Fonduri UE 2014-2020 - uelive.ro
Sectiuni principale
EurActiv Policy Briefings
Achizitii publice
Alegeri europarlamentare 2014
InfoSociety
Jobs
Guvernare europeana
Concurenta/Finantare UE
Fonduri structurale
Programe
Raspunsuri Finantari
Sanatate
Cetatean UE
Romania in
Parlamentul European
Mediu & Energie
Uniunea Europeana
pe scurt
Politici regionale
Dezvoltare Durabila
Extindere UE
Educatie & Cariera
Turism, mobilitate
EurActiv.PR
EurTop
Info_Culture
euROpeanul
Mass-Media
ActivLeader
InterActiv
EurSondaj
Club Obelix - fun download
Continut
Analize
Dosare (LinksDossiers)
Interviuri
Stiri
Sumare
Comentarii
Utile
Arhiva
Ghid Actori Europeni
Agenda Evenimente
Disable Fly-out


RSS
RSS general
RSS EurActiv Policy Briefings
RSS Achizitii publice
RSS Alegeri europarlamentare 2014
RSS InfoSociety
RSS Jobs
RSS Guvernare europeana
RSS Concurenta/Finantare UE
RSS Sanatate
RSS Cetatean UE
RSS Romania in Parlamentul European
RSS Mediu & Energie
RSS Uniunea Europeana pe scurt
RSS Politici regionale
RSS Dezvoltare Durabila
RSS Extindere UE
RSS Educatie & Cariera
RSS Turism, mobilitate
RSS EurActiv.PR
RSS Info_Culture
RSS euROpeanul
RSS Mass-Media
RSS ActivLeader
RSS InterActiv
RSS EurSondaj
RSS Club Obelix - fun download
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Se incarca...
Home > Concurenta/Finantare UE

Concurenta/Finantare UE

[P] Interviu VIDEO: Ioana Gheorghiade, Director in cadrul BCR: Bancile pot juca trei mari roluri in atragerea fondurilor europene pentru sectorul privat, din urmatorii sapte ani

[P] Interviu VIDEO: Ioana Gheorghiade, Director in cadrul BCR: Bancile pot juca trei mari roluri in atragerea fondurilor europene pentru sectorul privat, din urmatorii sapte ani Bancile ar putea deveni organisme de implementare in cadrul fondurilor structurale, astfel s-ar facilita si aprobarea finantarii pentru anumite proiecte in paralel cu analiza eligibilitatii acestora, a explicat intr-un interviu pentru EurActiv.ro Ioana Gheorghiade, Director Executiv Directia Sector Public si Finantarea Infrastructurii, Banca Comerciala Romana. Acesta este numai unul dintre rolurile pe care sistemul bancar le poate juca in noua perioada de finantari europene 2014-2020. Urmareste interviul VIDEO.

 
 

 
 

Analiza: Ce proiecte pot depune firmele mici si mijlocii pentru finantare UE prin programul de competitivitate

Analiza: Ce proiecte pot depune firmele mici si mijlocii pentru finantare UE prin programul de competitivitate Infrastructura de cercetare, stimularea cererii intreprinderilor pentru inovare, cinci domenii de specializare inteligenta care vor fi sustinute cu finantare: primele informatii detaliate, utile pentru firmele mici si mijlocii, punctate de consultantii de la Vapro Romania. Programul Operational Competitivitate 2014 - 2020 (POC) este unul dintre primele programe aprobate de Comisia Europeana. Ieri, 25 februarie, Ministerul Fondurilor Europene a aprobat criteriile drept urmare, este de asteptat ca liniile de finantare sa apara in cel mai scurt timp.

 

Comisia Europeana a aprobat Programul Operational Capital Uman si Programul Capacitate Administrativa

Comisia Europeana a adoptat astazi, 25 februarie 2015, cele doua programe operationale ale Romaniei, prin care vor fi realizate investitii cumulate de aproape 5 miliarde de euro din Fondul Social European in proiecte care vor contribui la ocuparea fortei de munca si combaterea saraciei (investitii nerambursabile de 4,3 miliarde de euro), precum si la ameliorarea capacitatii administrative si la dezvoltarea sistemului judiciar (investitii nerambursabile de 0,553 miliarde de euro).

 

Profil de proiect cu finantare UE: Initial respins fiindca evaluatorii nu au inteles limbajul, prelungit cu 6 luni din cauza intarzierilor in rambursari, finalizat cu succes

Profil de proiect cu finantare UE: Initial respins fiindca evaluatorii nu au inteles   limbajul, prelungit cu 6 luni din cauza intarzierilor in rambursari, finalizat cu succes Un instrument inovativ de marketing research a facut obiectul unui proiect de cercetare finantat cu 746.000 de lei prin Programul Cresterea Competitivitatii Economice. Proiectul, initial respins, a fost rescris "cu alte cuvinte", redepus si contractat dupa mai bine de un an, dupa care, intarzierile in rambursarea cheltuielilor au condus la prelungirea cu 6 luni a perioadei de implementare. "Am reusit, totusi, sa obtinem ceea ce ne-am propus si nu am pierdut bani", a declarat pentru EurActiv.ro Adelina Fronea, Director General al Synergon Consulting.

 

Brosura instrument de cercetare Attitude Tester

 

[P] Care sunt detaliile cheie care asigura succesul unui proiect, din perspectiva finantatorilor? Ioana Gheorghiade, Director in cadrul BCR, a raspuns cititorilor EurActiv/HotNews

[P] Care sunt detaliile cheie care asigura succesul unui proiect, din perspectiva finantatorilor? Ioana Gheorghiade, Director in cadrul BCR, a raspuns cititorilor EurActiv/HotNews Asigurarea finantarii unui proiect reprezinta conditia decisiva in desfasurarea si finalizarea acestuia. Cu atat mai mult, companiile care solicita fonduri europene trebuie sa "puncteze" anumite detalii cheie, importante si din perspectiva institutiilor bancare ce le pot sprijini pe parcurs. Despre aspectele esentiale care pot asigura finantarea si succesul unui proiect, dar si punctele vulnerabile la care trebuie sa fie atenti intreprinzatorii, a discutat online Ioana Gheorghiade- Director Executiv Directia Sector Public si Finantarea Infrastructurii, Banca Comerciala Romana, miercuri, 25 februarie

 
Fonduri UE

Ghid prin labirintul fondurilor europene: 5 programe, peste 30 de linii de finantare si posibilitati de cofinantare

Peste 30 de linii de finantare au fost deschise, pana in prezent, in cadrul a cinci programe cu fonduri europene postaderare. La acestea pot avea acces autoritati publice, companii si organizatii non-guvernamentale, care trebuie sa redacteze proiecte "convingatoare" pentru a fi aprobate de autoritati. EurActiv.ro prezinta, pentru fiecare dintre ele, o schema cu informatii structurate, care va poate ghida prin labirintul finantarilor postaderare. O solutie pentru cei care doresc sa apeleze la banci, pentru cofinantarea proiectelor, este prezentata de catre departamentul specializat din cadrul BancPost.

Bani europeni

Pentru cine NU sunt fondurile structurale

Chiar inainte sa fie publicate ghidurile oficiale, cu informatii specifice pe componente ale Programelor Operationale, cei interesati sa obtina o finantare au inceput sa intrebe. "Vreau sa-mi deschid un cabinet stomatologic. As putea si eu primi niste bani?" sau "Vreau sa extind patiseria din Bucuresti. Pot primi finantare?". Atunci cand raspunsul este "nu", consultantii si autoritatile aduc cu mare greutate argumente la cea de-a doua intrebare: "Dar de ce nu pot?"


Instrumentele financiare sub umbrela fondurilor UE au adus IMM-urilor din Romania 380 milioane euro

Instrumentele financiare sub umbrela fondurilor UE au adus IMM-urilor din Romania 380 milioane euro Programul JEREMIE, finantat din fonduri structurale si administrat in Romania de Fondul European de Investitii, in ultimii 4 ani, a infuzat o suma peste dublu fata de cea alocata initial sub forma de credite si investitii pentru IMM-uri. Bancile considera ca replicarea acestui tip de program in urmatorii ani ar putea insemna un sprijin real pentru IMM-uri. Deocamdata, la nivel national nu este finalizata analiza care va stabili ce tip de instrumente financiare vor fi utilizate in programele cu fonduri UE in urmatorii 7-8 ani.

 

Profil de proiect cu fonduri UE: Intreprinderi simulate ale studentilor/ "Intarzierile in evaluare au dus la scurtarea proiectului cu 1 an"

Profil de proiect cu fonduri UE: Intreprinderi simulate ale studentilor/ "Intarzierile in evaluare au dus la scurtarea proiectului cu 1 an" Prin proiectul SIMPRACT, cei zece parteneri implicati, doua organizatii patronale si opt universitati, urmaresc sa-i invete pe studenti in mod practic cum sa devina antreprenori. Minimum 2250 de studenti urmeaza sa dezvolte firme simulate sau sa implice in activitatea acestora. Primul targ de intreprinderi simulate ale studentilor s-a desfasurat vineri, 20 februarie la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

 

Un program special pentru derularea "Initiativei pentru IMM" a Uniunii Europene, in pregatire

Un program special pentru derularea "Initiativei pentru IMM" a Uniunii Europene, in pregatire Participarea Romaniei la "Initiativa pentru IMM" a Uniunii Europene ar implica o contributie initiala de circa 200 milioane de euro si va presupune inclusiv crearea un program special dedicat acestei categorii de firme, a declarat vineri, 20 februarie Florin Jianu, presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori. Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat recent ca exista deschidere pentru a participa la aceasta initiativa, in urma solicitarii venite din partea Comisarului european Corina Cretu.

 

Imprumut din trezorerie pentru plata proiectelor pe programele Mediu, cel de Competitivitate si cel Regional

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta din 18 februarie un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management ale programelor operationale resursele necesare pentru plata facturilor catre beneficiarii de fonduri europene, transmite Ministerul Fondurilor Europene printr-un comunicat de presa.
Imprumuturile din trezorerie sunt considerate de catre beneficiari cea mai eficienta masura adoptata de Eugen Teodorovici.

 

Pasii pentru a lansa 550 mil. euro pentru justitie si administratie publica

Comisia Europeana da in martie unda verde la 550 mil. euro pentru eficienta, accesibilitate si transparenta in administratia publica si sistemul judiciar. Ce pasi urmeaza sa faca Romania.

 

POCA 2015

 

VIDEO Corina Cretu, referinta la monitorizarea fraudelor cu fonduri UE, realizate de HotNews.ro si EurActiv.ro


Comisarul european Corina Cretu a prezentat in cadrul conferintei sustinuta la Bucuresti, pe 16 februarie, situatia erorilor si fraudelor in utilizarea fondurilor europene si a mentionat proiectele jurnalistice de monitorizare dezvoltate de HotNews.ro si EurActiv.ro.

 

VIDEO Corina Cretu: Uniunea Europeana a investit sume imense de bani in Grecia/ Ma tem de momentul in care vor spune ca nu mai cofinanteaza proiectele

"In economia Greciei 85% din investitiile realizate in ultimii ani au fost cu fonduri europene. De aceea, pentru mine este cumva o surpriza acest val antieuropean, pentru ca am sentimentul ca nu este suficient de cunoscuta politica noastra si imensa suma de bani pe care UE a investit-o in economia Greciei", a declarat Corina Cretu, comisar european pentru Politica Regionala, intr-un interviu pentru EurActiv.ro.

 

VIDEO INTERVIU Corina Cretu: Comisia Europeana va lansa in martie o platforma cu rol de asistenta tehnica pentru proiectele cu finantare UE

VIDEO INTERVIU Corina Cretu: Comisia Europeana va lansa in martie o platforma cu rol de asistenta tehnica pentru proiectele cu finantare UE "In toate intalnirile cu ministri din Romania am ridicat problema folosirii instrumentelor financiare, deoarece Comisia Europeana are un obiectiv clar, acela de a dubla folosirea acestor mecanisme in urmatorii ani", a declarat Comisarul european pentru Politica Regionala in cadrul unui interviu pentru EurActiv.ro.

 

Modificarea Cadrului financiar european, pe masa Consiliului Ecofin/ Miza pentru Romania: Programul Infrastructura Mare si cel Regional

Fondurile europene care nu au fost utilizate in 2014 vor fi transferate in anii urmatori, aceasta este principala prevedere in Propunerea de modificare a cadrului financiar multianual 2014-2020. Pentru Romania, suma propusa pentru a fi transferata este de 3,1 miliarde euro, din totalul de 3,9 miliarde. Documentul care prevede modificarea Cadrului Financiar a fost agreat politic la nivelul Comisiei Reprezentantilor Permanenti la Consiliu si va fi discutat maine, 17 februarie la Consiliul pentru Afaceri Economice si Monetare (Ecofin).

 

Propunerea initiala de revizuire a Cadrului Financiar Multianual (RO)

 

Corina Cretu: Comisia Europeana a platit Romaniei prefinantarea pentru cele 2 programe aprobate

Corina Cretu: Comisia Europeana a platit Romaniei prefinantarea pentru cele 2 programe aprobate "Proiectele care nu au fost initial prevazute pentru fonduri UE nu cred ca vor putea fi finantate retroactiv"/ "Pana la acest moment au fost adoptate 188 de programe operationale, 80% din total. Dintre acestea, 175 au fost adoptate sub mandatul meu. Celelalte vor fi adoptate dupa procedura de schimbare a Cadrului Financiar Multianual, care va intra in vigoare cel mai probabil in luna iunie. In aceasta categorie sunt Programul pentru Infrastructura Mare si Programul Operational Regional", a declarat Corina Cretu, luni 16 februarie in cadrul unei conferinte de presa organizata de Reprezentanta Comisiei Europene.

 

Urmatoarele 15 articole din "Concurenta/Finantare UE" »

Agenda evenimente

Lista evenimente

Parteneri

Sectiune sustinuta de :

Cele mai citite articole
EurActor
Membrii EurActor
Parteneri de continut