind programul economic al Guvernului Romaniei, FMI a acordat tarii noastre o noua transa de 512,9 milioane euro. Prin urmare, suma totala la care Romania are acces de la FMI se ridica, in prezent, la 3,2 miliarde euro.

 

Apple devine cea mai valoroasa companie a tuturor timpurilor

Grupul informatic american Apple a devenit luni cea mai valoroasa companie a tuturor timpurilor, cu o valoare de piata de aproxomativ 623 de miliarde de dolari, informeaza BBC News. Astfel, producatorul de gadgeturi si calculatoare a reusit sa depaseasca recordul stabilit in 1998 de Microsoft, de 620,58 miliarde de dolari.

 

Basescu: "Nabucco" e proiectul prioritar pentru Romania, nu veti auzi ca ne opunem "South Stream"

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, intr-un interviu pentru Vocea Rusiei, ca proiectul Nabucco este prioritar pentru Romania, dar niciodata nu se va auzi ca Bucurestiul se opune proiectului "South Stream", el precizand: "Ne mentinem optiunea de a fi un partener al Gazpromului".

 

Ovidiu Tender, la TVR Info: In Senegal am concesionat 15% din suprafata tarii in 2 ani/ Proiectul Rosia Montana nu este nici macar "la adolescenta", in 20 de ani

Omul de afaceri, Ovidiu Tender, a declarat explicat, la TVR Info, ca in Senegal a reusit in 2 ani sa concesioneze in vederea explorarii si exploatarii 7 perimetre, in suprafata totala de 30.000 de km patrati, care reprezinta aproape 15% din suprafata tarii. El a facut in acest sens o comparatie cu exploatarea de la Rosia Montana, care nu a reusit sa ajunga nici macar "la o adolescenta a proiectului, in 20 de ani".

 

« Precedentele 15 articole  |  mai multe articole in Arhiva

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut