Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Dosar de candidat
Vecinii europeni
Balcani
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Extindere UE > Dosar de candidat

Dosar de candidat

Parlamentul European ratifica Acordul de Asociere UE-Ucraina

Parlamentul European ratifica Acordul de Asociere UE-Ucraina Marti la Strasbourg, Parlamentul European a aprobat Acordul de Asociere UE- Ucraina, inclusiv Acordul de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator (DCFTA). Simultan, Acordul a fost ratificat si de Parlamentul ucrainean la Kiev. Acordul va crea o asociere politica cuprinzatoare si o integrare economica intre UE si Ucraina, oferind acces reciproc liber pe piata, arata un comunicat de presa al PE.

 
 

 
 

CE: Romania nu indeplineste toate criteriile pentru aderarea la zona euro. Urmatoarea evaluare, peste 2 ani

Romania si alte sase tari central si est-europene nu indeplinesc toate cele cinci criterii pentru aderarea la zona euro, iar situatia lor va fi reevaluata peste 2 ani, se arata in raportul de convergenta 2014, prezentat, miercuri, de Comisia Europeana.

 

Presedintele Bancii Nationale, Mugur Isarescu, pune conditii pentru a sustine aderarea la zona euro in 2019, consens larg si termene clare

Fixarea unui obiectiv ambitios precum aderarea la zona euro in 2019 ar putea avea efecte benefice, de mobilizare a tarii, dar presupune o buna intelegere a eforturilor din partea politicienilor, stabilirea unor termene intermediare clare si consens larg politic si social, afirma Mugur Isarescu.

 

Premierul Ponta reaminteste ca Romania vrea sa adopte euro in 2019, programul pentru CE nu va include data

Premierul Victor Ponta a reamintit, miercuri, ca Romania si-a propus sa adopte moneda euro in 2019, cum a anuntat Guvernul si in luna februarie, surse oficiale precizand insa, pentru Mediafax, ca in programul de convergenta care va fi trimis la CE nu va fi mentionata nicio data pentru acest obiectiv.

 

Rezolutie a Parlamentului European: Republica Moldova are dreptul de a solicita aderarea la Uniunea Europeana

Republica Moldova, Georgia si Ucraina au dreptul de a adera la UE, cu respectarea conditiilor pentru statutul de tara membra, a decis, joi, PE, aproband, totodata, propunerea de decizie a Consiliului privind aplicarea provizorie a acordurilor de asociere cu Chisinau si Tbilisi imediat dupa semnare, potrivit unei rezolutii adoptate de Parlamentul European.

 

LIVE VIDEO Comisia Europeana

Pentru transmisiile realizate prin serviciul EbS al Comisiei Europene, accesati articolul.

 

VIDEO - Decizie istorica: Parlamentul European a votat ridicarea vizelor Schengen pentru cetatenii Republicii Moldova

EurActiv.ro preia video principalele momente din dezbaterea si votul din Parlamentul European cu privire la acordul PE asupra ridicarii vizelor Schengen pentru Republica Moldova. Cetatenii moldoveni nu vor mai avea nevoie de vize sa calatoreasca in spatiul Schengen, conform unei propuneri legislative supuse votului Parlamentului, agreate deja informal cu Consiliul. UPDATE Ministerul Afacerilor Externe saluta votul Parlamentului European

 

 

Exclusiv EurActiv.com/ Olanda, veto impotriva acordarii statutului de candidat la aderarea la UE pentru Albania

Parlamentul Olandei a votat impotriva propunerii Guvernului de a aproba acordarea statutului de stat candidat la aderare pentru Albaniei, exercitandu-si astfel dreptul de veto si punand liderii europeni in imposibilitatea de a parafa aceasta decizie la summitul de la Bruxelles din 19-20 decembrie - informatie transmisa in exclusivitate de EurActiv.com.

 

Ambasadorul Cehiei in Romania: Aderarea la Schengen si MCV nu ar trebui interconectate

Ambasadorul Republicii Cehe in Romania, Jiri Sitler, afirma ca aderarea Romaniei la Schengen si Mecanismul de Cooperare si Verificare nu ar trebui interconectate si ca e timpul sa dispara constrangerile privind libera circulatie a fortei de munca si a persoanelor din Romania si Bulgaria in UE, potrivit Mediafax.

 

Presedintia UE: Vom reveni asupra aderarii Romaniei la Schengen cand vor fi conditii favorabile

Consiliul JAI va reveni asupra subiectului aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, atunci cand vor exista conditii favorabile, a declarat, joi, Dailis Alfonsas Barakauskas, ministrul lituanian de Interne, a carui tara asigura Presedintia UE, transmite Mediafax.

 

Consiliul JAI va discuta situatia la zi a dosarului Schengen. Pozitia Olandei a ramas neschimbata

Ministrii de Interne vor discuta, joi, la JAI, despre "situatia la zi" a aplicarii dispozitiilor Schengen de catre Romania si Bulgaria, fiind exclus un vot privind aderarea celor doua tari, in conditiile in care exista state care se opun, a decis, miercuri, Comitetul Reprezentantilor Permanenti, potrivit Mediafax.

 

Expertii Comisiei Europene, in Romania pentru a evalua progresele pe MCV

O echipa de experti ai Comisiei Europene, condusa de secretarul general adjunct Michel Servoz, se afla, de luni, la Bucuresti, pentru a evalua progresele Romaniei in domeniile reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei, in cadrul Mecanismului de cooperare si verificare.

 

Uniunea Europeana exprima "dezamagire" dupa decizia Ucrainei de renuntare la acordul de asociere

Uniunea Europeana a exprimat "dezamagire" in legatura cu decizia Ucrainei de a renunta la acordul de asociere, reiterand convingerea ca "viitorul" acestei tari consta intr-o "relatie puternica cu UE". "Este o dezamagire, nu doar pentru UE, ci si pentru poporul ucrainean", a declarat, potrivit AFP, Catherine Ashton, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe. Acordul de asociere propus Ucrainei de Uniunea Europeana a fost ingropat joi, la o saptamana inainte de semnarea sa prevazuta a avea loc la Vilnius, dupa ce Kievul a renuntat, pentru a "relansa relatiile economice cu Rusia".

 

Franta sprijina intrarea Bulgariei si Romaniei in spatiul Schengen in doua etape

Franta sustine ideea intrarii Bulgariei si Romaniei in spatiul Schengen in doua etape, a afirmat joi noul ambasador al Frantei la Sofia, Xavier Lapeyre de Cabanes, citat de novinite.com. Diplomatul francez a tinut sa precizeze ca tara sa nu se opune intrarii Bulgariei in zona de libera circulatie din Europa.

 

Barroso schimba discursul: Romania nu va intra in Schengen in 2014

Barroso schimba discursul: Romania nu va intra in Schengen in 2014 Romania si Bulgaria nu vor adera la Spatiul Schengen in 2014, a declarat luni seara, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru postul francez de televiziune TF1. Declaratia surprinde deoarece Barroso declara pe 14 septembrie, intr-un interviu acordat postului public de radio din Bulgaria, ca "Romania si Bulgaria trebuie sa primeasca cat mai repede sansa de a adera la Spatiul Schengen".

 

Urmatoarele 15 articole din "Dosar de candidat" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut