Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Dosar de candidat
Vecinii europeni
Balcani
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Extindere UE > Dosar de candidat

Dosar de candidat

Titus Corlatean, desprea aderarea la Schengen: Ar trebui in mod firesc sa ne indreptam spre o decizie pozitiva in doi pasi. Informal, semnalele sunt in regula

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat intr-un interviu pentru Agerpres, ca perspectivele Romaniei in ceea ce priveste aderarea la spatiul Schengen sunt pozitive si ca, informal, semnalele sunt "in regula". "Avand in vedere climatul si de stabilitate politica, dincolo de retorica politica interna care mai apare si a aparut si in aceste zile, ar trebui in mod firesc sa ne indreptam spre o decizie pozitiva in doi pasi", a declarat seful diplomatiei romane, subliniind ca Romania indeplineste criteriile de aderare de circa 3 ani.

 
 

 
 

Premierul Victor Ponta, despre aderarea la Zona Euro: 2015, categoric nu. Orizontul e undeva 2020

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca nu se poate pune problema unei aderari a Romaniei la zona euro in 2015, noul orizont fiind mai degraba anul 2020. "Categoric nu, sa fim realisti. Nu se pune problema in 2015", a afirmat primul ministru, intrebat, intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul, daca se mentine tinta de aderare la zona euro in 2015.

 

Franta se opune stabilirii unui termen pentru admiterea Romaniei si Bulgariei in Schengen

Franta se opune, in prezent, alaturi de Germania si Olanda, stabilirii unui termen pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, afirma surse europene citate de site-ul publicatiei austriece Osterreich.

 

Consiliul JAI: Nu va fi luata o decizie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, mai multe tari au rezerve sau ingrijorari - surse

Nicio decizie nu va fi luata joi la Bruxelles in ceea ce priveste cererile Romaniei si Bulgariei de a adera la Spatiul Schengen, din cauza opozitiei mai multor state membre, a anuntat miercuri presedintia irlandeza a UE, citata de AFP.

 

Sinteza zilei: Ministrul Corlatean: De la "putem tari fara Schengen" la "e un obiectiv important pentru Romania"

Sinteza zilei: Ministrul Corlatean: De la "putem tari fara Schengen" la "e un obiectiv important pentru Romania" Declaratiile oficialilor de la Bucuresti pe tema aderarii la Schengen au fost dintre cele mai contradictorii si neinpirate in aceste doua zile. Astfel, daca ministrul Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, declara, vineri seara, ca "daca ne amana iar pe Schengen, Romania nu mai e interesata si ca putem sa traim in continuare fara Schengen", acelasi ministru declara sambata ca ca obiectivul integrarii in spatiul Schengen este unul important pentru Romania pentru care trebuie "sa ne batem (...) dar cu demnitate, nu stand si asteptand cu mana intinsa". Nici declaratiile sefului Guvernului nu au fost mult diferite.

 

Victor Ponta: Nu renuntam la ideea de a intra in Schengen

Premierul Victor Ponta a reafirmat ca Romania nu renunta la ideea de a intra in Schengen, apreciind ca un astfel de obiectiv trebuie sa fie atins cu demnitate, "in timp ce altii ne fac de ras in Europa". Premierul a aratat ca ideea Germaniei era cunoscuta de membrii Guvernului, dar din motive diplomatice aceasta nu a fost anuntata.

 

Premierul Ponta: Avem semnale ca exista o mare probabilitate ca 2-3 tari sa ne mai amane intrarea in Schengen pe motive politice

Premierul Ponta: Avem semnale ca exista o mare probabilitate ca 2-3 tari sa ne mai amane intrarea in Schengen pe motive politice Premierul Victor Ponta a declarat la emisiunea "Interviurile lui Cristoiu" de la B1 TV ca exista semnale ca 2-3 tari ar putea sa ne mai amane pe motive politice. "Acele tari nu stiu cine e Fenechiu, Haineala sau altii [...] Stie si presedintele aceste lucruri, dar face un joc politic pentru a da vina pe Guvern in caz de esec", a declarat Ponta.

 

Marian Tutilescu, la TVR Info: Romania are sanse mai mari ca niciodata sa adere la Schengen/ Exista ingrijorari cu privire la valul de migranti din Grecia

Romania are sanse mai mari ca niciodata sa adere la spatiul Schengen, mai ales ca si contextul politic din Olanda s-a modificat, a declarat vineri, la TVR Info, Marian Tutilescu, seful departamentului Schengen din cadrul ministerului de Interne. El a explicat ca aderarea se va produce in doua etape: ridicarea frontierelor maritime si aeriene, in 28 octombrie si decizia privind ridicarea frontierelor terestre, cel tarziu in martie 2013. Tutilescu a tinut sa sublineze ca exista o ingrijorare reala ca dupa ridicare controalelor la frontiera Bulgariei cu Grecia, "valul de migranti din Grecia va afecta major statele membre Schengen".

 

Ministrul de Interne accelereaza demersurile pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen: Din punct de vedere tehnic am facut ce a trebuit

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, duminica, la Alba Iulia, ca Romania si-a indeplinit obligatii "din punct de vedere tehnic" pentru aderarea la Spatiul Schengen, iar faptul ca tara nu face parte "din club" produce pierderi economice si sociale, informeaza Mediafax. Ministrul a mai pecizat ca, incepand de luni, va avea intalniri cu ambasadorii unor tari din Uniunea Europeana si apoi cu ministrii de Interne din tarile membre Schengen pentru a accelera demersurile de aderare a Romaniei la spatiul Schengen.

 

Cristian Diaconescu despre aderarea la Schengen - Evaluarea Romaniei privind schimbarea pozitiei Olandei este incurajatoare

Ministrul roman de Externe, Cristian Diaconescu si omologul sau olandez, Uri Rosenthal, s-au intalnit joi la Bruxelles, ocazie cu care au discutat, in mod evident, subiectul Schengen, Olanda urmarind cu interes rezolvarea problemelor semnalate. "Evaluarea noastra este incurajatoare pentru gasirea unei solutii pentru iesirea din blocajul existent" a spus ministrul roman adaugand ca nu poate sa dea detalii "intrucat nu e elegant" pentru ca tin de probleme evaluate de partea cealalta, scrie HotNews.ro

 

Riscuri ale intrarii rapide a Romaniei in zona euro (de Aura Socol)

Autoritatile de la Bucuresti si-au asumat in mod oficial adoptarea monedei unice intr-un orizont apropiat. E normal sa fie asa. Potrivit Tratatului de la Amsterdam, semnat in 1997, toate tarile care sunt admise in Uniunea Europeana sunt obligate ulterior sa intre si in zona euro. Nu se mai poate beneficia de o eventuala derogare, asa cum a fost cazul Marii Britanii, de exemplu. Momentul cand o va face ramane insa la alegerea fiecarui stat.

 

HotNews.ro: Batalia pentru ridicarea MCV. Strategia Romaniei, schimbarea liderului PSD si replica UE

Romania a declansat o ofensiva la nivel diplomatic si institutional pentru a obtine din vara ridicarea sau "regandirea" Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), instrumentul care de la aderarea tarii noastre in UE a fortat reformele din justitie. MCV-ul a fost folosit drept pretext de Olanda pentru a bloca accesul Romaniei in spatiul Schengen, iar ridicarea MCV-ului ar insemna un castig al politicii de la Bucuresti obtinut intr-un an electoral, scrie HotNews.ro.

 

UE amana decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen pana in septembrie

Liderii statelor UE au hotarat joi seara sa amane pana in septembrie decizia cu privire la o eventuala intrare in spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei, arata un proiect de declaratie finala pentru acest summit obtinut de AFP.

 

Intrevedere pe Schengen a presedintelui Basescu cu premierii Olandei, Bulgariei, Danemarcei si cu Van Rompuy

Presedintele Traian Basescu are, joi seara, in marja Consiliului European, o intrevedere pe subiectul extinderii Schengen cu premierul olandez Mark Rutte, premierul bulgar Boiko Borisov si presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a anuntat Biroul de Presa al Administratiei Prezidentiale.

 

Romania si Bulgaria apartin Schengen, afirma comisarul european Maros Sefcovic

Bulgaria si Romania indeplinesc criteriile si trebuie sa li se permita sa intre in spatiul Schengen, a declarat joi Maros Sefcovic, comisarul UE pentru Relatii Interinstitutionale.

 

« Precedentele 15 articole  |  mai multe articole in Arhiva

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut