Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Fonduri structurale
Programe
Raspunsuri Finantari
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Concurenta/Finantare UE

Concurenta/Finantare UE

Eugen Teodorovici: Vrem nu doar sa simplificam, dar si sa eliminam niste solicitari inutile: scrisoarea de garantie bancara, scrisoarea de confort bancar

Eugen Teodorovici: Vrem nu doar sa simplificam, dar si sa eliminam niste solicitari inutile: scrisoarea de garantie bancara, scrisoarea de confort bancar Ministrul Fondurilor Europene isi exprima deschiderea pentru a a participa la initiativa pentru IMM, in urma discutiilor de la Bruxelles/ Toeodorovici a spus ca simplificarile destinate mediului privat includ eliminarea scrisorilor de garantie bancara si de confort. Intrebat de Cursdeguvernare.rocum comenteaza faptul ca putine fonduri sunt alocate mediului privat (circa 4 miliarde euro in 7 ani), acesta a raspuns:"Haideti sa-i cheltuim pe acestia.[...] Anul anul 2018 este cel de evaluare a nivelului de performanta si banii se vor duce spre programele care vor cheltui mai bine banii.

 
 

 
 

Autostrada Comarnic - Brasov ar putea sa coste "doar" 1 miliard de euro si ar putea fi facuta si din fonduri europene

Traseul autostrazii Comarnic - Brasov a fost revizuit, iar costurile proiectului au fost estimate la "doar" 1 miliard de euro in ultima varianta din Master Planul de Transport, au explicat pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei. In plus, tronsonul este unul eligibil pentru fonduri europene nerambursabile si ar putea fi realizat printr-un mix fonduri europene + buget de stat + imprumuturi de la institutii precum BEI sau BERD, iar costurile finale ale proiectului ar putea fi si mai mici daca s-ar licita intr-o procedura transparenta si care sa asigure o adevarata competitie intre constructori.

 

Profil de proiect cu fonduri UE: "Intarzierile enorme in selectie si contractare ne-au fortat sa renuntam la parti importante din proiecte"

Profil de proiect cu fonduri UE: "Intarzierile enorme in selectie si contractare ne-au fortat sa renuntam la parti importante din proiecte" Compania Softronic este cunoscuta pentru lansarea trenului electric "Hyperion", desprins parca dintr-un film SF si amplasat pe sinele invechite de cale ferata in Romania. Ceea ce se stie mai putin este ca dezvoltarea productiei de locomotive si activitatea de cercercetare-dezvoltare au fost sustinute si cu fonduri europene. In 5 ani Softronic a implementat trei proiecte, insumand peste 7 milioane lei finantare nerambursabila UE, cu multe beneficii dar si multe batai de cap, acestea din urma cauzate de ineficienta aparatului administrativ.

 

Lansarea finantarilor prin noul Program Operational Competitivitate, cel mai devreme in martie

Comisarul european Corina Cretu a explicat pentru Europunkt ca, in Romania, este in curs de infiintare Comitetul de Monitorizare pentru Programul Operational Competitivitate 2014-2020 prima reuniune a acestuia fiind programata pana la sfarsitul lunii februarie. Astfel, autoritatile au fost sfatuite "sa lucreze in paralel, atat pentru infiintarea Comitetului, cat si pentru pregatirea cererilor de proiecte, astfel incat programul sa poata fi lansat dupa ce sunt indeplinite toate cerintele". administrativea.

 

Eugen Teodorovici: Proiectul unei banci de stat pentru dezvoltare, discutat in Guvern pana la finalul lunii martie/ Doresc sa directionam cat mai multe fonduri catre productie si export

Eugen Teodorovici: Proiectul unei banci de stat pentru dezvoltare, discutat in Guvern pana la finalul lunii martie/ Doresc sa directionam cat mai multe fonduri catre productie si export Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat marti, 10 februarie ca proiectul unei banci de dezvoltare este in lucru si ca va fi discutat in Guvern in acest prim trimestru. Toeodorovici a reluat si ideea unei posibile externalizari a unor activitati derulate de administratia publica, in domeniul fondurilor europene, catre mediul privat, spre exemplu banci sau companii, ceea ce, in opinia sa, ar simplifica sistemul. Asculta si explicatiile AUDIO despre ancheta DNA demarata ieri, 9 februarie - intr-un interviu pentru Rfi.ro.

 

Catalogul surselor de finantare pe luna februarie/ Numai trei programe deschise pentru companii

Programul COSME al Uniunii Europene, schema de ajutor de stat lansata de Ministerul Finantelor Publice si finantarile pentru romanii de pretutindeni sunt oportunitatile disponibile pentru companii, in acest moment, potrivit Calendarului de finantari publicat de Agentia de Dezvoltare Regionala Centru.

 

Prefinantare de 31,8 milioane euro de la UE pentru proiecte destinate tinerilor in Romania

Prefinantare de 31,8 milioane euro de la UE pentru proiecte destinate tinerilor in Romania Romania ar putea primi aproximativ 32 de milioane de euro, de 20 de ori mai mult decat in prezent, pentru prefinantarea proiectelor din cadrul Initiativei de ocupare a tinerilor (YEI), imediat dupa adoptarea programului operational pentru capitalul uman (POCU), transmite Reprezentanta Comisiei Europene, printr-un comunicat de presa, inclus in newsletterul saptamanal eBuletin de Europa #2. In perioada urmatoare se asteapta schimbari semnificative la nivel institutional pentru gestionarea fondurilor.

 

Comisia Europeana: Rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania e cu 20 de procente sub media europeana

Romania inregistreaza cea mai mica rata de absorbtie a fondurilor europene, fiind singura tara care are o rata de sub 60 la suta, cu 20 la suta sub media inregistrata la nivelul Uniunii Europene, spune sefa reprezentantei Comisiei Europene in tara noastra, Angela Filote, potrivit Mediafax.

 

EXCLUSIV Guvernul va infiinta o agentie pentru antreprenoriat care sa gestioneze fondurile destinate tinerilor, inclusiv "Garantia pentru tineret" a Uniunii Europene

Infiintarea Agentiei Nationale pentru Antreprenoriat si Implementarea Programelor pentru Tineri face obiectul unui memorandum discutat deja in Guvern, potrivit unui document obtinut de EurActiv.ro. Noua institutie ar urma sa preia gestionarea celor doua componente din viitorul Program Operational Capital Uman destinate tinerilor care nu sunt angajati, nici in educatie sau training (NEET) si va avea rolul de "administrator de gobal grant" pentru aceste linii de finantare care insumeaza peste 600 milioane de euro in urmatorii 7 ani. De asemenea, noua agentie va prelua oficiile teritoriale pentru IMM-uri si Directia de programe din cadrul Ministerului Energiei, IMM-urilor si Mediului de afaceri.

 

Corina Cretu, catre ministrul Teodorovici: "Ma astept ca Romania sa inteleaga ca instrumentele financiare reprezinta viitorul"

Corina Cretu, catre ministrul Teodorovici: "Ma astept ca Romania sa inteleaga ca instrumentele financiare reprezinta viitorul" Comisarul european pentru politica regionala, social-democrata Corina Cretu, a declarat dupa intalnirea de la Bruxelles cu ministrul roman al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ca il incurajeaza sa utilizeze "Initiativa pentru IMM"; in urma informatiilor publicate de EurActiv prin care Ministerul anunta ca programul nu este oportun pentru Romania . Cretu a mai spus ca pe viitor nu incurajeaza finantarile retroactive, adica acele proiecte deja finantate din alte surse. Teodorovici a declarat, pe de alta parte, ca doreste sa extinda finantarea proiectelor retroactive si la nivelul primariilor.

 

Buget 2015: 6,3 miliarde de euro pentru cofinantarea proiectelor europene in ultimul an in care Romania mai poate trage banii europeni din perioada de programare 2007-2013

Guvernul va aloca circa 6,3 miliarde de euro pentru cofinantarea proiectelor europene, din care aproximativ 2 miliarde de euro pentru cele derulate de autoritatile locale, prin proiectul bugetului de stat pe anul 2015, a anuntat, marti, premierul Victor Ponta.

 

VIDEO INTERVIU Iuliu Winkler: Exista pericolul ca finantarile "clasice" si cele care implica investitii private, la nivelul Uniunii Europene, sa intre in conflict

VIDEO INTERVIU Iuliu Winkler: Exista pericolul ca finantarile "clasice" si cele care implica investitii private, la nivelul Uniunii Europene, sa intre in conflict "Finantarea privata presupune eficienta si profit, pe cand politica de coeziune, care este o politica de baza a Uniunii alaturi de Politica Agricola Comuna, este bazata pe investitii prin granturi, deci sumele cuprinse in finantari sunt nerambursabile. Europutatii din comisia de Regio vad un pericol ca aceste doua tipuri de finantare sa intre in conflict", a explicat Iuliu Winkler, europarlamentar (PPE) inetr-un interviu acordat EurActiv.ro. Acesta a mai spus ca Programele Operationale ale Romaniei sunbt deja avizate de Comisia Europeana cu exceptia celui Regional, care este in curs de avizare.

 

Trei apeluri de proiecte pentru sprijinirea romanilor din diaspora, lansate in consultare publica

Cursuri de formare profesionala continua care au menirea sa ii ajute sa se adapteze, mai repede si mai bine, specificitatilor culturii si economiei statelor de rezidenta, sprijin financiar pentru romanii care vor sa se lanseze in antreprenoriat, in afara tarii, si un program de tipul "scoala dupa scoala" pentru copii scolari si prescolari care au cel putin un parinte plecat in strainatate. Documentele pentru cele trei intiative destinate romanilor din diaspora, finantate prin Programul Dezvoltarea Resurselor Umane, au fost lansate in consultare publica - potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Fondurilor Europene.

 

Platforma online a Comisiei Europene care ajuta autoritatile si companiile sa aplice instrumente financiare

Platforma online a Comisiei Europene care ajuta autoritatile si companiile sa aplice instrumente financiare Comisia Europeana a lansat fi-compass.eu, ce se doreste un nucleu de consultanta si informatii pentru institutiile si firmele implicate in derularea instrumentelor financiare in cadrul fondurilor 2014-2020. Va detalia tipuri de instrumente care pot fi aplicate, mecanisme de aplicare, exemple de bune practici. In sinteza publicata deja, Romania este data exemplu cu instrumentul de garantare in mediul rural. Corina Cretu: "Incurajez statele membre sa dubleze, in noua perioada financiara, investitiile directionate prin instrumente financiare"

 

Ministerul Fondurilor Europene: Romania a decis ca nu este oportuna participarea la "Initiativa pentru IMM-uri" a Uniunii Europene

 Ministerul Fondurilor Europene: Romania a decis ca nu este oportuna participarea la "Initiativa pentru IMM-uri" a Uniunii Europene Instrumentul financiar propus de noile regulamente europene, destinat IMM-urilor, despre care a vorbit recent eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, nu a fost dorit de autoritatile romane, dupa ce au analizat implicatiile, a transmis Ministerul Fondurilor Europene la solicitarea EurActiv.ro. Ieri, 19 ianuarie, Corina Cretu, a declarat ca incurajeaza statele membre sa dubleze investitiile directionate prin instrumente financiare, in noua perioada de programare.

 

Raspunsul integral transmis de MFE la solicitarea EurActiv.ro

 

« Precedentele 15 articole  |  mai multe articole in Arhiva

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut